Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Finita la musica, passata la festa!





Ένα βιβλίο πάνω από το  κεφάλι μας! Τα κεραμίδια τα έφαγαν οι φόροι! 
   
    Τελικά χθες στις 4 Οκτωβρίου του 2012  στις 7μ.μ η Δημοκρατία νίκησε.
Μετά την εντελώς αντιδημοκρατική ενέργεια του καθεστώτος, να μην επιτρέψει στις φίλες και τους φίλους του βιβλίου "Ο Διάδρομος" να παραστούν στην παρουσίαση του,  με τον εγκλεισμό δεκάδων χιλιάδων "Διαδρομιστών "  μέσα στο Πεντάγωνο εκεί στην Μεσογείων, τελικά μετά από άνιση μάχη με τις δυνάμεις  καταστολήςαγωνίστριες και αγωνιστές του "Ο Διάδρομος", έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και κατάφεραν να έρθουν στην παρουσίαση στο Χαλάνδρι.

    Με τον αγώνα που έδωσαν χωρίς να λογαριάζουν τα δακρυγόνα και τα άλλα κατασταλτικά μέτρα, όσες και όσοι κατάφεραν να φτάσουν στο βιβλιοπωλείο, εκτός από ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους θα έχουν τώρα και ένα κόκκινο βιβλίο με φθαρμένες από την χρήση σελίδες, πάνω στο κομοδίνο τους..... ελπίζω.   

Θα ήθελα με όλη μου την καρδιά να ευχαριστήσω όσες και όσους ήλθαν  γιατί εκτός από την χαρά μου για την παρουσία τους μου έδωσαν την ευκαιρία μετά από χρόνια που γνωριζόμαστε να έχω την τιμή της άμεσης επαφής. 

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω, όλες και όλους που δεν κατάφεραν να έρθουν και να τις/τους διαβεβαιώσω ότι για μένα ήταν όλες και όλοι εκεί, μέσα στην καρδιά και την σκέψη μου. 


Θέλω δε να ευχηθώ να δίνει σε όλους μας υγεία και δύναμη ο Θεός για να μπορούμε να εκμεταλλευόμαστε όσο γίνεται τέτοιες ευκαιρίες όπου εκτός από κείμενα και σχόλια να βλέπουμε τα μάτια και τα χαμόγελα των φίλων μας. 


Σε λίγες μέρες θα έχω φωτογραφίες από την εκδήλωση και θα τις αναρτήσω για να αυτο-αλληλο-καμαρωθούμε!


Από τα βάθη της καρδιάς μου σας βεβαιώνω, ότι είμαι ευγνώμων γιατί όλες και όλοι σας ανεξαιρέτως  έχετε γίνει πια, μέλη μιας ευρύτερης οικογένειας μου και σας στέλνω τα φιλιά μου!


Υ.Γ

Και τώρα λέω σιγά-σιγά να αρχίσουμε πάλι  τα ταξίδια στον χρόνο και στην Αφρική μου...μόλις αποκτήσω νέο υπολογιστή γιατί εκείνος που με ταλαιπώρησε τόσο καιρό ....παπαλα! Morto! Dead.!Muero!  Caput και έξω από το παράθυρο!

  


45 σχόλια:

  1. ήμουν και γω εκεί...με τη σκέψη μου...να είσαι σίγουρος! περιμένουμε φωτογραφίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χριστόφορε συγχαρητήρια! Διάβασα τη σημερινή σου ανάρτηση σε συνδυασμό με τη προηγούμενη και χαίρομαι πάρα πολύ με το βιβλίο σου! Θα βρω τρόπο πρόσβασης σ' αυτό, μια και, δυστυχώς, είμαι απ αυτούς που δεν κατάφεραν να παρευρεθούν στη γιορτή. Όχι, όχι δεν με σταμάτησαν τα ΜΑΤ (αυτά θα έβρισκα τρόπο να τα παρακάμψω - έχω και κάποια προϋπηρεσία από τις διαδηλώσεις...) αλλά βρισκόμουν εκτός συνόρων Αττικής. Από καρδιάς εύχομαι καλή επιτυχία στη κυκλοφορία του! Και περιμένουμε και επόμενο ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα σε συγχαρώ ακόμα μια φορά αγαπητέ μου φίλε! Τα γελαστά πρόσωπα όλων και οι αμέτρητες ευχές που συνόδευσαν το "Διάδρομο" έκαναν την ατμόσφαιρα χαρούμενη, γεμάτη θετική ενέργεια.
    Σου απέσπασα υπόσχεση για το επόμενο βιβλίο, αλλά δε θα ησυχάσω αν δε δω την παιδική σου ηλικία στη μεγάλη ή μικρή οθόνη! Επιμένω, μη νομίζεις ότι το ξέχασα, ε;

    (Την πρωτοφανή παράβαση του συζύγου στην Κηφισίας, προκειμένου να προλάβουμε, θα κάνω καιρό να την ξεχάσω...)


    Φιλιά πολλά και την αγάπη μου έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ντρέπομαι που δεν ήρθα. Ειλικρινά το σκεφτόμουν και ήθελα να είμαι εκεί. Δυστυχώς έκτακτα γεγονότα δεν μου το επέτρεψαν. Είμαι σίγουρη ότι όλα ήταν ΤΕΛΕΙΑ. Με αγωνία περιμένω και φωτογραφίες σας.
    Να είσαι καλά, να έχει καλές πωλήσεις το βιβλίο σου και σύ καλή δουλειά για το επόμενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι εκείνες οι φορές που σκέφτεσαι πως, τελικά, ναι! Οι αποστάσεις χωρίζουν τους ανθρώπους....
    Καλοτάξιδο το αγαπημένο!
    Πέρασα κι από του Γιώργου και είδα την.....πρόκληση!
    Δε σήκωσα το .... γάντι. Μην ανησυχείς! Γέλασα όμως με την καρδιά μου και το 'χα τόσο ανάγκη!
    Θα προσμένω την επιστροφή στην Αφρική! Άλλωστε έχεις υποσχεθεί να μιλήσεις για το τι απέγιναν οι υπέροχοι ήρωές σου. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχω πάντα για τη Μοναδική εκείνη θεία.
    Με την άλλη Θεία και Χαρισματική έχω πια καλή επαφή....
    Αλήθεια, δε σου είπα και τα νέα. Προσπαθούμε να πείσουμε την Αθηνούλα ν' αλλάξει φωτογραφία στο προφίλ. Ήξερες πως είναι τόσο όμορφη; Τι ρωτάω.... Άσχημη γυναίκα και να 'χει την παραμικρή σχέση μαζί σου γίνεται; Δε γίνεται....
    Αλήθεια ευπατρίδη μου, η κυρία.... έφορος δίμετρη καλλονή είναι;
    (Ο Γιώργος μ' έβαλε να σε ρωτήσω. Θέλει να κάνει, λέει ένα...διακανονισμό...)
    Την αγάπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρά τις κακουχίες που περιγράφεις κι αφού αποφύγαμε την παρενόχληση του... πουλιού, απολαύσαμε ζεστές, ανθρώπινες και συγκινητικές στιγμές δίχως να αισθανθούμε στιγμή ότι βρισκόμαστε σε άγνωσρτη διάσταση!

    Αντίθετα, το περιβάλλον ήταν οικείο και φιλικό, όπως όλη αυτή η ατμόσφαιρα και το συναίσθημα που αναδύεται απ' το φιλόξενο blog σου.

    Αγαπητέ Χριστόφορε να είσαι καλά, να χαίρεσαι την υπέροχη οικογένειά σου και να συνεχίσεις να προσφέρεις σ' όλους μας τη χαρά και τη ζωντάνια των ιστοριών σου!

    Για το βιβλίο σου -μην περιμένεις να πω "καλοτάξιδο"- κλείνει κάτι απ' την αύρα σου και γι' αυτό έχει ορθάνοιχτα τα φτερά του, ήδη ανήκει σε όλους και σ' ευχαριστούμε γι' αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ ElenaG
    Και βέβαια ήσουν εκεί. Αφού και σου έκανα και αφιέρωση. Μόλις τις πάρω θα βάλω τις κατάλληλες. Γιατί πέσανε και φιλιά! χα χα χα . Στο νησί εκεί θα κάνουμε την παρουσίαση του άλλου βιβλίου όπου υπάρχει στην υπόθεση και ο παππούς μου.


    @ nameliart
    Μπορούν τα ΜΑΤ με τα δακρυγόνα να σταματήσουνε ενα κοριτσάκι με τα πινέλα του; ΠΟΤΕ! Να έχουμε την υγεία μας και θα βρεθούμε είμαι σίγουρος. Αν χάνουμε μια ευκαιρία θα γεννιούνται δέκα. Ευχαριστώ πολύ για όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Mary
    Πόσο χάρηκα που σε είδα δε λέγεται. Αλλά να πεις στον σύζυγό σου ότι δε χάθηκε κι ο κόσμος αν αργούσατε και λίγο; Ποιος είναι ο Μαγκάρετ είναι; χα χα χα Να μου τον χαιρετίσεις πάντως.
    Μόλις αποκτήσω τον νέο μου υπολογιστή θα συνεχίσω και θα τελειώσω την Αφρική.

    Και τα φιλιά σου και την αγάπη σου λαμβάνω με πολύ χαρά και ανταποδίδω.

    @ FLORA GIA
    Προς Θεού κορίτσι μου. Θέλω να ξέρεις ότι για μένα όλες και όλοι σας ήσασταν εκεί και χαμογελούσατε. Τώρα ελπίζω να αφιερωθώ και να τελειώσω το βιβλίο μου για την Αφρική. Να που θα έχουμε κι άλλη ευκαιρία...ελπίζω δηλαδή. Αλλά θα υπάρξουν και άλλα θέματα που θα μας φέρουν πρόσωπό με πρόσωπο! Θα δεις. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Sταυρούλα Κουγιουμτσιάδη
    Είχα γράψει την απάντηση μου νωρίτερα αλλά δεν την αποθήκευσα.
    Για το προφίλ της Αθηνάς πολύ καλά κάνετε και την πιέζετε να το αλλάξει. Θα προσθέσω κι εγώ πίεση - πριν πάρω το χαπάκι μου....
    Η ανάρτηση του Γιώργου είναι πραγματικά πολύ διασκεδαστική και έξυπνη. Έχει χιούμορ ο τύπος. Όσο για την δίμετρη έφορο ας τα βγάλει πέρα μόνος του. Θα ήθελα να είμαι από μια γωνιά για να απολαύσω τις ..ακροβατικές του ικανότητες. χα χα χα
    Ναι Σταυρούλα μου καιρός είναι να επιστρέψω στην Αφρική.
    Στην Θεία μου την χαρισματική με την οποίαν κάνεις παρέα, εύχομαι να της δίνει δύναμη ο Θεός (2 θήτα κεφαλαία) αλλά είναι ένας από τους πιο αξιόλογους ανθρώπους που ξέρω. Έχει μια θετική ενέργεια που την μεταδίδει.
    Ευχαριστώ πολύ Σταυρούλα μου για όλα. Μη ξεχνάς ότι ήσουν πάντα παρούσα εδώ μέσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαίρομαι που όλα πήγαν όπως τα ήθελες, αλλά περισσότερο χαίρομαι που γύρω σου βρέθηκαν όλοι όσοι αγαπάς και μοιράστηκαν τη χαρά σου, πρωτίστως δε η οικογένειά σου και ο καλός σου φίλος ο GiP. Από την άλλη λυπήθηκα που δεν μπόρεσα να είμαι εκεί αλλά επιφυλάσσομαι για την επόμενη φορά :)

    Την καλησπέρα μου σε όλους.

    Υ.Γ. Μην αργήσεις να πάρεις καινούριο υπολογιστή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ βρέθηκα νοερά στη μεγάλη σου μέρα και είδα πόσο ευτυχισμένος ήσουν και τα μάτια σου που έλαμπαν από χαρά και ανακούφιση που ένα όνειρό σου έγινε πραγματικότητα!
    Θα περιμένω να σας καμαρώσω συν γυναιξί και τέκνοις απ'τις φωτό!

    Καλή επιτυχία εύχομαι και γρήγορα να επανέλθεις στο πληκτρολόγιο!

    Δροσερά με νοσταλγικές μυρωδιές:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλέ μου Φίλε ,πόσο λυπήθηκα που δεν ήμουν εκει ..τι ματ και ..ξεμάτ δεν θα με πτοουσε τίποτε..

    Χαιρομαι που όλα πήγαν καλά ,και ειχε επιτυχία η εκδήλωση ,την επομενη φορά θα κάνεις (και ειναι πρόταση αυτό )ανοιχτή παρουσίαση κάπου στο κέντρο της Αθήνας ,με το φεγγάρι,διαβάζοντας αποσπάσματα απο τον διάδρομο,εκει να δεις ανατριχίλες..
    Φιλιά πολλά ,και χαιρετίσματα στην Εβίτα,και την Κ.Χαρούλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα αγαπημένε μου χριστοφορε...τα θερμά μου συγχαρητήρια....για την παρουσίαση... ήμουν και εγώ εκεί σε μια γωνιά νοερά και σε θαύμαζα... όμορφα ήταν...να είσαι καλά να συνέχισης να γράφεις και να είσαι συντροφιά μας...να έχεις
    ένα όμορφο βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εκτός λοιπόν από την συμβολή σου στον πολιτισμό, με την έκδοση του βιβλίου σου, αγαπητέ μου Χριστόφορε, έδωσες την ευκαιρία «να βλέπουμε τα μάτια και τα χαμόγελα των φίλων μας», κι αυτά τα γνήσια χαμόγελα είναι τόσο πολύτιμα. Φαντάσου, σε παρακαλώ, και το δικό μου, ελπίζω να φτάσει ζεστό παρά τα 600 χιλιόμετρα που θα διανύσει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το βιβλίο σου θα κατέχει ξεχωριστή θέση στην βιβλιοθήκη μου γιατί είναι βιβλίο από έναν φίλο.

    Να σαι καλά Χριστόφορε, χάρηκα που σε γνώρισα και από κοντά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εσύ καλέ μου Χριστοφόρε κατέχεις ξεχωριστή θέση στο bloggoχωριό κι αυτή την κέρδισες με το σπαθί σου ή μάλλον με την πένα σου που την οδηγεί το μυαλό, η καρδιά, οι ευαισθησίες σου.
    Μένει να σου ευχηθώ ακόμα μια φορά για το βιβλίο σου και ναι ...
    περιμένω την επιστροφή στις αναμνήσεις σου !

    Καλό Σαββατοκύριακο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  17. Δεν τα κατάφερα να έρθω αλλά ήμουν εκεί. Είσαι από τους πιο συμπαθητικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει.
    Σ’ έχω ξεχωρίσει τόσο που πραγματικά δεν ξέρεις.
    Είσαι αυθεντικός.
    Δεν ξέρω τι σημασία έχει να πουλήσεις 50-100 βιβλία αν αυτοί που σε διαβάζουν δεν σ’ αγαπούν. Εσύ κατάφερες τούτο το δεύτερο.
    Εύχομαι να μας χαρίσεις κι άλλα βιβλία και να σε απολαμβάνουμε στις απίθανες ιστορίες σου.
    Σε άλλες εποχές ένας Φώσκολος θα είχε γεννηθεί.
    Αλλά τι τα θες καημένε σ’ έφαγαν τα τούρκικα σήριαλ.
    Άισιχτίρ στους βλαμμένους που μας κάνουν επίθεση βρωμοπολιτισμού.
    Καλό βράδυ ψηλέ!



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έκανα μάθημα και σε σκεφτόμουν...
    Κάποια στιγμή...αντί να πω στα παιδιά ο Αριστοτέλης έγραψε...ξεστόμισα:
    Ο Χριστόφορος έγραψε..
    Τα παιδιά κοιτούσαν σαν χάνοι...εγω χαμογέλασα και επανήλθα στο μαθημα.

    Πως μπορώ να λάβω το βιβλίο (και μερικά ακόμη για δώρα που θέλω να κάνω; Ουσα ομως στη Κόρινθο...και αδωνατώντας να έρθω Αθήνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Coula
    Δες εδώ στην ανάρτηση της 29/6 http://4diastasi.blogspot.gr/2012_06_01_archive.html γράφει κάνε κλικ για τον εκδότη που είναι http://bookstars.gr/User/BookDetails.aspx?Id=Dzm+SaIabjioZXlW6iQefw%3D%3D&CId=vCa%2F%2FMXA98k%3D

    Ελπίζω να μην άλλαξε κάτι και να μπορέσεις να παραγγείλεις και για τα δώρα σου. (την ίδια ιδέα είχα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπημένε μου Χριστόφορε, η προίκα μας, το πραγματικό μας σπίτι είναι τα βιβλία μας. Αλίμονο αν αρκούμασταν στα πραγματικά κεραμίδια ή τις τσιμεντένιες πλάκες. Σ' ευχαριστώ γιατί πρόσθεσες και εσύ μια μικρή ενίσχυση στη δική μου σκεπή. Και γράφω μικρή, γιατί προσμένω και προσβλέπω και στα επόμενα βιβλία σου. Ενώ αγαπώ τα χάρτινα βιβλία, δεν υποτιμώ καθόλου τα ηλεκτρονικά τους ίχνη. Άλλωστε μέσα απ' αυτά συναντηθήκαμε και αγαπήσαμε την σκέψη σου, τον τρόπο να μας ταξιδεύεις σε τόσες άγνωστες του μυαλού χώρες.
    Εμείς οι φίλοι σου οι διαδυκτιακοί, ξέρουμε από καιρό αυτό που είδε ο εκδότης σου και αποφάσισε να .... σε εκδώσει στην χώρα των "κινητών με τις μακριές απολήξεις"............

    Πάμε γι' άλλα τώρα. Η λιτορίνα περιμένει................
    Καλό Σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ teleytaios
    Φαντάσου ότι τώρα σου γράφω από το ΠιΣι του μαγαζιού που ζεί σε απολύτως "ανθυγιεινό" περιβάλλον, με λειτουργικό σύστημα Windows Professional (με αυτό γράφτηκαν οι Δέκα Εντολές) κι όμως επί 10 και πάνω χρόνια με υπηρετεί πιστά και αγόγγυστα.
    Ναι Κώστα. Μου λένε ότι όλα πήγαν λιαν καλώς. Εγώ βέβαια μέσα στον
    πυρετό των χαιρετισμών, των γνωριμιών, των χειραψιών, των φιλιών χάθηκα κάπως. Είχα και το σχετικό άγχος. Πάντως το βασικό είναι ότι οι παρουσιαστές δεν είμασταν 4 αλλά 5. Ο Πέμπτος αλλά ουχί ο τελευταίος ήσουν εσύ!
    Για τον νέο υπολογιστή θα ασχοληθεί ο Ηλίας...είπε!
    Καλό σου Σ/Κ και πολλά φιλιά εκεί τριγύρω! Και χίλια ευχαριστώ!

    @ zoyzoy
    Ναι κορίτσι μου ήταν μια όμορφη βραδιά. Γέμισε η καρδιά μου χαμόγελα και λαμπερά βλέμματα τριγύρω.
    Και ξέρεις κάτι;
    Ανάμεσα σε άλλους φίλους μας είχα και την μεγάλη χαρά να γνωρίσω και τον φίλο μας τον aougaro. Λοιπόν σου λέω είναι ένα λαμπρό και ευγενέστατο νέο παληκάρι που είμαι βέβαιος ότι θα γίνει σπουδαίος συγγραφέας και άνθρωπος.
    Να είσαι καλά γιατί ξέρεις κι εσύ όπως και οι άλλοι εδώ μέσα πόσο συμβάλατε σε όλα.
    Ευχαριστώ για τις νοσταλγικές μυρωδιές που έρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ tania
    Φοβερή η ιδέα σου για ανάγνωση κάτω απο το φως του φεγγαριού. Μου αρέσει.
    Τάνια μου για μένα που σε είδα και πρόσφατα εδώ στο μαγαζί μας, ήταν σαν ήσουνα εκεί. Όλες και όλοι συμβάλατε με τον έναν η άλλο τρόπο να γεννηθούν αυτές οι ιστορίες. Είναι σαν να τις γράψαμε μαζί.
    Θα δώσω τους χαιρετσιμούς σου και ελπίζω να ξαναβρεθούμε και μάλιστα αυτή την φορά στα όμορφα μέρη σου.
    Μα πολλά φιλιά και ευχαριστίες.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ precious dreams
    Σε είδα. Νομίζεις ότι δεν σε είδα κρυμένο εκεί πίσω από το τρίτο ράφι δεξιά να μου χαμογελάς; Σου έκανα και νοημα! Μα ακόμα και τώρα που και τώρα που σου γράφω σε βλέπω. Με την δική σας βοήθεια θα μπορέσω - όταν αποκτήσω επιτέλους ένα υπολογιστή αξιόπιστο- να τελειώσω το μυθιστόρημα μου.
    Ευχαριστώ θερμά για τις ευχές και την παρουσία σου.

    @Άρης Άλμπηs
    Φίλε Άρη, αυτό που ξεκίνησε από τα 600 χιλιόμετρα μακριά, έφτασε εδώ με ταχύτητα του φωτός, με ενέργεια θετικών συναισθημάτων 12 ρίχτερ και ταχύτητα τυφώνα αληθινής φιλίας και θερμών ευχών.
    Χίλια ευχαριστώ για την καταιγίδα αυτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Nicotine
    Καλέ και εξαιρετικά ταλαντούχε φίλε μου η χαρά και η τιμή είναι δική μου γιατί σε βεβαιώνω πως όταν γνωρίζω νέους ανθρώπους για τους οποίους είμαι βέβαιος ότι θα μιλήσει το μέλλον, νιώθω περήφανος που είχα την χαρά να τους δω στα πρώτα τους βήματα. Σε ευχαριστώ δε θερμότατα για την εξαιρετικά εύστοχη επιλογή του δώρου που είχες την καλοσύνη να μου κάνεις αλλά και για την παρουσία σου εκεί. Να σαι καλά. Να δούμε πότε θα διαβασω τις αναρτήσεις σου τώρα που ανυπομονώ τόσο πολύ.
    Καλό σου Σ/Κ!


    @Levina Vil
    Λεβίνα μου έχω την απόλυτα ρεαλιστική αίσθηση ότι το βιβλίο αυτό αλλά και το άλλο με το ταξίδι στο παρελθόν που ελπίζω να ολοκληρώσω, το έχω γράψει με μια πένα που κρατούσαμε όλοι μαζί. Γι αυτό όποια και να είναι η αξία του την έχω μοιραστεί μαζί σας εδώ. Και Λεβίνα, είμαι περήφανος που βρίσκομαι ανάμεσά σε τόσο αξιόλογα άτομα όπως εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΡΕΛΗΣ
    Στρατή χαίρομαι ιδιαίτερα για την είδηση που μου έδωσες προχθές.
    Χαίρομαι επίσης για την οργή που εκφράζεις με την κατάντια της Ελληνικής Τηλεόρασης και την "επέλαση" του Τούρκικου χαρεμιού εδω, μετά από διακόσια χρόνια που λέμε ότι είμαστε ανεξάρτητη χώρα. Τρίχες!
    Ευτυχώς πάντως που υπάρχουν ακόμη άνθρωποι σαν εσένα και άλλους που συναντώ εδώ μέσα που μου δίνουν κάποια ελπίδα ότι δεν έχουν όλα εκχωρηθεί. Ελπίζω πολύ σε σας τους νεώτερους. Και βέβαια ήσουν εκεί μαζί μου Στρατή, ψηλέ με τα μεγάλα δόντια χα χα χα!
    Να είσαι καλά φίλε μου.


    @ Coula
    Κούλα κατ αρχή χαίρομαι ιδιαίτερα που σε βλέπω εγώ ο Αριστοτ...συγγνώμην Χριστόφορος. Με μπέρδεψες και μένα. (Σαν να τον πήρα ψηλά τον αμανέ ε; Κι έχουμε και τούρκικα σήριαλ)
    Η marimar δίνει μια διέθυσνση σε σχόλιό της κάτω από το δικό σου αλλά στείλε μου καλύτερα εμένα μέηλ στο chrispap65@gmail.com και θα φροντίσω εγώ. Πάντως θα τρίζουν τα κόκκαλα του Αριστοτέλη. Τα δικά μου τρίζουν από κάτι ρευματικούς πόνους τελευταία χα χα χα!
    Χάρηκα ιδιαίτερα που σε είδα και σε ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ marimar
    Τις πληροφορίες που παραθέτεις ούτε εγώ δεν τις ήξερα. Δουλεύει;
    Θεία μου. Στην λιτορίνα θα είσαι πάνω, μαζί θα κοιτάμε απο τα παράθυρα τα τοπία να αλλάζουν στο ταξίδι μας.
    Εσύ δεν ξέρεις πόσο με έχεις ήδη βοηθήσει ίσαμε τώρα. Είδα και τα δικά μας παιδιά προχθές. Μόλις έχω φωτογραφίες θα τις ανεβάσω.
    Εσένα οι δικοί σου πως πανε; Ευχομαι να είναι όλοι καλύτερα.
    Ετοιμάσου! Σε λίγο θα σφυρίξει το τρένο μια φορά, έχει και άλλες δυο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Να ευχηθώ κι εγώ καλοτάξιδο να είναι!
    Η αλήθεια είναι ότι μια μικρή προτίμηση στο χαρτί εξακολουθώ να την έχω. Παρ' όλα αυτά, ο Διάδρομος με είχε καθηλώσει μπροστά στην οθόνη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εμείς είδαμε ήδη φωτογραφία ας είναι καλά η Μάρω. Μα γιατί σε βάλαν στην άκρη να κάτσεις. Θαύμασα για χιλιοστή φορά τον πανεμορφο άγγελο την κόρη σου αλλά είδα μιά ανησυχία στο βλέμμα σου όπως κοίταζες τον Γιώργο. Τι διάβαζε που δεν σου άρεσε να ήξερα μόνο. Φιλιά Χριστόφορέ μου, καλή επιτυχια στο ταξίδι του βιβλίου σου και με το καλό και το επόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ολοι εμεις που είμαστε μακρυα και δεν μπορούσαμε να ειμαστε εκεί σας συντρόφευαν οι εχές μας για καλές και πολές επιτυχίες του ΔΙΑΔΡΌΜΟΥ...στην ζωή του...ναι... ζωή του που μόλις ξεκινά....περιμένουμε φωτό......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ουπς ξέχασα κάτι να σου πω. Θυμάσαι που στο έλεγα να αποχαιρετήσεις το κομπιουτερ σου? Χα.. Τι νομίζεις τυχαια μερικοί με βάφτισαν ΧΑΚΕΡ? Χα χα χα χα τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @Παίδες και παιδίσκες θα απαντήσω σε όλα τα καλά παιδάκια που ήρθαν εdώ με τα σχόλια τους μόλις εγκαταστήσω τον νέο υπολογιστή. Μέχρι τότε Hasta la Vista! Και πολλά ευχαριστώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Χάρηκα πάρα πολύ που μπόρεσα να παρευρεθώ σε αυτή την τόσο ξεχωριστή στιγμή. Ήταν χαρά μου και τιμή μου που σε γνώρισα. Ήδη κοντεύω να τελειώσω το βιβλίο, τις ιστορίες δηλαδή που δεν είχα προλάβει εδώ.

    Να σαι πάντα καλά και να μας χαρίσεις κι άλλες πολλές ιστορίες, να γεμίσουν τα ράφια και τις καρδιές μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μπορεί η xristin να μην κατάφερε να παραβρεθεί στην παρουσίαση του βιβλίου,γιατί έτσι είναι η xristin,υποσχέσεις πολλές,επί του πρακτέου όμως......μηδέν, οι πράκτορες όμως που μίσθωσε(όπου νάναι σου στέλνω και τον λογαριασμό) την πληροφόρησαν ότι και χωρίς την παρουσία της ο Χριστόφορος ......κατάφερε να σαγηνέψει τα πλήθη!
    Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού και εμείς που δεν τον γνωρίζουμε έχουμε πέσει στα δίκτυα της ευγένειας του και της προσωπικής του γοητείας.
    Αν προσθέσουμε και την άνεση που έχει με τον γραπτό λόγο,το πακέτο είναι πλήρες.
    Εγώ βέβαια το βιβλίο θα το αγοράσω και μόλις θα είμαι έτοιμη θα ΑΠΑΙΤΉΣΩ αφιέρωση.
    Δεν νοείται να έχει η xristin βιβλίο του Χριστόφορου χωρίς αφιέρωση.
    Η νομολογία του Αρείου Πάγου είναι ήδη παγία επί αυτού του θέματος και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης!
    Η αφιέρωση δε θα είναι δημόσια για να σκάσουν τα πλήθη από την ζήλια τους!
    Χριστόφορε λάλησε η xristin η μου φαίνεται;
    Πως την είδε έτσι η τρελή γυνή;

    Υ.Γ
    Να είσαι καλά,να χαίρεσαι την οικογένεια σου και......συνεχίζουμε από εκεί που σταματήσαμε,δηλαδή γράφουμε και καμιά ανάρτηση!χα,χα
    Ακόμη να κάνεις τα.....40 του pc σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ήμουν η πρώτη που έριξα την ιδέα στο blog του τελευταίου-Γιώργου και από αυτούς δεν κατάφεραν να έρθουν... Λυπάμαι ειλικρινά γιατί ήταν μια ευκαιρία να γνωριστούμε από κοντά...Χαίρομαι που όλα πήγαν κατ' ευχή και τώρα περιμένω τις φωτό!
    Καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @Υπατία η Αλεξανδρινή
    Εμένα Αλεξανδρινή μου, μεγάλη είναι η αδυναμία μου για το χαρτί. Εύχομαι ολόψυχα να μην χαθεί.
    Σε ευχαριστώ για την καλόσύνη σου να έρθεις να με βρεις. Με τιμάς πολύ!


    @ Ѧαяʏ-Ǥιиɢɛя©
    Μου αρέσουν τα γράμματα που χρησιμοποιείς, Έχουν κάτι το μυστηριακό!
    Δεν με έβαλαν στην άκρη, εγώ κάθισα εκεί γιατί έπρεπε να ακούω τους άλλους και με το αριστερό που εκ γενετής είναι τελείως κουφό λίγο δύσκολο. Πάντα βάζω τους στα δεξιά μου, ότι και να κάνω...
    Ούτε κι εγώ ξέρω γιατί είχα αυτό το παράξενο ύφος!
    Ευχαριστώ για τις ευχές σου και θέλω να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @ Ѧαяʏ-Ǥιиɢɛя©
    Α ωστε εσύ είσαι το διαβολάκι που τριγυρίζει στα σωθικά του PC μου ε; Τώρα θα δεις εσύ! χα χα χα


    @ Ρούλα - Σμαραγδένια
    Οι ευχές σου δροσίζουν την ψυχή μου. Να είστε καλά όλη φαραονιά - που λέει μια θειά μου- και να χαμογελάτε με αγάπη ο ένας στον άλλον με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @Sweet truth
    Η χαρά για μένα ήταν πραγματικά ανέλπιστη. Ειλικρινά ένιωσα τόση ευτυχία που γνώρισα άτομο που μόνο ηλεκτρονικά ερχόμουν σε επαφή που δεν την φαναταζόμουν. Αλλο πράγμα λοιπόν η φυσική επαφή! Με τίμησες πολύ! Να είσαι καλά! Ευχαριστώ.

    @xristin
    Αυτό που ζητάς είναι εντελώς αντισυνταγματικό. Μα δεν μπορείς κυρία μου να ΑΠΑΙΤΕΙΣ αφιέρωση από ένα πτωχό πλην τίμιο γραφιά που δεν παίρνει ούτε μίζες, ούτε σε λίστες είναι, αλλά και ούτε έχει (λίστες εννοώ)Αν η νομολογία του Αρείου Πάγου έχει όπως λες θα την προσβάλω στο δικαστήριο της Χάγης κυρία μου...γλυκιά κατά τα άλλα. χα χα χα Μπλέξαμε τις νομολογίες μας μου φαίνεται!!
    Συμφωνώ πάντως ότι "να γράφουμε και καμιά ανάρτηση!"
    Έχεις απίθανο χιούμορ και μου αρέσει πολύ αυτό σε έναν άνθρωπο. ΣΕ ευχαριστώ ιδιαίτεροτατατατατα για τις ευχές σου! Να είσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @ ο δείμος του πολίτη
    Τώρα αλήθεια δεν ξέρω ποιόν να φοβηθώ περισσότερο: Τον δήμιο του πολίτη ή το δείμο του πολίτη; χα χα χα
    Αλήθεια όμως έχει σχέση το δείμος με το δαίμονα εκείνο από τον οποίον πήρε το όνομα ο ένας δορυφόρος του Άρη;
    Πάντως όπως και νάχει εγώ σαν γνήσιος Έλλην που ετοιμάζομαι να υποδεχτώ την κυρία Μέρκελ μετά φανών και λαμπάδων υποδέχομαι και εσένα με ζεστό χαμόγελο και με πολλές ευχαριστίες για την "τόλμη" σου να επισκεφτείς μια "ΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ". Κι εγώ πάντως πάτησα το πόδι μου στα εδάφη σου για λίγο και μου φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η ατμόσφαιρα! Εγινα μάλιστα και πολίτης σου.
    Ευχαριστώ για την τιμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @Άιναφετς
    Πρέπει να ξέρεις ότι για μένα όλες και όλοι εκεί ήσασταν. Για μένα δεν έλειψε κανείς!
    Μόλις έχω φωτο θα τις αναρτήσω για καμαρώσετε το καμάρι σας..τρομάρα μου! χα χα χα
    Σε ευχαριστώ πολύ που με σκέφτηκες γιατί εγώ τις ένιωθα αυτές τις σκέψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Τα ιδιαίτερα γράμματα που χρησιμοποιώ νομίζω τα βρήκα κάπου. Σε κάποια ιστοσελία μπορούσες να γράψεις ότι λέξεις ήθελες και στις έβγαζε νομίζω σε αρχαία κέλτικη γραφή. Επειδη τελευταία ανακάλυψα πολλες Ginger κι επειδή ούτε θέλω να έχω διαμάχες (ήδη βρέθηκα άθελα μου ανάμεσα σε μία που μου κόστησες διάφορα) έτσι έκανα αυτή την ιδιαίτερη γραφή και αν βρεθεί κάποια που να έχει την ίδια εεεε τότε απλά θα πάω να πάρω λαχείο. Τους ευγενικούς ασπασμούς μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @ Ѧαяʏ-Ǥιиɢɛя©
    Δεν κατάλαβα το: "(ήδη βρέθηκα άθελα μου ανάμεσα σε μία που μου κόστησες διάφορα)
    Εγώ σου έγραψα ότι μου αρέσει αυτή η γραφή τίποτα άλλο και εξακολουθώ να το λέω. Τα υπόλοιπα ομολογώ ότι με ξενίζουν κάπως!
    Καλή μέρα να έχεις. Και ζήλια ε; Εμείς έχουμε την Φράου Μέρκελ εδώ! Τι περηφάνια Θεέ μου. Δακρύζω από συγκίνηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Χριστόφορε μου...Καλησπέρα...
    Απουσίαζα καιρό...με προβλήματα..στη σύνδεση...και δεν πήρα είδηση...
    Σου εύχομαι ..από την καρδιά μου ..Καλοτάξιδο...

    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Xριστόφορέ μου, συγνώμη δεν ήθελα να σε μπερδέψω. Απλά εννοώ ότι χρησιμοποιώ αυτή τη γραφή γιά να αποφύγω την πιθανότητα να με μπερδέψει κανείς με μερικές άλλες Ginger που ανακάλυψα στη blog-o-σφαιρα. Επειδή πρόσφατα αντιμετώπισα ένα σχετικό μπέρδεμα με τα πανομοιότυπα ονόματα δυό άλλων μπλογγερς. Και πάλι συγνώμη, δεν ήθελα να σε ξενίσω να σε μπερδέψω ή κάτι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Τελικά, λάθος σου είπα. Η γραφή του ονόματος είναι κυριλικη. Οπως περιπου το φανταστηκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Χριστόφορέ μου αγαπημένε, σε ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη βραδιά που μας πρόσφερες. Πραγματικά την απόλαυσα.
    Δυστυχώς σας προλάβαμε στο τέλος, ίσα που ακούσαμε μέρος από το τελευταίο απόσπασμα. Τις Πέμπτες τελειώνω στις επτά και τέταρτο. Οπότε μπήκα σπίτι σίφουνας, άλλαξα ρούχα, πήρα το Γιάννη και τρέξαμε.
    Πραγματικά ξεκουράστηκα. Ήταν τόσο ζεστή η ατμόσφαιρα, τόσο φωτεινή, όλο ψυχή.
    Σε ευχαριστώ Χριστόφορέ μου, και για το βιβλίο, μα και για την υπέροχη βραδιά.
    Και τώρα έχω και εικόνα από τα αγγελάκια σου!!!! Τα εγγονάκια σου, που είναι δυο κουκλάκια!!!
    Υ.Γ.
    Δεν ξέρω αν με κατάλαβες, παρόλο που σου είχα συστηθεί πάνω. Από την αφιέρωση που μου έκανες στο βιβλίο, κατάλαβα πως δε με θυμόσουνα χαχαχα. Σου ζητώ συγγνώμη αν σε έφερα σε δύσκολη θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή