Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΝ ΘΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! AΛΛΑ ΌΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΑΡΗΣ ΑΛΜΠΗΣ: «Να Είναι Λίγα και Αβαθή τα Αναπόφευκτα Χαμηλά της Ζωής!»

 
Φίλες και φίλοι μου, πριν από λίγο 2/1/2014 (10:32 πμ) άλλαξα τον τίτλο της ανάρτησης προσθέτοντας μια θαυμάσια φράση που έλαβα από τον εκλεκτό φίλο <b>ΑΡΗ ΑΛΜΠΗ</b>, η οποία στην κυριολεξία με γοήτευσε. Ελπίζω να μην ...θυμώσει που του την έκλεψα.
____________________________________________________________



   Καμιά φορά, που ξυπνάω, μόλις πρωτοφανεί το ροδοκοκκίνισμα των πρώτων ακτίνων του ήλιου στην ανατολή, ασυναίσθητα σκέφτομαι ή λέω μονολογώντας:
     «Μια καινούργια μέρα ξεκινάει! Άντε καλημέρα να έχουμε! »
Όταν όμως καθίσω να σκεφτώ αυτήν την ευχή που κάνω, αντιλαμβάνομαι ότι είναι μια εντελώς λάθος ή τουλάχιστον παιδιάστικη αντίδραση μπρος σε μια αέναη συμπεριφορά του σύμπαντος  ή έστω της απειροελάχιστης γωνιάς του, που καταλαμβάνει το ηλιακό μας σύστημα. 
    Έχοντας δημιουργήσει την ανάγκη στους εαυτούς μας να μετράμε τον χρόνο τεμαχίζοντας τον σε διάφορα σύνολα, υποσύνολα, και υποσύνολα των υποσυνόλων, έχουμε την αίσθηση ότι κάθε μετάβαση από το ένα σύνολο χρονικών στιγμών -που έχουμε ονομάσει, ώρα, μέρα, μήνα, έτος κλπ-  γεννήσαμε την ευκαιρία για ανταλλαγή ευχών, ασπασμών, εορτασμών με φωταψίες, πυροτεχνήματα και μουσικές. 
Αυτές δε οι εκδηλώσεις κορυφώνονται κατά την στιγμή -σύμφωνα με τα όργανα μέτρησης του χρόνου που δημιουργήσαμε-   της μετάβασης από τις προηγούμενες 365 μέρες  που διανύσαμε, στις επόμενες 365 μέρες, το Νέο Έτος,όπως το ονομάζουμε.

   Είναι βέβαια ωραίες αυτές οι στιγμές και μας βγάζουν από μια ρουτίνα, μας κάνουν να ξεχνούμε για λίγο ίσως δυσάρεστα γεγονότα που περάσαμε ή που αναμένουμε να μας βρουν, ανανεώνονται οι ελπίδες μας, για κάτι καλύτερο,  αλλά οι ευχές που ανταλλάσσουμε   - καλή μέρα, καλό μήνα καλή χρονιά  κ.α  -νομίζω ότι είναι σε λάθος βάση αφού δεν υπάρχει νέος χρόνος. 
Το λέω δε αυτό γιατί - κατά την γνώμη μου - δεν λαμβάνουμε υπόψη πως όλοι μας ανεξαιρέτως  βρισκόμαστε  - χωρίς να ξέρουμε πως -μέσα σε κάτι που ονομάσαμε χώρο και πάνω σε έναν  κινούμενο "διάδρομο" που λέγεται χρόνος και πάμε ασταμάτητα μόνο μπροστά.  Είναι δε μια πορεία προς τα μπρος που δεν μπορούμε με τίποτα να ελέγξουμε, επιβραδύνοντας την ή επιταχύνοντας την ή ακόμη περισσότερο σταματώντας  την. 
    Για αυτό εγώ αν μου επιτρέπεται δεν θα ευχηθώ σε κανέναν Καλή Χρονιά ή Ευτυχές το Νέον Έτος ή Χρόνια Πολλά ή ότι άλλο λέμε συνήθως.

    Θα ήθελα  όμως με όσες δυνάμεις έχω μέσα μου να ευχηθώ σε όλες και σε όλους σας να έχετε μια καλή, όμορφη, δημιουργική  Διαδρομή στον Χρόνο με εξαίρετη υγεία για σας και τους αγαπημένους σας. 
Αυτές θα είναι συνέχεια οι ευχές μου!





31 σχόλια:



  1. Καλή χρονιά φίλε μου Χριστόφορε
    Ευτυχισμένος και υγιής με την οικογένειά σου
    Να περνάς καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Stratis Parelis
      Φίλε μου Στρατή να είστε όλοι σας πάντα καλά κι εσύ να δημιουργείς τα κοσμήματά σου. Ελπίζω να τον πιούμε κείνον τον καφέ κάποια στιγμή.

      Διαγραφή
  2. Χρόνια πολλά! Καλή χρόνια με υγεία χαρά και αγάπη!
    Ευλογημένο το νέο έτος! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΕΚΦΡΑΣΟΥ
      Ευχαριστώ πολύ για τις δροσερές - από απόψης φρεσκάδας- ευχές σου. Δεν έχω ακόμη διαβάσει το τέλος της ιστορίας σου εκεί στο λημέρι σου. Νομίζω ότι ή το τρίτο ή το τέταρτο μέρος. Θα περάσω όμως γιατί είμαι πολύ περίεργος που και πως θα το κουμαντάρεις. Τα φιλάκια τα λαμβάνω τους επιβάλλω και ΦΠΑ για να μπορώ να σου τα στείλω πίσω εμπλουτισμένα.!

      Διαγραφή
  3. Φίλε Χριστόφορε,
    συμφωνώντας, και ως φυσικός, με την ωραία προσέγγιση του θέματος, θέλω να επισημάνω πως αυτός ο χρονοδιάδρομος έχει μορφή κύματος με υψηλά και χαμηλά. Αν ήταν επίπεδος, τη ζωή μας θα τη χαρακτήριζε η πλήξη. Αν είχε μόνο υψηλά, θα αναζητούσαμε συνεχώς κάτι υψηλότερο, και θα ήμασταν ανικανοποίητοι, αν είχε μόνο χαμηλά θα είχαμε εκλείψει, ως είδος, μη αντέχοντας την κατάθλιψη.
    Εύχομαι λοιπόν, να είναι λίγα και αβαθή τα αναπόφευκτα χαμηλά τής ζωής. Καλή συνέχεια στη διαδρομή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Άρης Άλμπης
      Αυτήν την κυματοειδή κίνηση του χρονοδιαδρόμου δεν την είχα βεβαίως υπόψη μου και είναι χαρά μου που ως γνώστης και ειδικός το επισήμανες με τόσο όμορφο τρόπο και έτσι έβαλες και τα πράγματα στις σωστές - επιστημονο-φιλοσοφικά. Άρα , Άρη μου ας ευχηθούμε: «Να είναι λίγα και αβαθή τα αναπόφευκτα χαμηλά της ζωής!» ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΥΧΗ! Με τη άδεια σου θα την υιοθετήσω. Καλή διαδρομή και σένα φίλε μου. Να είσαι πάντα καλά! Σε ευχαριστώ για την συμβολή σου.

      Διαγραφή
  4. Καλή χρονιά με υγεία και αγαπη...οτι επιθυμείς...ελευθερία στη Κύπρο ..καλύτερες στιγμές για Ελλάδα και Κύπρο (δυο πατρίδες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ
      Δελφινάκι μου, εγώ σε νίκησα! Εχω τρείς πατρίδες. Εχω βλέπεις και την Αιθιοπία. Άρα το σκορ σε πατρίδες είναι 1- 0! χα χα χα. Σου εύχομαι κορίτσι μου να έχεις το δώρο της υγείας για σένα και τους αγαπημένους σου. Και πολλά- πολλά ζεστά χαμόγελα.

      Διαγραφή
  5. Ανταποδίδω τις ευχές σου
    κα αποχωρώ γιατί οι δουλειές αυτές τις μέρες
    είναι πάρα πολλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @FLORA GIA
      Φλώρα μου εύχομαι οι δουλειές σου να μην έχουν σχέση με εφορίες και κλπ που μας έχουνε βάλει να τρέχουμε! Να έχεις πάντα υγεία - όπως λέω σε όλους και προσθέτω δανειζόμενος την υπέροχη ευχή από τον Άρη Άλμπη : "«Να είναι λίγα και αβαθή τα αναπόφευκτα χαμηλά της ζωής σου!»

      Διαγραφή
  6. Δεν την είχα σκεφτεί αυτήν την άποψη ποτέ....είναι όμως αν το σκεφτείς ..μια άποψη .. και αυτή.. αλλά έστω και με την αρχή των επομένων 365 ημερών...να σου ευχηθώ τα καλύτερα... σε σενα και στην οικογένεια σου... και... ναι το ξέρω πως χάθηκα ..όμως σήμερα που ειχα τον χρόνο.. ευχαριστήθηκα όλα μαζί τα αναγνώσματα σου...απο τις νύχτες στην Αφρική μέχρι την ανηφόρα νούμερο 5 που νομίζω οτι μου έχει εξάψει την φαντασία...να είσαι πάντα καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Σμαραγδένια Ρούλα
      Χαρά στο κουράγιο σου και τιμή σε μένα που αφιέρωσες τόσο χρόνο να ταξιδέψεις μαζί μου. Ο κύριος Σμαραγδένιος τι κάνει; Να δώσεις τις ευχές μου και να έχετε μια ζωή γεμάτη υγεία και λαμπερά χαμόγελα αγάπης γύρω σας.
      Με πολλά φιλά από μας εδώ!

      Διαγραφή
    2. Είναι πολύ καλά...σε ευχαριστούμε όσο για το κουράγιο ήταν σαν να είχα πάρει ένα βιβλίο και ήθελα να το τελειώσω όλο μονομιάς...που συνηθίζω να το κάνω...

      Διαγραφή
  7. Χριστόφορε δεν θα σου ευχηθώ καλή υγεία γιατί αυτήν την έχει αναλάβει προσωπικά ο Μπουμπούκος οπότε κοιμήσου ήσυχα, αλλά η δημιουργική Διαδρομή στον Χρόνο που επέλεξες για να μας ευχηθείς μου αρέσει πολύ και την κρατώ με πολύ αγάπη γιατί στάλθηκε από έναν άνθρωπο που αγαπώ και εκτιμώ ιδιαίτερα και ξέρω ότι το ξέρει ( και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε)!
    Να είσαι καλά Χριστόφορε και καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @xristin
      Αφού η υγεία μας βρίσκεται εις χείρας Μπουμπούκου του Μεγάλου, είμαι ευτυχής και ευγνώμων στην μοίρα που έφερε τούτο το αγγελούδι να μας προσέχει!
      Και εγώ θέλω ο άνθρωπος που μου έστειλε απ εδώ την αγάπη του και την εκτίμηση του να ξέρει ότι τούτα τα συναισθήματα είναι αμοιβαία και ορθά δεν θα το κρύψωμεν άλλωστε!! Στέλλω πολλά χαμόγελα και ασπασμούς (χωρίς να τους κρύψω ...άλλωστε)!

      Διαγραφή
  8. Happy New Year!!!!!!!!!!! The very Best to all of you!
    Love, Yiwta
    astoriani, NY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Αστοριανή
      I wish all health problems to be restored and enjoy warm happy smiles, love, and tenderness.
      Με πολλή αγάπη και με τις σκέψεις μου πάντα κοντά σας.

      Διαγραφή
  9. Με καθυστέρηση μισού εικοσιτετραώρου, εκλεκτέ μου φίλε, διαπίστωσα την εκλεκτή σου κλοπή. Και άνευ …θυμού, εκθύμως σ’ ευχαριστώ.
    Προθύμως δε παραχωρώ το δικαίωμα διαπράξεως παρομοίων κλοπών. Να είσαι καλά, Χριστόφορε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Άρης Άλμπης
      Απαλλαγμένος από το συναίσθημα ενοχής που με τυραννούσε, για την ...αποτρόπαια πράξη της κλοπής μιας ανυπολόγιστης αξίας ευχής, τώρα που έλαβα το απαλλακτικό βούλευμα από τον ιδιοκτήτη της, μπορώ να απολαύσω την ΥΠΕΡΟΧΗ φράση που μας χάρισες, με όλη την συνειδησιακή μου ησυχία. Θα ήθελα δε να σε πληροφορήσω ότι κυκλοφόρησε και στο Facebook από φίλους που διαβάζουν εκεί τις αναρτήσεις μου. Αυτό που συνέβη με την παρέμβαση σου, αποδεικνύει ίσως την θετική πλευρά του διαδικτύου. Ευχαριστώ για την μεγαλοψυχία σου να παραχωρήσεις το δικαίωμα παρομοίων κλοπών και μάλιστα..... προθύμως!
      Καλή σου μέρα εκλεκτέ μου φίλε.

      Διαγραφή
  10. Όταν ενώνονται οι δυνάμεις των δημιουργών (καλή ώρα...), γίνονται μικρές εκρήξεις στο θόλο του (μικρο)σύμπαντος! Δηλώνω το θαυμασμό μου για το κείμενο με τις πιο ουσιώδεις ευχές που έχω διαβάσει ως τώρα! Επίσης νιώθω τυχερή, γιατί στη χρεοκοπημένη χρονιά που έφυγε, γνώρισα ανθρώπους που βάζουν θετικό πρόσημο στον προσωπικό μου προϋπολογισμό. Είσαι ένας απ' αυτούς!
    Ειλικρινείς και εγκάρδιες ευχές, να είναι λίγα και αβαθή τα αναπόφευκτα χαμηλά της ζωής σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Maria Kanellaki
      "Όταν ενώνονται οι δυνάμεις των δημιουργών (καλή ώρα...), γίνονται μικρές εκρήξεις στο θόλο του (μικρο)σύμπαντος"
      Ομολογώ ότι τελικά - εγώ ένας νομοταγής πολίτης - θα αναγκαστώ όχι λόγω της ανέχειας και της φτώχειας που επικρατεί αλλά λόγω της δίψας μου για όμορφες σκέψεις με πλούσιο περιεχόμενο να γίνω ένας κλέφτης. Θα κλέβω φράσεις και σκέψεις όπως αυτή με την οποία ξεκίνησες το σχόλιο σου Μαρία, όπως αυτή που μας άφησε εδώ ο Αρης Αλμπης με την οποία το κλείνεις. Πως μπορώ να μην είμαι περήφανος για τις φίλες και τους φίλους μου και να μην τους ευγνωμονώ για όσα μου χαρίζουν.
      Να είναι λίγα λοιπόν και αβαθή τα αναπόφευκτα χαμηλά της ζωής σου Μαρία μου!
      Πόσο χαίρομαι όταν φίλες και φίλοι μου αφήνουν εδώ στις ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ, τόσο πολύτιμα κοσμήματα του υπέροχου πνεύματός τους.

      Διαγραφή
  11. Μια και το νούμερο 2014 εμφανίστηκε και στα pc μας, Χριστόφορε μου, θα σου γράψω τι νομίζω, για το χρόνο, παρόλο που είναι πολύ μεγάλη κουβέντα από εδώ, αλλά θα το τολμήσω!
    Ο χρόνος (του ημερολογίου και του ρολογιού) είναι καθαρά ανθρώπινη κατασκευή, στη φύση δεν υπάρχει, υπάρχει μόνο η μέρα, η νύχτα και οι εποχές, έτσι δεν είναι;
    Αυτό που εμείς οι άνθρωποι, δεν λαμβάνουμε υπ' όψι μας, είναι ο ψυχολογικός χρόνος που είναι για μας, το χθες, το τώρα και το αύριο, απ' τα οποία το μόνο πραγματικό είναι αυτή η στιγμή που σου γράφω, το τώρα μας, τώρα αποφασίζω, τώρα δρω, τώρα πονάω, τώρα χαίρομαι, τώρα πεινάω... το χθες υπάρχει μόνο σαν ανάμνηση και για το αύριο κανείς δεν ξέρει τι "μέλη γενέσθαι" ... η ζωή μας είναι μια αλυσίδα από πολύ μικρές στιγμές, στο τώρα...
    Τι τα γράφω όλα αυτά; χαχαχα! για να σου ευχηθώ τώρα ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ότι καλύτερο για σένα και την οικογένεια σου και να ξέρεις:
    Οι λέξεις- ήχοι είναι ενέργεια και η ενέργεια δεν χάνεται, μένει στο σύμπαν...

    ΑΦιλιά καρδιάς! (για τη καρδιά σου έγραψα στην προηγούμενη σου ανάρτηση!) :)

    ΥΓ: Έξοχη η ευχή του Άρη Λάμπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ουπς! ήρθα να διορθώσω το μέλη με "μέλλει γενέσθαι" ... τα μελλούμενα μπορούν να έχουν μέλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Άιναφετς
      Πιο κάτω παραθέτω δυο δικές σου εκφράσεις που θεωρώ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ

      "η ζωή μας είναι μια αλυσίδα από πολύ μικρές στιγμές, στο τώρα..."

      Οι λέξεις- ήχοι είναι ενέργεια και η ενέργεια δεν χάνεται, μένει στο σύμπαν...
      Πόσο χαίρομαι όταν διαβάζοντας σχόλια σε κάποια ανάρτηση μου, δέχομαι χρυσές σταγόνες σοφίας από τις φίλες και φίλους μου.
      χα χα χα Όσο για τα μελλούμενα μπορούν να έχουν μέλη αν.... οι υπηρεσίες που παρέχουν είναι υψηλής ποιότητας!
      Ο Αρης Άλμπης έγινε τελικά το πρόσωπο της χρονιάς εδώ στη ΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ με την εμπνευσμένη του ευχή!
      ΧΦιλιά αιωνίας διάρκειας! Και έτη φωτός ευχών για καλή υγεία και ευτυχία σε όλους σας.

      Διαγραφή
  13. ΣΤΕΛΝΩ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ASSOS GREEK
      Μα πολλή χαρά δεχόμαστε τις ευχές σου και τις ανταποδίδουμε εις δισεκατομμυριοστό ( που είναι και της μόδας τα δισεκατομμύρια!!!)
      Να σαι καλά και υγεία πάνω απ όλα!

      Διαγραφή
  14. Καλη χρονια καλέ μου φίλε, με υγεία, αγάπη και οικογενειακή θαλπωρή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @περήφανη μανιάτισσα
      Εύχομαι κι εγώ με την σειρά μου να είσαι πάντα η περήφανη η λεβέντισα μανιάτισσα γιατί ο τόπος τούτος έτσι όπως τον έχουν καταντήσει μόνο με περηφάνια και αληθινή λεβεντιά των ανθρώπων του μπορεί να σταθεί στα πόδια του. Να είσαι πάντα γερή και να λάμπουν χαμόγελα αγάπης γύρω σου.

      Διαγραφή
  15. Εξαιρετικές ευχές, οι καλύτερες !
    Καλή Χρονιά εύχομαι με δρόμους ομαλούς και φωτεινούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @tzonakos
      Όμορφη ευχή Τζονάκο! Να είσαι πάντα έτσι ανοιχτόκαρδος γεμάτος υγεία και αγάπη γύρω σου. Ευχαριστώ φίλε μου.

      Διαγραφή
  16. Ένα χρόνο μετά,
    ο δρόμος μου μ΄εφερε εδώ
    και απλά ευχομαι προς όλους ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
    με εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή