Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ

Ο ΕΚΤΟΡΑς έστειλε πάλι το διαμαντάκι του. Είναι τελείως απρόβλεπτος. Απορώ απο που αντλεί τις εικόνες του.
Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι επικοινωνείτε μεταξύ σας με τα σχόλια σας. Θέλω να ομολογήσω ότι έτσι όπως ρέει η κατάσταση στο μπλόγκ αλλάζει τα αρχικά μου σχέδια και πιστεύω ότι τελικά μπορεί να δημιουργηθούν παραπάνω απο μια η δύο ιστορίες. "Κeep typing"  όπως θα έλεγε και ο "φίλος μου" Stephen King.
_____________________________________________________________


Η νύχτα έπεφτε βάρια παντού. Ο φωτεινός ποντικός έριχνε αμυδρό φως γύρω. Ήξερα ότι ήταν κάπου εκεί. Κοίταξα κάτω και νατην!! Φορούσε κόκκινο κραγιόν που δεν της πήγαινε και ιδιαίτερα . Αυτή η τίγρη ήταν ανίκητη. Άρχισε να με πλησιάζει χαμογελώντας. Το ένα της αυτί έλειπε.

Ξαφνικά η τεραστία μελαχρινή όμορφη γυναίκα την έπιασε και την έβαλε πάνω στο υποβρύχιο. Για να δούμε τώρα θα την ξαναβλεπαμε..;

Τότε ο άνθρωπος του χιονιού που άδικα έβλεπε έξω όλο το χρόνο, με κοίταξε θλιμμένα έξυσε το καρότο του και μου είπε....νάνι!

5 σχόλια:

  1. Κάποτε θα βρει ο ΕΚΤΟΡΑΣ τον ΑΧΙΛΛΕΑ του.
    KASSANDRA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aγαπητή άγνωστη διάσταση,
    Τα νέα δεν είναι ευχάριστα. Τα νέα είναι καταπληκτικά. Κάποιοι που λένε πως είναι άνθρωποι, δηλαδή, άγνωστο είδος στις μέρες μας, δηλαδή τις μονάδες χρόνου που είναι όλες βυθισμένες στο μακρύ σκοτάδι, καποιοι ντόπιοι από την Τάνα στο Βονουάτου, μια άγνωστη για εμάς διάσταση, κάπου στον πλανήτη γη, αποφάσισαν να εισέλθουν στην δική μας διάσταση, την ακόμα πιο άγνωστη για να δουν και να εξηγήσουν τα καθέκαστα της καθημερινότητας μας, τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ σε μέγεθος και έκταση, τα όσα για εκείνους συμβαίνουν "μια φορά στο τόσο".
    Και για εμάς το ίδιο. Αυτοί οι ιθαγενείς, οι άνθρωποι, που βάλθηκαν να βουτήξουν στον βυθό μας, λες και δεν ξέρουν ότι εκεί, ούτε εμείς δεν έχουμε πάει αν και μονίμως είμαστε στον πάτο, την πάτησαν όμως για τα καλά. Κάποιοι δικοί μας,καλά προετοιμασμένοι, τους πήραν στο κατόπι και τους κινηματογράφησαν, για να μπορούμε όλοι εμείς να γελάμε με το χάλι τους όταν εκείνοι θα γελούν με το δικό μας, καθώς θα τους βλέπουμε να μας βλέπουνε μέσα από το τετράγωνο γυαλί που έχουμε όλοι σαν καθρέφτη της μόνης μας διάστασης. Της μοναξιάς μας. Φαύλος κύκλος. Τους κάναμε το λοιπόν, ντοκυμαντέρ, δηλαδή τους καταγράψαμε, τους έχουμε κι αυτούς τυλίξει σε μια κόλλα της ανορθογραφίας μας. Μπορεί η αίσθηση ζωής που έχουμε, να είναι τοσοδούλα, τα αρχεία μας όμως είναι τεράστια.Το έργο λέγεται "Meet the natives" και περιγράφει το ταξίδι κάποιων ιθαγενών της νήσου Τάνα από το Βονουάτου του Ειρηνικού, προς το Λονδίνο και τις ΗΠΑ, όπου συνάντησαν τον πολιτισμό μας. Τι κρίμα και ευτυχώς που δεν είμαι Αμερικάνος ή Βρετανός για να με βλέπω στο γυαλί και να γελούν μαζί μου - ή μήπως όχι; Μήπως με βλέπουν; Μήπως είμαι; Κάποτε σίγουρα μου είπαν ότι πρέπει να γίνω. Ακόμα και σ'αυτό ασυνεπής κι αμνήμων... Τάνα ζωή.

    http://natgeotv.com.au/programmes/meet-the-natives

    http://www.veoh.com/browse/morelike/v15812370mFfCWssb
    Thomas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Φίλη/ε 8:20
    Μόλις πριν από λίγο μπήκα στο ιστολόγιό μου και βρήκα το εξαιρετικό σου μήνυμα.
    Ειλικρινά με άγγιξε. Επειδή μάλιστα έχω γεννηθεί και μεγαλώσει σε χώρα "υπό ανάπτυξη" μπορώ να καταλάβω αρκετά από αυτά που παραθέτεις. Θα ήθελα μάλιστα με την ευκαρία να πληροφορήσω εκείνους που πιστεύουν ότι μπορούν να γελάσουν ή γελούν ήδη με το χάλι των ιθαγενών, πόσο γελασμένοι και αστείοι είμαστε. Παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι ανήκουν ακόμη στον πλανήτη Γη, ενώ εμείς οι ΒρετανοΑμερικανοΕυρωπαίοι δεν ξέρουμε πλέον που ανήκουμε κι αν ανήκουμε κάπου.
    Φίλη/ε 8:20 σε ευχαριστώ για τις διευθύνσεις που παραθέτεις. Θα τις επισκεπτώ όπωσδήποτε και θα Meet the Natives.
    Θα τα ξαναπούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. THOMAS φίλε μου,
    Ζητώ συγγνώμη, γιατί προηγουμένως που έγραφα για το έξοχο σχόλιό σου δεν πρόσεξα ότι στο τέλος φέρει την υπογραφή σου.
    Πάντως έιδα τις διευθύνσεις που μας έδωσες και καμάρωσα τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ αυτούς μπροστά σε γυάλινους ουρναξύστες.. τα δέντρα της ζούγκλας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Cristobal,
    Σε ευχαριστώ για την ανάρτηση και τα πραγματικά ευγενή σχόλια. Το documanteur αυτό των αντιθέσεων, είναι κάτι περισσότερο απ' ό,τι φαίνεται. Κάτι περισσότερο από ό,τι είναι. Όπως άλλωστε συχνά συμβαίνει στην διάσταση νούμερο 4 έως 11. Ό,τι πρέπει για την αρχειοθήκη της. Όσο για την υπογραφή, ποιος νοιάζεται; Έχουμε τέτοια στην Τάνα;

    Φιλικότατα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή