Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Η ΜΕΓΑΛΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ


 Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ.

Αηδίες θα πούνε οι περισσότεροι. Ψευτοφιλοσοφίες θα πούνε άλλοι.  Σύμφωνοι. Αηδίες, τρίχες και ότι άλλο θέλετε. Ας το δούμε όμως.

Εγώ  - συγνώμη για το εγώ -  αρχίζω να υποπτεύομαι,  πως όλα γύρω μας, εμείς οι ίδιοι, το σήμερα,  το χθές, το αύριο, οι πόλεμοι, οι καταστροφές, το χρήμα, οι αρρώστειες, τα μίση, οι έρωτες, τα πάθη, κτλ, δεν είναι παρά το όνειρό κάποιου, που ας του δώσει ο καθένας όποιο όνομα θέλει.  

Το καλό είναι πως όσο κοιμάται αυτός ο κάποιος εμείς θα "ζούμε" η γή θα "γυρίζει", ο ήλιος θ' "ανατέλει".

Τι θα γίνει όμως αν ξυπνήσει ιδρωμένος, έχοντας δει εφιάλτες;

11 σχόλια:

  1. Διαμαρτύρομαι εντόνως γιατί το υδροκέφαλο (νααα μια κεφάλα), κράτος των Αθηνών, έκοψε το προηγούμενο - φανταστικό - κείμενο. Αίσχος ρεεε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Μήτσο ευχαριστώ για το σχόλιο.
    Η έντονη διαμαρτυρία σου λαμβάνεται σοβαρά υπόψη απο το (ναααα μια κεφάλα) κράτος των Αθηνών.
    Το Αίχος το καταλαβαίνω. Το ρεεεε.. όμως όχι. Μήπως ήθελες να γράψεις ρέει και μπερδεύτικες γιατί σου χαμογέλασε το μωρό;
    Όσον αφορά το προηγούμενο κείμενο (φανταστικό στην κυριολεξία) δεν το έκοψε το κράτος των Αθηνών απλώς πρέπει να βρώ τρόπο να μεταφέρω κείμενα απο το WORD, στο μπλογκ χωρίς να χαλάει η δομή του κειμένου. Αν ξέρεις εσύ κάποιον τρόπο θα με υποχρεώνες αν με ενημέρωνες. Με την ευκαιρία ζήτα από την κόρη σου να στείλει σχόλιο γιατί η κατηγορία πολιτών στην οποία ανήκει, αντιλαμβάνεται τα πράγματα πολύ καλύτερα από εμάς.
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. When we copy some texts from Ms Word directly to Blogger, don’t paste it on “compose” but instead, on “edit HTML”. :
    http://isaacyassar.blogspot.com/2009/02/ms-word-blogger-copy-text-problem.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήτσο καλημέρα,
    Τα παιδιά (Αντώνης, Μανώλης) αυτήν την ώρα περιμένουν να γίνει η εισαγωγή στο νοσοκομείο. Η Χαρούλα είναι μαζί τους. Αργότερα θα πάω κι εγώ για να επιβλέψω την επέμβαση όπως με παρακάλεσε ο Νικολάου.
    Ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες.
    Με τρελαίνει δε ότι ένας Μήτσος μου δίνει οδηγίες στα Αγγλικά λες και είμαι πιλότος και λαμβάνω οδηγίες προσγείωσης από τον πύργο ελέγχου του La Guardia της Ν.Υόρκης.
    Thanks. Over and out.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ...ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΧΑΖΕΥΟΥΝ ΣΤΟ INTERNTET ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΞΕΣΚΑΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΓΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ίσως φταίνε τα χθεσινά Johnnie, αλλά κατάλαβα καλά; Εγχειρίσατε δύο συγγενείς σας, την ώρα που προσγειώνατε αεροπλάνο στη NY;!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΜΙΤΣΑΚΟ ΕΙΜΟΥΝ ΚΑΙ ΓΩ ΣΤΟ AIRBUS...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...και ο τόνος που είναι ρε ανώνυμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΔΩ ΟΔΗΓΩ AIRBUS ΣΤΟ ΗΜΟΥΝ ΚΟΛΛΗΣΕΣ??:)
    KAI TΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΣΕ, Ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ Η Ο CHRISTOBAL?
    KAI ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο MITSOS ΚΑΙ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ίσως θα έπρεπε να αναλόγιστούμε την πιθανότητα αυτό που ζούμε να είναι όντως πραγματικότητα αλλά με την ψευδαίσθηση της ψευδαίσθησης, δηλαδή θα μπορούσε αυτό το όνειρο του Κου Κάποιου (Κ. από δω και πέρα) να είναι μια συμπαντική ολοκληρωτική κινητήριος δυναμη, σταθερά και μεταβλητή ταυτόχρονα που ορίζει τα πάντα στον κόσμο που νομίζουμε ότι είναι ψευδαίσθηση, αλλά τελικά έχουμε την ψευδαίσθηση ότι είναι ψευδαίσθηση αφού τελικά όλα είναι μια πραγματικότητα. Ίσως πάλι να είναι το όνειρο του Κου Κ. να είναι η πραγματικότητα της ψευδαίσθησης για ένα παράλληλο κόσμο, γεγονός που δυστυχώς εμάς μας αφήνει παγερά αδιάφορους στον πραγματικά ψεύτικο ή ψεύτικα πραγματικό μικρόκοσμό μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή