Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΊΟΥ 2012: ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ Η ΧΩΡΑ!

     Είχε πια ξημερώσει για τα καλά. Φαινόταν ότι θα ήταν μια κλασσική καλοκαιριάτικη μέρα του Ιουνίου με την ζέστη να πλησιάζει τους 38 βαθμούς, αργότερα κατά το μεσημέρι.
Για τα δυο ζευγάρια Γερμανών τουριστών που απολάμβαναν τον καφέ που μοιράζονταν από ένα μεγάλο θερμός, καθισμένοι σε ένα παγκάκι εκεί στην πλατεία Συντάγματος, όλα έμοιαζαν  φυσιολογικά για την ώρα.
Βέβαια ήταν παράξενο το ότι ενώ τα καταστήματα και οι καφετέριες της πλατείας ήταν ανοιχτές, έμοιαζαν να μη λειτουργούν, να μην έχουν προσωπικό και αφεντικό.  Από ένα τέτοιο κατάστημα, γέμισαν το θερμός τους με καφέ που έφτιαξαν μόνοι τους εκεί. Εντάξει στην Ελλάδα ήτανε, όλα μπορούσαν να συμβούν!
    Η πλατεία, οι δρόμοι τριγύρω, τα πεζοδρόμια ήταν γεμάτα από ανθρώπους που πηγαινοέρχονταν άσκοπα. Στα πρόσωπά τους όμως μπορούσαν να διακρίνουν μιά έκφραση που θύμιζε πεινασμένο ζώο. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά που τόσο νωρίς είχαν βγει στους δρόμους, έμοιαζαν να ψάχνουν κάτι χάμω, ανάμεσα στις πλάκες της πλατείας, ή γύρω από τα δέντρα, κάτω από τα παγκάκια. 
Πολλά μωρά παρατημένα στα καροτσάκια τους ή ακόμη και χάμω έκλαιγαν γιατί ή πείναγαν ή αναζητούσαν τους γονείς τους. 
    «Μα τι συμβαίνει; Κάτι παράξενο πρέπει να συμβαίνει!» είπε η κατάξανθη Αννελίζε!
    «Προσέξατε την έκφρασή τους; Πόσο διαφορετικοί είναι οι Αθηναίοι σήμερα;»
    «Η κρίση!» είπε η Χέντα η μελαχρινή της παρέας.
 Ο Ντήτριχ ο νεότερος από όλους, πρόσεξε - και αυτό του έκανε εντύπωση- ότι οι μεγάλες πύλες του κτιρίου της Βουλής των Ελλήνων εκεί απέναντι ήταν ορθάνοιχτες και κόσμος μπαινόβγαινε ελεύθερα. 
  «Μα είναι δυνατόν να μπαινοβγαίνει τόσος κόσμος  στην Βουλή έτσι ελεύθερα; Εντύπωση μου κάνει! Μέχρι χθες το μέρος ήταν ζωσμένο από αστυνομικές δυνάμεις.»
    Την στιγμή που ετοιμαζόταν να ρωτήσει την κατάξανθη Αννελίζε αν έβλεπε και κείνη τον κόσμο που συνωστιζόταν στις εισόδους της Βουλής, ένας άνδρας με σχισμένο πουκάμισο και με αίματα στο πρόσωπο ήρθε δίπλα τους, στάθηκε εκεί σε ένα δέντρο που φύτρωνε πλάι στο παγκάκι τους και πάλευε μουγκρίζοντας να ελευθερωθεί από το παντελόνι του. Τα χέρια του τρέμαν από την ανυπομονησία να πετάξει από πάνω του το ρούχο. Αφού δεν κατάφερε να βρεί τον τρόπο να κατεβάσει το φερμουάρ, ουρλιάζοντας σχεδόν και βάζοντας όση δύναμη είχαν τα χέρια του, έσχισε στα δυο το ρούχο το έφερε στην μύτη του, το μύρισε και ύστερα το πέταξε πέρα. Παραλίγο να προσγειωθεί στο κεφάλι της μελαχρινής Χέντα, η οποία με μια έκφραση αηδίας τίναξε ψηλά τα χέρια της και πέταξε πέρα το βρώμικο ρούχο που ερχόταν να την καπελώσει.
Στο μεταξύ, ο άνδρας αφού έσχισε και το εσώρουχό του, άρχισε να ουρεί πάνω στον κορμό του δέντρου βγάζοντας στεναγμούς ανακούφισης.  
    Οι τέσσερις Γερμανοί, οι άνδρες και γυναίκες, έμειναν εκεί αηδιασμένοι από την μυρωδιά των ούρων του τύπου που αφού ...πότισε το δέντρο έφυγε τρέχοντας σχεδόν, προς το κτίριο της Βουλής. 
   «Μα τι συμβαίνει εκεί μέσα και όλοι τρέχουν προς τα εκεί;» Ρώτησε ο Άλμπρεχτ ο μεγαλύτερος της τετράδας. 
    «Ιδέαν δεν έχω» απάντησε ο Ντήτριχ. «Μήπως να πάμε να ρίξουμε μια ματιά;»
    «Το ίδιο θα έλεγα κι εγώ!» συμπλήρωσε η ξανθιά Αννελίζε
Σηκώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα από το παγκάκι και πριν προλάβουν να απομακρυνθούν, ένα ολόγυμνο ζευγάρι έπεσε με φόρα πάνω του και ζευγάρωναν σαν τα ζώα εκεί μπροστά τους χωρίς καν να τους δίνουν σημασία. 
Οι τέσσερις Γερμανοί τώρα που στέκονταν όρθιοι κοίταξαν γύρω τους. Είχαν μείνει με ανοιχτό το στόμα από το θέαμα που ξετυλιγόταν εκεί στην κεντρικότερη πλατεία της χώρας. 
   Τσούρμο ιδρωμένων μισόγυμνων ανδρών και γυναικών με μια έκφραση απόλυτης αποκτήνωσης στα πρόσωπά είχαν επιδοθεί σε μια ζωώδη εκδήλωση εκτόνωσης σεξουαλικών ορμών. Δεν φαινόταν να υπάρχει τίποτα που να τους συγκρατεί. 
Το περίεργο δε ήταν ότι τους τέσσερις ξένους ούτε που τους κοιτούσαν καν.  Λες και δεν υπήρχαν. 
    Στους δρόμους εκατοντάδες αυτοκίνητα ήταν παρατημένα στη μέση των δρόμων πολλά είχαν ακόμη αναμμένες μηχανές. Μοτοσυκλέτες και ποδήλατα διάσπαρτα παντού. 
    Ξαφνικά ένας μαζικός αλαλαγμός κάτι σαν "ληληληληληληηηη" ακούστηκε και εξαπλώθηκε σε όλο τον χώρο γύρω τους. Ακόμη και αυτοί που μπαινόβγαιναν στο νεοκλασικό κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, έμειναν ακίνητοι για μια στιγμή, ύστερα σήκωσαν σχεδόν ταυτόχρονα τα κεφάλια τους ψηλά στον αέρα ρουθουνίζοντας, λες και κάτι τους μύριζε και  αμέσως μετά, άρχισαν όλοι μαζί να τρέχουν ουρλιάζοντας- λες και ανήκαν σε αγέλη λύκων - προς ένα συγκεκριμένο σημείο. Το παράξενο ήταν πως μαζί τους έτρεχαν γαβγίζοντας και πολλά σκυλιά που τριγύριζαν κι αυτά εκεί με τις γλώσσες έξω να στάζουν σάλια. 
    «Μα τι συμβαίνει;» ρώτησε Χέντα μαζεύοντας τα μαύρα της μαλλιά σε κότσο για λες και φοβόταν να μην την μπερδέψουν με τις ντόπιες γυναίκες που οι περισσότερες είχαν το ίδιο χρώμα μαλλιών με το δικό της. 
    «Πάμε να δούμε!» είπε αποφασιστικά ο Άλμπρεχτ. Ο μεγάλος της παρέας. 
Προχώρησαν κατά εκεί που έτρεχαν αλαφιασμένοι, άνθρωποι, σκυλιά, αλλά και γάτες ακόμη. Τα περιστέρια που συνήθως βρίσκονταν στη πλατεία είχαν εξαφανιστεί. Διαμελισμένα κουφάρια τους, ήταν διάσπαρτα στα παρτέρια της μεγάλης πλατείας. Τα περιστέρια αποτελούσαν από ότι μπορούσαν οι τέσσερις ξένοι να αντιληφθούν το αγαπημένο "σνάκ" των παιδιών που γελώντας μασουλούσαν με απόλαυση ωμά μπουτάκια περιστεριών, αφήνοντας το αίμα να σταλάζει πάνω στα ήδη διαλυμένα και βρώμικα τους ρούχα. 
   Όταν έφτασαν εκεί που μόλις μέχρι χθες το πρωί ακόμη, υπήρχαν ζαχαροπλαστεία και καφετερίες, εκεί απέναντι από την Βουλή, είδαν ένα τεράστιο φορτηγό  που στεκόταν στη μέση του δρόμου και πέντε-έξη εργάτες που μιλούσαν κάποια σλαβική γλώσσα να στέκονται  πάνω σε έναν τεράστιο σωρό ωμών κομματιών κρέατος γελώντας κοροϊδευτικά. 
Με στυλ... δισκοβόλου πέταγαν μεγάλες ματωμένες μερίδες στον κόσμο που είχε μαζευτεί γύρω από το αμάξι, αλαλάζοντας ασταμάτητα. Τα γέλια των εργατών πάνω στο φορτηγό δυνάμωναν καθώς έβλεπαν τους Αθηναίους να παλεύουν σαν κτήνη μεταξύ τους και να συνορίζονται ακόμη και με τα σκυλιά, για το ποιος θα αρπάξει πρώτος τα κομμάτια που τους πετούσαν. 
    «Τι αστείο αλήθεια!» είπε ένας από αυτούς στη γλώσσα του. «Οι Έλληνες έγιναν σαν τα σκυλιά τους ή τα σκυλιά έγιναν σαν τους Έλληνες χα χα χα !» Γέλασε σαρκαστικά καθώς αναγνώρισε ανάμεσα σε αυτούς που χοροπηδούσαν γυμνοί να βουτήξουν κανένα κομμάτι κρέας και  τον μέχρι χθες εργοδότη του! 
Γυναικεία ουρλιαχτά, αγριοφωνάρες και μουγκρητά, γαβγίσματα σκύλων, ήταν λες και βρισκόσουν σε ζωολογικό κήπο που όμως πουθενά δεν ακουγόταν μια κανονική ...ανθρώπινη λαλιά ή λέξη. 
    «Κοίτα πως κατάντησαν οι Γκρήτσκυ (Έλληνες)  μεσα σε μια νύχτα! Ζώα έγιναν!» έλεγαν περιφρονητικά οι .. διανομείς ωμού κρέατος!
    «Τι αηδία! Πάμε να φύγουμε απ εδώ!» είπε η Αννελίζε τινάζοντας το ξανθό μαλλί της για να αποτινάξει από πάνω του, τυχόν σταγόνες αίματος. 
    «Πάμε να δούμε τι γίνεται εκεί στην Βουλή τους.» είπε ο Αλμπρεχτ. «Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει συμβεί στην πόλη αυτή!»
    «Οκέι! Δίκιο έχεις θα πρέπει κάτι το πολύ σοβαρό να έχει γίνει! » πρόσθεσε η Χέντα που άλλο δεν ήθελε από το να φύγουν αμέσως κείνο το απαίσιο μέρος που μύριζε αίμα, ιδρώτα, ούρα και σάπιο κρέας.
    «Μα ποιος έχει οργανώσει την μοιρασιά του κρέατος;» ρώτησε ο Ντήτριχ 
  «Φαντάζομαι κάποια υπηρεσία του ΟΗΕ!Που να ξέρω!» απάντησε ο Άλμπρεχτ.
Προχώρησαν με προσοχή, προς την Βουλή, ενώ δεκάδες ημίγυμνα αλαλάζοντα πλάσματα με έκφραση πεινασμένου ζώου, τους προσπερνούσαν και έτρεχαν προς το φορτηγό. 
   «Τι παράξενο!» είπε η Χέντα «Δεν υπάρχει ούτε αστυνομία, ούτε κανενός είδους ασφάλεια σε ένα μέρος όπως η Βουλή της χώρας!»
Κι όμως υπήρχαν ένα σωρό αστυνομικοί και άλλα όργανα της τάξης που έχοντας πετάξει τα όπλα τους  έτρεχαν κι αυτοί μαζί με τους άλλους να πάνε εκεί που ήταν το φορτηγό με το κρέας.  
  Φτάσανε στην κεντρική πύλη της Βουλής και αφού περίμεναν να αποσυμφορηθεί κάπως ο χώρος, κατάφεραν και μπήκαν μέσα. 
    Το εσωτερικό του όμορφου κτιρίου ήταν δροσερό. Ήταν φανερό πως λειτουργούσαν τα κλιματιστικά. Τα φώτα ήταν αναμμένα. Προχωρήσανε σε έναν μακρύ διάδρομο που από δεξιά κι αριστερά είχε γραφεία. Οι πόρτες όλες ήταν ανοιχτές και σε πολλά από τα γραφεία υπήρχαν άτομα που ζευγάρωναν ασύστολα στους καναπέδες ή και χάμω στο πάτωμα. 
    Η Αννελίζε αναγνώρισε ανάμεσα σε αυτούς που περιφέρονταν στους διαδρόμους κάποιον που της θύμισε κάποιον. Ίσως να ήταν κάποιος πολιτικός που είχε δει στην τηλεόραση.
    «Αλμπρέχτ» ψιθύρισε« αυτός δεν είναι ο πρώην πρωθυπ.....;» 
   «Σςςς» της έκανε ο Αλμπρέχτ «οι περισσότεροι είναι πολιτικοί! Μα τι πάθανε;»
Η Χέντα εκείνη την στιγμή τους έκανε νόημα να την πλησιάσουν. Βρίσκονταν μάλλον στο καφενείο της Βουλής. 
  Άνδρες και γυναίκες εκεί άδειαζαν από τα ράφια του μπαρ, διάφορες φιάλες με ποτά στο πάτωμα. Μερικοί, άγαρμπα προσπαθούσαν να πιούν από τα μπουκάλια. 
Σε μια γωνιά όμως υπήρχε μια μεγάλη οθόνη τηλεοράσεως που δούλευε. 
Η Αννελίζε πήρε το τηλεκοντρόλ και άρχισε να αλλάζει κανάλια μέχρι που βρήκε την Ντόϊτσε Βέλλε -DW-! 
   Ακούγοντας την γλώσσα τους και τέσσερις στράφηκαν προς την συσκευή.
Έβλεπαν στην οθόνη σχεδόν τα ίδια που είχαν δει και έξω. Φαίνεται όμως πως- σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του καναλιού- ότι το ίδιο συνέβαινε σε όλη την χώρα. 
   Εκείνη την στιγμή εμφανίστηκε σε συνέντευξη τύπου η Καγκελάριος της Γερμανίας. Δεκάδες τα φλας που άστραψαν. Ασφυκτικά γεμάτος από δημοσιογράφους χώρος.
Οι τέσσερις τους, στάθηκαν εκεί στο καφενείο της Ελληνικής Βουλής, σχεδόν χωρίς να ανασαίνουν για να την ακούσουν. Δεν είπε και πολλά η Καγκελάριος.  Με σεμνό και ταπεινό ύφος ανακοίνωσε:
    «Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, στην Ελλάδα, και αφού  έχει καταμετρηθεί το 97,6% των ψήφων το αποτέλεσμα έδειξε ότι οι Έλληνες δεν ψήφισαν με τον τρόπο που θέλαμε εμείς και οι δανειστές της, με τον τρόπο που τους υποδεικνύαμε τόσο καιρό, παρόλο που διαρκώς επισημαίναμε τους κινδύνους που θα είχει μια άφρονα στάση του Ελληνικού λαού, στις εκλογικές του επιλογές. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για οποιαδήποτε άλλη χώρα αθετεί τις υποχρεώσεις της.
   Για τον λόγο αυτό - όπως είχαμε υποχρέωση- και για να προστατεύσουμε τα  υπόλοιπα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά  και το Ευρώ θέσαμε σε λειτουργία τον μηχανισμό διαγραφής του χρέους της χώρας αυτής. 
Παράλληλα εφαρμόσαμε άμεσα και τον μηχανισμό διαγραφής της χώρας! Το μεγάλο επιστημονικό επίτευγμα της πατρίδας μας! (χειροκροτήματα)
Η Griechenland δεν υπάρχει πια! (έντονα χειροκροτήματα)
Με την κίνηση μας αυτή καταφέραμε να δημιουργήσουμε τον πρώτο κενό χώρο στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο. Μετά από συμφωνία με τους εταίρους μας αλλά και τους συμμάχους μας η κενή περιοχή που δημιουργήθηκε θα ονομαστεί "ALPHA REGION" ! Με αυτόν τον τρόπο τιμούμε και την χώρα που διαγράφηκε καθώς χρησιμοποιούμε το πρώτο γράμμα του αλφαβήτου της. Ευχαριστώ πολύ.»
    Θερμότατα χειροκροτήματα συνόδεψαν την καγκελάριο μέχρι την έξοδό της από την αίθουσα.
   Οι τέσσερις Γερμανοί στο καφενείο της Βουλής έμειναν ακίνητοι σαν υπνωτισμένοι για λίγο. Ο Άλμπρεχτ έβηξε σαν να ήθελε να τους ξυπνήσει. Αμίλητοι, πήραν τον διάδρομο που έβγαζε προς την έξοδο. Μόλις βγήκαν στο περιστύλιο της Βουλής σήκωσαν τα μάτια και κοίταξαν και οι τέσσερις ταυτόχρονα την Ακρόπολη, απέναντι. 
Η Αννελίζε σήκωσε το δεξί της χέρι και έδειξε κατ' εκεί:
    «Ist das Alpha Region auch?» (είναι και αυτό εκεί Alpha Region;)
Κανείς δεν της απάντησε! 
    








    



77 σχόλια:

  1. Kαι εγω αυτό ελπίζω Χριστόφορε,να είναι ενα απο κείνα τα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας που τόσο καλά ξέρεις να γράφεις!!!
    Τα σέβη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απλά εφιαλτικό σενάριο Φαντασίας Χριστοφορέ μου ...
    Κατάφερες να με κάνεις να ανατριχιάσω και μετά στο τέλος να βάλω τα γέλια !!!
    Ελλάδα Ατελείωτη, ΑΘΆΝΑΤΗ , Γιαγιά, Μητέρα όλων των Εθνών κανένας δεν μπορεί να σε διαγράψει από πουθενά , ο Έλληνας δεν θα γίνει ποτέ ζόμπι, θα πει τραγούδια, θα πιάσει τον ώμο του διπλανού του και θα ρίξει έναν λεβέντικο χορό κι ένα γέλιο βροντερό όπως έκανε σε κάθε πόλεμο, σε κάθε δυσκολία.

    Να σαι καλά Χριστόφορε
    Μοναδικός!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πόσο μου έλειψε η γραφή σου, δεν μπορείς να φανταστείς!
    αυτή η πένα που σε κάνει να δακρύζεις, να γελάς, να ονειρεύεσαι, να ελπίζεις, να ταξιδεύεις, να... να... να...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάτω από το δέρμα των φανταστικών εικόνων κοιμούνται οι πραγματικές κι ονειρεύονται ότι σκίζουν το χασαπόχαρτο της μπόχας που κοντεύει να τις πνίξει.
    Λίγα βήματα πριν το σφαγείο, ας μην τους κάνουμε την χάρη να εναποθέσουμε τον περήφανο λαιμό μας στην καρμανιόλα τους.
    Σε διάβαζα χτες το βράδυ κι από το απέναντι μπαλκόνι ακουγόταν μουσική, κάποιος είχε γιορτή , έπαιζε συρτάκι. Δεν μπορείς να φανταστείς πως ένιωσα με την μίξη αυτών των δύο, τα λόγια είναι φτωχά ενίοτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ζοφερή εικόνα Χριστόφορε! Εδώ που φτάσαμε βέβαια, τα περιμένω όλα, αλλά προτιμώ να σκέφτομαι ότι η χώρα μας δε θα παραδοθεί τόσο εύκολα σε τέτοια παρακμή και εξαθλίωση.

    Από την άλλη είναι όλα τόσο συγκεχυμένα, τόσο περίεργα, κανείς δε ξέρει τι είναι σωστό και τι λάθος.

    Ισως όλοι να πρέπει να διαβάσουν το διήγημα σου, για να ταρακουνηθούν λιγάκι.

    Καλή σου μέρα εκλεκτέ φίλε και συγχαρητήρια για τον εμπνευσμένο λόγο σου. Μας προβληματίζεις βέβαια, αλλά αυτός δεν είναι ο στόχος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φρικαλέα εικόνα, αυτό επεδίωκες (ή "επιδίωκες" ? με έχεις μπερδέψει !χαχαχα)

    Μέσα από τις γραμμές ξεπηδούν τα καμουφλαρισμένα χάλια μας, ο μεγενθυντικός φακός της σκόπιμης υπερβολής τα κάνει ορατά.

    Και το πάθος σου ευδιάκριτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χριστόφορε..
    Εντάξει, μας ταρακούνησες..
    Είμαστε όντως ταρακουνημένοι.
    Όποιος έχει ακόμα λίγο μυαλό, ας το διαβάσει.
    Ίσως και λίγο να βοηθήσει.
    Μοιάζει με σενάριο “Pulp fiction” (λες να συμβεί;).
    Καλό Σ/Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ ΚΑΛΥΨΩ
    Απλά σε ευγνωμονώ και χαίρομαι και πάλι που σε βλέπω! Ξαναγυρίζω στην αρχή έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ tania
    Τάνια θα πρέπει εδώ ίσως για πολλοστή φορά να σου πω ότι είναι τόσα πολλά αυτά που κερδίζω κάθε φορά που έρχομαι στο λημέρι σου, που κάθε επίσκεψή σου εδώ είναι σαν κουβαλάς όλες τις γνώσεις την ομορφιά και την αισθητική του χώρου σου.
    Ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @lLevina
    Είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα γίνουν τα πράγματα έτσι όμορφα όπως τα περιγράφεις.
    Προσπάθησα εδώ να αποτυπώσω την μάταιη προσπάθεια κατατρομοκράτησης του κόσμου με ....κάπως υπερβολικό τρόπο βέβαια!
    Ευχαριστώ ιδιαίτερα για τον καλό σου λόγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ
    Χαίρομαι που μου τα λες τόσο όμορφα. Όταν όμως βλέπω δίπλα το δάκρυ να είναι έτοιμο να κυλήσει, νιώθω ότι κανείς και τίποτα δεν έπρεπε να είναι αιτία να αναβλύσει.
    Καλό σου απόγευμα με χαμόγελο ζεστό αν και καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ k.Mer
    Είναι τόσο υπέροχος ο τρόπος που περιγράφεις τα όσα γίνονται και επηρεάζουν τα συναισθήματά σου θετικά, που ομολογουμένως ζήλεψα το χάρισμά σου. (Με την καλή έννοια βέβαια)
    Είμαι κι εγώ βέβαιος ότι δεν θα κάνουμε σε κανέναν την χάρη ακόμη και να νομίσει ότι μας τρομοκράτησε!
    Καλό και γλυκό βράδυ να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ περήφανη μανιάτισσα
    Μανιάτισσά μου λεβέντισσα! Ξέρω όπως όλοι ξέρουμε ότι κάναμε για χρόνια λάθος επιλογές και ίσως κάνουμε και πάλι, εκείνο που όμως δεν μου είναι δυνατόν να δεχτώ είναι τις επιλογές μας να μας τις επιβάλουν άλλοι.
    Γράφοντας κι εγώ ο ίδιος προβληματίζω τον εαυτό μου! Ναι βέβαια αυτός είναι ο σκοπός.
    Με τιμάει ιδιαίτερα η παρουσία εδώ πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ GiP
    Ευδιάκριτο λοιπόν το πάθος Γιώργο;
    Το "επεδίωκες" είναι σωστό αλλά σε αυτήν την περίπτωση νομίζω ότι σήμερα το "επιδίωκες" δεν θα ήταν λάθος.
    Για μένα το επι+διώκω επι+εδίωξα είναι το σωστό.
    Εγώ Γιώργο μου δεν έγραψα για τα χάλια μας. Απλώς ήθελα να τονίσω την επιβολή της θέλησης των απ έξω με κάθε μέσον. Υπερβολικά το έκανα σίγουρα! Αλλά έχεις διαβάσει και φανταστική λογοτεχνία - αν υποθέσουμε ότι αυτό που έγραψε υπάγεται εκεί.
    Αφού επικοινωνούμε έτσι ας σου πω τουλάχιστον το πόσο μου άρεσε η ανάρτηση σου με τους έξοχα τοποθετημένους και αναλυμένους με εξαιρετικό χιούμορ προβληματισμούς σου
    Ολοζώντανο κείμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Bitch
    Εαν πιάσουν και ευοδωθούν οι από πολλές πλευρές προερχόμενοι εκβιασμοί, δεν θα ζήσουμε βέβαια όσα περιγράφω αλλά μια "πολιτισμένη" εκδοχή!
    Μου αρέσει που σου θυμίζει Pulp Fiction, δεν το είχαν καν σκεφτεί αυτό. Όταν δε βλέπω εσύ πόσο αγαπάς και προβάλεις τούτο τον τόπο με τόση τρυφερότητα ειλικρινά εξαγριώνομαι όταν δικοί μας και ξένοι μας περιγελούν σήμερα και μας δείχνουν με περιφρόνηση!
    Να είσαι καλά κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ...Χριστοφόρε μου,
    για μια στιγμή έπιασα τον εαυτό μου να διαβάζει και να σκέπτεται!!!
    --- θα το...πάει στην γερμανική κατοχή;;;;;;;; μετά
    με το κρέας...
    ---να είναι άραγε κομμάτια από ελληνικά σώματα;;;;;
    μα...
    ο τϊτλος;
    άλλα υπονοεί!!!

    Μέχρι που με ξύπνησε η ...παγωνιέρα...

    Λες; Φίλε μου;
    λες να έχουν σκεφτεί τα γουρούνια
    κάτι παρόμοιο;;;;;;;;

    Όλα να τα περιμένεις απο αυτούς
    κι από τους
    γείτονες ( από βορρά...
    και πέραν του Αιγαίου μας...)

    Χάππυ Φάδερζ Ντέυ!
    Φιλάκια,
    Υιώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Αστοριανή
    Υιώτα μου υπάρχει λοιπόν και Φάδερζ Ντέυ; Ε! Τότε θα το γιορτάσω αναλόγως. Τα εγγόνια μου βέβαια έχουν πάει στη Κρήτη οπότε αν τα παιδιά μου μείνουν στην Αθήνα θα τους ενημερώσω ότι υπάρχει αυτή γιορτή και θα κάτσω να περιμένω τα δώρα μου χα χα χα
    Το κείμενο βέβαια είναι - ας πούμε πολιτική φαντασία -. Με την υπερβολή ήθελα να σοκάρω και με το σοκ ίσως να καταδείξω πόσο απροκάλυπτη είναι η ανάμιξη των ξένω στα εσωτερικά ενός κυρίαρχου κράτους...υποτίθεται!
    Φίλησε μου τον συνάδελφό Δημήτρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πότε τάγραψες βρε παιδί μου όλα τούτα και δεν τα είδα εγώ???
    Πότε να προλάβω να μου πεις...
    Ανατριχιαστικό ! Φίλε μου ξέρεις και γράφεις θριλεράκια ζόρικα!
    ----
    Να σε ρωτήσω κάτι?
    Εγώ δεν δικαιούμαι, άδεια έστω κανένα ρεπό απο το διαδίκτυο?
    Πολύ αυστηρό αφεντικό έχεις γίνει...μερκέλεψες μου φαίνεται κι'εσύ..:)) :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χριστός κι Απόστολος...μάλλον και οι 12...
    Παναία μου Βαγγελίστρα...επέστρεψε στα παλιά(βλέπε Καρδαμύλη και βάλε!!!!) δριμύτερος...



    δε θα τους κάνουμε τη χάρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανατριχιαστικο θα συμφωνήσω....πολυ δυνατο το κείμενο σου! Καλο Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @kariatida62
    Μερκέλεψα ε; χα χα χα Δεν έχεις κι άδικο! Από μένα πάντως έχεις ένα long, long, long weekend!
    Θριλεράκια ζόρικα ε; Γι αυτό ...μερκέλεψα όταν δεν σε είδα! Σε αυτό ειδικά!! Είναι και οι μέρες σε ενδιαφέρουσα κατάσταση...βλέπεις και η ματιά σου....
    Από αύριο ελπίζω να σταματήσω να μερκελεύω πάντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ ElenaG
    Η τελευταία σου φράση αξίζει όσο τόνους χρυσάφι. Πολύ χαίρομαι που σε βλέπω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ Leviathan
    Να είσαι καλά φίλε μου! Σε ευχαριστώ για τον καλό σου λόγο. Εύχομαι να πάνε όλα καλά για όλους μας και ιδίως για σας τα νέα παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανατριχιαστικό το σενάριο αλλά πολύ φοβάμαι ότι έχει μια δόση αλήθειας μέσα του.
    Άλλωστε πολλά φανταστικά σενάρια τα βλέπουμε να γίνονται πραγματικότητα μετά πολλά χρόνια!
    Πάντως θα'ταν το καλύτερο σενάριο για μια διαφήμιση του Σαμαρά!χα!χα!

    Ζεστά με πολλά θαλασσινά αρώματα και πολλά μποφόρια:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Έχω από εχτές παλεύω να αφήσω σχόλιο και δεν μπορώ! Ελπίζω αυτό να δημοσιευτεί...

    Χριστόφορε, να ρωτήσω κάτι; Πότε έδειξε ο Έλληνας ότι σε περίοδο κρίσης γίνεται σκύλος και τρώει σάρκες; Ρωτώ καλοπροαίρετα γιατί έχω ακριβώς την αντίθεση άποψη! Μήπως περιγράφεις αυτό που ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ να συμβεί στην Ελλάδα οι φίλοι μας οι Γερμανοί; (Είναι τυχαίο ότι τους τουρίστες τους έχεις να είναι Γερμανοί;) Διότι πιστεύω ότι οι Έλληνες έχουν πολύ μεγάλη αξιοπρέπεια για να κυλιούνται στις πλατείες και να βγάζουν τα μάτια τους αν κάτι δεν πάει καλά. Βέβαια, για τους Γερμανούς δεν είμαι και πολύ σίγουρος, χα, χα, χα... Οπότε θα το εκλάβω το παραστατικότατο αφήγημά σου ως ένα απατηλό κι ευσεβή γερμανικό πόθο!

    Εκεί βέβαια που θα συμφωνήσουμε απολύτως είναι το γεγονός ότι είτε με κρίση είτε χωρίς, μέσα στη Βουλή Πρωθυπουργοί, Υπουργοί και λοιποί παρατρεχάμενοι βγάζουν τα ματάκια τους χωρίς να τηρούν ούτε καν τα προσχήματα, χα, χα, χα... ;)

    Καλό απόγευμα και καλή ψήφο αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ zoyzoy
    Ακριβώς είναι ένα κείμενο φαντασίας που σκοπό έχει να δείξει με ακραίο βέβαια τρόπο το πόσο οι ξένοι επεμβαίνουν στα εσωτερικά μας ακόμη και με μέσα που μπορούν να διαγράφουν το ανθρώπινο πνεύμα, μετατρέποντας τους ανθρώπους σε ζώα δίποδα. Πολύ και πολλοί θα το ήθελαν αυτό!
    Διαφήμιση του Σαμαρά; Χμ!!! Φαντάζομαι ότι κάνεις χιούμορ βέβαια! χα χα χα χα
    Φοβάμαι ότι τα πολλά μποφόρια θα μου τα πάρουν και θα τα πάνε αλλού!!!!
    Εδώ έχει και πυρκαγιές.
    Καλό βράδυ να έχεις κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. °`♥✿✿⊱╮
    ♡¸¸.•

    Bom fim de semana!
    Beijinhos.
    Brasil
    ¸.•°`❤✿⊱╮

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ teleytaios
    Καλέ μου φίλε, παρεξήγησες πλήρως το κείμενο.
    Θα ήμουν ίσως ο εγώ ο τελευταίος άνθρωπος στην γη που θα έγραφα ή θα έλεγα κάτι υποτιμητικό για την Ελλάδα ή τους Έλληνες. Αντιθέτως! Έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αφρική (Αιθιοπία) γαλουχήθηκα από τους γονείς μου και δασκάλους μου του Ελληνικού σχολείου μας, με την αγάπη και τον θαυμασμό για το τόπο τούτο.
    Με το αφήγημα αυτό θέλησα με σοκαριστικό τρόπο να απεικονίσω την βάναυση και βάρβαρη επέμβαση στα εσωτερικά μας με σκοπό να επηρεαστεί ακόμη και επιλογή μας να εκλέξουμε την κυβέρνηση μας δημοκρατικά.
    Και βέβαια υποτίθεται σύμφωνα με το διήγημα ότι αν την Δευτέρα δεν ψηφίσουμε σύμφωνα με τις ....επιταγές των ξένων (Γερμανών βάζω εδώ) για να μας τιμωρήσουν θα ενεργοποιήσουν κάποιον μηχανισμό που θα διαγράψει τα πάντα στον ανθρώπινο εγκέφαλό μας και θα μας εξισώσει με δίποδα και άλογα όντα.
    Γνωρίζω φίλε μου πόσο φιλόξενος λαός είμαστε. Η δουλειά μου είχε άμεση σχέση με τον τουρισμό και έχω εργαστεί ως διευθυντής ξενοδοχειακών μονάδων σε πολλές περιοχές της χώρας για δεκαετίες.
    Φταίει ίσως κάτι στην αφήγηση μου που δεν έδωσα με σαφήνεια ότι πρόκειται για ιστορία -ας πουμε- επιστημονικής φαντασίας.
    Είναι πολύ πιθανόν να αποτελεί ευσεβή πόθο των ξένων το σενάριο αυτό αλλά δεν νομίζω ότι θα τους κάνουμε την χάρη βέβαια. Γιατί όταν αυτοί ήταν στην κατάσταση που περιγράφω, εδώ στον τόπο αυτό ειπώθηκαν οι μεγαλύτερες αλήθειες και γεννήθηκαν οι επιστήμες!
    Και θέλω επιπροσθέτως να πω ότι έχω τώρα φτάσει σε μια ηλικία που δεν ανέχομαι από τους κυρίους και τις κυρίες αυτές να μας κουνούν το δάχτυλο για κάνουμε αυτό που θέλουνε. Ε! Όχι λοιπόν! Ελπίζω φίλε μου να ξεκαθάρισα το θέμα. Είμαι δε πάντα στην διάθεσή σου. Να είσαι καλά και σε ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσες να ξεκαθαρίσω το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ teleytaios
    Όσο σε ότι γίνεται στην Βουλή σχετικά με τα ματάκια των παρατρεχάμενων εκεί μέσα θα συμφωνήσω απολύτως!!! χα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Χριστόφορε, δεν σε παρεξήγησα, κατάλαβα επακριβώς το σκεπτικό σου, απλώς η δική μου οργή με τα τεκταινόμενα του εξωτερικού που αφορούν τη χώρα μας με έχει κάνει να θυμώνω! Και ίσως αυτό φάνηκε στο σχόλιό μου, πίστεψέ με, ειλικρινά σου το λέω δεν είχα καμία πρόθεση να κάνω καμία μομφή ούτε σε εσένα αλλά ούτε στο κείμενό σου! Γι' αυτό άλλωστε λέω πως ίσως περιγράφεις αυτό που θα ήθελαν να δουν οι "φίλοι" μας οι Γερμανοί!

    Γνωρίζω πως πέρασες ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής σου στην Αιθιοπία. Εκεί διετέλεσε και ο πατέρας μου δάσκαλος για μια χρονιά! Θα τα πούμε αυτά κάποια άλλη στιγμή όμως, έτσι;

    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ teleytaios
    Ω μα τότε θα έχουμε πολλά να πούμε!
    Ο πατέρας σου δάσκαλος εκεί; Μα είναι απίθανο! Θαυμάσια σύμπτωση! Θα πρέπει να μιλήσουμε γι αυτό.
    Πολυ χαίρομαι που μου το γνώρισες αυτό!
    Καλό βράδυ να περάσεις Τελευταίε.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Σε λίγες δεκαετίες ίσως να μην είναι επιστημονική φαντασία αλλά πραγματικότητα, με τους πολιτικούς που έχουμε.

    Σαν ιδέα την βρήκα εξαιρετική. Πολύ θα' θελα να την είχα σκεφτεί πρώτος.

    Πολύ καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Xριστόφορε αυτομερκελευτήκαμε!!!
    Το σενάριό σου ήταν προφητικό...
    Τελειώσαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Oσο διάβαζα..τοσο ανατρίχιαζα..με την εικόνα που (έβλεπα)...σοκαριστικό μπορώ να πώ το σενάριο....αλλα δωσμένο με πολύ αληθοφανή φαντασία...Χριστόφορε.....!!!!!λες να μας θέλουν έτσι;;;; μάλλον ονειροβατούν ....σίγουρα δεν μας ξέρουν καθόλου....αααααααα εξηγησε μου τι ειναι.... το αλφα...και κατι που γραφεις;;;τελως πάντων άσχετη ειμαι....όσο για τις αργές μου επισκεψεις δεν εχω ιντερνέτ στο εξοχικο μας..και για λιγο καιρό θα ειμαι μαλλον καθηστερημενη......στις επισκεψεις μου.....παντα χαιρομαι οταν σε διαβάζω ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @Gyro
    Εφευρέτης είσαι! Όλο και κάπως θα επιταχύνεις την εφαρμογή! χα χα χα
    Σε ευχαριστώ φίλε μου που ήρθες με τα καλά σου λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @kariatida62
    Όχι, όχι κάνεις λάθος! Ίσως είναι καλύτερα έτσι! Ο βασιλιάς είναι γυμνός. Και η γύμνια σύντομα θα αποκαλυφθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @Ρούλα - Σμαραγδένια
    Κοίτα να χαρείς τον καθαρό αέρα όσο μπορείς και μη νοιάζεσαι για την συχνότητα των επισκέψεων. Καλά να είστε και να έχετε πάντα την ευλογία της υγείας της αγάπης και της δημιουργίας.
    Καλή εβδομάδα σας εύχομαι με ασπασμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Και τελικά το κατάφεραν και τους κατά τρόμαξαν και δες τι έγινε......
    Ούτε τσίπα δεν έμεινε πάνω μας πια...... Είναι μεγάλη κουβέντα αυτό που θα πω..... αλλά για πρώτη φορά στην ζωή μου Ντρέπομαι που είμαι Ελληνίδα..... Ούτε αξιοπρέπεια, ούτε εθνική υπερηφάνεια, ούτε τίποτα δεν έμεινε πια. Και θλίβομαι πιο πολύ γιατί έζησα να δω τον διασυρμό μας..... Τι θα γίνονταν δηλαδή αν βγαίναμε από την δήθεν ευρωπαική ένωση;;;;;;; Δεν έχει κανείς μας τα κότσια να δουλέψει και να τη χτίσει ξανά;;;;;;;;; Τεμπελόσκυλα και βολεψάκιδες είμαστε........
    Συγγνώμη για την σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησα, αλλά νιώθω τόσο ταπεινωμένη και εξεφτελισμένη που βρίσκομαι κάτω από αυτό το ζυγό...... με το ζόρι και όχι με τη θέλησή μου, που μου ’ρχεται να σηκωθώ και να φύγω και να μην ξανά γυρίσω πίσω.........
    Την καλημέρα μου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. εφιάλτης..που εύχομαι να μη ζωντανέψει!..έχεις μοναδικό τρόπο γραφής!επίσης..δεν μπορώ να μπω στο ιστολόγιο σου..το παρατήρησα και εγώ....τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Aχ κανείς δεν μπορεί να με καταλάβει!
    Αδιαφορώ για τον "βασιλιά", αδιαφορώ για πόσο χρόνο θα μείνει επάνω, αν κομματικά κάποιοι αύξησαν τα ποσοστά τους, αδιαφορώ, αδιαφορώ και αποστρέφομαι αυτές τις σκοπιμότητες που μόνο τα κόμματα ενδιαφέρουν.
    Την συνέχεια της κατρακύλας της Ελλάδας βλέπω που χάνεται χωρίς καμμιά ελπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Kι επειδή οι Ελληνες ψήφισαν κατα τις επιθυμίες της αρχι....το....κάγγελο/αριου η χώρα δεν θα διαγραφεί απ'την Γερμανία αλλά θα ΑΥΤΟ-διαγραφεί με πιό αργούς και πιό βασανιστικούς ρυθμούς.

    Αφού θέλαμε την κυβέρνηση που είχαμε (μίγμα ΝΔΠΑΣΟΚ) γιατί αναλωθήκαμε σε 2 εκλογές?

    Φταίνε μετά οι ξένοι να λένε οτι δεν ξέρουμε τι μας γίνεται?

    ****
    Θα ήθελα να μην είχα διαβάσει την ανάρτησή σου. Εχω πολύ έντονη φαντασία ενώ είμαι παράλληλα απ'τους ανθρώπους που δεν βλέπουν ποτέ πιά θρίλερ ή παρόμοια έργα.

    Καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @ stavroulazerva
    Σταυρούλα, μου δεν θέλω να νιώθεις τέτοια απογοήτευση. Πράγματι ο πανικός που καλλιέργησαν καθ' όλη την διάρκεια αυτής ειδικά της προεκλογικής περιόδου ήταν απαράδεκτος, αποτρόπαιος, και αηδιαστικός. Τα ΜΜΕ που ανέλαβαν τούτο τον ρόλο, έχουν σήμερα την αίσθηση ότι επέτυχαν του σκοπού των. Κάνουν λάθος όμως. Σύντομα, πολύ σύντομα στο 12% του ενός πόλου του δικομματισμού θα βρεθεί και ο άλλος πόλος και ακόμη πιο χαμηλά. Θα επέλθει οριστική σήψη τους και εξαέρωση.
    Κάνε υπομονή! Δεν γίνονται ανατροπές αυτού του είδους έτσι εύκολα. Θέλω να χαμογελά και να γράφεις και να έχεις ελπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @ Phantomas
    Φαντάζομαι ότι δεν θα επαληθευτεί με αυτήν την μορφή. Ελπίζω όμως κι εγώ να απωλέσουμε πλήρως την δικαίωμα μας να εκλέγουμε τις κυβερνήσεις χωρίς τον πόλεμο νεύρων τον οποίο υπομείναμε αυτές τις μέρες. Αυτή δεν ήταν εκείνο που ονομάζουμε "ελεύθερες εκλογές" ήταν εκλογές υπό απειλή.
    Σε ευχαριστώ πολύ για τον καλό σου λόγο και ναι κι άλλος φίλος μου ανέφερε την δυσκολία να μπει στο ιστολόγιό μου τις τελευταίες μέρες. Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει. Θα το ψάξω όμως και ευχαριστώ που το επισημαίνεις.
    Να έχεις καλό και ήρεμο βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @ kariatida62
    Συμμερίζομαι απολύτως την οργή σου γιατί εκείνο το δάχτυλο που κουνιόταν απειλιτικά μπροστά στην μύτη μας έκανε την δουλειά του τελικά. Όμως στην πολιτική ζωή που ο χρόνος κινείται με διαφορετική ταχύτητα από κείνον της κοινής ζωής, θα πρέπει κανείς να είναι πάντα υπομονετικός και επίμονος, γιατί "δυναστείες" δεν γκρεμίζονται σε μια νύχτα. Μην ξεχνάς ότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του τείχους του κάστρου της δυναστείας του δικομματισμού έπεσε. Ρίξε μια ματιά στην Κρήτη. Tida ηρέμησε και κάνε υπομονή!
    Σε ότι αφορά γενικώς την χώρα φοβούμαι κι εγώ. Αλλά με πανικό στα μάτια και στην ψυχή δεν κάνουμε τίποτα.
    Βέβαια δεν θα ήθελα κι εγώ να ξανακούσω κανέναν, μα κανέναν να μου παραπονεθεί ότι του κόπηκε η σύνταξη ή το τάδε επίδομα κλπ γιατί θα τα πάρω στο δασύτριχο κρανίο μου.
    Έλα χαμογέλασε τώρα. Έτσι μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @ Ginger
    Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι δεν ψηφίσαμε ελεύθερα! Η τρομακτική πίεση και ο φοβερός πανικός που έσπειραν οι κύριες, και οι κύριοι των ΜΜΕ εδώ και στο εξωτερικό, οι δηλώσεις των διαφόρων ντόπιων και ξένων πολιτικών έφεραν σε ένα βαθμό το αποτέλεσμα που ήθελαν. Είμαι κι εγώ θυμωμένος που δεν επιτράπηκε σε τούτο τον λαό να ψηφίσει ελεύθερα αλλά κάτω από την κάννη ενός "πιστολιού" εξόδου από το Ευρώ κλπ. Όμως είμαι σίγουρος ότι ο λαός αυτός έκανε ένα μεγάλο βήμα προς το γκρέμισμα του δικομματισμού. Χρειάζεται ακόμη ένα ίσως και θα γίνει.
    Λυπάμαι αν κείμενο μου σε δυσαρέστησε και πάλι, αλλά όταν γράφω κάτι γράφω έτσι όπως νιώθω.
    Καλό σου βράδυ Ginger!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. αγαπητέ Χριστόφορε!είμαι φίλη,ίσως το όνομα να είναι παραπλανητικό..!:):)..δες το!γιατί μέχρι να καταφέρω..να μπω είναι κάπως δύσκολο!και εκτός αυτού είναι κρίμα να στερούμε μια άγνωστη διάσταση,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. @Phantomas
    Χα χα χα χα Συγνώμη για την αναγκαστική αλλαγή φύλλου που υπέστης στης ΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ! Αλλά τι να σου κάνω εσύ φταις! Τι θέλεις και μπλέκεις με τέτοιες διαστάσεις; χα χα χα
    Ειλικρινά πάντως σου ζητώ συγγνώμη και σε ευχαριστώ για την ενημέρωση σχετικά με την δυσκολία εισόδου.
    Να είσαι καλά ΦΙΛΗ ΜΟΥ! Και είμαι πολύ χαρούμενος που μιαPhantomas είναι στην παρέα μας!
    Καλή μέρα να έχεις κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ...και επιτέλους... σχεδόν έγινε αλήθεια...

    Πωνάω μαζί σας.

    Mi corazón está de duelo, se fue la esperanza con vosotros.

    Besos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Δεν με δυσαρεστησε το κείμενο. Δεν φταίς εσύ αν εγώ έχω βγάλει απ'τη ζωή μου τα θρίλερ.

    Οσο γιά το "Όμως είμαι σίγουρος ότι ο λαός αυτός έκανε ένα μεγάλο βήμα προς το γκρέμισμα του δικομματισμού" με όλο το σεβασμό που έχω γιά σένα, εγώ σκέφτομαι ότι μάλλον αντίθετα έγινε το βήμα. Ενώσανε τον δικομματισμό σ'ένα τέρας που περιέχει και τα δύο κακά. Ο Θεός να βγάλει εμένα ψεύτρα και σένα αληθινό. Θα είναι προς όφελος όλων μας. Η θετική σκέψη πάντως βοηθάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. @censurasigloXXI
    Σε ευχαριστούμε Σπανιόλα φίλη μας για τα συναισθήματα σου. Είμαστε σχεδόν λαός "αδελφός" μαζί σας. Θα αγωνιστούμε μαζί!
    Ο θεός να σας δίνει κι εσάς και εμάς δύναμη.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. @ Ginger
    Δεν θα χαρακτήριζα θρίλερ το κείμενο. "Φαντασίας" ίσως ναι.
    Όσο για το δικομματισμό στον αναφέρεσαι σχετικά με την φράση μου είμαι πεπεισμένος ότι συντομότατα και ό άλλος πόλος του θα κονιορτοποιηθεί. Και έπειτα μη ξεχνάς ότι η χώρα έχει για πρώτη φορά μετά το 1958 - νομίζω- αριστερή αξιωματική αντιπολίτευση και αυτό είναι μια σημαντική αλλαγή. Τότε το 58 τα ανάκτορα φρόντισαν να την διαλύσουν. Σήμερα δεν υπάρχει "παλάτι" αλλά υπάρχουν άλλες πολύ υπέρτερες δυνάμεις. Στο χέρι μας είναι να διαφυλάξουμε αυτήν την κατάσταση.Και σημείωσε ότι σου γράφει ένας συντηρητικός μέχρι πρότινος πολίτης.
    Καλό σου βράδυ και να μου φιλάς την Βέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Καλέ μου φίλε, όσο τραβηγμένο κι αν ακούγεται, απέδωσες την εικόνα που η νοσηρή φαντασία κάποιων σχηματίζει για τη χώρα μας.

    Το κείμενό σου αυτό θα έπρεπε να τοιχοκολληθεί σε όλη τη χώρα, κυρίως έξω από τα κτίρια που στεγάζουν τους πουλημένους τηλεοπτικούς σταθμούς.
    Η προεκλογική προπαγάνδα κυρίως από τα ΜΜΕ ήταν κάτι μεταξύ γελοιότητας και θρίλερ, οι εκβιασμοί των "αφεντικών" προς τους υπαλλήλους, τους τρομοκράτησαν.
    Αν το αποτέλεσμα ευχαρίστησε την πλειοψηφία, είναι άξιοι της τύχης τους, πληρώνουμε όμως και οι υπόλοιποι δυστυχώς τις λανθασμένες επιλογές τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. @Mary
    Μαίρη καλή μέρα. Σε ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη σου αλλά και για τα θετικά σου σχόλια για το κείμενο.
    Πράγματι οι φοβεροί εκβιασμοί των ΜΜΕ (όλων μάλιστα εν χορώ) αλλά και από το εξωτερικό, πέτυχαν εν μέρει του σκοπού των. Πιστεύω όμως ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η απόφαση των Ελλήνων. Ίσως χρειάζεται ένα ακόμη βήμα. Βέβαια δεν ξέρω πως και πότε θα γίνει αλλά είμαι βέβαιος ότι θα γίνει. Τώρα σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται ο λαός; Μάλλον τραγική θα έλεγα. Αλλά όταν δεν έχεις πλέον τίποτα να χάσεις τότε....δεν έχεις και τίποτα να σε φοβίσει!
    Καλή σου μέρα και πάλι, ήταν πραγματικά ένα καλό ξεκίνημα της μέρα μου με σένα εδώ! Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. λοιπόν!το πρόβλημα που είχα για να εισέλθω στο ιστολόγιο..σου λύθηκε επιτυχώς!χαίρομαι..:) και ευχαριστώ~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. @Phantomas
    Η χαρά είναι όλη δική μου που δεν θα σε ταλαιπωρεί πλέον η ΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ. Την ....φοβέρισα λίγο και έβαλε φαίνεται μυαλό. Βλέπεις και οι Διαστάσεις θέλουν φοβέρα! Όχι, όχι ψέμματα δεν έκανα απολύτως τίποτα. Πως άλλωστε αφού δεν έχω ιδέαν!
    Καλό σου απόγευμα Φαντομά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. κύριε Χριστόφορε που σας έχω ζαλίσει!είδα πως τοποθεσία..γράφετε Χαλάνδρι!πρέπει να μαστε γείτονες!:):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. @Phantomas
    1.- Απαγορεύονται τα σεις και τα σας σε τούτη την αγενέστατη μεν αλλά ΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ.
    2.-Απαγορεύεται με φοβερή σκληρότητα η χρήση του "κύριε" εκτός βέβαια αν απευθύνεσαι σε Εκείνον εκεί ψηλά.
    3.- Δεν νιώθω καμιά απολύτως ζαλάδα εκτός από κείνη που μου προκαλεί η ευφορία της επικοινωνίας μας.
    4.- Πράγματι στο Χαλάνδρι μένω. Πόσο γείτονες είμαστε άραγε;
    5.- Πολύ χάρηκα για το σημείωμά σου γιατί μου έδωσε την ευκαιρία να επιδείξω σε όλο της το μεγαλείο την....αυστηρότητά μου!
    Καλή μέρα να έχεις γειτόνισσα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. είμαι 18!και είναι αδήριτη ανάγκη να δείχνω σεβασμό!καλά Χριστόφορε!..:)
    μ έκανες να γελάσω μ όλα αυτά!..
    σημείο ένδειξης φούρνος Στεργίου!
    καλησπέρα γείτονα~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. @Phantomas
    Μου άρεσε το "αδήριτη"!!!!
    Στον Στεργίου κοντά εσύ, στο "ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ" εγώ! Γλυκοαίματοι γειτόνοι!!!!
    Καλό σου απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Και εγώ νιώθω μια "αδήριτη" ανάγκη να φύγουμε επειγόντως για Ντίρε Ντάουα.
    Σου έκανα το χατήρι να γυρίσω πίσω να ψηφίσω, και πριν απο αυτό να γνωρίσω τον Στέφανο και ήμουν απούσα/παρούσα στην Άφιξη απο το Υπερπέραν.
    Αφήσαμε όμως πίσω τα παιδάκια που πέθαναν απο το χαλασμένο (;) παγωγό εκείνη την Κυριακή στην Ντ.Ντ.
    Ώρα να φεύγουμε. Αν συμβεί κάποιο απρόοπτο εδώ, γυρίζουμε. Δεν θα κάτσουμε εδώ να περιμένουμε να διαγραφεί η χώρα. Νισάφι πιά. Θα δούμε τον αγώνα απόψε και φύγαμε.
    Καλό μεσημέρι ανηψούδι μ'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. @ marimar
    Λες θεία μου; Να το κάνουμε ξανά πίσω το ταξίδι; Εχει ο κόσμος την διάθεση να διαβάζει αναμνήσεις με όλα αυτά που συμβαίνουν;
    Πολλές φορές το έχω σκεφτεί αλλά κάτι με κράταγε. Λες και δεν έβρισκα κατάλληλη την ατμόσφαιρα. Η προτροπή σου πάντως θα ληφθεί ΣΟΒΑΡΌΤΑΤΑ υπόψη!
    Σε ευχαριστώ που έγινες και πάλι η εσωτερική μου φωνή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Συγνώμη που επανέρχομαι, είναι που ρωτάς.

    Ο κόσμος για τα δυσάρεστα έχει πληροφόρηση/παραπληροφόρηση απο χίλιες δυο πηγές.

    Ο κόσμος έχει ανάγκη το ταξίδι. Να ζήσει το κάτι άλλο μέσα απο τις διηγήσεις ενός πραγματικά καλού συγγραφέα, όπως εσυ, για να ανταλλάξει την καθημερινότητα με το όνειρο.

    Συμμάζεψε τις προηγούμενες συνέχειες για να μπορεί να ανατρέξει κάποιος, αν θέλει να θυμηθεί. Και ζητώ συγνώμη που σου κάνω υποδείξεις δημόσια, για να σε δεσμεύσω το κάνω!!!

    Φιλιά αναμονής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Τώρα το είδα!

    Τι έγραψες Χριστόφορε!!!

    Ανατρίχιασα και ίδρωσα!....

    Έστω και καθυστερημένα θα ήθελα να σου το κλέψω!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Olá!

    Bom fim de semana!
    Beijinhos.
    Brasil.
    ¸¸.º°❤♫♫♪¸¸.°
    °º✿⊱╮

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. καλημέρα σας, σας ευχαριστώ για την επίσκεψη , την εγγραφή μέλους και το σχόλιο με τα ωραία λόγια.. εγινα και γω μελος σας , θα σας βαλω και στα φιλικα μου οπως με βαλατε και σεις.
    Χάρηκα που γνώρισα κάποιον που έχει ρίζες στην πατριδα μου
    σας ευχομαι οτι καλο και μακαρι καποτε να ρθετε κυπρο

    υγ-μην ανησυχειτε καταλαβαινω σας ευχαριστω που μπηκατε στο κοπο να μου εξηγησετε
    ο προηγουμενος μου διαγωνισμος (http://delfinaki-sunset.blogspot.com/2012/03/blog-post_4.html) ηταν διαγωνισμος δημιουργιας (και το γραψιμο αναμεσα)..θα χαρω πολυ αν οργανωσω κι αλλον να δω την ομορφη δημιουργια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. @marimar
    Θεία μου καλή! Δεν θέλω ούτε να διανοηθείς να μου ζητάς συγγνώμη! Αντιθέτως πρέπει να έχεις στο νου σου ότι όλες σου σκέψεις σχετικά με το τι δέον γενέσθαι εδώ, είναι πολύτιμες!
    Για να επανέλθω στο ταξίδι πρέπει μέσα μου ο ίδιος μου ο εαυτός να φορτωθεί τα "μπαγκάζια". Ίσως χρειάζεται ένα "σέρβις" στη μηχανή! Αλλά ελπίζω να ξαναβάλω μπροστά την "λιτορίνα" προς την Ντιρε Ντάουα! Δεν μπορώ να πω αν θα γίνει άμεσα ή αν μεσολαβήσει κάτι άλλο .Αλλά θα γίνει γιατί το έχω κι εγώ πολύ ανάγκη!
    Πάντως μη σταματάς να στέλνεις τα φιλιά αναμονής θεία μου καλή και σοφή!
    Καλή Κυριακή να έχεις με τις ευχαριστίες μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. @Γιώργος
    Γιώργο μεγάλη κλέφτη και ληστή, οι πόρτες είναι ανοιχτές και τα σκυλιά δεμένα! χα χα χα
    Καλή σου Κυριακή φίλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. @ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ.SUNSET
    Με ιδιαίτερη χαρά σε βλέπω στα λημέρια μου και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε πολλά να ανταλλάξουμε.
    Αν ποτέ - που πρέπει οπωσδήποτε- έρθω στα χώματα που γεννήθηκε ο παππούς μου πριν φύγει για την Αφρική, παιδί ακόμη ελπίζω να βρούμε τον χρόνο να τα πούμε από κοντά.
    Εύχομαι να έχεις μια όμορφη Κυριακή

    Υ.Γ Αν δεν σε πειράζει θα παρακαλούσα να αφήσουμε κατα μέρος τους πληθυντικούς- τα σεις και τα σας, που λένε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Μια πολύ παραστατική περιγραφή ενός εφιάλτη, με εξαιρετική σκηνοθεσία όπως οι περισσότερες αφηγήσεις σου Χριστόφορε! Ακόμη μια φορά, καθώς διάβαζα, ήταν σαν να ξετυλίγονται οι σκηνές μπροστά μου. Είσαι πράγματι χαρισματικός αφηγητής!
    Όσο για το αποτέλεσμα της 17ης... μάλλον δεν τους "χάλασε" και πολύ τους policy makers. Κι αυτοί σκηνοθετούν -κακόγουστα- τα δικά τους θρίλερ, δίνουν τις άθλιες παραστάσεις τους χρησιμοποιώντας εγχώριους -κακούς- ηθοποιούς, κομπάρσους και παραμυθάδες, και καταφέρνουν μια χαρά να τρομοκρατήσουν το κοινό...
    Στο ίδιο έργο θεατές λοιπόν - θα το καταλάβουμε σε 1-2 σκηνές παρακάτω - με μπόλικη hard rock υπόκρουση...
    Να είσαι καλά Χριστόφορε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Τη διαγραψαμε τη χωρα πατριωτη !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. @nameliart
    Πάρα πολύ σωστά τα λες Μελίνα! Αλλά καμιά φορά το φινάλε δεν μπορεί να το προβλέψει ούτε ο ίδιος ο συγγραφέας. Και μιλάω για κείνους που κινούν τα νήματα στη διεθνή σκηνή. Θα έρθει η στιγμή που θα αντιληφθούν ότι μια στιγμή, μια λέξη, ένα κόμμα, μια τελεία που τους ξέφυγε μπορεί να ανατρέψει το έξοχα μελετημένο σενάριό τους!
    Και είμαι σίγουρος ότι έτσι θα συμβεί. Το μυρίζομαι που λένε!
    Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια κοριτσάκι με τα πινέλα. Να έχεις ένα όμορφο βραδάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. @ ΜΑΓΟΣ!
    Όχι ακόμα Μάγε μου. Όχι ακόμη! Δεν διαγράφεται τούτη η χώρα από γελοία υποκείμενα - όλων των φύλων- που παριστάνουν τους ηγέτες και είναι πεπεισμένοι ότι μας έχουν στο χέρι. Και άλλοι το είχαν πει αυτό αλλά τους βγήκε ξινό! Θα το δεις Μάγε μου. Βλέπεις η δική μου Μαγική τέχνη έχει και λίγη από Αφρική μέσα της!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. http://stixo-mythia.blogspot.gr/2012/06/18-2012.html

    Ευχαριστώ!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. @ Γιώργος
    Θα σε καταγγείλω στον ΟΗΕ - να πας κατηγορούμενος μαζί με τον Άσσαντ- θα κάνω αναφορά στο Συμβούλιο Επικρατείας και στον Άρειο Πάγο - κάνει και ζέστη - και μετά θα σε στείλω στο Συμβούλιο Ασφαλείας στο οποίο θα φροντίσω να προεδρεύει η κυρία Μέρκελ. Μόνο έτσι θα βάλεις μυαλό κύριε Γιώργο κλέφτη μαζί με τους 39 άλλους του Αλή Μπαμπά - που αρέσει και στα εγγόνια μου.
    Να σαι καλά φίλε μου.
    Τιμή μου κάνεις! Καλή σου μέρα και σφύρα κλέφτικα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή