Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Ο ΦΟΥΧΟΥΡ ΚΑΝΕΙ ΒΟΛΤΑ (απο MairyG)

ΜΕΡΟΣ 1ο

     Κάποτε σε ένα δωμάτιο με πολλά χρώματα και χαχανητά ζούσε χαλκομανία πάνω σε μια ντουλάπα ένας μεγάλος και χαμογελαστός δράκος.    
     Το δωμάτιο ήταν του Αλέξη και ο δράκος ήταν ο Φουχούρ. Κάθε βράδυ όταν ο Αλέξης έπεφτε για ύπνο ο Φουχούρ έβγαινε έξω στη βεράντα και τεντωνόταν για να ξεπιαστεί. Τέντωνε τα χέρια του και τα πόδια του, τέντωνε το μακρύ του λαιμό, τίναζε την ουρά του, άνοιγε τα μεγάλα του φτερά και τότε ακουγόταν ένα φφφουουουπ φφφουουουπ φφφουουουπ. Όταν είχε όρεξη για βόλτες ο Φουχουρ ξεκινούσε πάντα απ’το φεγγάρι.
     Ο Φουχούρ και το φεγγάρι ήταν φίλοι από παλιά. Όταν το φεγγάρι ήταν γεμάτο πίνανε μαζί φως και ξεκαρδιζόντουσαν στα γέλια (Ο Φουχούρ φωτισμένος έλαμπε σαν τεράστιο μοβ λαμπατέρ) κι όταν πάλι ήταν σαν φετούλα από πεπόνι, παίζανε κρυφτό ή σκοτεινό ουρανό.
     Τα αστέρια δεν τολμούσαν να διακόψουν τη σοβαρή συνάντηση, ήξεραν πως όταν μιλούν οι μεγάλοι δεν τους αρέσει να μπλέκεσαι στα λόγια τους. Περίμεναν λοιπόν υπομονετικά μέχρι το τρία, έδιναν το άστρο-σύνθημα και οοοοοοπ μ’ ένα μόνο σάλτο βρίσκονταν πάνω στη ράχη του δράκου και τον άρχιζαν στο γαργαλητό!
     Ο Φουχούρ για να γλιτώσει χτυπούσε τα φτερά του δυνατά, πετούσε πιο γρήγορα και μετά ανάποδα και γύρω από τον εαυτό του και τα αστέρια τότε γελούσαν με την καρδιά τους και τα γέλια τους ακούγονταν χίλια άστρα μακριά και ακόμα παραπέρα. Η ιππασία με μοβ δράκο ήταν το αγαπημένο τους σπορ, δεν κρατούσε όμως πολύ. Ο Φουχούρ μετά από μερικές σβούρες γινόταν μούσκεμα στον ιδρώτα και το άρωμα που ανάδινε μύριζε σαν δώδεκα μπουκέτα νυχτολούλουδα και γιασεμιά. Τα αστέρια ζαλισμένα από τη μυρωδιά, γλιστρούσαν απαλά πάνω στο γαλαξία που ήταν ειδικά διαμορφωμένος για έκτακτα περιστατικά μέθης. Ο Φουχούρ ξαναμμένος, αποχαιρετούσε τους ουράνιους φίλους του, στόχευε στη θάλασσα και τότε ακουγόταν ένα μεγάαααααααλο πλουτς!
     Κάποτε στο νοτιότερο σημείο της καρδιάς μου, ζούσε ένα νησί γεμάτο άμμο και αιωνόβια δέντρα. Όταν ο μεγάλος δράκος προσγειώθηκε με δύναμη στη θάλασσα είπε ένα από τα δέντρα σε ένα από τα άλλα δέντρα
      "Νομίζω πως έχουμε επισκέψεις."
     "Ήρθε ο Φουχούρ!" Απάντησε ένα από τα άλλα δέντρα, "πάω να φωνάξω την αγριόγατα και τις φωνές του φαραγγιού".



10 σχόλια:

  1. Με πολλή μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε την καινούργια μας φίλη ΜairyG στην ΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ.
    Κυριολεκτικά με μάγεψε η ανάρτηση. Την διάβαζα και ταξίδευα σε μαγικά μέρη, μέσα σε χρώματα φώτα, αστέρια και γαλαξίες.
    Τώρα που μπήκες εδώ MairyG, την πάτησες! Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ θα περιμένει και την συνέχεια με ανυπομονησία.
    Καλή σου μέρα και καλώς όρισες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι υπέροχο ΜairyG. Αληθινό μαργαριτάρι. Τι φαντασία. ".....τις φωνές του φαραγγιού" ... σκέτη μαγεία.
    Το 2ο μέρος το περιμένουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς ώρισες και από εμένα ΜαiryG (Mairy λογοπαίγνιο του Fairy (νεράιδα) ? )

    Όπως και να' ναι το πέσιμο σου ανάμεσα μας, στην παρέα της Αγνωστης Διάστασης, ένα πέσιμο που μας γέμισε χρώματα και μουσικές - ήταν σαν το πέσιμο του δράκου σου στη θάλασσα.

    Η δροσιά, η φαντασία, το παράδοξο, το παραμύθι, είναι τα όπλα μας για να παλαίψουμε το τσιμέντο, την απομόνωση, την αφυδάτωση και την κενότητα της καθημερινότητας που μας περιβάλει.
    Τέτοια όπλα φαίνεται να έχεις μπόλικα στη φαρέτρα σου.

    Μείνε μαζί μας ! Το επόμενο και γρήγορα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαντάζομαι στο επόμενο η αγριόγατα θα αναλάβει δράση, εισβολέας εφάνει, ένταση προ των πυλών.

    Καλό μεσημέρι από την κρύα Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η καινούργια (ή μήπως ο καινούργιος;) της παρέας μπήκε με φόρα μέσα από "αστέρια ζαλισμένα, φεγγάρια" και "φωνές φαραγγιών". Με μεταμόρφωσε σαν μάγισσα (μάγος;) σε παιδάκι που περιμένει να ακούσει την συνέχεια την νύχτα πριν κοιμηθεί.
    Πολύ δροσιά και χρώματα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H MairyG μας έφερε τον ΦΟΥΧΟΥΡ μέσα σε χρώματα και δροσιά παραμυθένια.
    Την συνέχεια την περιμένω για να ταξιδέψουμε.
    Αλήθεια όμως τι έγινε flc????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θέλω εκ μέρους της MairyG να ευχαριστήσω όλους εκείνους που έκαναν τον κόπο να διαβάσουν την ανάρτηση και όσους είχαν την καλωσύνη να αφήσουν και τα σχόλιά τους.
    Να πω ότι κι εγώ ελπίζω πως σύντομα θα μας δώσει την συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστώ απο καρδιάς! Με πολύ μεγάλη χαρά νοιώθω ήδη λίγο μέλος της παρέας σας! Τα σχόλια σας είναι κινητήριος δύναμη για καινούριες βόλτες...σας κλείνω ραντεβού στο βυθό της μεγάλης θάλασσας και εύχομαι σύντομα να σας ξανασυναντήσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. MAIRYG το κειμενο σου υπεροχο.σε κανει να νιωθεις οτι βρισκεσαι σε πλοιο προς το καλοκαιρι παρεα μονο με τον ανεμο.WELLCOME

    ΑπάντησηΔιαγραφή