Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΟΜΠΡΕΛΑ [2]

Σύνδεση με [Νο 1]

«Θεέ μου!!» φώναξα και σωριάστηκα στο κάθισμα μη μπορώντας να πάρω τα μάτια μου από την φωτογραφία όπου ολοκάθαρα εικονιζόταν ένας άνδρας που είχε καρφώσει ένα μαύρο μαχαίρι,  βαθιά στο στήθος μιας  γυναίκας που στεκότανε μπροστά του.   
Η γυναίκα - ήμουν σίγουρος - ήταν εκείνη με την κόκκινη ομπρέλα, και τα μαύρα μαλλιά, που ελάχιστα λεπτά νωρίτερα, είχε σηκώσει τα μάτια, με κοίταξε και μου χαμογέλασε μέσα στην  βροχή, λίγο πριν μπει στο αμάξι.    Ο  άνδρας που την μαχαίρωνε ...... ήμουν εγώ!

*********************************************************


     «Μα πως Θεέ μου;» φώναξα λες και ήθελα η φωνή μου να φτάσει εκεί ψηλά στα ουράνια. 
Το παράξενο είναι ότι δεν άφηνα την φωτογραφία από το χέρι μου, αλλά ούτε και από τα μάτια μου. Με είχε σαγηνέψει με έναν νοσηρό τρόπο το θέαμα του εαυτού μου να μαχαιρώνει κατάστηθα μια πανέμορφη γυναίκα!  Αρρωστημένα πράγματα!
    «Ας την χάμω την φωτογραφία. Μη την κοιτάς άλλο!» μου ψιθύρισε ο κάποιος που κρυβόταν μέσα από τους διαδρόμους του μυαλού μου.
Βρήκα πως είχε δίκιο και αποφάσισα να αφήσω την φωτογραφία στο τραπέζι δίπλα στο πιάτο με ξυλιασμένα μακαρόνια.  Άκουσα την βροχή που τώρα είχε δυναμώσει να χτυπάει το τζάμι του παραθύρου, λες και ήθελε να της ανοίξω να μπει. 
Γύρισα και κοίταξα. Είχε πια νυχτώσει για τα καλά. 
    Κοίτα λοιπόν φίλε μου! Μόλις το μυαλό μου ξεκόλλησε για δευτερόλεπτα από την φωτογραφία, άρχισε πάλι να λειτουργεί. Και όχι μόνο αυτό αλλά και ο κάποιος εκεί μέσα είχε διάθεση να καθίσουμε να ξεδιαλύνουμε το θέμα. 
Πρώτα- πρώτα, πως είναι δυνατόν τούτη η γυναίκα να έχει μαχαιρωθεί από τον οποιονδήποτε -πόσο μάλλον από μένα που δεν κούνησα από το σπίτι μου ούτε ρούπι- αφού ούτε μισή ώρα δεν είχε περάσει από την στιγμή που  μπήκε σε ένα αμάξι, εδώ μπροστά από την πολυκατοικία μου, αφού πρώτα σήκωσε το κεφάλι της, με κοίταξε και μου χαμογέλασε;
Δε θα ξεχάσω πάντως την ανατριχίλα που μου προκάλεσε τούτο το χαμόγελο. Γιατί όμως αλήθεια;
     «Μήπως την έχεις ξαναδεί;» ρώτησε ο κάποιος
    «Μπαααα! Δε νομίζω. Μπαα!» είπα λες και είχα παρέα στο δωμάτιο. Με βοηθάει όμως να λύνω προβλήματα όταν λέω φωναχτά τις σκέψεις μου. 
Εκείνη την στιγμή σκέφτηκα ότι κοιτάζοντας προηγουμένως την φωτογραφία, σοκαρίστηκα από το θέαμα και δεν κάθισα να την μελετήσω καλύτερα.
    «Σωστή σκέψη» λέει ο κάποιος
Σηκώνομαι και πάω στο στενάχωρο μπάνιο μου, που το πάτωμά του είναι γεμάτο πετσέτες και εσώρουχα πετάμενα. Πρέπει να κάτσω κάποια στιγμή να μαζέψω εκεί μέσα. Πως στο διάολο έγινα έτσι! 
    Έρριξα λίγο κρύο νερό στο πρόσωπό μου, έσκυψα χάμω βρήκα την πιο στεγνή πετσέτα και σκουπίστηκα. Βγήκα και πήγα στην κουζίνα. Σε κάποιο ντουλάπι πρέπει να είχε ένα μπουκάλι με λίγο ουίσκι. Το βρήκα.  Δυο δάχτυλα είχαν μείνει ακόμη. Πήγα στο σαλόνι και κάθισα σε μια καρέκλα δίπλα στο τραπέζι. Ρούφηξα μια γουλιά πιοτό και πήρα την φωτογραφία.  Την έβαλα πάνω στο τραπέζι και την κοίταζα από πάνω.  Μα από από που είχε έλθει; 
    Πρώτα κοίταξα την κοπέλα. Την μελέτησα καλά. Ναι! Δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία πως ήταν αυτή με την κόκκινη ομπρέλα που είδα νωρίτερα. Ήταν πανέμορφη παρόλο που   τώρα το βλέμμα της ήταν γεμάτο τρόμο και τα χείλη της συσπασμένα. Με τα χέρια προτεταμένα προσπαθούσε να...με σπρώξει. Φορούσε ένα μαύρο, σαν τα μαλλιά της  μακρύ φόρεμα, σαν να ήταν έτοιμη να πάει κάπου επίσημα ή να έχει γυρίσει απο κάποια έξοδο. 
    «Κοίτα εσένα προσεκτικά.» είπε ο κάποιος.
Δε χρειαζόταν να μου το πει. Το βλέμμα μου καρφώθηκε στην εικόνα μου και ...θύμωσα. Αν μπορούσα θα χαστούκιζα τον εαυτό μου! Μα είναι δυνατόν να κάθομαι και να σκέφτομαι: «Δεν είμαι κι άσχημος...» τέτοιες ώρες; 
    Τέλος πάντων. Ο θυμός μου όμως με έκανε να δω καλύτερα! Άπλωσα το δεξί μου χέρι και το κοίταξα. Ύστερα άπλωσα και το αριστερό μου και το κοίταξα κι αυτό. Ε λοιπόν ναι! Δεν έχω ρολόι! Χρόνια τώρα δε φοράω ρολόι. 
    Στην φωτογραφία πάντως φορούσα ένα τεράστιο ρολόι σαν το Μπιγκ Μπέν  ήταν - αυτά που είναι της μόδας τώρα τελευταία-   και μάλιστα στο δεξί μου χέρι. Με το χέρι που είχα καρφώσει το μαχαίρι στο στήθος της. Που βρήκα εγώ τέτοιο ρολόι; Και μάλιστα να το φοράω στο δεξί; 
    «Και μοιάζει και πανάκριβο. Το κουστούμι; Το είδες το κοστούμι;» είπε ο κάποιος.  
Δίκιο είχε.  Εγώ ο -«όχι και τόσο άσχημος»- εαυτός μου στην φωτογραφία,  φορούσε ένα καλοραμμένο μαύρο κουστούμι, λευκό πουκάμισο,  με κόκκινη μονόχρωμη γραβάτα και μαντηλάκι στο ίδιο χρώμα με την γραβάτα.  Λοιπόν σας ορκίζομαι σε ότι έχω ιερό ότι 
μαύρο κουστούμι δεν είχα φορέσει ποτέ μου. Μπλε ναι και γκρι και καφέ ναι, όταν δούλευα στην διαφημιστική εταιρεία πριν κλείσει τον περασμένο Γενάρη και μας διώξουν όλους. Πριν από τέσσερις μήνες δηλαδή. Μαύρο όμως ποτέ! 
Καλά γραβάτα  κόκκινη μπορεί να είχα κάποια που να μοιάζει αλλά μαντηλάκι; Δεν θυμάμαι ποτέ να έχω φορέσει μαντηλάκι στο τσεπάκι. Ούτε άσπρο, ούτε κόκκινο, ούτε άλλο χρώμα.
    Το χειρότερο όμως ήταν το χαμόγελο μου. Με πάγωσε τούτο το χαμόγελό μου. Το καταλαβαίνετε; Εγώ ο Άρης σκότωνα χαμογελώντας!
    «Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο!» είπε ο κάποιος νομίζοντας πως είχα όρεξη για αστεία τέτοια ώρα.
    «Σκάσε!» του φώναξα αλλά εκείνος έπνιξε ένα γέλιο. 
Χτυπάει το κινητό μου. Το σταθερό το είχα καταργήσει πια εδώ και μήνες. Δε μπορούσα να πληρώνω για δυο τηλέφωνα.
Σηκώνομαι και πηγαίνω στον πάγκο της κουζίνας όπου το είχα αφήσει. Κοίταξα την οθόνη:
ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΚΛΗΣΗ, έγραφε. Συνήθως δεν απαντώ σε τέτοιες κλήσεις γιατί είναι από τράπεζες ή από κάτι εταιρείες προβολής. Τα ξέρω. 
Κάτι  όμως με ώθησε να απαντήσω. 
    «Ναι;» λέω
    «Ο κύριος Άρης Ζενέκος;» ρωτάει μια βραχνή ανδρική φωνή.
    « Ποιος είναι;» λέω φροντίζοντας να δείξω εκνευρισμό.
    «Είσαι o Ζενέκος;» λέει με αναίδεια
    «Ναι ο Ζενέκος είμαι. Εσύ ποιος είσαι;» ρώτησα ανεβάζοντας τον τόνο της φωνής μου.
    «Χα, χα χα ένας θαυμαστής σου είμαι. Τι στυλ ρε φίλε!» απάντησε με ειρωνεία
    «Λέγε τι θέλεις που να πάρει ο διάολος;»
    «Ε, ε ήρεμα! Για το καλό σου παίρνω. Δε μου λές; Ωραία η φωτογραφία ε; χα χα χα»
Ομολογώ ότι εδώ κόμπλαρα που λένε. «Ξαναρώτα τον τι θέλει» συμβούλεψε ο κάποιος.
     «Τι θέλεις επιτέλους; Ποια φωτογραφία;» 
    «Ελα, έλα Ζενέκο. Ξέρεις για ποια φωτογραφία μιλάω. Ε! Λοιπόν είσαι φοβερός. Εκανες σπουδαία δουλειά και καθαρή. Ούτε επαγγελματίας να ήσουνα! Άκου τώρα σε μισή ώρα να έχεις κατέβει στην είσοδο της πολυκατοικίας σου. Θα περάσει ένα αμάξι να σε πάρει. Εχουμε πολλά να πούμε.»
    «Δεν υπάρχει περίπτωση να κατέβω.» είπα με πείσμα.
    «Ακου Ζενέκο, δεν έχω όρεξη για παιχνίδια. Γι αυτό γύρνα, κοίτα προς το παράθυρό σου, και μέτρα ώς το τρία. Τώρα!»
Δεν πρόλαβα να γυρίσω και το τζάμι έγινε κομμάτια και κάτι καρφώθηκε στον τοίχο  απέναντι με δύναμη τινάζοντας σοβάδες και κομμάτια από τούβλο. 
Δεν είχα καμιά αμφιβολία για το ήταν αυτό που καρφώθηκε στον τοίχο.
    «Κατάλαβες τώρα γιατί πρέπει να κατέβεις Ζενέκο; Λοιπόν κλείνω τώρα. Η ώρα είναι οχτώ και τέταρτο. Στις εννιά παρά τέταρτο να είσαι κάτω. Και κοίτα βάλε κάτι της προκοπής. Έτσι; Όχι σαν  λέτσος που είσαι τώρα. Στη φωτογραφία είσαι κούκλος άντε γεια τώρα.... »
Έμεινα με το βουβό τηλέφωνο στο αυτί. 
    Μα τι συνέβαινε; Με έβλεπε κιόλας; Από που; Αφού δεν είχε πολυκατοικία απέναντι. Ήταν το τρίγωνο παρκάκι. Μήπως είχαν βάλει κάμερα στο διαμέρισμα; Θα έψαχνα μετά.
Πήγα στο τοίχο στο σημείο που καρφώθηκε η σφαίρα. Είπα να την τραβήξω να την βγάλω. «Οχι μη!»  είπε ο κάποιος. Δίκιο είχε. Μα από που πυροβόλησαν; Να πάρει έπρεπε τώρα να βάλω και καινουργιο τζάμι...!
    Κοίταξα την ώρα στο ρολόι της κουζίνας. Ήταν οκτώ και είκοσι. Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω. «Νομίζω καλύτερα να υπακούσεις. Δεν ξέρεις τι έιναι αυτός. Και μη ξεχνάς ότι έχει και φωτογραφία στα χέρια του που σε δείχνει να σκοτώνεις μια κοπέλα» είπε ο κάποιος.
    Δεν είχε άδικο ο κάποιος. Πήγα στο υπνοδωμάτιό μου να βρω κανένα ρούχο να φορέσω. Άνοιξα την ντουλάπα. Παράξενο γιατί,  σαν να πλανιόταν γυναικείο άρωμα εκεί μέσα. Γυναίκα είχα καιρό να φέρω. Στα χάλια που ήμουν τον τελευταίο καιρό δεν είχα διάθεση για έρωτες.  
    Πάντως όλα κι όλα, μπορεί στο σπίτι μου γενικά να είμαι τελείως ακατάστατος στην ντουλάπα μου όμως έχω απόλυτη τάξη. Ξέρω στα τυφλά που είναι το κάθε τι. Είναι μια ιδιοτροπία που την έχω από μικρός. Δεν χρειάζεται να ψάχνω για βρω τα ρούχα που ήθελα να φορέσω. 
    Άπλωσα λοιπόν το χέρι μου, παραμέρισα τις κρεμάστρες γυρεύοντας να βρω  το γκρι μου παντελόνι. Όταν το βρήκα μου φάνηκε παράξενο, γιατί αντί για κρεμάστρα με παντελόνι έπιασα κρεμάστρα με σακάκι. Την τράβηξα και έβγαλα το ρούχο έξω.  
    «Διάολε» σκέφτηκα.  «Τι είναι τούτο;» Το κοιτάω στο φως και βλέπω πως στο κάτω μέρος της κρεμάστρας κρεμόταν και το παντελόνι. Κουστούμι.  
Ένα μαύρο κουστούμι!
    «Μα δεν έχω μαύρο κουστούμι!» είπα φωναχτά. Γυναικείο άρωμα αναδυόταν από το ύφασμα. Έφερα το σακάκι στη μύτη μου και ήταν λες και κάποια γυναίκα που είχε λουστεί σε βαρύ άρωμα είχε τριφτεί στα πέτα του σακακιού. 
Απ το τσεπάκι  πρόβαλε ένα κόκκινο μεταξωτό μαντήλι. «Μα τι γίνεται; Πως βρέθηκε εδώ που να πάρει ο διάολος;» αναρωτήθηκα.
«Το κοστούμι που φοράς στη φωτογραφία!» ψέλλισε ο κάποιος μέσα μου με δέος. 
    Χωρίς να το πολυσκεφτώ  και χωρίς να ξέρω γιατί, βάλθηκα να το φορέσω.  Είναι απίστευτο το πόσο καλά εφάρμοζε πάνω μου και το παντελόνι και το σακάκι. Έβαλα ένα λευκό  πουκάμισο και βγήκα από το δωμάτιο. Η ώρα είχε κιόλας πάει εννιά παρά τέταρτο. Έπρεπε να βιαστώ γιατί ομολογώ ότι δεν ήξερα τι και ποιόν είχα να αντιμετωπίσω και γιατί. 
    Βγήκα βιαστικός στο σαλόνι, είδα την τηλεόραση αναμμένη και πήγα να την σβήσω και έμεινα με ανοιχτό το στόμα αλλά άφωνος. 
Πάνω στην συσκευή αναπαυόταν ένα τεράστιο ρολόι χεριού, το ίδιο με αυτό που φορούσα στην φωτογραφία την ώρα που μαχαίρωνα την γυναίκα. Μια παρόρμηση με ώθησε να το φορέσω κι αυτό και μάλιστα στο δεξί - αν είναι δυνατόν!!.
    Χωρίς να χασομερήσω άλλο, βγήκα έτσι επίσημα ντυμένος, και χωρίς να περιμένω το ασανσέρ πήρα τις σκάλες.  Όταν βγήκα στο πεζοδρόμιο, ένα μαύρο αμάξι με περίμενε. Ο οδηγός που κάπνιζε,  μόλις με είδε, μου έκανε νόημα να μπω στο πίσω κάθισμα. 
Μπήκα. Κάθισα και η μυρωδιά του τσιγάρου μου έφερε βήχα γιατί το είχα κόψει εδώ κι ένα χρόνο το ρημάδι.
    «Δε θα πάμε μακρυά. Καμιά ωρίτσα το πολύ. Καθίστε αναπαυτικά» είπε ο οδηγός.
Σαν να μου φάνηκε όχι και τόσο ανδροπρεπής ο τρόπος της ομιλίας του. 
Όταν ξεκίνησε έβαλε και μουσική. Σαν τζαζ μου ακούστηκε. Κοίταξα γύρω μου. Μετακινήθηκα στο κάθισμα για να βολευτώ καλύτερα, αλλά ένιωσα κάτι να σκαλώνει στα παπούτσια μου. Έσκυψα και το έπιασα. Το τράβηξα και το έφερα πάνω. Το κοίταξα και έπνιξα την φωνή που μου ήρθε να βάλω. 
Κρατούσα στα χέρια μου μια κλειστή κόκκινη ομπρέλα!!
    Την προηγούμενη φορά που την είδα έβρεχε, ήταν ανοιχτή και την κρατούσε μια γυναίκα που σήκωσε τα μάτια,  με κοίταξε και χαμογέλασε λίγο πριν μπει σε τούτο ίσως το αμάξι και λίγο πριν χάσει την ζωή της...... απ τα δικά μου χέρια.
    Κρατούσα την κόκκινη ομπρέλα της!




ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

62 σχόλια:

  1. Η ώρα είναι 11.15! Για κοίτα το ρολόι σου!!! Εμ'δεν τόχεις...ήρθε σε μένα μαζί με την ομπρέλα και το μαχαίρι!

    Απόψε θα ανάψουν τα φλας και θα κλάψουν μανούλες...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.youtube.com/watch?v=EQnJ1BInoL8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιλάμε για φοβερή απογείωση, απ την στιγμή που άρχισες να περιγραφείς το άτομο της φωτογραφίας μεχρι το τέλος δεν σήκωσα ούτε στιγμή τα μάτια μου απ το κείμενο. Όπως πάντα άψογος. Καλό σαββατοκύριακο να χεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλά τόχα φανταστεί πως είσαι ο δολοφόνος...

    και τώρα πες μας.
    τι έκανες στον Χριστόφορό μας.
    Ζενέκο λέγε που είναι ο Χριστόφορος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί το σκότωσες το κορίτσι και δεν το θυμάσαι,Ε; χαχαχα !!!!
    Περιμένω εναγωνίως συνέχεια, να δω που το πας, γιατί εσύ είσαι και απρόβλεπτος!!!!!! Την καλησπέρα μου και καλό Σαββατοκύριακο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και ένα ατελείωτο σεντόνι να έγραφες αγαπημένε, Χριστόφορε, θα το διάβαζα μονορούφι...
    θα τα μαζέψεις κάποια στιγμή όλα τα μυστήριά σου; θα τα δούμε σε βιβλίο;
    δεν είναι συνηθισμένη ούτε η γραφή σου, ούτε η κάθε ιστορία σου!
    πόσο σε καμαρώνω! πόσο περήφανη νοιώθω που σε "ξέρω"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχω μια απορία. Το κείμενο έχει ολοκληρωθεί και το παρουσιάζεις με συνέχειες;; ή κάθε φορά αφού δημοσιεύσεις γράφεις τη συνέχεια;;

    αν ισχύει το πρώτο, ναι, έχεις έμπνευση και διηγείσαι τόσο φυσικά που διαβάζεσαι μονορούφι στη προσπάθεια να βρούμε τις "λύσεις" του μηστυρίου.

    αν ισχύει το δεύτερο όμως, τότε το γράψιμο για σένα πρέπει να είναι μια "μαγική" πρόκληση με τον "κάποιον" στο μυαλό σου.

    καλημέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Χριστόφορε από πολύ μακριά σου εύχομαι ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και να είσαι πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @kariatida
    Ώστε εσύ τα κάνεις όλα. Και το μαχαίρι ε; Αυτό δεν το είχα σκεφτεί.
    Θα ανάψουν τα φλας και θα κλάψουν μανούλες; Με τρομάζεις περισσότερο κι από αυτά που κάθομαι και γράφω!!! χα χα χα

    @MAMOYNI
    "Τα κορμιά και τα μαχαίρια" Εξαιρετικά επιτυχημένη - όπως πάντα- επιλογή Κάνθαρε Μέγιστε και Σοφέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Nicotine
    Αν εσύ τα λες αυτά, τότε με κάνεις πολύ να χαίρομαι ιδιαίτερα. Γιατί ξέρω το εξαιρετικό σου αισθητήριο.
    Ευχαριστώ φίλε μου!


    @Dr. Aparadektos
    Σου απάντησα στο προηγούμενο σου σχόλιο. Μου άρεσε πολύ το κλείσιμο σου. (ασασίνο!) Και μου δίνει και ιδέα!!
    Τώρα τι έγινε με τον Χριστόφορο Δόκτορα...τι να σου πω... Ένα σου λέω μόνο, ότι ο Χριστόφορος μου είπε ότι του αρέσουν ιδιαίτερα οι αναρτήσεις σου. Καλή σου μέρα με ευχαριστίες Απαράδεχτε φίλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @stayroulazerva
    Το περίεργο Σταυρούλα μου είναι ότι στην καθημερινή μου ζωή είμαι αρκετά προβλέψιμος. Τώρα πως τα μπερδεύω τα πράγματα στις ιστορίες μου δεν έχω ιδέαν. Καλό διήμερο κι εσένα καλή μου φίλη.
    Να ξέρεις δε ότι αν δεν διαβάσω κάτι που έχεις ανεβάσει μέσα στο
    Σ/Κ θα είναι επειδή θα έχω τα εγγονάκια μου εδώ και δεν ανοίγω καν τον υπολoγιστή.



    @ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ
    Όλα όσα γράφεις στο σχόλιο σου αν τα αντιστρέψω θα μπορούσα να τα είχα γράψει εγώ για σένα. Λέξη προς λέξη. Λες και τα έγραψε ο ίδιος άνθρωπος!!! Με εντυπωσιάζει αυτό.
    Υ.Γ
    Το παρακάτω αφορά όλους τους φίλους μου.
    Να ξέρεις δε ότι αν δεν διαβάσω κάτι που έχεις ανεβάσει μέσα στο
    Σ/Κ θα είναι επειδή θα έχω τα εγγονάκια μου εδώ και δεν ανοίγω καν τον υπολoγιστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @meggie
    Πολύ σωστή η απορία σου.
    Εκτός από τις κατά κάποιο τρόπο αυτογραφικές μου αφηγήσεις, καμιά από τις άλλες δεν είναι ήδη γραμμένη. Κάθε της κομμάτι γεννιέται την ίδια ώρα που αποφασίζω να την γράψω. Προφανώς έχει υπάρξει κάποια υποσυνείδητη διεργασία.
    Και ακριβώς όπως πολύ σοφά λες ισχύει το δεύτερο. Και μάλιστα είναι κάτι που με γοητεύει ιδιαίτερα. Και είναι και αγχολυτική διαδικασία.
    Με εξαιρετική εκτίμηση και πολλές ευχαριστίες εύχομαι να έχεις καλό διήμερο.
    Υ.Γ
    Το παρακάτω αφορά όλους τους φίλους μου.
    Να ξέρεις δε ότι αν δεν διαβάσω κάτι που έχεις ανεβάσει μέσα στο
    Σ/Κ θα είναι επειδή θα έχω τα εγγονάκια μου εδώ και δεν ανοίγω καν τον υπολoγιστή.



    @Chrisgio
    Καπετάνιε; Φίλε μου που βρίσκεσαι;
    Μακριά;
    Πολύ χαίρομαι που σε βλέπω! Ειλικρινά!! Και σένα σου εύχομαι ολόκαρδα όπου και να βρίσκεσαι να περάσεις καλά με υγεία και χαίρεσαι τους δικούς σου.
    Αργείς να επιστρέψεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ καλογραμμένο, διαβάζεται μονορούφι.

    Γρήγορα τη συνέχεια.

    Και κατι μου λεει ότι αυτό δε θα είναι σύντομο, το πας για μυθυιστόρημα, ή για ένα από τα πιό μακροσκελή σου . (καλά μακριά σκέλια έχεις ούτως ή άλλως ! χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε Χριστόφορε, μα την πίστη μου, είσαι απίστευτος!!!!
    Μου αρέσουν πολύ τέτοιου είδους μυθιστορήματα. Αστυνομικά-θρίλερ-φαντασίας!!! Το συγκεκριμένο το διάβασα μονορούφι, όπως και το πρώτο.
    Το "κορίτσι με την κόκκινη ομπρέλα" λοιπόν. Δεν είναι τυχαίο που γράφεις "κορίτσι" κι όχι γυναίκα, ακόμη κι αν δεν το έκανες σκόπιμα.
    Ξέρεις, η λέξη "κορίτσι" ενέχει μια αθωότητα, σε αντίθεση με τη λέξη "γυναίκα". Είναι διαφορετικό να μαχαιρώνει κάποιος ένα κορίτσι από μια γυναίκα. Η πράξη μοιάζει πιο βαριά, πιο άδικη.
    Δεν ξέρω πώς θα το διαχειριστείς στη συνέχεια. Θυμήσου όμως αυτό που σου γράφω.
    Ανυπομονώ να δω πώς ο Άρης (που δεν είναι παπάς χα χα) θα ξεμπερδέψει την ιστορία ή θα μπερδευτεί περισσότερο σε αυτήν!!
    Ελπίζω να μην το τελειώσεις νωρίς.

    :))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χριστόφορε Καλημέρα!!! :)
    το διάβασα το ξημέρωμα, ήμουν πολύ κουρασμένη για να σου αφήσω κάτι.. περισσότερο από το οτι το βρήκα εξαίρετο!
    αν επαναλάβω την ανάγνωση, θα σου ξαναγράψω, με την ιστορία πιο φρέσκια...
    τωρα περνώ για την Καλημέρα :)
    και για να σε ρωτήσω αν έχεις δει την ταινία fight club..
    αν όχι, να την δεις οπωσδηποτε.. άκου που σου λέω!! θα σου αρέσει.
    πριν λίγες ώρες λοιπόν μου δημιουργήθηκε η απορία της meggie και θα σε ρωτούσα..
    χάρηκα τόσο που απάντησες έτσι!!!
    αυτό το κάνει ακόμα πιο συναρπαστικό τούτο το μοίρασμα..
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έχω κάνει κομμάτια τα νύχια μου από την αγονία!
    Πώς να τελειώνει αυτή η ιστορία άραγε??
    Ένα με ενοχλεί μόνο.. Αυτός ο τύπος δεν πάει για ντους
    ποτέ του??
    Ένα πολύ ωραίο ΣΚ μαζί με τα εγγονάκια..
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @GiP
    Ας μη μιλήσουμε για σκέλια τώρα για να μην αναρωτηθώ: Ποιός τα έχει αχρηστεύσει τα δικά του; Ε;
    Γειά σου ρε Γιώργο αθλητικέ τύπε με τι περιοδοντολογικές σου ανησυχίες! χα χα χα
    Να ξέρεις δε ότι αν δεν διαβάσω κάτι που έχεις ανεβάσει μέσα στο
    Σ/Κ θα είναι επειδή θα έχω τα εγγονάκια μου εδώ και δεν ανοίγω
    καν τον υπολoγιστή.



    @Δήμητρα
    Ο μη παπάς Άρης (πλησιάζουμε ε; χα χα χα ) δεν έχω ιδέα που θα το πάει το πράγμα. Σε ότι αφορά το "γυναίκα" και "κορίτσι" έχεις απόλυτο δίκιο. Στην αρχή ο τίτλος ήταν: «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ.......» αλλά δε μου κολλούσε ακριβώς για τον λόγο στον οποίον αναφέρεσαι.
    Έχεις οξεία ματιά και μπορείς με στοχευμένα σχόλια να ωθήσεις την πλοκή προς κάπου. Μου έχει συμβεί αυτό εδώ μέσα.
    Υ.Γ. Το παρακάτω αφορά όλους τους φίλους μου
    Να ξέρεις δε ότι αν δεν διαβάσω κάτι που έχεις ανεβάσει μέσα στο
    Σ/Κ θα είναι επειδή θα έχω τα εγγονάκια μου εδώ και δεν ανοίγω καν τον υπολoγιστή.Οπότε θα διαβάσω ότι εχετε γράψει θεού θέλοντος την Κυριακή το βράδυ ή Δευτέρα πρωί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ ωραίο το ανάγνωσμα Χριστόφορε !!!
    Η αγωνία μου έφθασε στο Ζενίθ !!!
    Καλό Σαββατοκύριακο με την οικογένεια σου και περιμένω την συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Flash
    Και μόνο το γεγονός ότι είχες την καλοσύνη να μπεις εδω μέσα και να αφήσεις και σχόλιο εμένα με συγκινεί. Τίποτα άλλο δεν έχει σημασία.
    To φιλμ fight club, όχι δεν το έχω δει. Αλλά αφού το συστήνεις θα ψάξω να το βρω. Κάτι θα ξέρεις για να μου το υποδεικνύεις. Χαίρομαι που διάβασε την απάντηση μου στην πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση της Meggie.
    Καλό σου απόγευμα και καλή ξεκούραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Bitch
    χα χα χα Ντους ε; Δεν έχεις άδικο!! Θα του το πω την επόμενη φορά που θα τον συναντήσω. Τι στο καλό όλο άπλυτος θα είναι; χα χα χα . Πολύ καλή πάντως η επισήμανση, να το ξέρεις..
    Σε ευχαριστώ, είσαι πολύ γλυκιά!!!


    @magda
    Είδα ότι έκανες νεα ανάρτηση. Θα πεταχτώ τώρα γιατί τα μικρά έχουν αργήσει και δεν έχουν έλθει ακόμη να σε θαυμάσω στα γρήγορα για όπου νάναι θα εμφανιστούν και ο μεγάλος (3 ετων σε 2 μήνες)θα με ρωτήσει: «Παπουουουου ο κομπούτερ κίπνησε; Κάνει νάνι; Εκανε μαμ;»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολύ συναρπαστικό με έντονο το μυστήριο με στοιχεία μεταφυσικού εξελίσσεται το μυθιστόρημά σου.

    Αγωνιώ για την συνέχεια!

    Τα δροσερά θαλασσινά μου :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αχαλίνωτη η συγγραφική σου φαντασία!
    Τυχεροί εμείς που σε διαβάζουμε.
    Ενα απαλό χάδι στα εγγονάκια σου, από μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. όπα, κάποιο επεισόδιο έχασα...θα διαβάσω και το προηγούμενο και θα επιστρέψω Χριστόφορε...φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ωχ! 23:10...να διαβάσω...
    άστο καλύτερα! Θα επιστρέψω το πρωί!
    Ένα τρεμούλιασμα το έχω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @zoyzoy
    Είσαι πίσω στα μέρη σου τα όμορφα;
    Πολύ χαίρομαι. Επίσης,διάβασα με πολύ ενδιαφέρον την ανάρτηση σου για την περιδιάβαση σου εδώ στη γειτονιά μου. Ευχαριστώ για την επίσκεψη και το σχόλιο. Δεν είχε αίματα αυτή την φορά ε; χα χα χα Καλή Κυριακή.



    @Frezia
    Τυχερός είμαι εγώ που έχω τέτοιες φίλες και τέτοιους φίλους.
    Ευχαριστώ για τα χάδια στα εγγόνια μου που μου στέλνεις.
    Καλή μέρα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @oneiremata
    Το ότι μου έκανες την επίσκεψη για μένα είναι ήδη σημαντικό. Θέλω να το ξέρεις αυτό. Σου ανταποδίδω στο πολλαπλάσιο όσα μου στέλνεις. Καλή Κυριακή.


    @ElenaG Ναι! Καλύτερα το πρωί με την δροσούλα που λένε ε; Και να μην έχεις κανένα τρεμούλιασμα. Εγώ το έχω το τρεμούλιασμα που πρέπει να γεννήσω την συνέχεια χα χα χα.
    Ευχαριστώ που ήρθες πάντως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @Γιώργος
    Είπες:« Ένα θα σου πω» και είπες τρία. Αλλά τι τρία!!! Αξίζουν για χίλια τρία και βάλε. Να σαι καλά φίλε μου "κλέφτη" λακωνικέ αλλά σοφέ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Chrisaki.... ξέρω... ξέρω... έχεις τα παιδιά, δεν προλαβαίνεις να μου πεις πώς λέγεται ο Άρης όταν γίνεται παπάς γιατί ψαρεύεις πάνες πίσω απ' τα καλοριφέρ... μπλα μπλα μπλα (δικά μου είναι αυτά)...
    αλλά εγώ σου εύχομαι καλό πάσχα και καλές διακοπές κι όποτε προλάβεις το διαβάζεις!!
    χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @Δήμητρα
    Τώρα έχουμε εξελιχθεί τις πάνες τις μαζεύει η σκυλίτσα η Τανσού από παντού!!!
    Μα δεν καταλαβαίνω!!! Γιατί μου εύχεσαι Καλό΄Πάσχα από τώρα; Δεν θα τα ξαναπούμε;
    Και τι να διαβάσω; Ανέβασες νέα;
    Πες μου γιατί έρχομαι σαν κλέφτης στο γραφείο μου. Κλείνω την πόρτα και ρίχνω μια γρήγορη ματιά.
    Αρα να επανέλθεις.
    Όσο για τον Άρη πάει για Πάπας όχι για παπάς. Είναι καθολικός
    Αρα Πάπα Άρη! Ποντικόφιξ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δήμητρα Κοπροσκυλίξ ομιλεί με chrisakis. Όβερ!

    Ως κοπροσκυλίξ, λοιπόν, που βγαίνει σε διακοπές από Παρασκευή, παραμονή του Λαζάρου, το Πάσχα το εύχεται νωρίτερα από τους λοιπούς θνητούς.

    Εξήγησις τέλος. Όβερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @Δήμητρα
    Τα βάλαμε λίγο να κάνουν λίγο νάνι. Ελπίζω να κάνουν να καταφέρουμε κι εμείς να απλωθούμε λιγάκι.
    Εκεί που γράφω "Ποντικοφίξ" ήθελα που να πάρει η ευχή να γραψω Ποντίφιξ. Το κάναμε Αστερίξ εδώ μέσα χα χα χα.
    Αν έχει όρεξη ρίξε κι άλλο μήνυμα. Μαϊμουδίξ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γιατί καλέ, τι έχει το Ποντικοφίξ; Μια χαρά ονοματάκι είναι!!
    Έδεσε και με το δικό μου το Κοπροσκυλίξ και το Μαϊμουδίξ... μια χαρά!!

    Μη μου στεναχωριέσαι.
    Ξύπνησαν τα μικρά??

    Η δικιά μου η μικρή έχει αϋπνίες. Εχω βγάλει στη μέση τη ραπτομηχανή και θέλει να δει το υπερθέαμα το μωρό μου. Κάνω διάλειμμα τώρα!!

    χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @Δήμητρα
    Ο μεγάλος δεν κοιμήθηκε καθόλου και έτσι εξάντλησα κάθε έμπνευση και κάθε γνώση από παραμύθια για να μην χοροπηδάει και δεν αφήσει τους απο κάτω να κοιμηθούνε.
    Α!! Για πρώτη φορά έφαγα μια ολόκληρη μπανάνα βιολογική!! Μάλιστα! Ήταν τόσο μεγάλη που δεν φαντάζεσαι. Εκτός κι αν εσύ δε χρειάζεσαι να φανταστείς... χα χα!
    Μα βρε παιδί μου με τι τις ταΐζουν τις βιολογικές αυτές μπανάνες; Με χοιρινό μπέηκον; Από γεύση δε ας τα να πάνε στον διααολίξ.
    Τώρα ο μικρός, μπήκε και μου δίνει να φάω κάτι που κρατάει. Τίποτα δηλαδή. Εγώ κάνω πως το παίρνω και το τρώω και μάλιστα ότι καίει κιόλας και ξεκαρδίζεται στα γέλια. Ε γι αυτό το γέλιο αξίζει κάθε ταλαιπωρία!!!
    Για εξέτασε το θέμα των βιολογικών μπανανών......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μα είναι κατάσταση αυτή;;
    Κάνεις ΑΚΡΙΒΩΣ ότι σου λένε;;;;;;;;
    Γιατί καλέ μου;
    Τι ενόρμηση, παρόρμηση είναι αυτή;
    Γιατί να κάνεις ότι δεν έκανες;
    Πέρα από την πλοκή που και πάλι είναι ..ανατριχιαστική, γιατί υπάκουσες;
    Θα ήθελα μια αντίσταση τέλος πάντων..
    Λοιπόν:'Έστω και τώρα.
    Έστω και Αργά, Χριστόφορε,
    μόλις ΤΗ δεις, διότι θα τη δεις οπωσδήποτε, σε παρακξαλώ μη τη σκοτώσεις!
    Σε ..διατάσσω τέλος πάντων!
    Τι βασίλισσα είμαι;
    Κι αφού σε βρίσκω σε φάση..υποβολιμότητας, η εντολή είναι:
    Πήγαινε μια βόλτα στη θάλασσα..
    γράψε ένα ποίημα..
    Πούλησε το καινούριο σου ρολόι..
    Χάρισέ της το ποίημα..
    Χάρισέ της τη θάλασσα,
    Αλλά ΜΗ ΤΗ ΣΚΟΤΏΣΕΙΣ!
    Πάρε την για ..χορό!
    Σου δίνω και ..'αδεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Όπως βλέπεις δυστυχώς βραδιάτικα ήρθα πάλι!
    Μα τι να έκανα!!!να μείνω αδιάβαστη!

    1) Να βάλεις τον Aμερικλανο να του κάνει μπουγάδα...ξέρει αυτός!
    2) Ελπίζω να μην μου αναστήσεις κανένα Δημήτριο!
    3)Κοίτα να σκεφτείς κάτι καλο για τη συνεχεια...τς τς τς Μεγάλη Βδομάδα να διαβάζουμε τέτοια!!!
    4)Κοίτα να το αναρτήσεις μετά το Πάσχα!

    Άντε να σου το πω...έγραψες πάλι!

    Καλή Ανάσταση να φτάσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Με έκανες να μη σκέφτομαι τίποτα άλλο παρά μόνο το πως και το γιατί...και αυτή τη στιγμή το είχα όσο τίποτε άλλο ανάγκη...

    Σε ευχαρίστώ...

    την αγάπη μας και τα φιλιά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @Ρεγγίνα
    Βασίλισσά μας. Μπορώ να έχω την άδεια να χορέψω μαζί σου πρώτα; Αν την έχω και να μου δείξεις και ορισμένες χορευτικές φιγούρες που ζηλεύω όταν τις βλέπω θα κάνω όπως μου λες!!
    Συγγνώμην που θέτω όρους αλλά η διαπραγμάτευση με την έμπνευση είναι σκληρή. Πρέπει να έχω ατού στα χέρια μου. Και η Βασίλισσα είναι το ισχυρότερο χαρτί μου. Χόρεψε με Βασίλισσα μου και θα κερδίσουμε.
    Το σέβη μου!!!


    ElenaG
    χα χα χα Τον Αμερικλάνο για μπουγάδα; χα χα χα. Οι μερικώς συνονόματοι του καθαρίζουν έτσι στο άψε σβήσε λαούς ολόκληρους. Έχεις δίκιο. Θα ζητήσω την επέμβασή του.
    Λες να μη γράψω αυτές τις μέρες; Κι αν η υπόθεση έχει σχέση.......;;;;;;
    Με άφησες με αγωνία μέχρι το τέλος για να μου πεις τον καλό λόγο ε; Πονηρούλα χα χα χα Καλό σου απόγευμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @Καπετάνισσα
    Κορίτσι μου διαισθάνομαι κάποια θλίψη μέσα από τις γραμμές σου;
    Θέλω αμέσως να την διώξεις και να της πεις -της θλίψης- ότι εγώ ο Αφρικανός Μάγος θα την ξορκίσει αν δε σε εγκαταλείψει αμέσως!!!. Άλλωστε σύντομα θα έρθω στο καράβι να διαβάσω την συνέχεια σου. Μη την βρω - την θλίψη- εκεί γιατί θα γίνει "τσι πουτ..." Έτσι;
    Να μου ασπαστείς τον Καπετάνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΠροΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ:

    Πρόσεξε μην δεις το φιλμ "fight club" που σου συστήνει η Φλασένια!!!!!

    Μην το δεις. Αυτό σου λέω μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Η ταινια δεν ειναι πολεμικων τεχνων, εχει ομως πολυ εντονο το στοιχειο της βιας, την οποια και προτεινει ως διεξοδο στα συγχρονα προβληματα.

    Επειδη η προτεινομενη διεξοδος κρινεται απο τον μεσο Ελληνα ως τουλαχιστον αρρωστημενη (σε αντιθεση ενδεχομενως με τον μεσο Αμερικανο η εστω και "Ευρωπαιο"), θα ηταν απαραδεκτη και η τοποθετηση της στο ειδος "Κοινωνικη". Απεχει παρα πολυ δε, ακομα και απο την ευρυτατη δυνατη ερμηνεια του ειδους της "μαυρης κωμωδιας", καθως το στοιχειο του χιουμορ ελλειπει παντελως.

    Εν πασει περιπτωσει η καταταξη γινεται με υποκειμενικα κριτηρια και σιγουρα δεν ειναι ουτε η καλυτερη ουτε απροβληματιστη και σε καμια περιπτωση κοινως αποδεκτη. Ειναι ωστοσο η περισσοτερο λειτουργικη και θα εφαρμοζεται μεχρι να εμφανιστει καποια καλυτερη μεθοδος.

    Επι του προκειμενου ομως και δη οσον αφορα την ταινια, πιστευω οτι αποτελει κλασικο δειγμα συγχρονου "κακου κινηματογραφου", απο εναν κατα τα αλλα καταξιωμενο σκηνοθετη και εναν πολυ καλο ηθοποιο, ο οποιος ομως με τη συγκεκριμενη ταινια το μονο που κανει ειναι να λανσαρει το νεο του ανατρεπτικο look. Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε οτι αγνοηθηκε παντελως απο τους κριτικους και φυσικα τα Oscar, σε αντιθεση με το American Beauty λχ, που βαλλει ευθεως κατα του συγχρονου και κυριως του αμερικανικου τροπου ζωης, αλλα το κανει αιτιολογημενα, σε αντιθεση με το Fight Club, που βαλλει κατα παντων, αναιτιολογητα και χωρις να δινει στο μεσο θεατη εστω και μια απομακρυσμενη ελπιδα.

    IonnKorr, τηλεκριτικός, ταινιοκριτικός, κριτικός Έργων Τέχνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Πασχαλινές δέξου ευχές, απο τη καρδια βγαλμένες, ολες οι μέρες της ζωής σου να΄ναι αναστημένες!
    ΚΑΛH ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @IonnKorr
    Με εντυπωσίασε η "προειδοποίηση μετά κινηματογραφικής κριτικής" σου.
    Τι είσαι εσύ βρε παιδί μου!! Από την Αργοναυτική εκστρατεία και τις αλαφιασμένες Λήμνιες αναλαμβάνεις και την προστασία του κοινού από "ακατάλληλα θεάματα"!
    Πάντως εκτιμώ την ενέργεια σου και τον χρόνο που διέθεσες.


    @Skroutzakos
    Να έχεις πάντα υγεία και ακμαίο ηθικό φίλε μου. Είσαι το καταφύγιο της ψυχικής και πνευματικής ανάτασης και ψυχαγωγίας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Chrisaki, μου ζητάς...

    Για εξέτασε το θέμα των βιολογικών μπανανών......

    Λοιπόν, δεν άργησα γιατί μου χάλασε ο χρονοδιακόπτης...! Αλλά κοίτα τώρα σε τι μπελάδες μ' έβαλες. Η εξέταση των βιολογικών μπανανών είναι προνόμιο των ξανθών μαϊμούδων. Εγώ ως μελαχρινή μαϊμού, δεν είχα δικαιοδοσία. Κάθισα, το λοιπόν, κι έστυψα το κεφάλι μου τι να κάνω για να μη σε κακοκαρδίσω (δεν είναι και μικρό πράγμα να με κυνηγάει ο μπόγιας!!) Και το βρήκα. Τράβηξα μερικές ξανθές ανταύγειες στον αυχένα κι αν μου ζητήσει κανείς .. βιογραφικό σημείωμα, πιάνω το μαλλί κότσο και προχωράω με την.. όπισθεν!

    Εξετάζοντας τώρα -μετά των ανταυγειών μου- τις βιολογικές μπανάνες που έχουμε εδώ, διαπίστωσα τα εξής:

    1. Έχουν μέτριο μέγεθος προς μικρό. Με λίγη καλή προσπάθεια, μπορεί κάποιος να τις θεωρήσει ως μεγάλες, κίτρινες μπάμιες.

    2. Έχουν έντονο κίτρινο χρώμα. Τόσο κίτρινο που τις βάζω στο τραπέζι της κουζίνας για λαμπάκια!

    3. Είναι όλες στραβές. Μα ούτε μία ίσια?? Θεόστραβες σου λέω. Ακτίνα καμπυλότητας βέβαια δε μέτρησα, αλλά οπωσδήποτε είναι πεπερασμένη!!!

    4. Είναι πάρα πολύ νόστιμες. Τόσο νόστιμες που πλέον τρώω συνεχώς (ως ημίξανθη μαϊμού) και κινδυνεύω να πάθω υπερ-καλιαιμία. Διότι πόσο κάλιο πια ???

    5. Δεν φέρουν καμία οσμή που να παραπέμπει σε ζαμπόν, μπέικον, σαλάμι, παστουρμά και λοιπά αλλαντικά. Συνεπώς δεν τις ταΐζουν ούτε γαλοπούλα, ούτε χοιρινό, ούτε άλογο, ούτε καμήλα. Για βοδινό δεν κόβω τον λαιμό μου.

    6. Είναι ιδανικές για εργαστηριακό διαχωρισμό DNA με υλικά καθημερινής χρήσεως.
    Τώρα θα μου πεις, οι συμβατικές μπανάνες δε μας κάνουν??
    Ε, μας κάνουν κι αυτές, αλλά οι βιολογικές έχουν άλλο prestige!!!!

    Ελπίζω να λύθηκαν οι απορίες σου. Για οποιαδήποτε ερώτηση, μη διστάσεις να απευθυνθείς στο ...Γαλατικό χωριό.

    Εν παρόδω χρόνω θα λάβεις τον ... λογαριασμό του κομμωτηρίου.

    Με εκτίμηση,
    δρυΐδης Μαϊμουδίξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Χριστόφορε μου,μην αδικείς άλλο το ταλέντο σου!Τι άλλο να πω...
    Φίλε μου, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, καλή Ανάσταση επι του παντός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Χμ.. Πολύ μυστήριο.. Πολύ!
    Πάντως, σκέπτομαι ότι δεν θα με δυσαρεστούσε καθόλου να βρω ένα ολοκαίνουργιο σικ κοστούμι κρεμασμένο στη ντουλάπα μου κι’ ένα ακριβό ρολόι πάνω σ’ ένα έπιπλο.. Σε μέρες κρίσης που διανύουμε.. Πες στον Άρη αν χρειαστεί βοηθό να μ’ έχει υπόψη του.. Τώρα, θα μου πεις, η σφαίρα στον τοίχο, μπορούσε και να λείπει.. Αλλά τίποτα δεν είναι δωρεάν σ’ αυτό τον κόσμο..
    Χριστόφορε, στα μίγματα:
    «αστυνομικό+μυστήριο+θρίλερ+μεταφυσική με καρύκευμα από χιούμορ»,
    είσαι εκτός συναγωνισμού!
    Καλό απόγευμα (Καλό Πάσχα θα σου πω αργότερα) …!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. χαχαχαχα... δεν παίζεσαι με τίποτα βρε Ίωνα!!!
    Χριστόφορε μου μην τον ακούς, εννιά στις δέκα κάνει πλάκα..
    μί ααπό τις εννιά και αυτή, θέλω να πιστεύω! :)
    Συγνώμη, μόλις για δυο λεπτάκια μπήκα και δεν έχω χρόνο να αφήσω και την δική μου κριτική για την ταινία :ppp
    Θα ηθελα όμως όταν και αν έχεις τη διάθεση και τον χρόνο να την έβλεπες και να άκουγα και τη δική σου γνώμη..
    ίσως αφού τελεώσεις την ιστορία σου..
    θα πρότεινα...
    σας φιλώ και τους δυο και φεύγω τροχάδην!!!
    Καλό απόγευμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Άρχισαν πάλι οι ανατριχίλες!!!!

    Πολυ μου αρεσεις ρε παιδι μου!

    Γραφε γραφε γραφε γραφε γραφε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. @Δήμητρα
    Με σένα θα τα πούμε επί επιστημονικού επιπέδου εν ευθέτω χρόνω. Διότι το θέμα είναι σοβαρόν και χρήζει μεγάλης λεπτότητος χειρισμού και ελιγμών!!!


    @53fm
    Σου έχω πει πόο μου αρέσει το 53 έτσι;
    Στο σχόλιό σου δεν κατάλαβα αν είναι αρνητική ή θετική η σημασία του.
    Αλλά όποια και να είναι η επίσκεψή σου εδώ είναι ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΟ γεγονός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. @nameliart
    χα χα χα!! Πολύ ευχαρίστως να σε προσλάβει ο Άρης.
    Στα μίγματα των χρωμάτων όμως σε παλέτα εσύ είσαι εκτός συναγωνισμού!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. @Flash
    Αυτός ο Ιονν είναι φοβερός. Εκατσε και έκανε μια ολόκληρη κοινωνικο-καλιτεχνική μελέτη για το φίλμ σαν επαγγελματιας κριτικός. Απίθανος!
    Ο γιος μου (30) συμφωνεί μαζί σου, έτσι θα την δω την ταινία για του δείξω εγώ του κυρίου Ιονν με τις μελέτες και τις κριτικές του! χα χα χα
    Εσύ πάλι γιατί τρέχεις έτσι; Καλό σου βράδυ και να προσέχεις.


    @Coula
    Καλώς την την φίλη μου!! Με πολύ χαρά σε βλέπω και με ακόμη περισσότερη σε διαβάζω. Ιδίως δε όταν μου λες:
    "Πολύ μου αρεσεις βρε παιδί μου" χα χα χα
    Καλό σου βράδυ ταλαντούχο πλάσμα και σε ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καλά, Χριστόφορε

    χα..χα..

    για πέρασε ξανά από τα σχόλια της ανάρτησής μου να δεις τι απίστευτη γκάφα έκανες στο τελευταίο σου σχόλιο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Xριστόφορε,συγνώμη που σε μπέρδεψα!Φυσικά θετικότατο ήταν το σχόλιό μου!Αδικείς το ταλέντο σου αν δεν προχωρήσεις σε έκδοση βιβλίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Χριστόφορε, καλέ μου φίλε
    Πέρασα να ευχηθώ σε σένα και την οικογένεια σου Καλό Πάσχα, με υγεία και χαρά !!!
    Και η χαρά είναι μεγάλη με όλα τα αγγελούδια στην αγκαλιά σας !!!
    Σου ζητώ συγγνώμη που ως το τέλος Απριλίου, δεν θα μπορώ να έρχομαι, γιατί θα ταξιδέψουμε.
    Όταν γυρίσουμε, θα διαβάσω με αναδρομική ισχύ όλες τις συνέχειες που θα χάσω.
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. @IonnKorr
    Φίλε μου ξέρεις πως ότι κάνω εγώ απίστευτο είναι. Ακόμη και οι γκάφες μου τις οποίες λατρεύω. Αλλά σου έκανα την επίσκεψη που ζήτησες και άφησα εκεί την.... σοφία μου. χα χα χα

    @53fm
    Ούτε να διανοηθείς να μου ζητήσεις συγγνώμην. Για μένα δεν υπάρχει ζήτημα. Και θέλω να το ξέρεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. @magda
    Ω τυχερή!!! Να περάσεις καλά και να φέρεις και φωτογραφίες μαζί σου.
    Να είσαι πάντα καλά. Καλό σου Πάσχα και να σε περιβάλει η αγάπη η ζεστασία και το χαμόγελο!!
    Θα περιμένουμε να γυρίσεις για να μας περιγράψεις το ταξίδι σου με τον όμορφο μοναδικό τρόπο που ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Πέρασα να ευχηθώ καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα! Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Πέρασα να αφήσω τα φιλιά μου και να σου ευχηθώ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ...ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!

    Περασα ευγενικε φιλε μου...
    ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

    Με τα ΕΓΓΟΝΑΚΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ!!!

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. @D.Angel
    Να είσαι κι εσύ καλά και να περάσεις ενα όμορφο αγγελικό Πάσχα με τους ανθρώπου που αγαπάς. Καλή Ανάσταση κι ευχαριστώ που περνάς.


    @ASSOS
    Με υγεία και κάθε καλό Άσσε!! Καλή Ανάσταση.Πάντα δημιουργικός και παραγωγικός!!


    @IAMATICUS
    Χαίρομαι ιδιαίτερα που σε βλέπω. Αντεύχομαι με όλη μου την καρδιά και προσθέτω την ευχή να μην χάσεις ποτέ την ζωντάνια και το αιχμηρό σου χιούμορ. Υγεία δε πάνω από κάθε τι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Χριστόφορε,
    επανέρχομαι για
    Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!
    Φωτεινό, χρωματιστό και μυρωδάτο!
    Και επειδή αυτές τις μέρες ο κόσμος κάνει καλές πράξεις, άσε τον φόνο για μετά τη Δευτέρα...
    Φιλιά γιορταστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Tock tock…
    Χτυπώ και εγώ την πόρτα σου για να πω της ευχές μου!!
    Κάλο Πάσχα και με αγάπη πάντα για τον συνάνθρωπο..
    Monika

    ΑπάντησηΔιαγραφή