Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

ΗΧΟΙ ΓΝΩΡΙΜΟΙ (απο ΒΙΟΛΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ)




βιολιστης στη στεγη είπε... 


 
Και ξαφνικά θυμάμαι πως ξεκίνησα για την άγνωστη διάσταση χωρίς το βιολί μου...Να δέσω τίς χορδές στις πύλες της εισόδου, να καρφώσω το δοξάρι σ' ένα σύννεφο, κι' όταν, στη Χώρα που λέγεται Αγνωστη Διάσταση, φυσήξει ελαφρό αεράκι, να συναντιούνται χορδές και δοξάρι, να προσκαλούν και να υπενθυμίζουν πόσο μακριά μπορούν να πάν τα βήματα μέσα στο Χώρο, πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η Επιθυμία μές στο Χρόνο, τόσο μακριά που ξεπερνούν και Χώρο και Χρόνο και βαφτίζουν τη περιπέτεια και τη γνώση Αγνωστη Διάσταση....
Αρκεί...
Να έχω το βιολί μου μαζί...Να σηματοδοτεί αιώνια τη κατάκτηση μιάς Διάστασης Αγνωστης, μέ ήχους γνώριμους, αυτούς που κρατούν στέρεα και περήφανα τα πόδια μου στη γή, αυτούς που "συνδέουν" τη φαντασία με την αλήθεια, αυτούς που μου υπενθυμίζουν πόσα πολλά μπορώ...Πόσα λίγα ξέρω...

(Cristobal φίλε μου, με "παρέσυρες" τεχνηέντως σ' ένα παιχνίδι που μ' αρέσει πολύ! Σ' αυτό της "φευγάτης" γραφής! Να με συγχωρήσεις άν έγινα κουραστική...)

5 σχόλια:

  1. Βιολιστή στη στέγη,
    Δε φαντάζεσαι τη χαρά μου όταν διάβασα το "φευγάτο" (Fuga?) κείμενό σου. Εσύ με παρέσυρες στον ρυθμό του δοξαριού σου που δονεί το σύννεφο στο οποίο είναι καρφωμένο έχοντας ξαναβρεί τις χορδές του.
    Βιολιστή όχι μόνο δεν έγινες κουραστική αλλά τόνωσες και τους υπόλοιπους κατοίκους της ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ.
    θα μου επιτρέψεις μάλιστα να το αναρτήσω στο ιστολόγιό μου αν δεν έχεις αντίρρηση.
    Σε ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι όμορφα που μας ταξιδεύει. Τι μαγικός ο λόγος. Μουσικες ακούς διαβάζοντας τις λέξεις.
    ΑΠΟΛΑΥΣΗ
    Ευχαριστουμε ΒΙΟΛΙΣΤΗ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ΒΙΟΛΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ
    Διαβάζοντας το υπέροχα αέρινο κείμενο είχα την αίσθηση πως απαλλασόμουν από το βάρος μου και άρχισα να αιωρούμαι ακούγοντας ουράνια μουσική.
    Χαίρομαι ιδιαίτερα που ήρθες στην ΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΙΟΛΙΣΤΗ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ

    Μαγεύτηκα από το κείμενο σου. ΥΠΕΡΟΧΟ γράψιμο. Δίδαξες λογοτεχνία από το πρωτο σου κείμενο !! Είσαι καταπληκτική. Τιμή μας που σε έχουμε μαζί μας όποια και αν είσαι.

    Πρόσθεσες "λογοτεχνικό βάρος" στην παρέα μας και ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για αυτό.

    GiP

    ΑπάντησηΔιαγραφή