Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Σύντομα ίσως και από αύριο θα ξεκινήσουν οι διαδρομές στην ΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ.

Τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές στον υπολογιστή στο δωμάτιό μου, εκείνος στέκεται ακουμπισμένος στον παραστάτη της πόρτας και με κοιτάει χαμογελώντας ειρωνικά.
"Τι θέλεις;" ρωτάω
Δεν απάντησε και συνέχισε να με κοιτάζει με εκείνο το απαίσιο χαμόγελο που θύμιζε πεινασμένη ύαινα.
Σηκώνομαι έξαλλος απ τη καρέκλα και φωνάζω: " Μα πείτε μου επιτέλους τι θέλει;"
Δε μου απάντησε κανείς αφού κανείς δεν ήταν στο δωμάτιο. Ούτε καν εγώ ο ίδιος που ρωτούσα.

10 σχόλια:

  1. και τοτε ποιός εγραψε αυτες τις γραμμες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηλία
    Αυτό που ρωτάς είναι λογικό. Στην ΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ όμως τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Τίποτα δεν χρειάζεται εξήγηση, γιατί δεν υπάρχει εξήγηση. Τίποτα δεν έχει συνέχεια γιατί τίποτα δεν έχει αρχή και τέλος. Το ποιός έγραψε τις γραμμές δεν ενδιαφέρει. Ενδιαφέρει ίσως να μάθουμε ποιός είναι ό τύπος που στέκεται στον παραστάτη της πόρτας και χαμογελάει ειρωνικά. Ποιός είναι; Τι θέλει;

    Ηλία με την ευκαιρία πως μπορώ να ρυθμίσω την ώρα στο blog γιατί π.χ. την ανάρτηση την έκανα στις 9:30 το πρωϊ και εδώ γράφει 12:51πμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην άγνωστη διάσταση ο χρόνος είναι σχετικός. Παρ' όλα αυτά θα χρειαστεί ίσως να διορθώσετε την time zone σε UTC+2.

    "Ο Coordinated Universal Time (συντμ. UTC, προφέρεται γιου-τι-σι) αποτελεί το διεθνές «σημείο αναφοράς χρόνου». Σε ελεύθερη απόδοση στα Ελληνικά μεταφράζεται ως «Συγχρονισμένος Παγκόσμιος Χρόνος».

    O UTC αναφέρεται συχνά και ως Zulu Time (ζούλου τάιμ) ή Παγκόσμιος Χρόνος. O UTC έχει αντικαταστήσει την Ώρα Γκρήνουιτς (Greenwich Mean Time, GMT, ώρα του 1ου μεσημβρινού ή 0). Ωστόσο ορισμένες φορές χρησιμοποιείται λανθασμένα ο όρος GMT (προφέρεται τζι-εμ-τι) στη θέση του UTC.

    Ο ορισμός του UTC βασίζεται στα ατομικά ρολόγια, συγκεκριμένα στον χρόνο TAI (International Atomic Time). Ωστόσο, λόγω επιβράδυνσης της περιστροφής της γης γύρω από τον άξονά της, κατά καιρούς προσθέτονται ακέραια δευτερόλεπτα στον UTC, έτσι ώστε η διαφορά στο δεκαδικό μέρος των UT1, UTC να μην υπερβαίνει τα 0.9 sec, επιπλέον δε, ο UTC να συμφωνεί με την δυναμική της περιστροφής της γης."
    :από το wikipedia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήτσο,
    Έχεις δίκιο. Με την απορία μου σχετικά με την αναγραφή της ώρας προδίδω την ίδια μου την πρόθεση να βρεθούμε σε μια ΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ. MEA CULPA.
    Πάντως σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και για την ενημέρωσή μου, πως λόγω της επιβράδυνσης της γης γύρω απο τον άξονά της προστίθενται ακέραια, και όχι λειψά δευτερόλεπτα στον UTC.
    Όσο δε για το ZULU TIME εμένα ώς αφρικάνο με κάνει υπερήφανο που αντικατέστησε τον κρυόπλαστο GREENWICH.

    Αυτά βέβαια αφορούν τις γνωστές διαστάσεις. Στην ΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ο χρόνος δεν είναι σχετικός. Αντίθετα είναι τελείως άσχετος.

    Θέλω όμως να βρούμε ποιός μπορεί να είναι ο άγνωστός με το απαίσιο χαμόγελο που ακουμπαει στον παραστάτη της πόρτας.
    Ίσως να παίξει σημαντικό ρόλο στην επικίνδυνη περιοχή της ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ, όπου φοβούμαι ότι θα συμβούν άγρια γεγονότα. Τα βλεπω να έρχονται σα μαύρη καταιγίδα.

    Μόλις μίλησα με τον Μανώλη στο τηλέφωνο τρώνε λέει κοτόπουλο με πουρέ και είναι μια χαρά.

    Ευχαριστώ για την βοήθεια. Ας βοηθάμε ο ένας τον άλλο όσο είναι καιρός γιατι δεν ξ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα πάρω τηλ. τον Κώστα (τον Χαρδαβέλα μωρέ)να ρωτήσω για τον εν λόγω άγνωστο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟΤΕ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑ ΑΚΟΥΜΠΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΠΟΡΤΑ...ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΡΑΨΕΣ....
    ΑΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΤΕ...
    ΑΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άσχετο, αλλά μια που λέμε για διαστάσεις:

    http://www.playauditorium.com/

    Αν σας αρέσει η μουσική, ένα απίστευτο παιχνίδι, από ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ. ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΗΧΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γράφωντας ετεροχρονισμένα και μάλιστα χωρίς να έχω διαβάσει τη συνέχεια των ιστοριών, ίσως τα σχόλια μου να είναι άχρηστα. Επειδή όμως αυτό ενισχύει την θεωρία μου περί σχολίων και σχολιαστών δεν με πειράζει καθόλου. Τέλος πάντων. Το πράγμα είναι ξεκάθαρο σαν λαμπραντόρ μέσα σε πισίνα με σκυλοτροφή. Αυτός που στέκεται στην πόρτα και κοιτάει ειρωνικά είναι ο Κ. Κοίτάει ειρωνικά γιατί το δικό του μυαλό και υποσυνείδητο σε έβαλε να γράψεις καθώς και να εκνευριστείς που κανείς δεν σου απαντούσε, αφού ο ίδιος, σε μια σπάνια στιγμή συνειδητού ελέγχου των ονείρων του, αποφάσισε, αντί ας πούμε να βρει τη θεραπεία για τον καρκίνο ή την παγκόσμια ειρήνη, να σου κάνει πλάκα... Τι να πεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή