Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

ΟΧΙ! ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΕΥΧΗΘΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ


       Αγαπημένες μου φίλες και εξαιρετικοί μου φίλοι, δεν επιθυμώ να σας στείλω ευχές μέσα από την καρδιά μου. Δεν γίνεται αυτό, γιατί είναι γνωστό πως η καρδιά, είναι το κεντρικό όργανο της κυκλοφορίας. Είναι ένα κοίλο μυώδες όργανο, που δέχεται το αίμα πού προέρχεται από τις φλέβες και το ωθεί προς τις αρτηρίες.
Είναι δηλαδή μια απλή αντλία. Θαυμαστή αντλία προφανώς καθώς εργάζεται για δεκαετίες ολόκληρες χωρίς να σταματάει, αλλά αντλία.
Τι ευχές λοιπόν θα μπορούσε μια αντλία να δημιουργήσει και να με κάνει να τις νιώσω εγώ πρώτα και ύστερα να σας τις αφιερώσω;
     Έψαξα λοιπόν να βρω που αποθηκεύονται οι αληθινές ευχές, εκείνες που αισθάνεσαι πως θέλουν να φύγουν, να πετάξουν προς τους αγαπημένους σου ανθρώπους.
Τελικά νομίζω ότι βρήκα μια γωνιά κάπου μέσα μου - δεν ξέρω που ακριβώς -από όπου πηγάζει ο αληθινός εαυτός μου. Μερικοί το ονομάζουν ψυχή, άλλοι πνεύμα άλλοι αλλιώς. Δεν έχει όμως σημασία.
Ξέρω μόνο πως τώρα που γράφω, τούτες τις γραμμές, αυτές βγαίνουν μέσα από κείνη την γωνιά όπου ζει ο Χριστόφορος.
    Νομίζω μάλιστα ότι στην γωνιά αυτή όλοι μας συναντιόμαστε και έτσι οι ευχές που θέλω να στείλω θα σας βρουν μια προς μια, έναν προς έναν και θα σας αγκαλιάσουν αληθινά, όπως μας αγκαλιάζουν οι ακτίνες του ήλιου, το φως του φεγγαριού, τα μεγαλείο του σύμπαντος. 


     Να έχετε Υγεία πρωτίστως. Να σας αγαπούνε και να αγαπάτε. Να αντικρίζουν τα μάτια σας εκείνα τα χαμόγελα που βγαίνουν αληθινά μέσα από κείνη την γωνιά ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ.

26 σχόλια:


  1. Χρόνια πολλά και για σένα φιλαράκο μου!
    Να περάσεις καλά με την οικογένεια και τα εγγονάκια σου.
    Σημειώνω τρανταχτές απουσίες για σένα, να το ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Stratis Parelis
      Στρατή φίλε θα φέρω χαρτί από τον κηδεμόνα μου που θα δικαιολογεί τις απουσίες μου! χα χα χα. Πάντως μπορεί φαινομενικά να είμαι απών αλλά στην πραγματικότητα είμαι πιο παρών από παρών. Εχεις τις ευλογίες μου ως πρεσβυτέρου και υγεία να έχετε όλοι στο σπιτικό σου καλέ μου φίλε.

      Διαγραφή
  2. Εκεί απ' όπου βγαίνουν οι ευχές, εκεί βρίσκεται και η καρδιά, η αιώνια αθάνατη, συμπαντική καρδιά που είναι Αγάπη...
    Έτσι οι δικές μου ευχές σε σένα και σε όλη σου την οικογένεια, τις στέλνω απ' αυτή τη καρδιά!
    ΧΕΚ! Χίλιες Ευχές Καρδιάς λοιπόν!
    ΑΦιλιά πολύ τρυφερά... καρδιάς! :) (είμαι και λίγο πεισματάρα!) ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Άιναφετς
      Υπέροχα και εμπνευσμένα τα λόγια σου. ΟΙ ευχές σου που ήλθαν από κείνη την καρδιά ελήφθησαν και έγιναν αισθητές απόλυτα.
      Είσαι και λίγο πεισματάρα ε; Τις χαίρομαι εγώ τέτοιες πεισματάρες με τα ΑΦιλά σου. Υγεία σε όλους σας εύχομαι και εγώ από εκείνη την ίδια την καρδιά που περιγράφεις.

      Διαγραφή
  3. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ..Να περάσετε όμορφα άυριο με τους δικούς σας, υγεία αγάπη και ότι επιθυμείτε...η γέννηση του Χριστού μας να φέρει αγάπη στις καρδιές όλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ
      ¨Όμορφα και ζεστά να είναι τα Χριστούγεννα σου Δελφινάκι μου με όλους εκείνους που αγαπάς. Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και υγεία να έχετε.

      Διαγραφή
  4. Δεν θα το ψάξω τόόόσο πολύ Χριστοφόρε μου...
    ξέρω πως έχω μια μικρή καρδιά κι εκεί μέσα κρύβονται
    οι ευχές μου για όλο τον κόσμο...
    Καλά Χριστούγεννα να έχεις με την αγαπημένη σου οικογένεια
    με υγεία και ευτυχία και μακάρι του χρόνου να είναι όλα
    πολύ πολύ καλύτερα για όλους μας, για όλο τον κόσμο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Levina Vil
      Όχι Λεβίνα μου. Εσύ δεν χρειάζεται να το ψάξεις καθόλου. Εξ άλλου ότι λες, ότι εκφράζεις από κείνη την καρδιά προέρχονται γι αυτό και η ομορφιά τους.
      Χριστούγεννα με υγεία, χαμόγελα, ζεστασιά της ψυχής να έχεις με όσους αγαπάς .

      Διαγραφή
  5. Xρονια πολλά Χριστόφορε με υγεία, αγαπη και οικογενειακή θαλπωρή.
    Καρδια, ονομάζουμε ισως τη ζεστασιά γιατί η αντλία μοιράζει ζεστό ζωντανό αιμα και τροφοδοτεί όλα τα μελη του σωματος.
    Καλές γιορτές ευχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @περήφανη μανιάτισσα
      Νομίζω ότι το θέτεις πολύ όμορφα το θέμα. Πιθανότατα αυτή η ζεστασιά με το αίμα που στέλνει τούτη η αντλία να είναι και η αιτία που νιώθουμε ότι τα συναισθήματα προέρχονται από κει. Χρόνια σου πολλά λεβέντισσα Μανιάτισσα μου.

      Διαγραφή
  6. Καλά Χριστούγεννα καλέ μου φίλε! Χρόνια πολλά και καλά! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Joan Petra
      Με πολλή χαρά σε βλέπω με τις ευχές σου και σου στέλνω κι εγώ τις δικές μου με όλη την ζεστασιά που μου δίνει η χαρά της παρουσίας σου. Καλά Χριστούγεννα να έχεις με υγεία και αγάπη. Και μην ξεχνάμε τα χαμόγελα που κάνουν τα μάτια μας να λάμπουν. Πολλά φιλιά κι από μένα.

      Διαγραφή
  7. Απ' όπου κι αν πηγάζουν οι ευχές, πώς γίνεται ν' αλλάξουν τον μικρόκοσμο της κοινωνίας μας που καταρρέει, Αγαπημένε μου Χριστόφορε?....

    Και αν οι ευχές εκπληρωθούν για σένα και μένα, αρκεί για να μυρίσει ευτυχία η Ζωή?...
    Στις σκοτεινές περιόδους που διανύουμε, οφείλουμε η κάθε μέρα μας να γίνει γιορτή ενός Αδιάλειπτου Αγώνα για να έχουν νόημα οι ημερολογιακές γιορτές που θα ρθουν...

    Σε φιλώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @~reflection~
      "...οφείλουμε η κάθε μέρα μας να γίνει γιορτή ενός Αδιάλειπτου Αγώνα για να έχουν νόημα οι ημερολογιακές γιορτές που θα ρθουν....
      Τι υπέροχη σκέψη η παραπάνω. Τι σοφία που έχουν τα λόγια σου. Πλούτο χάρισες στην σελίδα αυτή με την παρουσία σου τις γιορτινές τούτες μέρες. Να είσαι πάντα καλά ανερχόμενη τις κλίμακες τις ζωής με υγεία αγάπη και την βαθύτατη ανθρωπιά σου. Σε φιλώ κι εγώ καλή και παλιά μου φίλη.

      Διαγραφή
  8. Δεν πιράσει από που έρχοντε τα καλά σου λόγια και ευχές, για μένα αρκεί να μου το πείς έτσι, τόσο όμορφα.

    Un beso y felices fiestas, amigo.
    Con mucho cariño, mis mejores deseos de felicidad, de amor, de salud y generosidad.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @censurasigloXXI
      Μι dulce española, cuánta alegría me da cada vez que vienen! Todos mis mejores deseos de salud y felicidad para usted encontrar con mis besos.
      Είναι πάντα ιδιαίτερη στιγμή όποτε διαβάζω κάτι που έρχεται από σένα. Σε ευχαριστώ πολύ που μου δίνεις αυτήν την χαρά.

      Διαγραφή
  9. Καλά Χριστούγεννα να έχεις γεμάτα ζεστές οικογενειακές συνάξεις.
    Να τους χαίρεσαι και να σε χαίρονται.
    Με το καλό να δεχτείς τον νέο χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @FLORA GIA
      Γλυκιά μου φίλη Φλωρα, έχεις δίκιο που θέτεις τις οικογενειακές συνάξεις σαν προτεριαότητα για αυτές τις μέρες. Είναι τελικά η μοναδική ίσως περιουσία που έχουμε ιδίως τούτες τις δύσκολες εποχές. Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου και ζητώ από κεί απ όπου έρχονται τα καλά, να σου χαρίζει υγεία και λαμπερά χαμόγελα να αντικρύζεις γύρω σου. Χίλια ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  10. ...κάπως έτσι μου τα λέει κι ο Δημήτρης (που έχει κάνει 3 εγχειρήσεις καρδιάς... η τελευταία, με γελαδινό μόσχευμα...! αν ακούσεις κανένα ...μουουου... μπορεί να είναι δικό του...)
    ¨ομως, κάπου έχει κρυμμένη μια θεσούλα για τα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και με Υγεία, σ΄ ΟΛΟΥΣ, ακόμη και σ' αυτούς που τον πλήγωσαν στη ζωή του...)

    Χριστόφορε, Χαρά μου,
    Καλή Χρονιά σε όλους,
    Υιώτα
    αστοριανή, ΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Αστοριανή
      Αγαπημένη μου φίλη ,άνθρωποι που αντιμετωπίζουν δύσκολες στιγμές με χιούμορ σαν το δικό σου, είναι που κρατούν τους γύρω τους ενωμένους και αγαπημένους. Παρά το γελαδινό μόσχευμα του Δημήτρη περιέργως δεν ακούω κανένα ...μουουου αλλά κελαϊδίσματα αηδονιού να έρχονται από τα μέρη σας και φαίνεται ότι αυτά έρχονται από την κρυμμένη θεσούλα που υπάρχει σε όλους σας εκεί και ιδίως δε από τον Δημήτρη που έχει την δύναμη να εύχεται το καλό ακόμη σε όσους τον πλήγωσαν, Του στέλνω όλες μου τις ευχές για πλήρη και οριστική ανάρρωση και σε όλους σας την αγάπη μου και την όση θετική ενέργεια διαθέτω. Καλή Χρονιά !

      Διαγραφή
  11. Βάζεις "καρδιά" σ' ότι γράφεις. Όχι με τη σάρκινη έννοια. Με την ευρύτερη.
    "Καρδιά" είναι παλικαριά. Είναι αξίες. Είναι αγάπη... Από κει ξεκινούν κι εκεί καταλήγουν όλα.
    Χριστόφορε να είσαι καλά, να χαίρεσαι, να μοιράζεσαι και να εισπράττεις αγάπη και συντροφικότητα!
    Χρόνια Καλά, Πολλά και Δημιουργικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Maria Kanellaki
      Μου άρεσε πολύ αυτό το "Βάζεις "καρδιά"!. Μαρία μου σε ευχαριστώ πολύ για πολύ όμορφες και ουσιαστικές ευχές σου τις οποίες αν μου επιτρέπεις να τις ευχηθώ και εγώ για σένα. Είναι πάντα ιδιαίτερη η χαρά μου να σε βλέπω. Φέρνεις "καρδιά" μαζί σου και μάλιστα με την έννοια που εσύ την ορίζεις. Καλή Χρονιά να έχεις κορίτσι μου.

      Διαγραφή
  12. Σαν άσωτη κόρη .. επιστρέφω..εδώ και ώρα ψάχνω να βρώ πότε έκανα το τελευταίο μου σχόλιο ...έχει κυλίσει πολύς καιρός..!!! το γιατί δεν ξέρω να το πω... κάθε φορά που έβλεπα ανάρτηση σου όταν ξαναγύρισες έλεγα θα την διαβάσω.. όταν έχω χρόνο να την απολαύσω...και κάθε φορά δεν το έκανα λόγο χρόνου;; αμέλειας;; όπως θέλεις πες το...η
    αλήθεια δεν αλλάζει..και πηγαίνοντας πίσω στον χρόνο είδα ότι χρειάζομαι πολύ περισσότερο χρόνο να τα διαβάσω όλα... θα το κάνω ...και τότε θα μπορώ να λέω και να ελπίζω πως αξιοποίησα τον χρόνο μου.. μέχρι τότε σου δέξου Χριστόφορε τις ολόθερμες ευχές μου για υγεία.. όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους σου..και πολλα . πολλά χαμόγελα..ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ..!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Σμαραγδένια Ρούλα
      Ρούλα μου, μη νομίζεις κι εγώ σαν άσωτος γιος νιώθω. Φαίνεται ότι σε όλα υπάρχουν κύκλοι που κατα διαστήματα απομακρύνονται και μετά οι περιφέρειες τους τέμνονται και πάλι με την επαφή.
      Ελπίζω ότι με τον καινούργιο χρόνο θα ξανα δημιουργήσουμε εκείνη την παλιά όμορφη παρέα που μας έκανε τόσο καλό από πολλές απόψεις
      Στο μεταξύ να είσαι καλά εσύ και όλοι σας να αγαπιέστε, και όλα να πάνε προς το καλύτερο την καινούργια χρονιά. Την χαρά μου που σε είδα ξανά δεν μπορώ να την περιγράψω. .

      Διαγραφή
  13. Καλησπέρα και χρόνια πολλά..θα ήθελα παρακαλώ το εμαιλ σου ,να σου στείλω κάτι, δε το βρίσκω κάπου..Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. πέρασα και εγώ να αφήσω τις ευχές μου για υγεια και αγάπες , ναι έτσι είναι κύκλοι και γυρίζουμε
    θα πανε όλα καλα το πιστεύω
    τ βρωμο 13 φεύγει και δεν έχει επιστροφή

    ΑπάντησηΔιαγραφή