Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΜΑΝΑΒΗΔΕΣ, ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΕΔΕΣ

    Σε τούτη την Σαββατιάτικη ανάρτηση, δεν νομίζω ότι χρειάζεται πρόλογος, γι αυτό μπαίνω στο θέμα χωρίς καθυστέρηση καθώς γνωρίζω πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος σας!
    Τον τελευταίο καιρό δεν ξέρω γιατί αλλά με έχει πιάσει μια μανία να τρέχω στα... μανάβικα! Εμένα! Που τα ψώνια γενικώς είναι η πιο αντιπαθητική δουλειά που μπορεί να μου αναθέσει κανείς.
Όμως τώρα για ψύλλου πήδημα τρέχω τώρα στα μανάβικα. Ακούω στο μαγαζί ας πούμε ότι χρειάζονται μήλα για τις μηλόπιτες  ...Εγώ θα πάω! 
    «Μα» μου λέει η γυναίκα μου, «θα τηλεφωνήσουμε στον μανάβη να μας φέρει!»
    «Όχι. Άσε να πάω εγώ!» Λέω με ύφος έμπειρου γεωπόνου. «Θα πάω εγώ!»
Με κοιτάζουν είναι αλήθεια λίγο παράξενα που ξαφνικά στα γεράματα που ήρθε η όρεξη να τρέχω στα μανάβικα και μέσα στην ζέστη μάλιστα. 
Τι να κάνουν όμως; Το βλέμμα μου είναι τόσο αποφασιστικό και η φωνή μου δείχνει ότι δεν σηκώνω αντίρρηση, ώστε μου γράφουν σε ένα χαρτί ότι χρειάζονται, ακούω τα μουρμουρητά τους, δεν δίνω σημασία και φεύγω για την σοβαρή μου αποστολή. Τι Σαμαράς στην Μέρκελ και Ολάντ μου λέτε εμένα. 
Εγώ να δείτε! Δεν υπάρχει κρισιμότερη αποστολή από δική μου. Και μη νομίσετε ότι η ζέστη έχει να κάνει με όσα γράφω, γιατί θα γελάσω και  θα με πάρουν για τρελό στον δρόμο. 
    Η εθνική αποστολή που έχω αναθέσει στον εαυτό μου είναι να εντοπίζω μανάβικα που έχουν ελληνικά προϊόντα. Δυστυχώς έχω να σας πληροφορήσω ότι η αποστολή μου αυτή έχει αποτύχει.  Και πολύ φοβούμαι ότι εξ αυτού του λόγου η χώρα θα χρεοκοπήσει. Ναι,ναι χαμογελάτε βλέπω αλλά εγώ "ελάλησα και αμαρτίαν ουκ έχω!"
Όμως που να πάρει η ευχή τούτη η γη που παρήγαγε κάποτε τα πάντα τώρα  δεν έχει ελληνικά σταφύλια και τρώμε Χιλής ή Αργεντινής; Σταφίδες Σμύρνης; Λεμόνια Ισπανίας; Πατάτες Πολωνίας; Ντομάτες Πολωνίας; Για να μην αναφέρω και άλλα. Τέλος πάντων ας το αφήσουμε αυτό για τώρα. 
    Την  Παρασκευή  χθες δηλαδή τρέχω στο Χαλάνδρι για διάφορες δουλειές - όχι δεν είχα σε μανάβικο να πάω ακόμη- και εκεί που βρήκα να παρκάρω ήμουν τυχερός, γιατί ήταν ένα μεγάλο πεύκο στο πεζοδρόμιο και έκανε μια πολύ όμορφη σκιά. Ήταν ο μοναδικός ελεύθερος χώρος.
«Ωραία» μονολόγησα  «όταν γυρίσω δεν θα τσουρουφλάει το τιμόνι από τον ήλιο!»
    Κατέβηκα, κλείδωσα, έλεγξα αν είχα όλα μου τα χαρτιά για το δικηγόρο που μου τα ζήτησε και φόρεσα ένα μπλε κασκέτο για  να μην καίγεται η φαλάκρα μου και βγάζει σπυριά. Ξεκίνησα με αποφασιστικό βήμα να κάνω τα διακόσια με τριακόσια μέτρα που με χώριζαν από το γραφείο το δικηγορικό, όταν  βλέπω στα δεξιά μου έναν όμορφο μικρό περιποιημένο κηπάκο μπροστά από μια τριώροφη πολυκατοικία. 
Μου αρέσει να βλέπω κάτι φροντισμένο. Δείχνει νοικοκυροσύνη. Στάθηκα έτσι για λίγο να τον καμαρώσω τον κηπάκο, ώσπου είδα μια επιγραφή στην είσοδο του κτιρίου που έλεγε με μεγάλα μπλε γράμματα σε λευκό φόντο:


ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ "Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ"

    Μα είναι δυνατόν; Δηλαδή οι υπερήλικες τρόφιμοι εκεί μέσα εκπαιδεύονται για τον μεγάλο παράδεισο; Όπως τα νήπια για το νηπιαγωγείο;
Δεν στάθηκα άλλο εκεί μπροστά αλλά φεύγοντας περπατώντας αναλογιζόμουν: 
«Ο Μικρός Παράδεισος! Μα έχει μέγεθος ο Παράδεισος; Και πως μετριέται; Με τετραγωνικά μέτρα; Με στρέμματα; Με μίλια; Εκτάρια;»
Έτσι αφηρημένος που πήγαινα έστριψα σε λάθος στενό και όταν το κατάλαβα έκανα απότομα πίσω και έπεσα σε έναν κύριο πολύ μεγάλης ηλικίας που παραλίγο να τον ρίξω χάμω τον άνθρωπο. Τον συγκράτησα ζητώντας του συγγνώμην. Προφανώς έμενε εκεί στον ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ και σίγουρα κάποτε είχε κάνει κράτηση εκεί. 
    Μήπως όμως αλήθεια θα μπορούσε κάποιος να κάνει ...κράτηση για τον ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ;  Που ξέρεις; Μπορεί να υπάρχει αντιπροσωπεία και να έχουμε την δυνατότητα  να διαλέξουμε μονόκλινα, δίκλινα, σουίτες με πισίνες και σάουνα ; Τώρα βέβαια η σάουνα μάλλον  για αλλού ταιριάζει όχι σε Παράδεισο. 
Πάντως μπορεί κάπου να υπάρχουν και φυλλάδια με πληροφορίες για τον ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ. Ίσως μάλιστα να υπάρχουν και προθεσμίες μέσα στις οποίες μπορείς να κάνεις τις κρατήσεις σου για κει. Σίγουρα πάντως θα χρειάζονται και ορισμένες προϋποθέσεις. Δεν θα μπορούν όλοι φαντάζομαι να γίνονται δεκτοί σε τόσο εκλεκτό κλαμπ! Ίσως να χρειάζεται και μέσον. 
Μπορεί κανείς να τα αποκλείσει αυτά; Εγώ πάντως θα ψάξω!
    Όταν τέλειωσα με τον δικηγόρο μου πήγα να πάρω το αμάξι μου για να πάω στην συνηθισμένη μου τουρνέ στα μανάβικα. Αλλά στην θέση του ασημί αμαξιού μου κάτω από το μεγάλο πεύκο ήταν ένα καφε-μαυρόσπρο αυτοκίνητο! Τι έγινε το δικό μου; 
    Μια κυρία που είχε κατάστημα απέναντι μου φώναξε:
    «Δικό σας είναι το αμάξι;»
    «Δεν έχω ιδέαν!» της απάντησα
    «Μα δεν το αναγνωρίζετε; Αφού σας είδα όταν το παρκάρατε!» είπε εκείνη 
    «Και είναι αυτό το ....το  πράγμα δικό μου;» είπα με πείσμα.
    «Μα κύριε τι πάθατε... εδώ δεν το αφήσατε; Κάτω από το πεύκο;»
    «Ναι αλλά....» τραύλισα
    «Καλά δεν σας πέρασε από το νου για ποιο λόγο η μόνη κενή θέση στον δρόμο ήταν αυτή κάτω από το πεύκο;»
    «Όχι δεν....»
    «Για κοιτάξτε ψηλά!» είπε εκείνη.
Σήκωσα το κεφάλι μου κοίταξα τα κλαδιά του δέντρου μέχρι που δέχτηκα μια ζεστή ολόφρεσκη δόση ...κουτσουλιάς στο αριστερό μου μάτι. 
    «Γι αυτό ήταν κενή η θέση. Εδώ είναι ο καμπινές των πουλιών του Χαλανδρίου!» είπε γελώντας. 
    Μπήκα στο αμάξι που το παρμπρίζ του ήταν γεμάτο...... "προϊόντα" πουλιών με υπερδραστήριο πεπτικό σύστημα και δεν έβλεπα τίποτα.
    Κατάφερα  με ένα πανί να καθαρίσω κάπως το παρμπρίζ και  να βλέπω στοιχειωδώς μέχρι να βρω βενζινάδικο και μου το πλύνουν. 
    Μάλλον μπέρδεψα πολλά πράγματα μαζί σήμερα. Τι για μανάβικα σας έγραψα, τι για μικρούς και μεγάλους παραδείσους σας έγραψα, τι για πουλιά που "ραίνουν" αυτοκίνητα με τις κουτσουλιές στους σας έγραψα. Αλλά αν το καλοσκεφτείτε όλα έχουν κάτι κοινό λέω εγώ:
1. Μανάβηδες = φρούτα + λαχανικά
2. Παράδεισος = φρούτα + λαχανικά + δέντρα+ πουλιά (φαντάζομαι αμολούν και εκεί κουτσουλιές)
    Εκείνες ίσως που δεν ταιριάζουν καθόλου  εδώ είναι οι αναφορές  μου στους Σαμαρά, Μέρκελ και Ολάντ που δεν νομίζω ότι έχουν θέση στο "Νο 2"  δηλαδή στον Παράδεισο, αλλά κάπου αλλού, όπου η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι κατά πολύ ψηλότερη από την σημερινή και μου έχουν πει ότι έχει και καζάνια που αχνίζουν, λέει!
    Δεν ξέρω τι αποκομίσατε από όσα σας έγραψα, αλλά αν κάποια ή κάποιος από σας ξέρει που μπορώ να βρω ελληνικά φρούτα και λαχανικά, αν κάποια ή κάποιος έχει μέσον για μια καλή θέση στον ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ και αν κάποια ή κάποιος μπορεί να μου βρει πάρκινγκ κάτω από την δροσιά ενός πεύκου χωρίς να μεταμορφωθεί  το αμάξι μου  σε μάζα από κουτσουλιές με χαρά να πληρώσω και με τόκο μάλιστα...... αλλά μετά την έκθεση της Τρόικα όμως!
Ελπίζω να έγινα κατανοητός οπότε ας πάω για ένα ντουσάκι κρύο, πριν ανακατέψω και άλλα πράγματα εδώ μέσα. 
Να έχετε ένα καλό Σαββατοκύριακο, ήρεμο και δροσερό όσο γίνεται. 

    
    

    








40 σχόλια:

  1. Εσυ αγόρι μου είσαι το χιούμορ προσωποποιημένο.
    Ε τι να σου πω τώρα;
    Χαίρομαι να σε διαβάζω. Μου παίρνεις κάθε στεναχώρια.
    Μια καλημέρα λέω βιαστική κι ελπίζω να σε συγχωρέσει για τον ρατσισμό σου ο παπαγάλος μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απολαυστικός!! και είχα καιρό να σας διαβάσω...!
    καλό σαββατοκύριακο να έχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτέλους διάλεξε τι απ' όλα θέλεις.
    Εσύ είσαι η προσωποποίηση του πλεονέκτη. Και τον παράδεισο (χωρίς μέσον) και φρούτα ελληνικά .από το μανάβη (χωρίς να σκάψεις, να ποτίσεις, να λιπάνεις....) και ελεύθερη θέση στάθμευσης κάτω από δέντρο χωρίς πουλιά ..... έλεος..... δεν ματακούστηκαν τέτοιες απαιτήσεις. Ποιός νομίζεις πως είσαι και τα θες όλα δικά σου. Εδώ κολλάει και η Μέρκελ, ούτε αυτή δεν ζητάει τόσα πολλά....
    Καλή σου μέρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Χριστόφορος με την αστεία πέννα του σήμερα και τα προβλήματα του (καθόλου αστεία αυτά).

    Θέλουν οι παραγωγοι να τα πιάσουν χοντρά, δεν τους συμφέρει να τα πουλάνε χαμηλές τιμές στην Ελλάδα.
    Για αυτό έχουν εξαφανιστεί.
    Συν το ότι αυτοί που αγοράζουν (μανάβηδες) τα παίρνουν τα ξένα φτηνότερα, δεν τους συμφέρει να παίρνουν από Ελληνες παραγωγούς.
    Τι κάνει το άτιμο το χρημα...

    Για το αυτοκίνητο... δέσε ένα γεράκι στην κορυφή με κάπως μακρύ σπάγγο. Θα εξαφανιστούν τα πουλιά.

    Για τον Μεγάλο Παράδεισο... βάλε μέσον κανένα παππά, απλώς παππά, από κανένα χωριό. Οι μητροπολίτες χλωμό το βλέπω, ούτε απ' έξω...

    Ορίστε, έστω και ελαφρώς πονών σου έλυσα το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Παιδιά της Ελλάδος παιδιά
    Θα απαντήσω σε όλες και όλους που θα έρθουν στους Μανάβηδες στους Παραδείσους και τους ακατονόμαστους ..καμπινέδες!
    Απόψε έχω να παλέψω με κάτι δεινοσαυράκια που ισχυρίζονται ότι είναι εγγόνια μου αν είναι δυνατόν! Εγώ παππούς- Τυρανόσαυρος Χα!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαχα! Αυτοί που θέλουν να ζουν σ' ένα "Μικρό Παράδεισο", έχουν:
    1. Δικό τους μποστάνι, ακόμα και στο μπαλκόνι τους (άλλοι έχουν χασισόδεντρα)...
    2. Δεν ψωνίζουν από μανάβηδες-μπουτίκ, αλλά πάνε στις λαϊκές ή στα μεγάλα σ-μάρκετ και διαλέγουν Ελληνικά...αν βρουν.
    3. Δεν πάνε στον δικηγόρο όταν κάνει ζέστη...είναι νόμος.
    4. Έχουν χεσ... την παρέα της Μέρκελ- Ολάντ αλλά όχι το αυτοκίνητο τους, (Θα δεις μούτρα που θα κάνουν αυτοί που θα πλύνουν το χεσ..κουτσουλημένο αυτοκίνητο!)
    5. Και έχουν πάνω απ' όλα πολύ χιούμορ!

    Να είσαι καλά, πολλά ΑΦιλιά! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χα χα...για Ελληνικά προιόντα...τι να σου πω...
    Εχω δώσει τααααα λεφτάάάάά...να ψωνίζω Βιολογικά....και ανάθεμα αν ξέρω τι αγοράζω....
    Για τον παράδεισο ....ψάξε μέσα σου....δεν θα βρεις πουθενά καλύτερο...όσο για τις κουτσουλιές...
    Να είσαι υποψιασμένος....κάποιο λάκκο έχει η φάβα...
    Φάφα???? που την θυμήθηκα..ωραία ιδέα...για αυριανό...χα
    Γεια σου Χριστόφορεεεε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΡΕΛΗΣ
    Παπαγάλος σου εξαιρείται. Είναι γαλαζοαίματος!
    Που τρέχεις πάλι; Για τα καλά λόγια θα σε βάλω να μου φτιάξεις μια σειρά από μαγαζιά....όταν φύγει Τρόικα όμως. Αν....


    @πεφταστέρι
    "Να έχετε"! Ο πληθυντικός είναι αυτός που λέμε της ευγενείας; Αν είναι...τότε απαγορεύεται χα χα χα
    Καλή Κυριακή να έχετε κι ...εσείς,...εσύ ήθελα να πω. Ευχαριστώ πολύ για τον καλό λόγο! Δροσιές επιτέλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ FLORA GIA
    A! Μα εγώ είμαι ο μέντορας της Μέρκελ. Ότι ξέρει εγώ της τα έχω μάθει! χα χα χα
    Ζητάω πολλά ε; Τι να κάνω που είμαι καλομαθημένος και μοσχαναθρεμμένος; Εγώ φταίω που κάνω παρέα με τον πρίγκηπα Χάρι; Κοίταξε τι ακούω τώρα στο ραδιόφωνο. Ξεγυμνώθηκε λέει και όλη η υφήλιος ασχολείται με αυτόν και κατηγορείς εμένα που με καταχεσ.....τα πουλιά; χα χαχα
    Καλή Κυριακή να έχεις και σε ευχαριστώ!


    @ GiP
    Είναι φανερόν ότι είσαι ελαφρώς πονών. αλλά μη νοιάζεσαι καθόλου μόλις σε «ξεπροβαδίσω» εγώ όπως σου πρέπει θα σου περάσουν όλα. Και να ξέρεις το δικό μου «ξεπροβάδισμα» οδηγεί στον παράδεισο. Ξεπροβαδίσου πάνω μου και μη σε νοιάζει.
    Ντεπονάκι για το μικρό πονάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Άιναφετς
    O Πεντάλογος της Άιναφετς!
    Εξαιρετικός, καυστικός και το χιούμορ να ρέει!
    Ερώτηση: Τι είναι τα "ΑΦιλιά;" Θέλω πλήρη περιγραφή, πλεονεκτήματα έναντι των άλλων, και προοπτικές για την απόκτησή των. Πληρώνω μετρητοίς σε καιρό κρίσης!


    @ misoagnosti
    Αν και μισοάγνωστη, γενναιόδωρη και με πολλά χαμόγελα!
    Δροσούλες εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ mia
    Για τα βιολογικά έχω μια μικρή επιφύλαξη καθώς δεν γνωρίζω και πολλά πράγματα. Αλλά η κόρη τα προτιμάει για τα παιδιά της.
    Αυτό το:" Ψάξε μέσα σου για τον παράδεισο" είναι υπέροχο. Έτσι είναι!
    Πως μπορεί να έχει κάποιο λάκκο η "φάβα" στην εντερική λειτουργία των πτηνών; Λες να τους δίνουν καθαρτικό; χα χα χα
    Όσο αφορά για "Φάφα" φοβούμαι ότι μου κόλλησες την όρεξη Κυριακάτικα και τρελαίνομαι!
    Καλή Κυριακή να έχεις. Αύριο έχεις ανοιχτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όχι κυριακάτικα Χριστόφορέ μου...λυπήσου με..χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ¸.•°`♪♪♫

    Passei para deixar uma abraço carinhoso.
    Bom domingo! Boa semana!
    Beijinhos.
    °ºBrasil♫º
    ♫♪.•彡♡彡•.♪♫

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καταφέρνεις πάντα
    μια με σάτυρα μια με καυστικότητα
    να επεξηγείς προβληματισμούς και γεγονότα !!
    Χάρισμα έξοχο της πένας σου !!
    Την καλημέρα μου Χριστόφορε
    μια όμορφη εβδομάδα ευχομαι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Magia da Inês
    Envie-nos um ar de brasileiro bonito é todos os perfumes! Boa semana em Atenas!




    @Δέσποινα Γιαννάκου
    Σε ευχαριστώ για την γενναιοδωρία των λόγων σου Δέσποινα. Καμιά φορά βλέποντας όσα μας ταλαιπωρούν, με ένα χαμόγελο ίσως μπορείς να τα αντέχεις καλύτερα.
    Όμορφη και ελπίζω δροσερότερη εβδομάδα εύχομαι κι εγώ κορίτσι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φοβερός!
    Παράδεισο θέλεις??
    Πες'του Gip να σου κανονίσει ξέρει τον τρόπο:)

    Οπως πάμε θα χρεοκοπήσουμε σύντομα αφού δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα Ελληνικά προϊόντα!

    Το κακό είναι ο,τι πουλιούνται στη μαύρη αγορά γιατί είναι δυσεύρετα!

    Μήπως να καλλιεργήσω κανένα ζαρζαβατικό να τα κονομήσω??


    Καλή εβδομάδα εύχομαι με δροσερά θαλασσινά ντόπια που'ναι πανάκριβα:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μωρέ Χριστόφορε, τώρα πήρες χαμπάρι πως τα φρούτα που τρώμε είναι στην πλειοψηφία τους εισαγόμενα; Αν θες ελληνικά... την πάτησες!

    Λοιπόν, αυτό το πράγμα με το αυτοκίνητο το παθαίνω κι εγώ συνέχεια! Μόνο που σε εμένα συμβαίνει διαρκώς όπου κι αν το αφήσω! Λες κι έχει μαγνήτη ένα πράγμα :) Το προηγούμενο αυτοκίνητο που είχα, ένα FORD Escort είχε σπάσει κάθε ρεκόρ... Κάποια στιγμή όπως προχωρούσα, με όλη την οικογένεια μέσα, είχα ανοιχτό το παράθυρό μου ελάχιστα, 2-3 πόντους και πολύ λέω. Ξαφνικά, ένα πετούμενο που με είχε βάλει στόχο κατάφερε το άτιμο να περάσει τη "βόμβα" του μέσα στο αυτοκίνητο από τη σχισμή του παραθύρου!!! Περιττό να πω πως η γυναίκα μου πέθανε από τα γέλια. Ήταν η πρώτη φορά που πτηνό κατάφερε να αφήσει το... αποτύπωμά μου και μέσα στο αυτοκίνητό μου...

    Για τον Μεγάλο Παράδεισο δε χρειάζεται παπάς ούτε γνωστό ή μέσον! Το μόνο που χρειάζεται είναι να θυμάσαι πάντα το βιβλιάριο καταθέσεων. Όχι, όχι αυτό που έχεις για την τράπεζα, το άλλο. Ποιό άλλο; Εκείνο που καταχωρούνται τα καλά που έχεις κάνει και τοκίζονται αλλά και τα άσχημα τα οποία τοκίζονται επίσης. Κάνε την αφαίρεση και το αποτέλεσμα, καλό ή κακό, πολλαπλασίασέ το με το επιτόκιο που είναι πολλές δεκάδες επί τοις εκατό. Αν το πρόσημο είναι θετικό, τότε φίλε μου Χριστόφορε είσαι ήδη στον Μεγάλο Παράδεισο, αν είναι αρνητικό... βάλε μπρος τον κλιματισμό!

    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν μένω πια σε μεγάλη πόλη κι έτσι μπορώ να σε κάνω να ζηλέψεις γιατί ψωνίζω από τη γνωστή μου που έχει το μικρό της μποστάνι και έχει βγάλει τον πάγκο της έξω από την αυλόπορτα, δικές της ντοματούλες με 60λεπτά, κολοκυθάκια, μελιτζάνες με 50λεπτά και φυσικά δεν είναι εμφανίσιμα όπως του μανάβη σου Χριστοφόρε αλλά είναι πεντανόστιμα!!! Να τρώει ο παπούς και του εγγονού να μη δίνει!!!χαχαχα

    Και για να στο κάνω καλύτερο έχω και δικές μου ντοματούλες και μάλιστα απόλυτα βιολογικές με φυσικότατο λίπασμα από την στάνη στην άκρη του χωριού !!!
    κι αν ήθελες κι εσύ μπορούσες να φυτέψεις και εσύ σε γλάστρες την άνοιξη μερικές ρίζες και σήμερα θα μας έγραφες για την νοστιμιά τους....!!!!

    και τώρα που σε έκανα φουγάρο
    σου λέω καληνύχτα!! χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @zoyzoy
    "Ντόπια και πανάκριβα" και μου τα στέλνεις τζάμπα εμένα; Ε μα τότε η εβδομάδα μου θα πάει καλά. Εκτός αν μου στείλεις αργότερα τον λογαριασμό ...και με τόκο! χα χα χα
    Εγώ ότι και να σου στείλω απ εδώ καυτερό θα είναι οπότε θα τα βάλω λιγάκι στην κατάψυξη πρώτα.
    Την καλημέρα μου θαλασσινό πλάσμα!


    @teleytaios
    χα χα χα ! Το πτηνό αυτό έλεγξες μήπως ανήκει στα μη επανδρωμένα αλλά "ενπτηνωμένα" σκάφη; Νέο όπλο αυτό. Φαντάζομαι δε την σκηνή με την γυναίκα σου να έχει σκάσει στα γέλια και με συγχωρείς αλλά με πιάνουν και μένα τα γέλια.
    Ο τρόπος εισόδου στον Μεγάλο Παράδεισο που μου προτείνεις χρειάζεται να προσλάβω τον Στουρνάρα για να μου υπολογίζει τους τόκους από κι από κει να βγάζω το αποτέλεσμα που θα είναι φοβούμαι αρνητικόν. Οπότε απλούστατα μάλλον θα κάνω το σκ..ο μου παξιμάδι και πάρω κλιματιστικό όπως σοφά προτείνεις.
    Αλλά προσοχή, εκείνο το πουλί που σε ...βομβάρδισε δεν είναι τυχαίο. Ξέρει αν πάσα στιγμή που βρίσκεσαι. Δεν είναι σαν κάτι άλλα πουλιά που δεν ξέρουν ...με την πάροδο των ετών που βρίσκονται τα ίδια!
    Καλή μέρα Τελευταίε της μεγάλης των Πρώτων σχολής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Levina Vil
    Όχι φουγάρο! Βιομηχανική ζώνη με έχεις κάνει!
    Μα εσύ κορίτσι μου ζεις στον Παράδεισο έτσι κι αλλιώς. Τι κάθομαι και ψάχνω για μέσον και για τρόπους εισόδου.
    Εσύ τον έχεις εκεί κάτω από τα πόδια σου.
    Τι άνοιξη μου λες! Δεν μπορώ να περιμένω. Σήμερα κιόλας με 41 βαθμούς θα πάρω γλάστρες, ψάθινο καπελάκι και χώμα και αρχίσω φυτεύω ντοματιές.
    Τώρα αν βγούνε τίποτα κάκτοι αφρικάνικοι ή μανδραγόρες (άκου εξωτισμούς) θα πηγαίνω στην λαϊκή ..την παράνομη να τους πουλάω.
    Πάω όμως τώρα να ξεπλύνω τους καπνούς που έβγαλα διαβάζοντάς σε. χα χα χα
    Καλημέρα Λεβινα μου

    Χριστόφορος Μπαρουτοκαπνισμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χριστοφόρε μου
    χωρίς αστεία τώρα,
    πάρε 5-6 πλαστικές γλάστρες,
    με ένα τσουβαλάκι χώμα που στοιχίζει 1 ευρώ τις γεμίζεις, πάρε κι ένα τσουβαλάκι χωνεμένη κοπριά άλλο 1 ευρώ (από μια φτυαριά θα βάλεις να μη τις κάψεις), και 6 ρίζες ντοματιάς (πότισμα κάθε 2η μέρα) και μέσα στον Σεπτέμβρη θα φας δική σου ντοματούλα μοσχοβολιστή.
    Φτιάξε τον δικό σου παράδεισο στο μπαλκόνι σου ... η μητέρα μου στην βεράντα της είχε από γιασεμιά μέχρι και οπωροφόρα στην πλ. Βικτωρίας κάποτε...

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Levina Vi
    Λεβίνα μου, με βάζεις σε έναν όμορφο πειρασμό!
    Λοιπόν! ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ!!!!!
    Θα σε κρατάω ενήμερη.
    Αχ! Η πλατεία Βικτωρίας κάποτε!!!!
    Εκτιμώ την ...."πίεσή" μου που ασκείς!

    Καλή σου μέρα με ελπίδες για δροσιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. χριστοφορε μου καλημέρα και καλή εβδομάδα.... άκου να δεις τώρα ζημιά φύτεψα στην αυλή μου 3 ντοματιές και η αγγούρια σε ζαρντινιέρα... όλοι γελούσανε μαζί μου... εγώ τίποτα στον κόσμο μου... λοιπόν ένα Σαββάτο βραδάκι κάθομαι στην αυλή μου κόβω το αγγουράκι μου κόβω την ντοματούλα μου και βάζω και μια (raki on the rock)ρακι σε ποτήρι ουισκιου με 3 παγάκια... αλάτι στο αγγουράκι και στην ντοματούλα ...δεν μπορώ να σου γράψω της μυρωδιές..της καταλαβαίνεις είμαι σίγουρος...για ην ιστορία έβγαλα 4 αγγουράκια και 10 ντοματούλες του χρόνου θα κάνω παραγωγή χιιχιχι θα σου στείλω το δεματάκι σου..
    Πέρα από την πλάκα πάντως αν ο κόσμος όλος συνειδητοποιούσε με πόσα λίγα αγαθά θα ήταν ψυχικά πλήρες θα άλλαζε όλοι η ανθρωπότητα...
    ΥΓ) Γέλασα πάρα πολύ με της κουτσουλιές σε φαντάζομαι..χιχιχι
    την καλημέρα μου και καλή εβδομάδα με υγειά και χαμόγελα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ precious dreams
    Πολύ ζήλεψα με την ρακί on the rocks! Εγώ την πίνω εδώ on the balcony. Χα χα χα χα
    Όχι μωρέ ειλικρινά φαντάζομαι το άρωμα κι την γεύση. Αλλά και την αίσθηση ότι εσύ το ....γέννησες -ας πούμε-.
    Όταν κάνεις την νεά συγκομιδή στείλε μου δείγμα μήπως και αρχίσουμε εξαγωγές στην Γη του Πυρός. Φτιάχνουν λέει εκεί υπέροχη Ακουαρντιέντε που καίει πιο πολύ από την ρακί αλλά δεν έχουνε ντομάτες σαν τις δικές σου.
    Να σαι καλά και χαίρεσαι τα προϊόντα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλησπέρα,λοιπόν Χριστόφορε μου μένω σε χωριό,το σπίτι μου είναι μέσα σε ένα μεγάλο περιβόλι όπου έχει καρυδιές,κεραζιές,μηλιές,μαντορινιές κ.α σε μια γωνιά φύτεψα βότανα,έχω ντομάτες,αγγουράκια,πιπεριές,βαζάνια(μελιντζάνες).Αν καμιά φορά έρθεις Κύπρο με χαρά θα σε ξεναγήσω στο δικό μου παράδεισο:))))))))))
    Φιλούθκια...xxxxxxxxxxxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εμένα πάλι δεν με μπέρδεψες καθόλου και θα σου λύσω όλες τις απορίες: φυσικό είναι να αναφέρεις τον Σαμαρά και σύσσωμη την Τρόικα σε μια ανάρτηση για τον Παράδεισο, διότι, ηλίου φαεινότερο, σκοπός της ζωής τους είναι να μας στείλουν μια ώρα αρχύτερα εκεί!

    Επίσης, τι πιο λογικό είναι για κάποιον συνειδητό πολίτη, που τον απασχολεί το παρόν και το μέλλον του τόπου, από το να τρέχει καλοκαιριάτικα στα μανάβικα; Τώρα θα τις πάρεις τις ντομάτες - που θα πετάς όλο τον χειμώνα στα μούτρα τους!Τώρα, που είναι φτηνές!

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @Κυριακή
    Ω μα εσύ περιγράφεις τον Παράδεισο στα αλήθεια!
    Μου ανοίγεις την όρεξη μεσημεριάτικα. Και φαντάζομαι τα φιλούθκια τι άρωμα θα έχουν!


    @ Γιώργος
    Γιώργο μου οι ντομάτες είναι κρίμα να χαλιούνται στα μούτρα τους. Κάτι άλλο θα έπρεπε να ...παραλαμβάνουν από μας πριν προλάβουν τα βυτιοφόρα να τα μαζέψουν. Αλλά και αυτά ακόμη μεγαλύτερη αξία έχουν.
    Και όσο πάει Γιώργο θυμώνω περισσότερο που ανέχομαι αυτά τα ...ας τα πω άτομα για να μη γίνω και βωμολόχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ααααααα ..τωρα το πήρες είδηση οτι ..οτι τρωμε τίποτα δεν ειναι ελληνικό;; το ίδιο σου ειπε και ο τελευταίος ...ακόμα και εδώ στην Κρήτη συνβαίνει..πρέπει να ξέρεις απο που ψωνίζεις να πηγαίνεις λαική...αλλα να μην σε πάρω και στον λαιμό μου..ακόμα και εκεί υπάρχουν οι ορμόνες..άστα.. οσο για τα αλλα ου πέρασες μονο με χιούμορ ξεπερνιέται αυτό..χι..χι.. Υ.Γ...γιατί όποτε μπαίνω στο μπλόκ σου μου βγαζει σε ενα πλαίσιο κατω σδεξια ..(οτι αποκλειστηκε κακόβουλο URL) κατι τέτοιο τελος πάντων.. κακόβουλο εσύ;;;;;; χι..χι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Χριστόφορε έχω ακούσει ότι ο Παράδεισος είναι κάτι σαν την Εφορία, γιαυτό όταν κάνεις μια καλή πράξη (όπως να τρέχεις στα μανάβικα) καλό είναι να παίρνεις απόδειξη για την περίπτωση που ο Παράδεισος είναι όντως κάτι σαν την εφορία.
    Αυτά ισχύουν βέβαια για τον Μεγάλο Παράδεισο.
    Για τον Μικρό δεν έχω πληροφορίες.
    Τις πιο φερέγγυες πληροφορίες που έχω είναι για την κόλαση,που μου ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία που έχω η.......κολασμένη.
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @Ρούλα - Σμαραγδένια
    Πολύ λυπάμαι που ακόμη και στο νησί που θα μπορούσε να θρέψει όλη την Ελλάδα με την αγροτική του παραγωγή έχει καταντήσει έτσι.
    Σε ότι αφορά την ένδειξη "αντιμετωπίστηκε κακόβουλο λογισμικό" που βλέπεις στη οθόνη σου όποτε έρχεσαι εδώ, δεν ξέρω να σου το εξηγήσω. Τό ίδιο αντιμετώπιζα κι εγώ με τα μπλόγκς άλλων φίλων πριν από λίγο καιρό. Έχω το avast για αντιϊκό.
    Ειλικρινά δεν έχω ιδέαν γιατι στο βγάζει.
    Ίσως έχει καταλάβει πόσο...κακόβουλο πλάσμα είμαι και θέλει να σε προστέυσει! χα χα χα .Πάντως αν γνωρίζειw κανέναν που ξέρει από αυτά καλό είναι να ρωτήσεις. Εγώ είχα ρωτήσει αλλά απάντηση δε πήρα. Κάποια στιγμή σταμάτησε. Ίσως χρειάζεται κάποια ρύθμιση στο ίδιο το antivirus.
    Με....κακόβουλους αλλά γλυκούς ασπασμούς εις όλους σας εκεί στο νησί!

    Christopher the Malicious Virus!


    @xristin
    Κολασμένη μου φίλη.
    Μου κέντρισε το ενδιαφέρον η παραπάνω σου ιδιότητα διότι προδίδει άτομο με προσωπικότητα και δυναμισμό. Τι να τα κάνω τα σκυφτοκέφαλα, γεμάτα ευλάβεια άτομα, με το ψεύτικο όλο κατάνυξη βλέμμα;
    Εγώ εκτιμώ την διαβολεμένη σπιρτάδα σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής. Γι αυτό ίσως έχω σταματήσει να πληρώνω τις Υπέρ Παραδείσου εισφορές μου, οπότε μάλλον δεν δικαιούμαι ενσήμων εισόδου. Οπότε αν διαθέτεις πληροφορίες ...κολασμένο μου πλάσμα τις αγοράζω όσο-όσο! χα χα χ α

    Καλή μέρα εύχομαι και κολασμένα χαμόγελα ευτυχίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Η παρέα της κόλασης διευρύνεται!
    Μια χαρά θα περάσουμε εμείς οι.......κολασμένοι!
    Άλλος για την κόλαση;


    Υ.γ
    Χριστόφορε σε ενημερώνω ότι στο blog της FLORA GIA τρέχει ο διαγωνισμός "ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ" .
    Οι κανόνες του παιχνιδιού απλοί. Έχοντας 5 τυχαίες λέξεις που μας προτείνει η ιδιοκτήτρια του blog προσπαθούμε να χτίσουμε ένα κείμενο(απο παραμύθι,ιστορίες  αληθινές ή μη, μικρά πεζά κειμενάκια ,μέχρι ευθυμογραφήματα, σοβαρούς προβληματισμούς και ότι άλλο μας προκύψει.) 
    Θέλω κολασμένα δικό σου κείμενο στον διαγωνισμό!
    Έλα να μετρήσουμε τις.......λεξοπλαστικές (χα,χα!) μας ικανότητες!
    Ο διαγωνισμός κλείνει στις 06/09/2012.
    Πάρε και το link του blog http://www.texnistories.blogspot.gr/
    Λοιπόν δεν λουφάρουμε,αφήνουμε την φαντασία μας να......οργιάσει και όποιον πάρει ο Χάρος .......στην κόλαση!(χα,χα!


    Όσον αφορά στο πρόβλημα με το κακόβουλο λογισμικό,σε ενημερώνω ότι δεν είναι τίποτα άλλο από αδυναμία της Google Chrome και σε πολλές περιπτώσεις και του Internet Explorer να διαβάσουν σωστά κάποια Scripts που τα θεωρούν κακόβουλα λογισμικά.
    Πέραν τούτου τίποτα, η αλλιώς δεν κινδυνεύει κανείς και με τον καιρό εξαφανίζετε η προειδοποίηση.
    Αν θέλει κάποιος να αποφύγει το πρόβλημα μπορεί να χρησιμοποιήσει το Firefox.
    Τις πληροφορίες τις άντλησα από τον AATON, και είμαι σίγουρη ότι είναι θετικές,καθότι
    AATON σημαίνει...... εγγύηση σε θέματα πληροφορικής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ xristin
    Εμπρός εμείς της Γης οι κολασμένοι κλπ κλπ!
    Πολύ ενδιαφέρουσες όλες πληροφορίες σου. Θα πεταχτώ σαν κολασμένος στην
    FLORA GIA για να δω διαβολεμένα πράγματα είναι αυτά που οργανώνονται!
    Και για το θέμα του google με βοήθησες!
    Θα τα είπωμεν που λέγουν κάτω εκεί μόλις τελειώσει το καζάνιασμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Να είσαι καλά Χριστόφορε, μου έφτιαξες τη διάθεση! Το χαμόγελο και το γέλιο είναι πολύτιμα και στη σελίδα σου τα βρίσκει κανείς σε περίσσεια!
    Μιά χαρά τα συνδύασες όλα στην αφήγησή σου, και μην αναρωτιέσαι με τι κολλάνε η Μέρκελ και ο Σαμαράς! Προσωπικά μου κάνουν πολύ καλό σετάκι με τα "προϊόντα των πτηνών" και (για να μπούμε και στα πιο σοβαρά) με το γεγονός ότι σαν χώρα που θα μπορούσε να παράξει αγροτικά προϊόντα έχουμε εντελώς ακυρωθεί, με συστηματικές προσπάθειες από το διεθνές συνάφι τους, εδώ και χρόνια...
    Αλλά ας μείνουμε στο χαμόγελο! Με ένα τέτοιο λοιπόν, πλατύ και αληθινό, σε χαιρετώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @ nameliart
    Εμένα ο πίνακάς σου με στροβίλισε σε έναν νοερό χορό που τον φχαριστήθηκε η ψυχή μου! Σε ευλογώ γι αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. καλημέρα χριστοφορε πέρασα να σου πω μια καλημέρα καλό μήνα να έχουμε με υγειά και πάνω από όλα να θυμόμαστε οτι είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ με καρδιά και αισθήματα...την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Όταν μου βρεις εσύ πάρκιν στην Κέρκυρα και δη στην πλατεία που το χρειάζομαι, και μάλιστα στις φυσιολογικές ώρες της ημέρας και της νύχτας, τότε θα δω κι εγώ τι μπορώ να κάνω για καμιά θέση. Όχι θέση στον Παράδεισο, καθώς οφείλεις να ιδρώσεις προσωπικά για τούτο..καθώς ακόμη και για το μικρό ..παράδεισο, δεν σε παίρνουν παρά μόνον αν ..αυτοεξυπηρετείσαι.. Γιαυτό το έμβλημά μου στη ζωή πάντα ήταν: πρέπει σε όλες τις ηλικίες να μάθεις να αυτοεξυπηρετείσαι, καθώς αν δεν το μάθεις, ούτε σε ίδρυμα δεν σε παίρνουν όταν γεράσεις..! Άρα, καλέ μου ευπατρίδη, φρούτα και μαναβικά Ελληνικά έχει ο μανάβης της γειτονιάς μου στην Κέρκυρα. Μάλιστα ο αδελφός μου φύτεψε φέτος και πέρυσι τις πατάτες του-και είναι οι πιο νόστιμες που έφαγα ποτέ- 'οπως και οι σαλάτες του και οι μελιτζάνες. Και οι φίλοι μου μου φέρνουν τις καλύτερες Κερκυραϊκές ντομάτες. Η διαφορά είναι στην ουσία..στην ψίχα, στη γεύση της προσωπικής εμπλοκής. Όσο το μπαλκόνι μου φιλοξενεί μόνο μάραθο και δυόσμο,πολύ απέχω από το να ..αυτοεξυπηρετηθώ! Εξαρτώμαι όπως κι εσύ από τις..δωρεές, και η Ελλάδα από τα ..δάνεια!
    Αχ καλέ μου ιππότη..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @precious dreams
    Καλό μήνα να έχεις και να υπάρχουν χαμόγελα γύρω σου γεμάτα υγεία και καμάρι και περηφάνια.


    @Ρεγγίνα
    Βασίλισσα μου καλή σου μέρα και να σε χαίρονται οι υπήκοοι, τα σπαρτά και τα γεννήματα του τόπου σου.
    Αν είχαν όλοι οι κυβερνήτες κόκκο από τον δικό σου νου ο τόπος τούτος μοίρα θα είχε πιο καλή.
    Καλό μήνα Ρεγγίνα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ...Χριστοφόρε μου!
    αυτός σου ο γλυκός αυτοσαρκασμός!!!
    μα -λόγω ωρας, 11.15... περνάω στα λαχανικά...
    ίδιες καταστάσεις κι εδώ από ποιότητα και φρεσκάδα...
    Έφτιαξα το δικό μου κήπο, περισσότερο σε γλάστρες -διότι το χώμα εδώ είναι... αφιλόξενο! τα περιποιήθηκα,μα εκείνα ΔΕΝ βγαίνουν όπως θάπρεπε. Νομίζω ο ακατάστατος καιρός, ιδίως φέτος!
    Κακομούτσουνα, περίεργα σχήματα...
    κι εγώ;
    βγάζω φωτογραφίες για να τις στείλω για το βιβλίο Γκίνες...!!! ή
    να τις αναρτήσω κάποια στιγμή
    στην Αστοριανή!!!!!
    Φέτος, αγόρασα από το ΧομΝτίπο τρεις ρίζες καρπούζι , ωραία μικρούτσικα κίτρινα ανθάκια... και... η μία ρίζα έβγαλε ένα καρπούζι!!!!!!! τόσο μικρό, μα τόσο πολύ μικρό, με όλα τα χαρακτηριστικά του καρπουζιού...
    αν κλείσεις τον αντίχειρα με τον δείχτη... περνάει και περισσεύει!
    ακόμη ΔΕΝ το έκοψα! μόνο το φωτογράφησα!!!!!!!!!

    Φιλιά στη Χαρά σου, Πάντα με αγάπη, Υιώτα, Αστοριανή, ΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή