Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

1000 ΜΕΤΡΑ [ Νο 1] του GiP


    «Ναι με τα πόδια πάω, δε σου είπα ότι έδωσα το αυτοκίνητο στο συνεργείο για service ; Φεύγουμε για διακοπές αύριο, το θυμάσαι ; Σιγά μην έπαιρνα ταξί πρωινιάτικα με τέτοιο καλό καιρό. Ένα χιλιόμετρο πιο κάτω είναι, άσε να κάψουμε καμιά θερμίδα ! Έλα μωρό μου κλείνω, τα λέμε πάλι αργότερα»
    Ο Παύλος έκλεισε το τηλέφωνο και το ξανάβαλε στο τσαντάκι που κρεμόταν στον ώμο του. Η Μάρω ήταν κουραστική μερικές φορές… Όλα να τα ξέρει μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, όλα να ελέγχει…
    Περνώντας από μία βιτρίνα που πούλαγε αθλητικά είδη ο Παύλος Αντωνίου έριξε μία ματιά στο είδωλο του όπως διαγράφονταν στον καθρέπτη. Δεν θα έλεγε πως αποτελούσε το πρότυπο του γοητευτικού σαραντάρη. Και αρχή κοιλιάς είχε, και αρχή φαλάκρας και τα καστανόμαυρα μαλλιά του αραίωναν με ανησυχητικό ρυθμό.  Πρώτο μπόι δεν ήταν πλέον, η νέα γενιά έφτανε συχνά στο 1.80 του πριν τελειώσει το Γυμνάσιο, ούτε ήταν ιδιαίτερα δεμένος. Άρεσε όμως στις γυναίκες. Τα γυαλιά και το μούσι στο πηγούνι του έδιναν κάτι το ελιτίστικο, τα γκριζογάλανα μάτια του τραβούσαν, οι άνετοι τρόποι του έδειχναν αυτοπεποίθηση και μία ήρεμη δύναμη.
    Η ξανθιά πωλήτρια μέσα από το κατάστημα του  χαμογέλασε. Ήταν μόνη. Ο Παύλος σκέφθηκε να μπει μέσα, δήθεν για να ρίξει μία ματιά, αλλά το σκέφθηκε καλύτερα και προχώρησε. Ήθελε να ξεμπερδεύει με τον πελάτη του, ένα κακομαθημένο εξηντάρη που πρόλαβε να πάρει εφ’ άπαξ και νόμιζε ότι με αυτό και με ένα θαλασσοδάνειο θα του έφτιαχνε ο Παύλος βασιλικά ανάκτορα. Κανονικά θα τον είχε ξαποστείλει ευγενικά αλλά τα πράγματα είχαν αγριέψει, η αγορά δεν αργοπέθαινε,  πέθαινε γρήγορα… Άρα ο πελάτης είχε πάντα δίκιο… 
Προσπέρασε ένα τυροπιτάδικο, ήταν στο 23, από ότι του είχε πει ο πελάτης του, το γραφείο του ήταν στο 318. «Περίπου χίλια μέτρα πιο κάτω…» σκέφθηκε. «Καλά το είπα στη Μάρω»…
    Το μπουμπουνητό τον ξάφνιασε. Δεν είχε πάρει χαμπάρι ότι ο καιρός είχε αλλάξει. Μαύρα σύννεφα μαζεύονταν στον ουρανό… «Καλοκαιρινή μπόρα» σκέφθηκε. «Αν είμαι τυχερός θα είμαι στο γραφείο του πριν αρχίσουν οι ψιχάλες». 
Χθες είχε αγοράσει το καινούργιο κοντομάνικο γαλάζιο πουκάμισο, δεν ήθελε να γίνει χάλια.  
     Η ταχύτητα με την οποία άλλαζε ο καιρός τον ξάφνιασε. Ήταν εννέα και μισή αλλά είχε σχεδόν σκοτεινιάσει.  Οι πρώτες ψιχάλες άρχισαν ήδη να πέφτουν ορμητικές. Ο ουρανός είχε γεμίσει μαύρα σύννεφα. Αστραπές φαίνονταν να σχίζουν τα σύννεφα με μουσική υπόκρουση δυνατούς κεραυνούς. Ο κόσμος γύρω του περπάταγε τώρα βιαστικά, προσπαθούσε να φτάσει γρήγορα στον προορισμό του ή να βρει κάπου ένα προσωρινό καταφύγιο.  
    Ο Παύλος διέσχισε τρέχοντας το δρόμο. Τα ζυγά νούμερα ήταν απέναντι, εξ’ άλλου μπροστά του ήταν μία μεγάλη αψίδα κατάλοιπο ρωμαϊκής κατοχής στην πόλη του αιώνες πριν.  Από την πλευρά που ήταν πριν, πέρναγαν αυτοκίνητα, από την άλλη όμως ήταν πεζόδρομος. Ίσως να καθόταν από κάτω για μερικά λεπτά, εξ’ άλλου οι καλοκαιρινές μπόρες δεν κρατούσαν πολύ. 
    Με το που έφτασε απέναντι κόντεψε να χάσει την ισορροπία του. Ποτέ δεν είχε ακούσει κεραυνό τόσο κοντά του, του φαινόταν ότι μύριζε κάτι καμένο ή θειάφι. Κοίταξε γύρω του. Είχε μείνει μόνος,  όλοι είχαν βρει ήδη καταφύγιο.  Κάτω όμως από την μεγάλη αψίδα, λίγα μέτρα πιο κάτω δεν ήταν κανένας.
«Είμαι τυχερός» σκέφθηκε τρέχοντας σχεδόν προς την αψίδα. «Θα κάτσω λίγο από κάτω να ηρεμήσουν τα πράγματα και μετά βρεμένος ξεβρεμένος θα πάω. Εκτός αν είμαι χάλια… Ίσως πάρω και τηλέφωνο».
    Ο ακόμα δυνατότερος κεραυνός που κόντεψε να τον ξεκουφάνει ήταν το ένα από τα δύο πράγματα που τον σάστισαν. Η αστραπή που ακολούθησε αμέσως μετά σχεδόν τον στράβωσε, λες και έπεσε δίπλα του. «Σημάδι με έχει βάλει γαμώτο ;” μουρμούρισε.  Είχε αρχίσει να φοβάται, πρώτη φορά ένοιωθε τόσο εκτεθειμένος στα στοιχεία της φύσης.
Τον τύπο που έπεσε πάνω του ούτε τον είδε από πού ερχόταν. 
    «Εεεεε !» φώναξε αγανακτισμένος. «Πρόσεχε !»
Ένα πρόσωπο ήρθε στα λίγα εκατοστά από το πρόσωπο του. 
    «Μη πας στην αψίδα !» του φώναξε ο άγνωστος.  "...Πέρνα απέναντι γρήγορα!  Όχι στην αψίδα! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΨΙΔΑ !!»

Γιώργος Παυλίδης

37 σχόλια:

  1. XRIΣΤΟΦΟΡΕ ..ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΑΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΨΙΔΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ....ΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ.!! ΦΙΛΙΑ !! ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Τάνια,

    Ευχαριστώ για το πρώιμο σχόλιο. Γιατί όμως το σπασμένο τηλέφωνο ; Εγώ γράφω, στον Χριστόφορο απευθύνεσαι !! Ένσταση κύριε Πρόεδρε !! Άσε που ζηλεύω, υποφέρω, γίνομαι κίτρινοπράσινος από το κακό μου, του στέλνω τίγρεις και πάθηρες, μπας και γλυτώσει από τα λιοντάρια !! Για να μη μιλήσω για τους κροκόδειλους στην μπανιέρα του !! Κοστίζουν όλα αυτά, δεν με σκέπτεσαι ; ΛΟΛ

    Να' σαι καλά. Ακόμα δεν είδες τίποτα... (χε χε χε ! ΛΟΛ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χριστόφορε

    Βλέπω ξεκίνησες την νέα ιστορία.

    Αλλά ρε Χριστόφορε ας περίμενες λίγο. Ακόμα δεν τέλειωσε ο Διάδρομος και άρχισες την καινούργια??

    Άντε και ο Παύλος στην άγνωστη διάσταση Χριστόφορε όπως παρατήρησε και Τάνια.

    Βρε Τάνια λάθος έκανες. Ο Δήμητρης πήγε στην άγνωστη διάσταση. Ο Παύλος θα δούμε τι θα κάνει. Μα καλά ρε Τάνια μπέρδεψες τους ήρωες των διηγημάτων.

    Χριστόφορε να βάλεις ποινή στην Τάνια. Ακόμη στον Διάδρομο έχει μείνει.

    Λοιπόν Χριστόφορε καλό βράδυ.
    Καληνύχτα Χριστόφορε.
    Και περιμένουμε την συνέχεια Χριστόφορε.

    Α ρε Χριστόφορε τι έχουμε να τραβήξουμε ακόμη.

    Υ.Γ. Εγώ δεν είδα την Ράνια και μπερδεύτηκα. Λέω μπας και άλλαξε το διήγημα. Αλλά επειδή είμαι παρατηρητικός ναι το κατάλαβα.
    Πήγες να μας την φέρεις Χριστόφορε.
    Αλλά το κατάλαβα. Στο Διάδρομο είμαστε ακόμα!!!
    Ε ... στην τέταρτη συνέχεια βλέπουμε. Μπορεί να είναι καινούργια ιστορία, θα δείξει.
    Πάντως το λογοτεχνικό ύφος σου Χριστόφορε είναι υπογραφή, λέμε. Δυο γραμμές διάβασα και αμέσως σε αναγνώρισα, Χριστόφορε.

    χα..χα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tίνος καλέ είναι αυτός ο Παύλος Αντωνίου??? του GIP ή του Χριστόφορου? Τι γίνεται ρε παιδιά,Μάμα Άφρικα περίμενα,Παύλος Αντωνίου μου φανερώθηκε???
    Δεν καταλαβαίνω τίποτα! Απο τότε που γύρισα κανένα σας δεν μπορώ να παρακολουθήσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε Καρύατις

    Τι δεν κατάλαβες??

    Φιλοσοφία θέλει?? Είναι ο Παύλος Αντωνίου που αργότερα θα πάει στην Αφρική. Αμέσως ήθελες εσύ να αρχίσει με Αφρική ο Χριστόφορος.

    Περίεργη σε βρίσκω. Γιατί εμείς καταλάβαμε δηλαδή και εσύ δυσκολεύεσαι. Και βέβαια είναι του Χριστόφορου. Μην μου πεις ότι δεν κατάλαβες το ύφος του λογοτέχνη γιατί θα αρχίσω να αμφιβάλλω κατά πόσο διεισδύεις στο λογοτέχνημα ή κάνεις επιφανειακή ανάγνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. GiP, είναι η πρώτη μου γνωριμία με τα γραπτά σου, οπότε επιφυλάσσομαι για κριτική αργότερα....
    Πάντως ενδιαφέρον φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ΙοnnKorr:Και κείνο το GIP επάνω τι δηλώνει??? εεεε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάρυ

    το GIP δηλώνει το τζίπ με το οποίο θα πάει ο Παύλος στην Αφρική?

    Σαν τι άλλο θα δήλωνε δηλαδή????

    Δεν τον ξέρεις τον Χριστόφορο, τώρα θα τον μάθεις, όλο κόλπα είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ηώ

    Δες την επεξήγηση που έδωσα στην Κάρυ και μπες και διόρθωσε το λάθος σου.

    Το Gip που αναφέρεσαι είναι αυτοκίνητο! Και τα αυτοκίνητα δεν μιλάνε.

    Μπες και ζήτα συγνώμη από τον Χριστόφορο. Παρανόησες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΩΩΩΩΩΩΩΩΩ.........
    Αναρτήθηκε από Χριστόφορος!!!!
    Sorry, λάθος μου. Μα είναι δυνατόν; Δεν το πρόσεξα καθόλου!
    Ευχαριστώ βρε Ionn για την επισήμανση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιώργο μου,
    ήρθε επιτέλους η ώρα να σε γνωρίσουμε!Άσε το τί λέει ο Χωροχρόνος (Ionn)!Τα έχει χαμένα ο άνθρωπος.Γεροντική ανία, είπαν οι γιατροί.Απλή χαζομάρα λέω εγώ!Άστον αυτόν!Λέω να του χαρίσουμε τον Διάδρομο, μπας και εξαφανιστεί μαζί του!

    Για το έργο σου τώρα!Καλή άρχη.Είναι νωρίς ακόμα να εκφέρω άποψη, αλλά βλέπω πως καλά ξεκινήσαμε!Περιμένω με ανυπομονησία!Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. IonnKorr
    Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω θερμά για την σύγχυση που προκαλείς. Δεν φανταζόμουν ότι θα ήσουν τόσο συνεπής προς τους όρους του συμφωνητικού που υπογράψαμε για την διαφημιστική καμπάνια που υπογράψαμε για να προωθήσουμε τις αναρτήσεις του GiP.
    Ήδη η σύγχυση που ενέσπειρες αποδίδει καρπούς και το ενδιαφέρον ανεβαίνει. Συγχαίρω από τα βάθη του λογαριασμού μου την εταιρεία σου την:
    "IonnKorr Confusion Makers S.A"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα 1000 ΜΕΤΡΑ του GiP, σαν πρώτο εισαγωγικό μέρος της ιστορίας δείχνουν ήδη την άριστη γνώση στην δημιουργία αναμονής και ενδιαφέροντος αλλά και την πολύ καλή τεχνική που διαθέτει. Περιμένουμε όλοι μας την συνέχεια.
    Τώρα οι παρεμβάσεις του κυρίου ΙοννΚορρ, του γνωστού διαφημιστικού γραφείου
    Ionnkorr Confusion Makers S.A" δεν θα πρέπει να σας προβληματίζουν είναι απλώς διαφημιστικό τρικ της ανωτέρω εταιρείας.
    Μάλιστα όταν αρχίσω το ταξίδι μου στην Αφρική σκέπτομαι για την πολύ καλή δουλειά που κάνει το γραφείο του κυρίου Κορρ, να τους προσκαλέσω σε ένα χωριό μέσα στα βάθη της Αφρικής όπου ζουν οι λεγόμενοι elephant men που το μόριο τους, φτάνει μέχρι το γόνατο και αναγκάζονται να το δένουν με ταινία εκεί στο ύψος της μέσης τους για να μπορούν να τρέχουν.
    Ελπίζω ο μεγαλομέτοχος της ως άνω εταιρείας να εκτιμήσει την χειρονομία μου αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  14. KAΡΥΑΤΙΔΑ


    Γειά σου Λεβέντισα !

    To blog το έχει ο Χριστόφορος. Μόνο τα σχόλια όπως αυτό εδώ τα γράφω κατευθείαν. Τις συνέχειες στα διηγήματα τού τις στέλνω με email και τις δημοσιεύει. Προτιμώ έτσι παρά να μάθω και αυτή τη διαδικασία.

    Για αυτό το "ετικέτες Χριστόφορος". Παίρνει αυτόματα το όνομα αυτού που το δημοσιεύει.

    Ο Χριστόφορος θα γράφει ΚΑΙ αυτός εμπνεόμενος από τα παιδικά του χρόνια στην Αιθιοπία. Για αυτό τον πειράζω με τα λιοντάρια. Αργότερα θα επανέλθει και εκείνος με κάτι παράδοξο, ασορτί με την άγνωστη διάσταση. Προς το παρόν αυτό τον ρόλο τον ανέλαβα εγώ.

    Όσο για τον Ιον... Πλάκα κάνει, ως συνήθως... Πάει να σας μπερδέψει. Θα τον "συγυρίσω" πιό κάτω τον θεομπαίχτη ! (ΛΟΛ)

    Περιμένω την κριτική σου.


    HΩΣ


    Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. Διάβασε τα όσα έγραψα πριν και θα καταλάβεις. Περιμένω την κριτική σου.


    PORCUPINE


    Σε ευχαριστώ για το ζεστό σου και γεμάτο χιούμορ σχόλιο. Απαραίτητο για να πάρω κουράγιο να σας ταλαιπωρήσω με μία ακόμα συνέχεια σε μερικές μέρες. Να είσαι καλά.


    ION


    Βρε Θεομπάιχτη ! (ΛΟΛ) Μπερδεύεις τις φαν μου με τελικό σκοπό να τις οδηγήσεις αποπροσανατολισμένες ποιός ξέρει που ! Αποδεικνύεσαι πράκτωρ σκοτεινών συμφερόντων ! Σου έχω ήδη στείλει 2 πάνθηρες και μία τίγρη για να σε συνετίσουν. (Τα λιοντάρια τα φυλάω για τον Χριστόφορο !)

    Να' σαι καλά ρε Ιον ! Απαραίτητο το χιούμορ σου, μας φτιάχνει τη διάθεση !

    Πολύ φιλικά

    ΓΠ (GiP)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γειά σου Γιώργο Παυλίδη!
    Τα 1000 μέτρα σου έχουν ύφος γραφής Χριστόφορου(λεπτομερειακές αφηγήσεις για να δείνουν έντονες εικόνες). Παρ'ολο που το υπογράφεις μπερδευτήκαμε όλοι!
    Δίδυμοι είστε ή έχετε γίνει με τον Χριστόφορο κατόπιν καθημερινού συγχρωτισμού???
    Το πρώτο απόσπασμα αφήνει μεγάλο ενδιαφέρον για την συνέχεια...ελπίζω να μη μας παιδέψεις όσο ο Χριστόφορος με τον Διάδρομο!
    Ευχαριστούμε για την προσπάθεια να μας κρατήσεις συντροφιά με τα διηγήματά σου και περιμένουμε τις συνέχειες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καρύατις

    χα.. χα..
    "Παρ'ολο που το υπογράφεις μπερδευτήκαμε όλοι!"

    Αυτός ο πληθυντικός!
    Αυτός ο πληθυντικός!
    Αυτός ο πληθυντικός!

    Αυτός ο πληθυντικός!
    Αυτός ο πληθυντικός!
    Αυτός ο πληθυντικός!

    Αυτός ο πληθυντικός!
    Αυτός ο πληθυντικός!
    Αυτός ο πληθυντικός!

    Αυτός ο πληθυντικός!
    Αυτός ο πληθυντικός!
    Αυτός ο πληθυντικός!

    χα..χα..
    χα..χα..
    χα..χα..

    χα..χα..
    χα..χα..
    χα..χα..

    χα..χα..
    χα..χα..
    χα..χα..

    χα..χα..
    χα..χα..
    χα..χα..

    Πες, κορίτσι, μου ότι την πάτησα και πάω να κατασπαράξω αυτόν τον άτιμο που μου την έφερε και άσε τώρα τα σάπια "για όλους μας"!!!!!!!!!!!!

    χα..χα.

    Εσύ δεν μου έγραψες άλλωστε:
    Τόσο καιρό που σε ξέρω τίποτα τελικώς δεν έχω μάθει για σένα...είσαι ο blogger που με φοβίζει περισσότερο απ'όλους!

    xa..xa..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βρε Gip

    Ρε πως την είδες την Κάρυ για "Λεβέντισα " ??

    Λεβέντισα να "στίβειν δια του πληθυντικού" έχεις ξαναδεί???????

    Να μου πεις μπερδεύτηκε λίγο από το ύφος, ήταν και το επιχείρημα πειστικότατο:
    "το GIP δηλώνει το τζίπ με το οποίο θα πάει ο Παύλος στην Αφρική?
    Δεν τον ξέρεις τον Χριστόφορο, τώρα θα τον μάθεις, όλο κόλπα είναι!"

    ε ... λίγο θέλει ο άνθρωπος να παραπλανηθεί.

    Τώρα η Κάρυ θα λέει:

    "Βρε, εγώ ήμουνα στις Κυκλάδες, το μυαλό μου είναι εκεί ακόμα! Εγώ φταίω που ήρθα με την τσίμπλα στο μάτι, για να μπλέξω σε ιστορίες με φίδια και λιοντάρια! Βρε αν ήσασταν εσείς εκεί που ήμουνα, ούτε ποιός ήταν ο Ιαματικός δεν θα θυμόσασταν τώρα, όχι να διακρίνετε αν άλλαξε ο συγγραφέας!!!!"

    χα..χα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  18. Ιον, Φοβερέ και τρομερέ

    Ώστε πρακτορεύεις - όπως λέει ο Christo - Κενυατικά συμφέροντα ; Χάθηκε μία Τανζανία, μία Ουγκάντα ; Δεν ξέρεις ότι Κένυα-Αιθιοπίοα είναι σαν Τουρκία-Ελλάδα ; Γι αυτό σε μισεί θανάσιμα ο Christo ? Γι αυτό με έστειλε μέσα στο λιοπύρι στην γραμματεία της Φυσικομαθηματικής, να διαπιστώσω αν είσαι Φυσικός ή Φυσιογνώστης ;
    Μέχρι σε ποιά βοηθό την έπεφτες για να περάσεις κανένα εργαστήριο με έβαλε να ρωτήσω !

    Και έμαθα ! Αλλά σαν επαγγελματίες εκβιαστές που σεβόμαστε τους πελάτες μας - το γραφείo Christo - GiP Blackmails AE - έχει ένα όνομα, θα σου στείλουμε πρώτα το γνωστό φάκελο με φώτος και άλλα ενοχοποιητικά και μετά θα σε πάρουμε τηλέφωνο για την τιμή. Υπάρχουν κανόνες εμπλοκής, μη τους παραβαίνουμε !

    Όσο για την Καρυάτιδα, την καλή μου φίλη, τη λέω λεβέντισα, γιατί είναι Εθνικάρα σαν και εμένα, αγαπά το μπλέ. ( Εννοώ Εθνική Ελλάδος, όχι Εθνικός Πειραιώς ). Σε μία εποχή που οι φαν του είδους σπανίζουν ή γίνονται αντικείμενο υποτιμητικών - το λιγότερο - σχολίων...

    Σταματώ εδώ την σοβαρή παρένθεση για να μη κόψουμε την πλάκα που κάνουμε. Καλά δε περνάμε ; ( όσο τουλάχιστον είμαστε εδώ... )

    ΓΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @IonnKorr: Aχ καυμένε Πρόεδρε, νομίζεις ότι με πειράζει να παραδεχτώ ότι μου την έσκασες???
    Εξ'άλλου δεν την πάτησα απο όποιον κι'όποιον!!! Απο ένα πολύ-πολύ έξυπνο άνθρωπο την πάτησα...
    Αλλά στην περίπτωσή μας μπερδεύτηκαν κι'άλλοι όπως π.χ. το γυναικάκι σου(που είναι και νομικός).
    Οπότε γιατί ξυνίστηκες που χρησιμοποίησα πληθυντικό???
    Δεν ξέρω αν είμαι πραγματικά λεβέντισσα αλλά αυτό που ξέρω καλά είναι ότι δεν ακολουθώ ποτέ το "στρίβειν δια....του ό,τιδήποτε!"
    Στέκομαι πάντα μπροστά και περιμένω να αντιμετωπίσω θαρρετά όλες συνέπειες!
    Μπροστά, ακούς μπροστά!!!
    Εσύ βέβαια τους μπροστάρηδες τους λες και μακάκες...μα καλύτερα μακάκας παρά απο πίσω απο γωνίες να λουφάζω...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @GIP: Βρε Γιώργο, πώς το καλό βρίσκετε συνομήλικους φίλους σας στο διαδίκτυο???? Εμένα οι δικοί μου φίλοι με κοιτάζουν σαν εξωγήινη που ασχολούμαι με τα ιντερνετικά...λες και δεν ανήκω στην γενιά τους!
    Τελικώς έχω παρατηρήσει ότι ανάμεσα στους bloggers δεν είμαι απο τους μεγαλύτερους...υπάρχουν και άλλοι πολύ μεγαλύτεροι ηλικιακά απο μένα!
    Προφανώς το blogging είναι κυρίως αγαπημένη συνήθεια ηλικιών άνω των 30...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κάρυ, λατρευτή (1)

    Μόλις γύρισα από μία υπέροχη θάλασσα
    και φαντάζομαι ότι στο τσακ πρόλαβα και το εξυφαινόμενο "καυγά".

    Λοιπόν ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.
    Τρία δευτερόλεπτα μετά την Δημιουργία του Σύμπαντος .... (ωχ πολύ πίσω πήγα!)
    Πάμε πάλι.
    Λοιπόν, όταν έγραψε ο GiP ήταν αναμενόμενο κάποιος απρόσεκτος αναγνώστης θα νόμιζε ότι ήταν ο Χριστόφορος (αφού είναι εφάμιλλος από ότι διαφαίνεται στο τρόπο γραφής) αλλά επιπλέον γιατί ο Χριστόφορος επιπλέον διαφήμισε την Αβυσσηνία.

    συνεχίζεται ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κάρυ, λατρευτή (2)

    Όταν είδα λοιπόν ότι η Τάνια ήταν η πρώτη απρόσεχτη, σιγόνταρα και εγώ την λάθος άποψη τονίζοντας πολλές φορές την λέξη "Χριστόφορε" ώστε να παραπλανηθεί ο επόμενος απρόσεκτος και να πέσει στην παγίδα.

    Ήρθε όμως η Ηώς που ήξερε την αλλαγή και σχολίασε σωστά.

    Της έστειλα μέιλ και της ζήτησα με αρκετή επιμονή να προσποιηθεί λάθος ώστε ο επόμενος να παρασυρθεί περισσότερο.

    Έτυχε να είσαι εσύ που τόσο καιρό που έλειπες δεν μπορούσες να συνειδητοποιήσεις την αλλαγή και έπεσες μέσα (δηλαδή όχι, ακριβώς, αλλά μετά το σπρώξιμο που σου έκανα με το τζιπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κάρυ, λατρευτή (3)

    Έχουμε κάνει πολλά αστεία μεταξύ μας και δεν παρεξηγηθήκαμε ποτέ. Ελπίζω όχι και τώρα. Προφανώς το παρόν δεν έχει να κάνει με την εξυπνάδα αλλά με την απροσεξία. Είσαι πολύ έξυπνη και το ξέρεις και το παρόν αστείο δεν μειώνει την ευφυία σου.

    - Ήσουν ακόμα στις διακοπές
    - Δεν ήξερες για την αλλαγή.
    - Έλεγε και ο Χριστόφορος για την Αβυσσηνία

    λογικό ήταν να την πατήσεις.

    Έχω κάνει εγώ μαλακίες από απροσεξία, αναρίθμητες.

    Σε αγαπάω όπως και πριν και ακόμα περισσότερο, τρελοπαντιέρα.
    χα..χα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κάρυ, λεβέντισα (4)

    Ο τίτλος "λεβέντισα" σου αξίζει και με το παραπάνω.
    Είσαι πράγματι η πιο λεβέντισα blogger που έχω συναντήσει.
    Απλά εγώ έκανα, ως συνήθως, πλάκα στο Gip που σε είπε έτσι με επιμονή.

    Το "στρίβειν δια του πληθυντικού" μου ήρθε εκείνη την στιγμή και το πέταξα γιατί μου άρεσε σαν έκφραση και όχι για να σε θίξω.
    Μα μόλις ήρθες τι σε βρήκε!!!! χα..χα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κάρυ (5)

    Ρε, συ, η Ηώς δεν είναι γυναικάκι. Είναι γυναικάρα και είναι πολύ μάγκισα, σαν και σένα.
    Έχετε τον ίδιο ντόμπρο χαρακτήρα!
    Γιατί της κολλάς??????

    Το λέω γιατί είδα και το σχόλιο σου στο blog μου.
    Ρε, Κάρυ είναι κρίμα ρε να γίνουν συγκρούσεις για το τίποτα.
    Μια παρέα είμαστε όλοι.

    Υ.Γ. Έλεγες και τον Λάκωνα ξυνό και είχε έρθει στο αμήν. Τελικά τόκοψες. Τώρα άρχισες με την Ηώ.
    Εσύ είσαι καλόκαρδη αλλά ο άλλος μπορεί να τσαντίζεται.

    Υ.Γ. Μπήκα στον κόπο να τα εξηγήσω, αναλυτικά, όλα για λόγους εκτίμησης και προς τα παιδιά του blog και προς εσένα Κάρυ να μην μείνεις με πικρίες για ασήμαντα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ΙοnnKorr:Ο Χριστός και η Παναγία!!!
    Τι αγάπες είναι αυτές!!! Δεν μ'εχεις συνηθίσει σε τέτοια...τα φοβάμαι!
    XAXAXAXAXA!!! Kαι τί νόμιζες καλέ ότι παρεξηγήθηκα??? ΑΑΑΑ!!!θέλεις επειγόντως διακοπές!
    Κατ'αρχάς δεν τα είχα βάλει με κανένα Λάκωνα! Του είχα εξηγήσει,ότι έτσι φωνάζω τον γιο μου που πολύ μου τον θύμιζε με τις "ιδιοτροπίες του"...αγαπούλες ήταν αυτές! Ο Λάκωνας το κατάλαβε μόλις του το εξηγησα.
    Τώρα για το γυναικάκι σου, δεν την αποκάλεσα έτσι για να την υποβιβάσω,βεβαίως και θάναι γυναικάρα-κοπελλάρα σαν τα κρύα τα νερά! Το γυναικάκι σου,βρε Ίοnn για μένα έρχεται πιο τρυφερό..μ'αυτή την χροια το είπα!
    Δεν έχω τίποτα με το κοριτσάκι πώς σούρθε έτσι,και για το σχόλιό μου στο μπλογκ σου, τι ακριβώς το μεμπτόν είπα, δεν το κατάλαβα???
    Βεβαίως και είμαστε όλοι μια παρεούλα, και δεν ξέρεις πόσο μα πόσο την χαίρομαι! Εξ'αλλου μέσω του μπλογκ μου δούλεψα γι'αυτό τον σκοπό!
    Να νιώσουμε όλοι μια παρεούλα.
    Και τα συγκεκριμένα παιδιά πολύ τ'αγαπώ και τ'εκτιμώ! Αν νομίζεις μάλιστα πως χρειάζεται(μπορεί να τα λέτε μεταξύ σας) να τους το βεβαιώσω γράφοντάς τους το, στο μπλογκ τους να μου το πεις να το κάνω αμέσως!
    Καμμιά πικρία δεν έχω με κανέναν, πόσο μάλλον με τα παιδιά μου(γιατί έτσι τα νιώθω)Τώρα βέβαια αυτή η μικρή μας βγήκε λίγο γλωσσοκοπάνα, αλλά κορίτσι είναι,δικηγόρος θα γίνει, της χρειάζεται!lol(πλάκα κάνω βρε)
    Και να σου πω!!! Βρήκες το ξένο σπίτι να μου τα ψάλλεις πεντάκις??? Και με τα "λατρευτή και λεβέντισσα" Ιοννκορίστικα, εμένα δεν με ρίχνεις!!!
    Θα σε ξεκλειδώσω βρε πού θα μου πας, θα σε ξεκλειδώσω!!! Δες στον αγαπημένο μου, που του γράφω πόσο πολύ μ'απασχολείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ionn,απο ποια υπεροχη θάλασσα γύρισες??? Υπέροχη εδώ στην Αττική???
    Για πες μου για ποια μιλάς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Και στις 7:35 υπεγράφη ανακωχή, χωρίς την μεσολάβηση των μεγάλων δυνάμεων. Η ώρα αυτή θεωρείται από σήμερα ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ.
    Πάλι κλαίω από συγκίνηση. Η παρέα με τον Ιονν με έχει κάνει έναν πολύ ευαίσθητο και συναισθηματικό άτομο.
    Θα το κοιτάξω αυτό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τον είδες βρε Χριστόφορε!! Τον είδες??? Δεν μου απαντά...για να μη τον στριμώξω! Την έκανε πάλι με ελαφριά πηδηματάκια!
    Λοιπόν είμαι σίγουρη, πως όταν η γυαίκα του τον ψέλνει αυτός δεν της απαντά! Όχι "ο μπενάκης και ο βγενάκης" και έτσι την σκάει χωρίς να πει κουβέντα!!! Άτιμος άντρας,πολύ άτιμος! Και πώς να του κρατήσεις και μουτρα, μπορείς δεν μπορείς έτσι τρυφερά που προβάλλει το γενάκι του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  30. Εδώ μιλάμε για ένα έρωτα μεγάλο...
    Για να σοβαρευτούμε, για να σοβαρευτούμε ! Για να γυρίσουμε στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας, στις γάτες μας, στα σκυλιά μας, στα καναρίνια μας !

    Άντε και στα παπαγαλάκια μας !

    Για να φάμε το γιαουρτάκι μας, για να πάρουμε τα αγχολυτικούλια μας...

    Ορίστε ! Πεισματάκια, κακιούλες, αγαπίτσες μετά...
    Τι όργια είναι αυτά ;
    American Bar καταντήσαμε !

    LOL LOL LOL

    Καλά καταλάβατε ! Από τη ζήλεια μου τα λέω ! Που δε με παίζετε και εμένα !!

    Φιλάκια σε όλες. Όχι σε σένα ρε αξύριστε Ιον ! Και εγώ μουσάτος είμαι, θα φάμε τις τρίχες μας. Αλλά ένα φιλικό χτύπημα στη πλάτη το αξίζεις !

    GiP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @GIP: E όχι και δεν σε παίζουμε! Στην Μέση ο Μανώλης είσαι εσύ και γύρω-γύρω όλοι εμείς...
    Ο φίλος μου ο IONN είναι απο τους πρώτους μου σχεδόν μπλογκόφιλους...και νομίζει ότι με ξέρει...αμ δε που με ξέρει!
    Βεβαια ούτε εγώ τον έχω μάθει όσο θάθελα, αλλά αυτός πια είναι μακράν...
    Τώρα για πες μας GIP σε πόσα επεισόδια το βλέπεις το χιλιόμετρο??? Μη μου πεις σε 1000!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αργησα ...νύσταξα
    αύριο ε ;
    θα είμαι εδω !!!!!
    καλό ξημέρωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Δεν κατάλαβα γιατί όχι στην Αψίδα ; Έχει κανένα αλεξικέραυνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλή αρχή!
    Με τη βεβαιότητα της ενδιαφέρουσας συνέχειας,
    την καλημέρα από την Αμαλιάδα σας αφήνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Γιώργο καλησπέρα

    πολύ όμορφη η συνεργασία αυτή με τον Χριστόφορο
    Συγχαρητήρια ..
    Υπέροχη και η δική σου γραφή !!
    Πιστεύω ότι το δίδυμο αυτό θα μεγαλουργήσει !!
    Καλό βράδυ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καρυάτιδα, ούτε η λέξη γυναικάκι ούτε το γλωσσοκοπάνα υποδηλώνουν την εκτίμησή σου, γι' αυτό καλύτερα θα ήταν να αποφεύγονται οι τεχνηέντως υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί. Θα μπορούσα κι εγώ να γράψω άπειρους, και το γνωρίζεις. Αλλά το αφήνω εδώ, διότι θα καταντήσουμε 2 γάιδαροι που μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα. Παρεμπιπτόντως, ο Ionn ήδη είπε για το μέιλ που μου έστειλε, και στο 2ο σχόλιό μου τον πειράζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή