Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΓΡΑΨΑΤΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ! ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ!

       

     Γράφω τούτα τα λόγια γιατί δεν ξέρω τι θα μου λάχει το επόμενο διάστημα καθώς πολλά περίεργα συμβαίνουν ήδη.
Τώρα καθώς στέκομαι στο μπαλκόνι μου βλέπω κάτι παράξενα περιστέρια που έρχονται πετώντας επιθετικά προς τα πάνω μου και  λίγο πριν συγκρουστούν μαζί μου είδα ότι στο πτέρωμα τους είναι γραμμένο με μπογιά ένα όνομα: Κωνσταντίνος Κόλιος.  Παράξενο. Διαφημιστικά περιστέρια; Πηγαίνουν που λέτε με φούρια σε ότι τζάμι έβρισκαν μπροστά τους και αρχίζουν να τα χτυπάνε με την μυτούλα τους. Αλλά ο ταχυδρόμος μόλις τα είδε ήρθε βιαστικός και βάρεσε δυο φορές όπως κάνει πάντα. 
    Μύριζε κρασίλα και σκόρδο. Τον ρώτησα που είναι το γράμμα και μου είπε ότι δεν είχε γράμμα αλλά τον πλήρωσε λέει ένας ποιητής που το λέγαν Κωνσταντίνο για να έρθει να κάτσουμε παρέα και να μυρίζουμε παλιά χειρόγραφα. Καθίσαμε στα σκαλοπάτια, έφερα ότι χειρόγραφο υπήρχε στο σπίτι, και καθίσαμε μέσα στον ήλιο, τα μυρίζαμε πετώντας τα ο ένας στον άλλο με χάρη Απόλαυση σκέτη! 
   Κάποια στιγμή όμως  χτύπησε το τηλέφωνο και ήταν η 54Fm! που με δάκρυα στα μάτια  αφού μου ευχήθηκε περαστικά μου ομολόγησε ότι είχε  κι εκείνη πρόβλημα να έρθει σε μένα. Σίγουρα θα φταίει η λακκούβα που άνοιξε η Μέρκελ εκεί στη μέση του δρόμου που έχει γεμίσει νερά με πιράνχας μέσα. Πάντως με δάκρυα συγκίνησης μου ευχήθηκε καλό ταξίδι στο βιβλίο μου. Με αυτήν της την φράση μου θύμισε να τρέξω να πάρω εισιτήρια για το πλοίο ελπίζοντας ότι βιβλίο  μου δεν το πιάνει ναυτία στη θάλασσα.

    Δεν πρόλαβα να κλείσω το τηλέφωνο, και ακούω την δυνατή γεμάτη αυτοπεποίθηση φωνή της Flora να με φωνάζει. Βγήκα στην βεράντα και την ακούω να μου λέει ότι τα γηρατειά των PC είναι αναπόφευκτα ακόμη κι αν δουλεύουν με κάρβουνο, όπως προφανώς το δικό μου. Κουνώντας μου όμως το δάχτυλο με προειδοποίησε να μη ξεχάσω την 7η Σεπτεμβρίου. Φοβήθηκα ότι μιλούσε για καμιά απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας σαν εκείνη της 11ης Σεπτεμβρίου αλλά χαμογέλασε και πρόσθεσε με νόημα: "Θα αναρτηθούν οι ιστορίες-παραμύθια που πρέπει να βαθμολογήσω." Ομολογώ ότι τρόμαξα. Εγώ να βαθμολογήσω; Τι ακριβώς σημαίνει "βαθμολογήσω;" Ελπίζω να μην χρειάζεται να δείρω κανέναν, γιατί έχω πρόβλημα με την άρθρωση του δεξιού μου ώμου.

    Είχε αρχίσει να σκοτεινιάζει πια. Δεν είχα ρεύμα γιατί δεν είχα πληρώσει το χαράτσι, που να τους χαρατσώσει ο σατανάς, αλλά ένα γλυκό φως φάνηκε να με πλησιάζει. Μια φωνή σαν αέρινη αύρα μου ψιθύρισε: 
    "Περαστικά στο χρυσούλι μου και γρήγορα μαζί μας!" Η μυρωδιά του καμένου φιτιλιού πρόδωσε το πέρασμα από δίπλα μου του ΛΥΧΝΟΥ.  Δεν πρόλαβα ούτε να τον δω και ξανάμεινα μόνος μέσα στο σκοτάδι του χαρατσιού. Πως τα καταφέρνει τούτο το λυχνάρι να κινείται από μόνο του χρησιμοποιώντας για καύσιμα λέξεις; Μυστήριο!

    Και τότε εντελώς ξαφνικά ένα παράξενο μήνυμα άρχισε να έρχεται από χώρα βορεινή που δεν ήξερα καν με ποιο τρόπο το λάμβανα. Μου έλεγε το μήνυμα που είχε και ένα άρωμα πικάντικου μπισκότου, ότι θα πρέπει να αρχίσω να αποχαιρετώ το PC για το μεγάλο ταξίδι των μπλε κάδων της ανακύκλωσης. Με τις ιατρικές γνώσεις που προφανώς είχε, με τρόπο μου τόνισε ότι τα απανωτά εγκεφαλικά επεισόδια μάλλον δεν είναι καλό σημάδι.
Το σκοτάδι φωτίστηκε  από την καυτερή αλλά αρωματική της υπογραφή: GINGER γράφτηκε στο κενό μπροστά μου για λίγο και ύστερα πέταξε για την χώρα όπου παίζουν με τσιγγάνικα βιολιά κάτι ραψωδίες. 

    Το παράξενο τώρα ήταν ότι ενώ βρισκόμουν χιλιόμετρα μακριά από την θάλασσα άκουσα ξαφνικά σαν κύματα να σπουν στην ακτή. Μα τι στο καλό σκέφτηκα. Δεν πρόλαβα όμως να αποσώσω την φράση μου και ένα τεράστιο θαλασσινό πλάσμα πλανήθηκε μπρος μου εκεί στον αέρα. Είχε τα χρώματα του δειλινού. Με παράξενη σαν τιτιβίσματα γλώσσα του ευχήθηκε περαστικά στον υπολογιστή μου και έφυγε πλατσουρίζοντας στο αόρατο κύμα το ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ. Μάθανε και τα Δελφίνια την γλώσσα των υπολογιστών;
    Τώρα μια παράξενη ομάδα επιστημόνων με άσπρες μπλούζες και ακουστικά  κρεμασμένα σαν σκουλαρίκια στα αυτιά τους άρχισε να με πλησιάζει με μια παράξενη κίνηση. Είχαν τα πόδια σηκωμένα. Με παραξένεψε η στάση τους όταν ακούω από το βάθος μια θηλυκιά φωνή να με βεβαιώνει οι επιστήμονες ήθελαν να σηκώσουν τα χέρια αλλά μπερδεύτηκαν μετά το κόψιμο των μισθών τους Μου είπε ότι την έλεγαν ΤΑΝΙΑ. Τότε μόνο ησύχασα γιατί ήξερα πόσο λογικό πλάσμα  ήταν και ότι δεν θα επέτρεπε να συμβεί κάτι το αφύσικο μέσα σε κείνο το σκοτάδι. Άκου επιστήμονες με σηκωμένα πόδια! Βρε που πάμε. Βρε που πάμε!

    Τότε είναι που ακούω κάτι σαν σφυριά να καρφώνονται σε λέξεις, και χαρτιά να πετάγονται μέσα από το σκοτάδι, σαν αρχαία ελληνική βροχή. "Ωχ!  Ο ΣΤΡΑΤΗΣ έχει πάρει χαμπάρι την κατάσταση και θα μου βάλει τις φωνές με τον δικό του τρόπο" σκέφτηκα. Ευτυχώς όμως που μου είπε ότι πρέπει να αρχίσουμε να "τσακίζουμε τις κακοτοπιές" και όχι τους κακότυχους σαν εμένα με τα PC που πήγα κι έμπλεξα. Με απεκάλεσε δε κύριε!! Τώρα στον Κύριο εκεί πάνω απευθύνθηκε ή σε μένα; Ένας Θεός ξέρει!

    Την ώρα που προσπαθούσα να ξεκαθαρίσω ποιόν κύριο εννοούσε, ακούω μια θυμωμένη κραυγή! " Μα τι γίνεται με αυτά τα μαραφέτια και το δικό μου τα έχει παίξει!."
Μέχρι να καταλάβω ποιο έχει παίξει τι μου φωνάζει : "Είμαι η ElenaG και δεν επιτρέπω να μου ανεβαίνουν τα Video μου. Δεν κατάλαβα βέβαια που θα πρέπει να ανεβαίνουν τα video. Σε σκάλες μήπως; Σε πατάρια μήπως; Στην Επίδαυρο μήπως; Ίσως!

    Ακούστηκαν τρομπέτες! Ακόλουθοι ντυμένοι επίσημα άρχισαν να περνούν μπροστά μου χωρίς να μου δίνουν σημασία. Ακούω γυναικεία γέλια. Κάτι κυρίες ντυμένες με πλουμιστά φορέματα σταματούν μπροστά μου γελώντας δείχνοντάς με, ώσπου μια μεγαλόπρεπη κυρία που όλοι ψιθύριζαν βλέποντάς την  Reggina,  Reggina, με πλησίασε και στάθηκε μπροστά μου κοιτώντας με εξεταστικά. 

     "Να το αντικαταστήσεις!!" διέταξε! "Είμαστε σκληρές οι γυναίκες! Αλλά έτσι πρέπει!"
Το  γαντοφορεμένο της χεράκι μου κάνει να νόημα να πλησιάσω: Μόλις έφτασα σε απόσταση αναπνοής έσκυψε και μου είπε: "Σνίφ!" κάνοντας νόημα στην ακολουθία της να προχωρήσουν.
Το "Σνιφ' προφανώς ήταν κάποια εντολή. Αλλά θα πρέπει να καταφύγω σε ανακτορικό λεξικό να μάθω και μάλιστα επειγόντως, πριν αρχίσουν να πέφτουν ποινές. 
    "Το pc σου να κηρυχθεί persona non grata!" Ακούω μια εντολή να έρχεται από πίσω μου μέσα από το σκοτάδι.  Μα τι γλώσσα είναι αυτή; Μου θυμίζει κάτι από Νέρωνα ή Καλιγούλα! Μα τι έγινε; Ταξίδι στον χρόνο κάνω; 
    "Μα ποια είσαι εσύ;" ρώτησα 
    "Αίσχος" μου απαντάει. "Η xristin είμαι δεν με γνώρισες; Μα που το έχεις το μυαλό σου. Στο Πι σι σου; Φτάνει πια! Θα πάθεις μαλάκυνση! 

    Δεν πρόλαβε να χαθεί στην στροφή η βασιλική πομπή και μια αρχαία Ελληνίδα με χιτώνα λευκό και ένα υπέροχο κιονόκρανο στο κεφάλι ήρθε με ύφος αρχαιο-μάγκικο και μου είπε στα ίσα: 
    "Βρε πέτα το να βρεις την υγεία σου!" Ξαφνιάστηκα όταν είδα πόσο ίδια ήταν με μια Kariatida από τις 62 που είχα δει στην ζωή μου εκεί στην Αφρική! Γιατρός θα είναι σκέφτηκα. Με τον Ιπποκράτη και τον Ασκληπιό θα κάνει παρέα .Αλλά μάλλον με τον Αλκιβιάδη και την κομπανία του θα το γλεντάνε στην Αγορά τα βράδια. Τα πρωινά όμως θα αναστατώνει την εκκλησία του Δήμου...ευτυχώς γιατί μας τα έχουν πρήξει. Ποια μας έχουν πρήξει; Ιδέαν δεν έχω.... πλέον.

    Καθώς έκανα να κατέβω τα σκαλοπάτια βρίσκω στο πλατύσκαλο τρία πλατιά κουτιά. Σκύβω και σηκώνω το ένα. Με δυσκολία διαβάζω: "Λαπτοπ δώρο από precious dreams" .  Έμεινα με ανοιχτό το στόμα. Μα είναι δυνατόν τα όνειρα να κάνουν δώρα; Ναι αλλά, τι να είναι άραγε αυτά τα λαπ τοπ; Μάλλον σκακιέρες μοντέρνες φαντάζομαι. Πάντως εντυπωσιάστηκα αλλά πρέπει να βρω και με ποιόν θα παίζω σκάκι καλοκαιριάτικα! Πριν απομακρυνθώ ακούω ένα "χι χι χι χι!" Κάποιος με παρακολουθεί σίγουρα!.
    Ένα δυνατό "ΦΤΟΥ" με τρόμαξε. Από την.... προφορά κατάλαβα ότι η κοπέλα θα ήταν από την Αφρική. Το ξέρω αυτό αξάν που λένε. Μου μιλάει για κάποιον Τελευταίο. Δεν κατάλαβα.  Ίσως να περιμένει καταστροφή της Γης που προφήτευαν οι Μάγιας; Αλλά δεν λαθεύω εγώ αυτή  η κυρία είναι Αφρικάνα. Δεν θυμόμουν όμως το όνομά της. Το κατάλαβε κι έφυγε με μικρά χαριτωμένα χοροπηδητά τραγουδώντας "marimar, marimar"!
    "Χαιρετώ!" ακούω. "Περαστικά!" ξανακούω!  Μα ποιος είναι φωνάζω.
  "Μα δεν με κατάλαβες; Δεν μπορεί! Τόσο γλυκιά που είμαι!"
   "Ναι αλλά δεν βλέπω!" Είπα
    "Την αλήθεια δεν την βλέπουμε. Την νιώθουμε είπε. Και μάλιστα την γλυκιά αλήθεια. Μου έδωσε ένα φιλάκι πεταχτό και χάθηκε. Το φιλάκι ψιθύριζε από μόνο του "Sweet truth" στο κουφό μου το αυτί.
    Μα τι είναι τέλος πάντων αυτός ο ΕΟΠΥΥ! Ήρθε και ένα παιδί που το λένε Ευάγγελο ελπίζω όχι και Βενιζέλο και που ελπίζει λέει ότι θα είναι αυτός ο ΠιΣις μου ασφαλισμένος εκεί. Μήπως πρέπει να το ψάξω; Ωραία κι αν είναι τι θα γίνει το πολύ- πολύ να με αποζημιώσουν αμέσως οι άνθρωποι.  Μα γιατί τόση δυσπιστία πια! Μας δώσει έχουν κακά δείγματα; 

    Επιτέλους τον βρήκα εκεί πίσω από έναν βράχο στον δρόμο. Να και ο Μέγας Ιερεύς των Πισιδωννννν! Και μάλιστα έσχατος ελθών επαγγέλεται θαύματα. 
Έχει δε αναστήσει και νεκρούς λέγεται!  Ναό του έχουμε φτιάξει; Θρησκεία έχουμε ιδρύσει; Εικόνες έχουμε φιλοτεχνήσει; Ήλθε ο teleftaios στον κόσμο τούτο και ούτε λιτανείες, ούτε κρασιά σε γάμους, ούτε καρβέλια στα όρη με τις ελιές ούτε παράλυτοι σε πισίνες!

Μου ζητάει να του το στείλω τον pc μου. Με ποιόν; Θα έρθει κανείς αρχάγγελος; Από πάνω ή από κει κάτω που ο Βελζεβούλης με βλέπει τώρα και γελάει; 
     Πάνω που αρχίζω να συνηθίζω σε όλα τούτα τα περίεργα,  εμφανίζεται  και ένας τύπος με κάποια, αρκετά θα λεγα παραπανίσια κιλά και μιλάει για μακάκες - πιθήκους εννοεί;- και αρχίζει να παραθέτει διάφορα ονόματα. Διατείνεται μάλιστα ότι "ρίχνει και 5 χιλιόμετρα την ημέρα". Μάλλον 5 χιλιόγραμμα πίτσες και μακαρονάδες α λά καρμπονάρα θα εννοεί, έτσι όπως τον κόβω, αλλά φαίνεται ότι κάτι έχει πάθει. Πολλαπλασιάζει τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου, και διαιρεί τα ονόματά του. Δεν νομίζω ότι ξέρω ακριβώς με ποιόν έχω να κάνω. Μου θυμίζει κάποιον που είχα γνωρίσει παλιά στα προ Μνημονίου χρόνια που έγραφε και βιβλία.Νομίζω ότι τον έλεγαν GiP.  ¨Όχι, όχι καμιά σχέση με το αμάξι. Στο βάρος ίσως να συναγωνίζονται.

    Δεν πρόλαβα να τον ξεφορτωθώ τον GiP,όταν ακούω από το βάθος του κήπου:
    "Φρόντισε να μάθεις ΠιΣινιστικήν διάλεκτο για να συνεννοείστε!" Μα υπάρχει τέτοια γλώσσα. Μήπως μιλιέται εκεί στην έρημο του Γκολάν; Και τι δουλειά έχει με πλακέτες, μνήμες κι ανεμιστηράκια; Προσπαθώ να δω εκεί πίσω από μια φουντωμένη τριανταφυλλιά, ποια μιλούσε για τα ακατανόητα αυτά πράγματα όταν μια φωνούλα από κάπου δίπλα μου ψιθυρίζει:
    "Αυτήν να την προσέχεις! Γράφει με κάτι λευκά γράμματα σε μαύρο φόντο ιστορίες όλο πάθος. Αν πέσεις στην πένα της χάθηκες ή σώθηκες." 
    "Μα πως την λένε;" ρώτησα

    "Θα σου πω. Αλλά δεν θα πεις ότι σου το είπα εγώ. Είναι η Levina Vil." είπε η φωνούλα και χάθηκε. Ξανακοίταξα εκεί προς την τριανταφυλλιά και άκουσα την Levina Vil. να λέει σχεδόν απειλητικά: "Του άλλαξες τα φώτα" και εξαφανίστηκε μέσα στα ροδοπέταλα.
Ποιανού φώτα άλλαξα μέσα στο σκοτάδι άραγε;

    Ετοιμαζόμουν να φύγω μέσα στην νύχτα για πάντα και να γλιτώσω από όλη αυτήν την φασαρία που τραβάω όταν χτυπάει το τηλέφωνο. Το σηκώνω εκνευρισμένος,
    "Ποιος!¨" φωνάζω
    "Η Frezia είμαι" απαντάει μια λεπτή φωνούλα. 

    "Ποια Φρέζια!" συνεχίζω εκνευρισμένος
    "Από τον οίκο ευγηρίας Πι Σι Αθηνών" λέει η φωνούλα.
    "Και τι θέλετε;" απαντάω επιθετικά
    "Να πάρεις lap top." μου λέει "Τα πι σι  και τα άλλα μαραφέτια είναι για εδώ, για μας για το γηροκομείο, συγγνώμη, οίκο ευγηρίας ήθελα να πω. Κάρτα υγείας έχεις; " 
Εκεί πια τα πήρα στο κρανίο. 
    "Εδώ κυρία μου δεν έχουμε χαρτί υγείας και μου μιλάς για Κάρτα υγείας;"
Σιωπή. Ακούω ένα χαμογελάκι και ύστερα ένα "καληνύχτα και περαστικά...παρόλα αυτά!"
Πετάω το τηλέφωνο στο ποτάμι. Ούτε ήξερα ότι υπήρχε ποτάμι έξω από το σπίτι μου και τρέχω να πάρω το αεροπλάνο να φύγω. Τα εγγόνια μου όμως κρατούσαν το αεροπλανάκι με τα δυο τους χέρια και που κολλούσαν από το μέλι που τούς είχε δώσει η γυναίκα μου. 
    Έτσι αναγκάστηκα να μείνω εδώ. Δεν ξέρω αν θα με νιώσετε, εγώ όμως σας νιώθω ήδη και σας προειδοποιώ ότι  θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου από την επίθεσή σας, φορώντας όσο πιο πολλά και πιο σκληρά ρούχα μπορώ, για να μην πάθω και καμιά ζημιά τώρα στα γεράματα!
Πάω τώρα δω να τι έχει απομείνει στην ντουλάπα μου!



Το παραπάνω κάθισα μέσα στη ζέστη εδώ στο μαγαζί και το έγραψα. Ήταν τόσο ωραία αυτά που μου γράψατε ώστε θεώρησα καλή ιδέα να τα συρράψω  σε κάτι σαν παράξενο διήγημα!  
Απόψε το απόγευμα θα έχω το πι σι μου σπίτι. Ελπίζω! 

Αν ξέφυγε κανείς σας παρακαλώ να μου το επισημάνετε άμεσα για να την/τον προσθέσω στο παραπάνω....... αριστούργημα.
Θα υπάρχουν πολλά λάθη. Συχωρέστε με! 


    



    



43 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό! Κατάφερες να συγκεράσεις τόσα διαφορετικά πράγματα, τόσες διαφορετικές υπάρξεις και ιδιοσυγκρασίες σε ένα και μόνο κείμενο. Τι κείμενο δηλαδή, χείμαρρος ήτανε!

    Με το καλό να σου έρθει το Πι Σι στο σπίτι κι αν δεις ότι κάτι δεν πάει καλά πάλι, να βγεις στον πηγαιμό για... κανένα κομπιουτεράδικο για λάπτοπ και να εύχεσαι ο δρόμος να μην είναι μακρύς.

    Υ.Γ. Το ναό μου θα τον ήθελα σε αρχαιοελληνικό στυλ με κίονες ιωνικού ρυθμού, πλαισιωμένο από Καρυάτιδες, ο δε γλύπτης που θα φιλοτεχνήσει το άγαλμά μου θα πρέπει να το αποδώσει με Απολλώνιο κορμί αφαιρώντας τα περιττά κιλά! Ευπρόσδεκτος δε, θα είναι και μαρμάρινος περίγυρος με ειδικές θέσεις στις οποίες οι πιστοί θα εναποθέτουν εκλεκτά φαγητά συνοδευόμενα από το κατάλληλο κρασί, τα οποία θα χρησιμεύσουν εις τη σίτιση τη δική μου και του αξιοσέβαστου GiP, προκειμένου να διατηρηθεί η κορμοστασιά μας, αλλά και του ιερατείου (με ότι περισσεύει). Την ευχή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με εντυπωσίασε ο τρόπος που ένωσες τα σχόλιά μας και τα παρουσίασες σαν πρωτοφανή εμπειρία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πω πω .. δεν περίμενα ποτέ κάτι τέτοιο...να αφιερώσεις χρόνο να κάνεις μια ανάρτηση για όλους όσους σου άφησαν σχόλιο στην προηγούμενη ανάρτηση..
    και την παρουσίασες και τόσο όμορφα.με συγκίνησε

    άντε με το καλό να δεκτείς το κομπιουτερ σου υγιή και γεμάτο όρεξη για δουλειά

    την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μια λέξη μόνο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ...Ο τρόπος που τα περιέγραψες, ο τρόπος σκέψης, σου το χιούμορ, σου η ποιότητα, που εκπέμπεις σαν άνθρωπος χωρίς να σε ξέρω προσωπικά σε θεωρώ φίλο μου,και τον εαυτό μου τυχερό που μέσα από τα blog γνωρίζω ανθρώπους με όλη την σημασία της λέξης....

    υγ) με το καλό να το δεχτείς πίσω με το καλό .....
    να έχεις μια όμορφη μέρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tι απομένει να πω? Είσαι α σ υ ν α γ ω ν ι σ τ ο ς στους συνδυασμούς και στα παντρέματα της φαντασίας!!!

    Άσε που εξάπτεις και την φαντασία άλλων για ελληνορωμαικά συμπόσια και θρησκευτικές τελετές αφιερωμένες στον Θεό Απόλλωνα!!!
    Ειλικρινά το απόλαυσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κοίταξες πόσους φίλους έχεις!
    Πάει ένας υπολογιστής από αυτή τη γειτονική χώρα. Τον έχω εκπαιδευτεί για να σου κάνει το καφέ σου το πρωί και ανάβει μόνο του. Είναι υπάκουος, ειλικρινής, ειρηνικός και να επισκευάζεται μόνο του. Θα ερθεί από τη θάλασσα, γιατί του αρέσει να δεί τα ψάρια και τις γοργόνες.

    Un beso y un abrazo. Espero que pronto se solucione el problema, mientras tanto te dejo esta canción de Triana "Abre la puerta, niña". http://www.youtube.com/watch?v=d9uNRGTyBr4&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χι..χαι.. πολύ ωραιο αυτό που διαβασα...το χιούμορ δε άπαιχτο...
    το έπαθα και εγώ αυτό και τελικά επέλεξα την οδό...τραβαμε μπροστα...
    αν και με σερνόμενα βήματα...χι..χι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαχαχα

    Πολύ καλό ! Και πρωτότυπο !

    Gip
    (πολλών τροχών, λεωφορειοφέρνει !)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. βρε Άνθρωπε δεν παίζεσαι λέμε!!!ΧΑ!ΧΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 彡♡` Olá, amigo!

    Tentei traduzir mas não entendi o texto todo... não posso comentar.

    Lindo dia!
    Bom fim de semana!
    Beijinhos.
    Brasil ♡彡.
    ¸.•°`♥✿⊱╮

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με τον δικό σου μοναδικό τρόπο!
    Τι να πω;
    Είσαι αμίμητος!
    Μόλις γύρισα από την δουλειά, σε διάβασα και ακόμα γελάω.
    Χριστόφορος σε όλο το μεγαλείο του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εύγε Χριστόφορε!
    Πάλι έγραψες!
    Κοίτα να δεις τι μπορεί να προκύψει από τον .....θάνατο μιας persona non grata και την φαντασία ενός....Χριστόφορου!




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Aμα έχεις ταλέντο ...ζωγραφίζεις...χαχα
    Καλημέρα Χριστόφορε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι κρίμα να απουσιάζω...
    Να μη σου δώσω μια ιατρική φροντίδα!
    Εχω Μάστερ στα Πισοειδή!

    Χα!Χα!!

    Ο σχολιασμός "μυρίζει" ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ teleytaios
    Φίλε Τελευταίε των...Καβάφηδων. Ο δρόμος είναι μακρύς χωρίς καν να το ευχηθώ. Λες και είναι από λάστιχο φτιαγμένος. Όσο πάω μακραίνει αλλά και την ίδια στιγμή ....μικραίνει κιόλας!
    Σε ότι αφορά το Υ.Γ εγώ θα προσπαθήσω να κλείσω συμφωνία με μια απο τις Καρυάτιδες που γνωρίζω. Όσο για το γλύπτη που θα αφαιρέσει τα περιττά κιλά νομίζω ότι τον έχουμε βρεί. Ή μάλλον ΤΗΝ έχουμε βρει. Ανήκει στην αγέρωχη, ανώτερη, αρία Γερμανική φυλή. Να είσαι σίγουρος ότι τα κιλά σου θα εξαφανιστούν έτσι και απλώς εμφανιστεί στα όνειρά σου.Αν δε αυτά είναι και ερωτικά...τότε πετσί και κόκκαλο θα μείνεις.
    Δεν αντιλαμβάνομαι ποια ύποπτη συνωμοσία οργανώνετε ο αξιοσέβαστος GiP και συ. Είμαι όμως υποχρεωμένος να σας καταγγείλω αμφότερους για αυτήν την εμμονή σας να διατηρήσετε την κορμοστασιά σας την ώρα που ο λαός την χάνει.
    Την ευχή σου την αποδέχομαι μόνο αν εμπεριέχει έμβασμα σε εξωχώρια τράπεζα που έχω ΤΟΥΣ λογαριασμούς μου.
    Ταύτα προς ενημέρωση, αλλά και τήρηση της τάξης την οποίαν προσπαθείς να διασαλεύσεις με τις επιθυμίες σου.
    Άγριος (είμαι Αφρικανός) και θυμωμένος (είμαι και Κρητικός) σε καλημερίζω...με τις δικές μου ευχές που είναι μεγαλύτερες από τις δικές σου! ΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ FLORA GIA
    Δεν έκανα τίποτα περισσότερα από του να συρράψω ότι γράψατε και τους βάλω και λίγο αλατάκι! Να είσαι καλά που ήλθες. Έχουμε δουλειά εκεί μαζί σου. Ευχαριστώ που μου δίνεις χρόνο!

    ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ.SUNSET
    Δελφινάκι μου, σε ευχαριστώ για τα όμορφα σου λόγια. Την ιδέα εσείς μου την βάλατε στο νου με τον ωραίο τρόπο που σχολιάζετε. Άρα η περισσότερη δουλειά έγινε από σας. Εγώ απλώς τον ράφτη έκανα βάζοντας μερικές ραφές εδώ κι εκεί.
    Καλό Σ/Κ να έχεις.








    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ιππότη της κοπτικής-ραπτικής των λέξεων και σεφ της υψηλής μαγειρικής που τ ανακατεύεις όλα με την κουτάλα της μαεστρίας σου...τι να πώ! Παραμένω άναυδη με κομμένη την ανάσα η...Άνασσα!! Τι ...κοπτοραπτού! που είσαι Χριστόφορε Ευπατρίδη μου!
    Μ έκανες να καρφιτσώσω ένα μόνιμο χαμόγελο(πολύ κατάλληλο με την ενδυματολογική μου επιλογή...κατ ευθείαν ελκομένη από την καταγωγή μου μεν, από τη συγκίνηση της στιγμής..δε!)
    Τι αριστοτέχνης της λέξης, τι γευσιγνώστης των λεπτών αποχρώσεων, τι ταλέντο στο κέντημα πάνω στις ..ραφές! Καταπληκτικό! Υπέροχο! Συμφωνώ, επιβραβεύω τον μάστορη! τον θαυματοποιό! με σχεδόν αόρατη κλίση της κεφαλής (με το..διάδημα βεβαίως βεβαίως..)ενώ ταυτόχρονα κλίνουν ανεπαισθήτως την κεφαλή τους όλες οι κυρίες των τιμών...που με συνοδεύουν..και όλες φορούν αέρινα πέπλα από παλιά δαντέλα...
    Μάλιστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ precious dreams
    Η γενναιοδωρία σου είναι συγκινητική. Να είσαι δε βέβαιος ότι τα αισθήματα φιλίας και εκτίμησης είναι αμοιβαία.
    Και έχεις δίκιο όταν λες ότι μπορεί να γνωρίσεις αξιόλογους ανθρώπους εδώ μέσα χωρίς να τους έχεις δει ποτέ. Μου έχει συμβεί και μου συμβαίνει.
    Χαρά μου που σε βλέπω και σε ευχαριστώ για πολύ όμορφα λόγια. Να περάσεις όμορφα.

    @ kariatida62
    Έχω υποσχεθεί στον πρώτο που είναι teleftaios ότι θα χρησιμοποιήσω την γνωριμία μας εδώ μέσα για να ικανοποιήσει τις ματαιόδοξες επιθυμίες του. Σε παρακαλώ κάνε ότι περνάει από το χέρι σου γιατί τυχαίνει ο μπαμπάς του να ήταν καθηγητής στο σχολειό μου στην Αφρική. Καλό παιδί είναι αλλά θέλει λίγο στρώσιμο γιατί κάνει παρέα με κείνον τον φοβερό GiP.
    Πάντως σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και πιο... ασυναγώνιστο πλάσμα από σένα μάλλον με δυσκολία θα το βρει κανείς!





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. censurasigloXXI
    Tengo mucha suerte de tener amigos como ustedes. Me da coraje para todas las dificultades!
    Υπέροχο το τραγούδι που μου αφιέρωσες. Με έκανε να ανατριχιάζω από ευχαρίστηση. Ευχαριστώ πολύ.

    @ Ρούλα - Σμαραγδένια
    Αυτό το "χι χι" μου άρεσε πολύ. Μου θυμίζει σκανταλιάρικο παιδάκι! Πες μου μόνο ότι δεν αφήνεις τον Σμαραγδένιο να κουράζεται πολύ. Κι εσύ να αφήνεις την ματιά σου και την σκέψη σου να πλανιέται όμορφα.
    Να είσαι καλά. Ελπίζω δε ότι όποτε ξανακατέβω κάτω να ιδωθούμε. Καλό Σ/Κ.

    @GiP Mε σένα και κάτι άλλους φίλους σου με περισσότερα κιλά δεν θα λεωφορειοφέρνει, θα λεωφορειγέρνει! χα χα χα.
    Ετοιμάζω σκύλο εκπαιδευμένο να δαγκώνει το αφεντικό που αρνείται να πηγαίνει βόλτα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ ElenaG
    Πρώτον δεν ξέρω αν είμαι Άνθρωπος. Στην Αφρική γεννήθηκα και μπορεί να υπάρχουν και γονίδια γορίλα μέσα μου. Και ύστερα παίζομαι και παραπαίζομαι αρκεί να με παίζουν οι άλλοι και ...ευτυχώς με παίζετε εσείς και σας ευχαριστώ! Να είσαι καλά κορίτσι μου!

    @ Magia da Inês
    Para mim vale a pena você está aqui! Você é tão doce!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΡΕΛΗΣ
    Βρε θηρίο εύχομαι να μην ταξιδεύεις πάλι Σ/Κυριακο!
    Ελπίζω την Δευτέρα όταν πας στην δουλειά να έχεις σταματήσει να γελάς μην βρούμε και τον μπελά μας και δεν είναι εποχές για τέτοια ε; χα χα χα .
    Να είσαι καλά φίλε μου! Σε ευχαριστώ.

    @xristin
    χα χα χα! Πολύ μ άρεσε αυτό! Αλλά εκείνο το persona non grata πολύ μου ερέθισε την φαντασία! Είσαι πολύ καλή και νομίζω ότι έχουμε και δουλειά μπροστά μας ε;
    Καλό Σ/Κ φίλη μου χριστίν.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @mia
    ....Και φτιάχνεις και ωραίες, ελκυστικές βιτρίνες με πρωτοτυπία! Ετσι; Καλημέρα mia μου με υγεία!


    @Γιαγιά Αντιγόνη
    Εσύ ποτέ δεν απουσιάζεις. Είτε σε βλέπω είτε όχι, πάντα εδώ είσαι. Να το ξέρεις. Αλήθεια με τα...Πισοειδή τα καταφέρνεις; Με εκπλήσσεις! Α μα την άλλη φορά (φτου φτου στο κόρφο μου) θα σε συμβουλευτώ!
    Μυρίζει ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ε; Μα ποιος είναι ο τύπος αυτός; Τον γνωρίζω; χα χα χα


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ Ρεγγίνα
    Σεβαστή μου Άνασσα...με την κομμένη ανάσα, πες μου σε παρακαλώ με το δαντελο-γαντοφορεμένο σου χέρι στην πλουμιστη καρδιά σου, τι να σου γράψω τώρα. Οι εικόνες που ζωγράφισες στο σχόλιο σου με κείνο το λεπτό σου χιούμορ με γεμίζουν τόσο που μου είναι αδύνατον να κάνω χρήση των κοπτοραπτικών μου ικανοτήτων, φοβούμενος μήπως και το αποτέλεσμα είναι κατώτερο των ανακτορικών απαιτήσεων και υπάρχει και η γκιλοτίνα εκεί στην άκρη, που καιρό έχει να χρησιμοποιηθεί. Κάποιος την λαδώνει τώρα και μαθαίνω ότι γίνεται κατ εντολή σου οπότε ας κάτσω εγώ στα αυγά μου (κυριολεκτικά) να δω αν το λάδωμα είναι για μουσειακούς λόγους ή για λειτουργικούς.
    Προς το παρόν ας επιτρέψει η μεγαλειότης σου να σηκωθώ από ωά μου γιατί μουδιάσανε κάπως είναι η αλήθεια και εκείνα τα αέρινα πέπλα των κυριών που σε συνοδεύουν μου κάνουν την κατάσταση χειρότερη.
    Με όλον τον σεβασμό μου,
    Ο "κοπτοραπτού" αυλικός σου Χριστόφορος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. πολύ πρωτότυπο,τι να σου πω ξεπερνάει η φαντασία σου κάθε κλισέ!

    Τι είπαμε ψαράκι και ελίσσεσαι σε άγνωστα νερά??

    Το πισί σου εύχομαι να επανέλθει στην υγεία του ώστε να σε απολαμβάνουμε περισσότερο!

    Λίγο μετακόμισα λόγων θυελλωδών ανέμων μα βλέπω ενημερώθηκε η sidebar σου οπότε θα με βρείς:))

    Δροσερά,θαλασσινά με φθινοπωρινά αρώματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Υπάρχει εξήγηση για όλα αυτά. Είσαι πλασμένος από συστατικά πατέρα και φίλου. Είσαι ένας ευρύτερος πατέρας για τους ανθρώπους που συναναστρέφεσαι.

    Καλοτάξιδο το βιβλίο σου και καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ zoyzoy
    Θα μείνεις σε μια μεριά ή όχι; Θα ζαλιστώ με τις μετακινήσεις σου! χα χα χα
    Το sidebar μου δεν αστειεύεται! Τι νόμιζες δηλαδή θα σε άφηνε να βολοδέρνεις στα πέλαγα και θα δεν θα είχε τα μάτια του πάνω; Είναι sidebar με αδυναμίες. Τι να κάνουμε;
    Ευχαριστώ για τα κολακευτικά σου λόγια και κείνα με τα φθινοπωρινά αρώματα τα δέχομαι με ευχαρίστηση.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ Κωνσταντίνος Κόλιος
    Ειλικρινά θαυμάσιο αυτό που έγραψες σύντροφε. Με συγκίνησες ιδιαίτερα. Το έχω πει: Εσύ και κρασί έχετε κοινό σημείο: Ποιότητα που με τον χρόνο αναβαίνει. Το που θα φτάσεις εσύ....δεν ξέρω κι αν υπάρχει όριο δηλαδή!
    Ευχαριστώ Κωνσταντίνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Από την ώρα που διάβασα το
    κείμενο σου,χαμογελώ συνέχεια!
    Ολη η ανάρτηση είναι πράγματι
    πανέμορφη και πρωτότυπη!!!
    Καλή Κυριακή να περάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ερχόμουν ακριβώς μετά από τα precious dreams, και είπα η αφρικάνα, φτού, άντε να φτου-ρίσεις τώρα εσύ. Έτσι βγήκα από τις φυλλωσιές και αφού δεν απάντησες στην ερώτηση μου για τον Τελευταίο, είπα να κάνω την χαριτωμένη και άρχισα να χοροπηδώ τραγουδώντας με την αφρικάνικη προφορά μου, marimar, marimaaaaaar.
    Το είπες και το έκανες, μα με τόσο όμορφο τρόπο, που κάθε ένας από μας νιώθει κολακευμένος, χαρούμενος με τον τρόπο που ενέταξες το σχόλιο του στο όλο σου εγχείρημα , αντάξιο αυτού «που μυρίζει Χριστόφορος». Μετά ταύτα ο τίτλος του κοπτοραπτού των λέξεων σου απονεμήθηκε επάξια από την άνασσα Ρεγγίνα, ευρύτερε πατέρα των ανθρώπων, όπως μόνο ο Κωνσταντίνος μπορούσε να σκεφτεί να σε αποκαλέσει.
    « Ὡς χαρίεν ἔστ' ἄνθρωπος, ὅταν ἄνθρωπος ᾖ»
    Καλή Κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ Frezia
    Μα εγώ δεν έκανα τίποτα άλλο από το να ράψω και να βάλω μερικές παραμάνες εδώ κι εκεί. Εσείς τα κάνατε τα υπόλοιπα.
    Ευχαριστώ για το υλικό που μου δώσατε.
    Καλή Κυριακή.


    @marimar
    Μα δε μου λες marimaaar τι ώρα είναι αυτή; 2:09 πμ! Η κόρη του δράκουλα είσαι;
    Έτσι εξηγείται το πανέμορφο :
    «« Ὡς χαρίεν ἔστ' ἄνθρωπος, ὅταν ἄνθρωπος ᾖ»
    Ειλικρινά κάτι τέτοια με τρελαίνουν με την σοφία και την καλαισθησία τους.
    Το πόσο χάρηκα τις αντιδράσεις σας δε λέγεται. Με άλλες γέλασα με άλλες συγκινήθηκα αλλά με όλες ένιωσα περήφανος που βρίσκομαι στον κύκλο αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Mα τι είσαι εσύ Χριστοφόρε μου?
    Πως τα έκανες όλα αυτά κι άργησα να τα πάρω και χαμπάρι?
    Τι Δελφίνια αγκαλιά με Καρυάτιδες, τι Λυχνάρια να φωτίζουν
    μια χαρούμενη αφρικάνα Μarimar, τι φίλους , γνωστούς κι αγνώστους
    τους έβαλες στο multi κι έβγαλες ένα από τα ωραιότερα , χιουμοριστικά,
    χαριτωμένα κείμενα που έχω διαβάσει?
    Είσαι πραγματικά απίστευτος και μου αρέσει το χιούμορ σου !!!

    Τελικά ΠιΣινιστικήν έμαθες ή θα σε αφήσω μετεξεταστέο?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ Levina Vil
    χα χα χα Όχι ΠιΣινιστικήν δεν έμαθα ακόμη φαρσί που λένε. Αλλά που θα πάει με λίγα μαθήματα από σένα ακόμη θα μιλάω ΠιΣινιστικήν. Ελπίζω να μην την μιλάω με προφορά.....ΠιΣινοστικήν βέβαια! χα χα χα
    Και Λεβίνα μου μη με προκαλείς να αρχίσω να λέω εγώ τι είσαι εσύ για μας εδώ γιατί θα μαλώσουμε αγρίως και σε άψογη ΠιΣινιστικήν μάλιστα.
    Σε ευχαριστώ που είσαι εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Mη μου στεναχωριέσαι..ούτε που θα καταλάβεις την απουσία μου!
    Θα φροντίζω πάντα είτε έτσι είτε αλλιώς, να με αισθάνεσαι κοντά σου! :)
    Σ'αγαπώ πολύ καλέ μου φίλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @kariatida62
    Πάντως να ξέρεις ότι χωρίς εσένα εδώ θα είναι σαν φαγητό χωρίς, αλάτι, χωρίς, λάδι, χωρίς, πιπέρι, χωρίς μπαχαρικά, χωρίς φαντασία, χωρίς εκείνο το άγγιγμα του χεριού που το κάνει νόστιμο.
    Τα αισθήματα είναι απολύτως αμοιβαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. (συγνώμη γιά τη μικρή μουτζουρίτσα πιό πάνω, διορθωση στο λινκ....)



    Μα δεν πήρα "χαμπάρι" ότι ιάθηκε το καλό σου. Η μήπως εισακούσθηκαν οι παρενέσεις μας και το συνταξιοδότησες και τούτο δω είναι φιντανάκι (στραβάδι, ψαρούκλα δηλαδή). Αααααα το απόλαυσα. Με αντάμοιψες και με το παραπάνω γιά την αναμονή μου... Ετσι κι εγώ απ΄τη χαρά μου αρπάζω το βιολί και καθώς παίζω τον πιό αγαπημένο μου ουγγαρέζικο χορό του Μπράμς τον 5ο ..............

    http://www.youtube.com/watch?v=NPNN-Gl3aXw


    απομακρύνομαι χορεύονται ένα αγαπημένο μου κομμάτι με βήματα Irish Dance εξαιρετικά αφιερωμένο σε σένα

    http://www.youtube.com/watch?v=03rx2S6TVo4&hd=1

    υγ σε παρακαλώ να κοιτάξεις και τους δύο συνδέσμους που σου δίνω.

    Φωτεινή μέρα εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Χριστόφορε, καταπληκτικός και στο σπονδυλωτό φιλμ! Ένα τέλειο κολλάζ (για να χρησιμοποιήσω και τη γλώσσα του ζωγράφου) το δημιούργημά σου, που έχει και αφηγηματική, αλλά και εικαστική συνιστώσα (...καμμία σχέση με άλλου τύπου συνιστώσες...)... Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @Mary-Ginger
    Κυρία μου, την μελαχροινή καλλονή με τα κόκκινα, που χορεύει επίτηδες για να με αναστατώσεις την έστειλες; Τι πλάσμα και τι μουσική.
    Όταν έγραφα βέβαια τις Ουγγαρέζικες ραψωδίες του Μπραμς είχα στο νου μου και πάντοτε ανατριχιάζω όταν τις ακούω. Αλλά να μου βάλεις και πειρασμό μετά; Δεν με λυπάσαι; ε; χα χα χα Όχι όχι υπέροχα ήταν. Να σαι καλά! Φωτεινό βράδυ να έχεις εσύ, αν κι εσύ από μόνη σου είσαι φως.


    @ nameliart
    Μπλέξαμε στις συνιστώσες ε; χα χα χα. Να σου πω. ¨Οσο διάβαζα τα σχόλια των παιδιών - τρόπος του λέγειν- μου γεννήθηκε η ιδέα. Δεν ήξερα καν πως θα το κάνω. Απλώς κάθισα το έκανα και είχα και τα μούτρα να το δημοσιεύσω κιόλας. Πάντως το διασκέδασα.
    Είδα ότι έχεις ανεβάσει νέο έργο θα το δω όταν όλες οι λειτουργίες του υπολογιστή μου με τον νέο δίσκο αποκατασταθούν και εγκατασταθούν ξανά. Δεν μου γλυτώνεις εσύ μικρό κοριτσάκι με τα πινέλα!



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. NΑ! Τέτοια διαβάζουν οι άσπονδες φίλες μου και θα μου σούρουν πάλι τα εξαμάξεις ότι παραπλανώ. Μα καλέ μου Χριστόφορε, Ιρλανδέζικο χορό υποσχέθηκα και Ιρλανδέζικο χορό είδες. Εεεε τώρα η συγκεκριμένη χορεύτρια είχε προσθέσει ανατολίτικες εσάνς. Ετσι ομως το έκανε πιό ενδιαφέρον. Καλό βραδάκι λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @Mary-Ginger
    Μα δε μπα να ήτανε και ισλανδο-φλαμανδικο-ινδονησιακο-βιρμανικός ο χορός! Η κοπέλα που μένει; χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Έλειψα για λίγο και τσουπ, παρεισέφρησαν και χορεύτριες. Και τι να δω; Ζητάμε και διευθύνσεις !!!! Εν τω μεταξύ αμέριμνη εγώ, σουλατσάροντας ως "κόρη του δράκουλα", συνάντησα μια αγαπημένη φίλη από τα όμορφα χρόνια του σχολείου και του οικο-τροφείου. Βγήκανε κάτι λευκώματα στη φόρα, αλλά η ίδια μου λέει το δικό της, στο οποίο είχα γράψει εγώ, δεν είναι προς .... δημοσίευση. χα χα χα Κύριος οίδε τι έγραφα!!!!
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλό και τούτο!
    Έχω να κάνω βόλτες τελευταία σπάνια στα μέρη σου!!
    Σήμερα, με ένα στραμπούληγμα στο ποδάρι μου, έχω πολύ
    χρόνο..¨-((((
    Μήπως μπορώ να σε προσλαμβάνω για κειμενογράφο;
    Φιλιά πολλά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ε δεν το πιστεύω αυτό που μόλις διάβασα! καλά εισαι απίστευτος μερικές φορές!! τι να πω δεν ξέρω...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή