Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΤΑΠΕΙΝΟ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ








        Την  Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012 στις 19:00 από το βιβλιοπωλείο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΗ ΣΤΟΑ (Ανδρέα Παπανδρέου 11, εντός της στοάς, στο Χαλάνδρι) και τις εκδόσεις BOOKSTARS,  θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Χριστόφορου Παπαχαραλάμπους:


                                                                   "Ο διάδρομος"

    Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας Γιώργος Παυλίδης.


    Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και Φάνης Μουρατίδης. 
 



ΣΗΜ:

Όσες και όσοι από σας θα θέλατε να διαβάσετε την χθεσινή  ανάρτηση μου με το διήγημα 
"Η ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΊΩΝ"  
το οποίο έχει σχέση με την παραπάνω εκδήλωση
 βρίσκεται ακριβώς εδώ από κάτω.  


     Του ήταν πραγματικά αδύνατο να καταλάβει πως βρέθηκε εκεί. Κάτι θα πρέπει να του είχε συμβεί. Ίσως μάλιστα να ήταν και κάτι σοβαρό για να μην έχει την παραμικρή ανάμνηση για το πως και κάτω από ποιες συνθήκες βρέθηκε σε κείνο το απαίσιο μέρος. 
    Εκείνος που τόσο καιρό είχε εκείνη την απόλυτη ελευθερία να κινείται νύχτα-μέρα όπου και όπως ήθελε, να απολαμβάνει τα χωρίς προορισμό ταξίδια του, να χαίρεται όποτε αντίκριζε άγνωστα μάτια να τον κοιτάζουν - όχι μόνο να τον κοιτάζουν- αλλά και να μπαίνουν μέσα στην ίδια την ψυχή του. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση του ήταν να βλέπει  εκείνους που χαμογελούσαν όταν έβρισκαν κάτι ενδιαφέρον στον χαρακτήρα του ή ανακάλυπταν το χιούμορ που κρύβονταν μέσα του. Αυτοί γίνονταν αμέσως οι καλύτεροί του φίλοι και ας μην του απηύθυναν ποτέ τους τον λόγο. Αρκούσε το χαμόγελο που έβλεπε στα χείλη και η λάμψη στα μάτια τους.
    Τίποτα δεν τον υποχρέωνε να μένει μαζί τους ή να τον περιορίζουν σε χώρους, που δεν του επέτρεπαν να κινείται όπως εκείνος ήθελε. 
Πήγαινε κι ερχόταν όπου και όπως τον καλούσαν, χωρίς να γνωρίζει πως γινόταν αυτό. Αλλά δεν τον ενδιέφερε. Αρκεί που ταξίδευε. Δεν μπορούσε ποτέ να μετρήσει τους τόπους που πήγε έστω και για ελάχιστο χρόνο, ούτε τα μάτια που αντίκρισε να τον κοιτάζουν με ενδιαφέρον αλλά και αρκετές φορές με ανία. Αυτά όμως δεν τον ενδιέφεραν. Το ταξίδι τον συνάρπαζε έτσι όπως τον οδηγούσε το τεράστιο και πολύπλοκο εκείνο δίκτυο για τόσο καιρό. 
    Τώρα, το ταξίδι πήρε τέλος!     
Να όμως που τώρα βρέθηκε - δεν είχε ιδέαν που- στριμωγμένος ανάμεσα  σε άλλους που τον πίεζαν ασφυκτικά από δεξιά κι αριστερά, ίσως κι από πάνω. Πίσω του προφανώς υπήρχε κάτι σαν τοίχος γιατί ένιωθε την πλάτη του να ακουμπάει σε κάτι άκαμπτο. 
Δεν είχε την παραμικρή δυνατότητα να κινηθεί. Ούτε να ανασάνει δεν μπορούσε. Το φως εκεί δεν του επέτρεπε να δει τι ήταν εκείνο το μέρος. 
    «Σε φέρανε επιτέλους ε;» Άκουσε μια λεπτή φωνούλα να του λέει από τα αριστερά του.
Έκανε να γυρίσει προς τα εκεί αλλά ήταν αδύνατον καθώς αυτός που του μίλησε, ήταν ολόκληρος κολλημένος πάνω του. Και μάλιστα είχε την αίσθηση ότι ήταν και πιο ψηλός του. 
Προσπάθησε να απαντήσει, αλλά το μόνο που κατόρθωσε να βγάλει ήταν κάτι βραχνά ακατάληπτα αλαμπουρνέζικα.
    «Μην ανησυχείς!» είπε τώρα κάποιος από τα δεξιά. Αυτή η φωνή ήταν σαφώς πιο βαριά. «Είναι επειδή δεν έχεις μιλήσει ποτέ σε όμοιούς σου. Σε λίγο θα λυθεί η φωνή σου», συνέχισε η βαριά φωνή. 
    «Μα....μα.....μα.....Π π ποιοι είστε;» Κατόρθωσε να ψελλίσει τελικά. 
    «Χα χα χα!» άκουσε από κάπου πιο μακριά κάποιον να γελάει. «Αφήστε τον θα συνηθίσει σε λίγο ο μάγκας!» η φωνή ερχόταν από κάπου απροσδιόριστα. 
Σαν από πιο ψηλά να ερχόταν τούτη η φωνή.
    «Έχουμε ακούσει για σένα!» είπε η βαριά φωνή από τα δεξιά του. «Τώρα τελευταία για σένα μιλάνε.»
    «Για μένα;» ρώτησε. Η φωνή του είχε πραγματικά στρώσει.
    «Βέεεβαια. Για σένα φιλάρα! Θα μας τρελάνουν για πάρτη σου!» είπε μια άλλη φωνή από πιο μακριά. 
    «Μα γιατί; Τι έκανα;» ρώτησε εκείνος. 
    «Εσύ; Εσύ ουδέν έπραξες. Άλλοι τινές έπραξαν και ποίησαν εσέ.» Μια ξεθυμασμένη σαν γέροντα φωνή ακούστηκε σαν ερχόταν από κάτω του. Παράξενα μιλούσε τούτος.
    «Κοίτα!» του είπε η λεπτή φωνούλα από τα αριστερά του. «Τόσο καιρό  εδώ που είμαστε οι περισσότεροι, ακούγαμε τους.... "κινητούς" που μπαινοβγαίνουν και κάθονται πάνω σε κείνα τα πράγματα με τα τέσσερα στηρίγματα από κάτω, να μιλάνε για σένα.»
    «Για μένα;» ρώτησε εκείνος προσπαθώντας να κινηθεί λιγάκι για να βολευτεί κάπως έτσι όπως ήταν στριμωγμένος
    «Μην κουνιέσαι γιατί μας ενοχλείς! Εμείς καιρό τώρα  ήμαστε έτσι και συνηθίσαμε. Και εσύ θα συνηθίσεις!» Είπε ο.... "βαρυοφωνος". 
    «Μα γιατί μιλάνε για μένα αυτοί οι .....κινητοί; Και τι είναι αυτοί;»
    «Χα χα χα χα» ακούστηκε πάλι το γέλιο από κάπου πιο μακριά. «Μα χρυσέ μου, μιλάνε για σένα γιατί ένας από του κινητούς εδώ μέσα έφτιαξε εσένα! Ποιοι είναι οι κινητοί; Θα μάθεις! χα χα χα Σε λίγο κάποιος από αυτούς θα φανεί για να πάρει κάποιον από μας! »
    « Έφτιαξε εμένα κάποιος από αυτούς τους κινητούς; Μα πως; Και γιατί έρχονται και μας παίρνουνε;» ρώτησε
    «Κοίτα το πως μας φτιάχνουν οι κινητοί κανείς από μας δεν το ξέρει!» Απάντησε μια άλλη φωνή. «Είναι το μεγάλο μυστήριο που κουβεντιάζουμε μεταξύ μας όλο τον καιρό που ήμαστε εδώ. Το γιατί μας παίρνουν επίσης είναι ένα μυστήριο και ένα μαρτύριο!» Είπε κάποιος που ερχόταν από άλλο σημείο του χώρου. 
    «Μαρτύριο; Γιατί μαρτύριο; Μας τυραννούν;» είπε εκείνος όλο άγχος. 
    «Κοίτα δεν το κάνουν από κακία νομίζω. Αλλά έχουν την δυσάρεστη για μας συνήθεια μόλις βρεθούμε στις μακριές τους απολήξεις με τα δέκα μικρά τους πλοκάμια, να τρίβουν και να γυρίζουν τα φυλλοκάρδια μας χωρίς να νοιάζονται αν εμείς θέλουμε να αποκαλύψουμε όσα κρύβουμε εκεί μέσα ή όχι.» Απάντησε μια πολύ σοβαρή φωνή με αργό τρόπο ομιλίας. 
    «Ανοησίες! » φώναξε μια τσιριχτή φωνή. «Λέτε βλακείες! Μα αφού οι κινητοί έχουν βάλει μέσα στα φυλλοκάρδια μας όσα έχουμε! Εμάς απλώς μας τα έχουν δανείσει για να τα φυλάμε.»
    «Είμαστε ανόητοι που καθόμαστε εδώ φυλακισμένοι και τους φυλάμε, όσα έχουν βάλει στα φυλλοκάρδια μας και μετά να μας μαντρώνουν εδώ!» Φώναξε μια νεανική φωνή από όχι πολύ μακριά. «Να τους επιστρέψουμε όσα έχουν καταθέσει στα φυλλοκάρδια μας και να λευτερωθούμε! Τι θα μας κάνουν; Το πολύ-πολύ να μας κάψουν. Και λοιπόν; Καπνός θα γίνουμε και θα ταξιδεύουμε ελεύθερα όπου θα φυσάει ο άνεμος!» Τον σύντομο λόγο της νεανικής φωνής ακολούθησαν πολλές  άλλες φωνές που φώναζαν επαναλαμβανόμενα:
«Καλύτερα καπνός, παρά δειλός και σιωπηλός!» 
     Σε λίγο όλος ο χώρος βούιζε από την σύνθημα:  «Καλύτερα καπνός, παρά δειλός και σιωπηλός!» 
Μόλις κατακάθισαν οι κραυγές η νεανική φωνή που γέννησε την συνθηματολογία, ξαναφώναξε: 
    «Να αδειάσουμε τα φυλλοκάρδια μας; Να τους επιστρέψουμε τα δανεικά;» φώναξε.
    «Ναι, ναι, ναι, ναι. Άδεια φυλλοκάρδια τώρα - είναι σωστή η ώρα!» φώναζαν οι περισσότεροι ρυθμικά. Υπήρχαν και μερικές αντιρρήσεις που έλεγαν ότι οι  ασυλλόγιστες επαναστάσεις βγαίνουν σε κακό.Αλλά οι υποστηρικτές της νεανικής φωνής κάλυπταν τους διστακτικούς με το σύνθημα: «Καλύτερα καπνός, παρά δειλός και σιωπηλός!» 
    «Πάμε; Πάμε τώρα; Όλοι μαζί;» φώναξε η νεανική φωνή. 
    «Πάαααμε! Τώρααααα!» ακούστηκε από όλο τον χώρο πια.
Σε λίγο εκείνος, ένιωσε μυριάδες μικροσκοπικά στίγματα, να φεύγουν μέσα από τους δυο του γείτονες τον δεξί και τον αριστερό, αλλά και από πάνω. Τα στίγματα σέρνονταν γύρω του σαν μικροσκοπικά έντομα και μετά χάνονταν κάπου όπου δεν μπορούσε να δει. 
    «Εσύ μην προσπαθήσεις να λευτερωθείς γιατί ακόμη είσαι απαρουσίαστος. Μόλις σε παρουσιάσουν κανονικά και θα έχεις την υποχρέωση να φυλάς την κατάθεση του δικού σου "κινητού", μετά την παρουσίαση θα μπορείς κι εσύ να λευτερ....», είπε ο βαρυόφωνος χωρίς να τελειώσει την φράση του καθώς χιλιάδες μικροσκοπικά μαύρα στίγματα συνέχισαν να βγαίνουν από μέσα του και να χάνονται, ώσπου αραίωσαν και μετά σταμάτησαν.
    Βαθιά σιωπή έπεσε γύρω του, όταν ξάφνου από ψηλά άναψε φως. 
Ένα πλάσμα παράξενο που κινιόταν πάνω σε δυο μακριές απολήξεις, ήρθε και στάθηκε μπροστά του. Πιθανότατα ήταν ένας από τους "κινητούς". 
    «Μα τι γίνεται εδώ!» φώναξε « Έχει γεμίσει τόπος μυρμήγκια! Μα μυρμήγκια στην βιβλίοθήκη;»
Με την φωνή που έβαλε, ήρθε και ένα άλλο πλάσμα ίδιο, που όμως είχε μερικές διαφορές από τον πρώτο κινητό και έσκυψε. 
    «Δεν είναι μυρμήγκια! Κάτι άλλο είναι! Παράξενο! Μοιάζουν με γράμματα!» είπε ο δεύτερος κινητός. 
    «Γράμματα; Μα τι λες τώρα. Πως βρέθηκαν τα γράμ.....» Ο πρώτος κινητός σταμάτησε απότομα να μιλάει. Και ύστερα κοίταξε ένα από τα κοντά και λεπτά του πλοκάμια και φώναξε: «Δίκιο έχεις γράμματα είναι. Μα πως βρέθηκαν εδ...» Απλώνει την πάνω μακρύτερη του απόληξη αρπάζει τον διπλανό του, τον βαρυόφωνο, τον ανοίγει και φωνάζει:
    «Άδειο είναι. Λευκές σελίδες! Θεέ μου! Μα πως; »
Οι δύο κινητοί  άρχισαν να πιάνουν διάφορους  άλλους από διάφορα σημεία, τα άνοιγαν και φώναζαν: "Λευκές οι σελίδες! Τίποτα! Όλα είναι άδεια! Χαθήκανε τα γράμματα! Μα πως;»
    Ο πρώτος και πιο μεγαλόσωμος από τους κινητούς κινήθηκε με αγωνία και τον έπιασε, με τις δυο απολήξεις με τα δέκα λεπτά του πλοκάμια, με βιάση και άγχος. Τον άνοιξε. 
    «Ουφ! Το δικό μου είναι εντάξει!»
Κρατούσε στα χέρια του έναν τόμο, με τίτλο: «ο διάδρομος».
    «Ευτυχώς! » είπε ανακουφισμένος ο άλλος κινητός. «Την γλυτώσαμε. Τι θα κάναμε αν κι αυτό ήταν κενό; Πως θα κάναμε στην παρουσίαση;»
     «Εντάξει, η παρουσίαση θα γίνει κανονικά. Μετά, δεν ξέρω τι γίνει!» Είπε ο κινητός εκείνος που τον κρατούσε με τις λεπτές του απολήξεις και τον έτριβε σκεφτικός πάνω σε κάτι λευκές τρίχες στο μάγουλό του. 
«Μετά την παρουσίαση θα τα πούμε! Χε χε χε!» Έκανε σαρκαστικά το βιβλίο και το κόκκινο εξώφυλλό του έγινε ακόμη πιο κόκκινο από την υπερένταση!



Υ.Γ 

Θα ήθελα εδώ να ζητήσω συγγνώμην από τις φίλες και τους φίλους μου που αμέλησα να επισκεφτώ τις τελευταίες μέρες καθώς πάνω στα μύρια όσα τρεχάματα που όλοι έχουμε, μου προστέθηκε και η παρουσίαση αυτή για την οποίαν δεν είχα  ιδέαν πόσα πράγματα έπρεπε να κάνω. Τουλάχιστον όμως αυτή είναι μια ευχάριστη εκδήλωση στην οποίαν ίσως δω ανθρώπους με τους οποίους συνομιλώ τόσο καιρό από τούτον τον χώρο αλλά ποτέ από κοντα. 
    







    
     

67 σχόλια:

  1. Ένας και Μοναδικός !

    Άπαιχτος ! Φοβερή έμπνευση, ασύλληπτη μαεστρία !

    Μπράβο από καρδιάς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μη τολμήσεις να μου πεις, ότι τα λέω τυπικ΄λα ή επειδή είμαστε φίλοι γιατί θα έρθω εκεί δεν θα σου μείνει στο "διάδρομο" ούτε τελεία !

    Μη ξεχνάς πως μιλάς με "ΓΟΜΑ" !!!

    χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε εσύ και να βήξεις θα το κάνεις με τρόπο μοναδικό!
    Είσαι απίθανος!
    Χαιρετώ σε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. με καθήλωσε η ιστορία!!!
    Υπέροχη!!
    Περιμένω λεπτομέρειες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mε χαρά θα περιμένουμε τον διάδρομο.
    Μπορεί να είμαστε κάπου εκεί ανάμεσα στον κόσμο να τον δούμε να κάνει το ντεμπούτο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχο,μοναδικό Χριστόφορε ,οπως μόνο εσυ ξέρεις να γράφεις , σου έστειλα τις ευχές για καλή επιτυχία!
    Καλό βράδυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Που να πάει το φτωχό μυαλό μου στην κατάληξη της ιστορίας σου... Έμεινα άναυδος στην κυριολεξία!

    Μπράβο για την υπέροχη σύλληψη κι εκτέλεση μιας εξαιρετικής ιστορίας, έστω κι αν είναι ο πρόλογος για την παρουσίαση του βιβλίου σου. Μπράβο και πάλι μπράβο!

    Την καλημέρα μου.

    Υ.Γ. Εξαιρετικό και το δεύτερο σχόλιο του GiP... "Μιλάς με ΓΟΜΑ"! Εκπληκτικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλοταξιδο το βιβλιο σου ευχομαι και να κανετε μια επιτυχημενη παρουσιαση! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φανταστική αφήγηση, όπως όλες άλλωστε!!
    Καλή επιτυχία στην παρουσίαση...
    Βάζουμε και εμείς ένα μικρό λιθαράκι στην διάδοση αυτής της παρουσίασης: Χριστόφορος Παπαχαραλάμπους - "Ο διάδρομος"

    Να είστε πάντα καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χριστόφορε η μοναδική σου γραφή τυπωμένη!
    Κατακλυσμένη από την φρέσκια μυρωδιά στο ξεφύλλισμα!
    Αυτός ο διάδρομος είναι ο χώρος εκτόξευσης!

    Πόσο θα ήθελα να ήμουν εκεί!

    Εστω και δίχως αφιέρωση θα το έχω!

    Καλή επιτυχία στην εκδήλωση!
    Θα είμαι εκεί νοερά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καλή επιτυχία στη παρουσίαση και μπράβο για την συγγραφή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εύγε νέε μου!!!!(ε τώρα τι να κάνω έτσι πάει το εύγε!)

    νομίζω να επισπεύσεις και να συνδυάσεις το ταξίδι σου στη Κύπρο(επιστροφή στις ρίζες!) με μια παρουσίαση του βιβλίου.Τι λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και ξεκίνησα να διαβάζω..και λέω μέσα μου χριστοφορος είναι αυτός..που το πάει που το πάει... διάβαζα προσεκτικά την κάθε σου λέξη, μέσα μου έλεγα το έχω το έχω.. εκεί το πάει αλλού το πάει....ΕΕΕΕΕ στο τέλος ξεφτιλίστηκα... είσαι μοναδικός/.. άλλη φορά θα τα διαβάζω απο το τέλος...χιχιχιχιμοναδικο .. μακάρι να ήμουνα Αθήνα να σε γνωρίσω και από κοντά... όμως νοερά θα είμαι εκεί.. ξέρεις εγώ με τα όνειρα τα πάω μια χαρά.. οπότε σε μια γωνιά θα είμαι και εγώ εκεί....
    καλή επιτυχία από καρδιάς να έχεις..αν και την θεωρώ εξασφαλισμένη..... καλό μεσημέρι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πόσο θα ήθελα να είμαι κι εγώ εκεί!!!Δύσκολο όμως, γιατί θα κατέβω Αθήνα στις 25.Να περάσετε όμορφα, να απολαύσεις όλες τις στιγμές και καλοτάξιδος ο "διάδρομος" καλέ μου Χριστόφορε!

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ GiP
    Τολμώ να τα βάλω με μια ΓΟΜΑ; Να έρθουν εκεί οι άνθρωποι και να πουλάμε βιβλία με λευκά φύλλα; Και το ΣΔΟΕ; Και ούτε ήξερα δε πως ήμαστε φίλοι! Αλήθεια ήμαστε; Μα γιατί δεν μου τόπε κανείς αυτό; Κάτι θα έκανα για να αποφύγω τόοοοσο βάρος. Πόσα κιλά είπαμε; Την Πέμπτη θα το ρίξούμε στα παγωτά 100%. Όχι 0% και βλακείες. Να σαι καλά ρε ΓΟΜΑ!

    @ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΡΕΛΗΣ
    Αν με δεις να βήχω Στρατή θα τα χάσεις. Κανείς σε όλο τον κόσμο δεν βήχει σαν εμένα. Ο βήχας μπορεί να σταθεί και στην σκάλα του Μιλάνο - ιδίως αν κάνει και κρύο! χα χα χα
    Χαιρετώ σε κι εγώ ψηλέ με τα μεγάλα δόντια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Sweet truth!
    Να τι κάνουν τα Τούρκικα σήριαλ.
    Προχθές έπαιζε ένα στην τηλεόραση και επειδή βαριόμουν αφάνταστα χάζευα τα βιβλία στην βιβλιοθήκη μου, ώσπου μου φάνηκε ότι άκουσα έναν ψίθυρο από κεί. Αυτό ήταν. Βέβαια ο ψίθυρος προφανώς προερχόταν από την tv. Αν όμως δεν ήταν από κει; Να μην σε τρομάζω τώρα ε;Θα σου μεταφέρω τα πάντα με λεπτομέρειες και με Γλυκιές Αλήθειες

    @ FLORA GIA Ναι αλλά εγώ θα σας δω ή θα μου κρυφτείτε;. Μόλις ξεμπερδέψω από τούτη την εκδήλωση θα τα ξαναπούμε με τις ιδέες σου που μου αρέσουνε πολύ.
    Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ tania
    Χαίρομαι πολύ Τάνια μου για την παρουσία σου εδώ και για τα καλά σου λόγια. Ίσως κάμω κι εγώ ένα ταξιδάκι στα μέρη σου ποιος ξέρει.
    Καλό σου βράδυ κι εσένα!

    @ teleytaios
    Το ότι το τέλος ήταν αναπάντεχο και μου το λες εσύ αυτό για μένα είναι βραβείο Πούλιτζερ. Και πράγματι το σχόλιο του Γιώργου - που ένας Θεός ξέρει τι θα πει την Πέμπτη στην παρουσίαση -ήταν πραγματικά πολύ πετυχημένο.
    Κώστα θέλω σε παρακαλώ να κάνεις λίγη υπομονή για το "σχέδιο 37" (θα νομίζουν ότι συνωμοτούμε) γιατί χθες ας πούμε ο καθηγητής Ηλίας είδε κι έπαθε να με μάθει να φτιάχνω -λέει- events στο F/B για το οποίο γνωρίζω λιγότερα από την σκυλίτσα μου την Τανσού (άκου όνομα).Τώρα μου είπαν ότι πρέπει να απαντώ εκεί σε όσους μου στέλνουν σχόλια! Μου υπόσχεσαι ότι θα κάνεις υπομονή ή να φωνάξω "ΓΟΟΟΟΜΑΑΑΑΑ!"
    Καλό σου βράδυ εσένα και των δικών σου και ιδιαιτέρως στον Ανθρωπό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ ΕΚΦΡΑΣΟΥ
    Θερμότατα ευχαριστώ για τις ευχές. Να έχετε πάντα υγεία, καλή διάθεση χαμόγελα και επιτυχίες σε όλους τους τομείς.
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Ανατολική Ακτή
    Δεν είναι λιθαράκι αυτό.Ογκόλιθος είναι και ευχαριστώ πάρα πολύ. Δώρο ήταν για την ψυχολογία μου.
    Εσείς να είστε πάντα καλά και δραστήριες/οι και το χιούμορ σας. Σας καμαρώνω!

    @ Γιαγιά Αντιγόνη
    Δεν έχω λόγους Αντιγόνη να σου πω για να σε ευχαριστήσω για τις τόσες απολαύσεις που εσύ μας έχεις χαρίσει όλο αυτόν τον καιρό στον χώρο σου. Προβλέπω δε λαμπρό το μέλλον για το ταξίδι που ξεκινάει το δικό σου.
    Μου άρεσε πολύ η φράση σου:
    «Αυτός ο διάδρομος είναι ο χώρος εκτόξευσης!»
    Σε ευχαριστώ πολύ Αντιγόνη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ
    Ήρθες με την δροσιά σου και μύρισε θάλασσα ο τόπος .Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου.


    @ ElenaG
    Με το "εύγε νέε μου" με έκανες να το αισθάνομαι κιόλας! Αλλά ας μην πάρω κι αέρα όμως ε;
    Η ιδέα σου για την Κύπρο είναι εξαιρετική. Πραγματικά μου αρέσει πολύ και ίσως να είναι και η αφορμή που θα με κάνει να έρθω εκεί. Νομίζω ότι θα το σκεφτώ πολύ θετικά! Να σαι καλά που μου την κατέθεσες. Ευχαριστώ πολύ. Καλό βράδυ να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ precious dreams
    Λοιπόν μου έδωσες μια ιδέα. Θα γράψω μια ιστορία από το τέλος προς την αρχή. Θα μου πεις υπάρχουν τέτοιες ιστορίες. Ναι αλλά εγώ"είμαι Χριστόφορος" όπως λες! χα χα χα . Η αισιοδοξία σου είναι μεταδοτική και την έλαβα κιόλας. Να είσαι πάντα καλά φίλε μου και γενναιόδωρος, κρατώντας όμως και κάτι για τον εαυτό σου. Και να ξέρεις, θα είναι σαν είσαι εδώ.
    Καλή σου νύχτα. Ευχαριστώ.


    @ porcupine
    Μικρούλικο σκαντζοχοιράκι, πολύ χαίρομαι που σε βλέπω μετά από καιρό νομίζω. Εκτός κι αν σε βλέπω συχνά οπότε πρέπει να επισκεφτώ νευρολόγο.
    Νιώθω τις ευχές σου να βγαίνουν από την καρδιά σου και το φχαριστιέμαι.
    Ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι μου. Να είσαι πάντα αυτή που έχουμε όλοι γνωρίσει και να σε καμαρώνουμε.
    Καλή σου νύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το "σχέδιο 37" άστο να περιμένει, δεν είναι της ώρας!

    Λυπάμαι μόνο που δε θα μπορέσω να παρευρεθώ στην παρουσίαση που τόσο πολύ θα ήθελα... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ teleytaios
    Μου αρέσει τελικά αυτή η ονομασία:
    "Σχέδιο 37".
    Έχει μυστήριο. Ίσως μου βγάλει καμιά ιστορία.
    Για μένα πάντως θα είναι σαν να είσαι εκεί. Όταν έγραψες όσα έγραψες για τα διηγήματα μου ήταν σαν να ήρθες στην παρουσίαση πριν ακόμη γίνει. Και μάλιστα έχω την αίσθηση ότι θα μας υποδεχτείς εσύ εκεί. (Να το "σχέδιο 37!)
    Βλέπεις τι μου κάνεις βραδιάτικα; Πάντως άσχετα με τα όσα λέμε τώρα εμένα το πρόγραμμα είναι κάτι που θα μου λύσει τα χέρια για πολλά θέματα.
    Καλή σου νύχτα φίλε μου. Ευχαριστώ για όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Θα σου ευχηθώ...καλοταξιδο..και με πολλες εκδόσεις...ποσο χαιρόμαστε οταν ανθρωποΙ που (γνωρίζουμε) να τους συντροφευουμε στα πρωτα τους βήματα και να περπαταμε μαζί τους στον Ίδιο ΔΙΑΔΡΟΜΟ..καθε επιτυχία...στο ταξίδι αυτό!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Όπως πάντα ένας μοναδικός Χριστόφορος , γεμάτος μυστήρια να τριγυρίζει σε άλλη διάσταση και πάλι να βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που τον αγαπούν και αγαπά!!
    Είμαι σίγουρη πως αυτός ο ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ θα γράψει ιστορία :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Χριστόφορε μην βάλεις στην είσοδο του βιβλιοπωλείου τους ......"κινητούς"!
    Βάλε καλύτερα 5-6 φουσκωτούς γιατί υποψιάζομαι ότι θα γίνει μεγάλος χαμός στην παρουσίαση!
    Εύχομαι να πάνε όλα καλά και που ξέρεις μπορεί να βρεθούμε και "εμείς" ανάμεσα στο πλήθος αν μας αφήσουν βέβαια να περάσουμε οι "κινητοί" (sorry,φουσκωτοί).χα,χα,χα!
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΓΙΟΥΠΙΙΙΙΙΙ!!!
    Μπήκα επιτέλους Χριστόφορέ μου, χωρίς πρόβλημα!!!
    Κι έπεσα στα καλύτερα, πολλή χαρά πήρα!
    Με το καλό η παρουσίαση, καλή επιτυχία, εύχομαι να ξεχάσεις να μετράς εκδόσεις!
    Για το κείμενο τι να πω...Ένας και μοναδικός, απρόβλεπτα υπέροχα γράφεις πάντα!

    Την αγάπη μου σου στέλνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλοτάξιδο Χριστόφορε!!!!

    (Δεν μπορώ να το εγγυηθώ, αλλά θα προσπαθήσω να έρθω - να γνωριστούμε κι από κοντά!....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ...μεγάλε ερωτικέ μου με το βροντερό χρώμα!!!!!!!!!!!
    Ο Δημήτρης, ρωτάει: - ...εϊσαι παπαρήγα;;;;;;;;;;;;;
    κι απαντώ εκ μέρους σου, δίχως αιδώ!
    - ...όχι, Δημήτρη μου, απλά, βράζει το αίμα της καρδιάς του!!!!!!!!!
    Καλοτάξιδο, λοιπόν, Χριστοφόρε μου.
    Εκ του μακρόθεν
    εναγκαλισμούς
    και συγχαρητήρια!
    Πάντα με την αγάπη μας,
    Υιώτα
    Αστοριανή (...ήμερο πειραχτήρι...)
    ΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Χριστόφορε!
    Σε αυτό το ευχάριστο γεγονός δεν είναι δυνατόν
    να λείψω!!!
    Θα τα πούμε λοιπόν όλα και από κοντά…..
    Φιλιά μέχρι τότε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αυτή κι'αν είναι πρόσκληση για την παρουσίαση του βιβλίου!!!
    Τι να λέμε...σκέτος Μάγος!!!

    Αλλά και κείνος ο αρχηγός που έχεις κοντά σου ο γογομολάστιχος με τις ατάκες του, που διάλεξες για να στο προλογήσει αχτύπητος!
    Με λαχτάρα περιμένω την Πέμπτη που θα σε δω και απο κοντά φίλε μου καλέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ Ρούλα - Σμαραγδένια
    Σμαραγδένια μου με την χρυσαφένια καρδιά, ευχαριστώ πολύ και εγώ εύχομαι ο Διάδρομος στον οποίον όλοι βαδίζουμε στην ζωή μας να είναι σπαρμένος με υγεία, χαμόγελα, αγάπη και αλληλεγγύη. Να μου φιλήσεις τον Μίστερ Σμαραγδένιο.
    Λυπάμαι που τις μέρες αυτές δεν έρχομαι να σας δω. Θα επανορθώσω όμως!




    @ Levina Vi
    Για μένα Λεβίνα μου εκείνο που έχει σημασία είναι η επαφή, η επικοινωνία και οι δημιουργίες όλων μας να αφήσουν ιστορία με την ποιότητα και την πρωτοτυπία και το άρωμα αυθεντικότητας που αναδύουν.
    Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Για μερικές μέρες ίσως χάσεις έναν αναγνώστη, ο οποίος όμως διψασμένος θα επιστρέψει στην πηγή.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @ xristin
    χα χα χα χα χα!
    Πάντα απίθανη με το χιούμορ σου. Οι κινητοί δεν έχω ιδέαν πόσοι θα είμαστε. Τώρα αν χρειαστεί να φέρω φουσκωτούς δεν έχω ιδέαν που τους πουλάνε. Μήπως εκεί με τις σαμπρέλες;
    Αν τύχει και βρεθείς εκεί. Πως θα σε γνωρίσω; Θα φοράς κανένα κόκκινο τριαντάφυλλο στα μαλλιά;
    Είσαι σκέτη φρεσκάδα. Καλό σου βράδυ.

    @ Mary
    Πολύ χαίρομαι που δεν ταλαιπωρήθηκες. Φαίνεται ότι ένας μετρητής επισκεπτών στο Blog, έδινε την αίσθηση στον avast (antivirus) ότι είναι κακόβουλο λογισμικό. Τέλος καλό όλα κατ ευχήν. Να είσαι καλά για τις ευχές σου και σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
    Ευχαριστώ για ότι μου στέλνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @ Γιώργος
    Γιώργο αν τα καταφέρεις να έρθεις θα είναι μεγάλη μου χαρά να γνωρίσω έναν... κλέφτη με ταλέντο και γούστο!
    Ευχαριστώ φίλε μου για την ευχή σου.
    Λυπάμαι που τον τελευταίο καιρό δεν σε επισκέφτηκα. Αλλά θα αναπληρώσω μετά τα ταρατατζούμ!
    Καλό σου βράδυ φίλε μου!

    @ Αστοριανή
    Πολύ μου αρέσει το:
    «...μεγάλε ερωτικέ μου με το βροντερό χρώμα!!!!!!!!!!!
    Και πολύ όμορφη η απάντησή σου. Τούτο το κομμάτι του σχολίου εδώ, σαν ποίημα ήταν
    Πες όμως στον φίλο μου τον Δημήτρη, πως έτσι που κατάντησαν οι "Παπαρηγαίοι" σε λίγο ούτε για δείγμα δεν θα τους έχουμε πια.
    Μπορεί οι εναγκαλισμοί να είναι εκ του μακρόθεν αλλά εγώ τους νιώθω κι αυτό γιατί είσαι πειραχτήρι που όλοι αγαπάμε!




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ Bitch
    Ωωωω!!!! Μα είναι υπέροχο! Μα τον Θεό δώρο είναι. Θα περιμένω να τα πούμε από κοντά! Ευχαριστώ θερμά!


    @ kariatida62
    Ελπίζω αυτή η σύναξη να μείνει στην ιστορία της Ανθρωπότητας σαν "η Συνάθροιση των Αγγέλων σε Αγνωστες Διαστάσεις!"
    Η χαρά μου είναι μεγάλη που θα δω αγαπημένα...από μακριά πρόσωπα και χαρακτήρες γοητευτικούς! Και αυτό το ξέρεις!!! Ανυπομονώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. κάθε φορά που σε διαβάζω, ένα ταξίδι κάνω στο ανέλπιστο! η γραφή σου πάντα με μαγεύει!

    θα κάνω τα πάντα για να είμαι εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Kαλέ μου Χριστόφορε,θα χαρώ πολύ να σε ξεναγήσω στα όμορφα μέρη μου,και να σε ..τρατάρω απο τα δικά μας κουλουράκια ,όπως έκανες και συ,χάρηκα πολύ που γνώρισα απο κοντά τόσο εσένα όσο την σύζυγο και κόρη σου,αν ήξερα για την παρουσίαση του βιβλίου θα ειχα κανινίσει την άδειά μου και επισκεψη στην Αθηνα μια βδομάδα αργότερα, δεν πειράζει όμως η ψυχη και το πνεύμα μου θα είναι εκεί προβλέπω μεγάλη ..μπλογκική μάζωξη..
    Και πάλι ΚΑΛΗ ΕΠΙΥΧΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Olé, olé, olé!!!

    Bravo, amigo.
    Sólo lamento no estar más cerca, pero mi corazón estará en primera fila!!!!

    Un beso.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Εύχομαι να είναι μακρύς
    ο..."διάδρομος" και να φτάσει
    μέχρι τη Θεσσαλονίκη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ
    Λύχνε μου ευχαριστώ θερμά.
    Αν τα καταφέρεις θα φωτιστεί γλυκά ο τόπος!

    @ censurasigloXXI
    Si su corazón está aquí para mí es que todo el mundo está aquí!
    Muchos besos desde Atenas ....!
    Opa Opa Opa!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @Frezia
    Μέσα στην ψυχή μου ο διάδρομος είναι ήδη στην Θεσσαλονίκη τώρα που γράφω τούτες τις γραμμές, γιατί θέλει να την ευχαριστήσει για την υποστήριξη και την αγάπη που πάντα μου έστελνε!
    Καλή μέρα Φρέζια μου!

    @ tania
    Καλή και γενναιόδωρη Τάνια, πάλι καλά που σε είδα πριν λίγες μέρες και έχω την ανάμνηση σου φρέσκια. Θα είναι μεγάλη η χαρά μου αν τα καταφέρουμε να ανέβουμε στα όμορφα σας μέρη να σε βρούμε.
    Δεν ξέρω πως θα είναι η μάζωξη αλλά να ξέρεις ότι για μένα θα είναι σαν είσαι εκεί.
    Σε ευχαριστώ κορίτσι μου για όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Χριστόφορε μου εννοείτε φυσικά πως ότι χρειαστείς για την εδώ παρουσίαση (είδες ε...εγώ το έχω σίγουρο) εδώ είμαστε!!!!Τηλεφωνα τα παίρνεις από την Κάρυ μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Με τον 'Διάδρομο' του Ντεμπούτο λοιπόν. Απ΄όσο το θυμάμαι ορθή επιλογή, είναι Παπαχαραλάμπους και με τη βούλα. Με την έντονη αγωνία, τη μεταφυσική του, το μυστήριο, την ευρηματικότητα, την καθήλωση.
    Και φαντάζομαι μετά την επιμέλεια θα είναι πλέον μία δυναμική ιστορία.

    Προσπαθώ να μη το "παρακάνω" μα βάζω και το χέρι μου στη φωτιά πως είσαι μοναδικός. Σίγουρα δεν κάνεις για να γράψεις Άρλεκιν μα και τη συγκίνηση την κατέχεις από άλλους δρόμους.

    Καλοτάξιδο λοιπόν κι αν ανέβεις Θεσσαλονίκη για παρουσίαση θα με δεις σε καμιά γωνιά να σου χαμογελώ. Φιλιά και τέτοια μη θες γιατί έχεις και μούσι εσύ :)

    Ολόψυχες ευχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Κάθε επιτυχία, Χριστόφορε! Καλοτάξιδο το βιβλίο σου!
    Με την ευκαιρία θα σου πω ότι εκτός από κοντοΧαλανδραίοι, διαπιστώνω κι άλλες... άγνωστες διαστάσεις της γνωριμίας μας...
    Λίγο πιο κάτω, στο χώρο που στεγάζεται σήμερα το ΚΕΠ, είχα παρουσιάζει κάποια χρόνια πριν την πρώτη μου ποιητική συλλογή που είχε τίτλο "Διάδρομος στον Ακάλυπτο", ενώ στον φιλόξενο ΕΥΡΙΠΙΔΗ μας, παρουσίασα δυο χρόνια πριν το βιβλίο ΛΑΒΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΟΥ. Δεν είναι σύμπτωση, αλλά επιβεβαίωση του ότι θα είμαι κι εγώ εκεί!

    Καλή δύναμη! Σε χαιρετώ εγκάρδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @ ElenaG
    Εσύ θα με κάνεις να προβώ στο "ιστορικό" βήμα του προσκυνήματος μου στα ιερά εδάφη που γέννησαν τον παππού μου.
    Ώστε η Κάρυ σας έχει όλους φακελωμένους ε; χα χα χα
    Να είσαι καλά κορίτσι μου!


    @ Κωνσταντίνος Κόλιος - Ποίηση
    Σύντροφε, χα χα χα Άρλεκιν; Λες να το δοκιμάσω; Μια σούπα θα κάνω! Εχεις δίκιο.
    Όταν ανέβω στην Θεσσαλονίκη όπου γεννήθηκε η κόρη μου η μεγάλη, και από όπου είναι ο γαμπρός μου, και δω έναν τύπο σε μια γωνιά να μου γελάει θα ξέρω ότι θα είσαι εσύ και ταράξω στα..... χαστούκια αφού φιλιά και τέτοια δε θέλεις εξ αιτίας των γενιών μου.
    Εμείς στην Αφρική όταν για διάφορους δεν μπορούμε να αγκαλιαστούμε όποτε ανταμώνουμε από μακρυνά ταξίδια πλακωνόμαστε στα χαστούκια και στις φάπες. Τι ωραία χρόνια. Τι συνήθειες όμορφες! χα χα χα χα
    Ναι φίλε μου καλά να είσαι και όταν βρεθούμε ποτέ μια σταγόνα από το κρασί που τελευταία ζυμώνεται μέσα σου και γίνεται στίχος αρκεί για μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. @ Ευάγγελος
    Κοίτα φίλε μου συμπτώσεις!
    Εκεί στον χώρο αυτό δεν είχε παλιά και μια σκακιστική λέσχη;
    Μα σύμπτωση και στον τίτλο;
    Κοίτα Ευάγγελε εφόσον θα μου κάνεις την μεγάλη τιμή να είσαι εκεί σε παρακαλώ κάνε μου την χάρη να ανταλλάξουμε τα βιβλία μας; Θα είναι εξαιρετικό δώρο για μένα!
    Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χαίρομαι Ευάγγελε!
    Καλό σου βράδυ και καλή αντάμωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Τι να πω εγώ τώρα, που ήρθα τελευταία του Τελευταίου και ακριβώς μετά τον "απειλητικό" Ευάγγελο, όταν μάλιστα ο παρουσιαστής αλλά και οι άλλοι φίλοι σου είπαν και ελάλησαν;
    Μένω ενεή με την ευρηματικότητα σου, την αφήγηση και την φαντασία σου.
    Αν θέλεις το κόκκινο βιβλίο να κρατήσει όλα του τα γράμματα και μετά την παρουσίαση της Πέμπτης, φρόντισε να του προσφέρεις έναν συντροφο. Κάντο γρήγορα, γιατί και εμείς αυτό περιμένουμε.
    Σαν Θεία, σε διατάζω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. @ marimar
    Σνιφ! Η Σταυρούλα με μάλωσε που σε φώναξα θεία! χα χα χα
    Με σένα έχουμε να κλείσουμε ή μήπως να ανοίξουμε λογαριασμούς; Δεν θυμάμαι πια!
    Ο σύντροφος- βιβλίο θα αρχίσει να γίνεται θεία μου μόλις - που να πάρει η ευχή- συννεφιάσει λιγάκι και φανεί το φθινόπωρο. Με 34 βαθμούς Σεπτεμβριάτικα δεν μου βγαίνει να γράψω. Ετσι κανένα κειμενάκι που και που! Αλλά θα τα πούμε θεια μου και τις εντολές σου δεν τις αγνοώ εγώ το γεροντομικρούλη! χα χα χα
    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Δεν θα χρειαστώ καμία μεταφορά! Θα είμαι εκεί να σε γνωρίσω και από κοντά και να αγοράσω το βιβλίο σου!!

    Σκέψου τι αφιέρωση θα μου γράψεις!!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Θα'θελα πολύ να μου δινόταν η ευκαιρία να σε καμαρώσω στην 1η παρουσίαση του βιβλίου σου.
    Θα'μαι εκεί όμως με τη σκέψη!
    Κάπου θα νοιώσεις τη θαλασσινή αύρα και τη ζεστασιά μου να σε διαπερνά:))

    Καλή πορεία εύχομαι και μεγάλη επιτυχία να'χει το βιβλίο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. @Sweet truth
    Ωχ! Τώρα μου έβαλες δύσκολα! Αλλά ελπίζω να τα καταφέρω! Κάτι θα σκεφτώ που να ταιριάζει με μια γλυκιά αλήθεια! Δεν μπορεί.
    Η τιμή θα είναι μεγάλη πάντως.


    @zoyzoy
    Να είσαι σίγουρη ότι και την αύρα αλλά και την ζεστασιά που μου στέλνεις θα νιώσω και θα απολαύσω. Σε ευχαριστώ για όλες τις στιγμές που ταξιδέψαμε μαζί στις θάλασσες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Χριστόφορε,η απάντηση στο σχόλιό σου μου κάνει σαν αποχαιρετιστήριο μήνυμα ελπίζω να μην είναι έτσι και να συνεχίσουμε να σε χαιρόμαστε και'μεις από αυτό τον χώρο!!


    Υ/ΓΟ φίλος μας έκανε την εμφάνισή σου μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα:))

    Απο'κείνα που αγαπάς περισσότερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. @zoyzoy
    Όχι κορίτσι μου. Κάθε άλλο!
    Για τον φίλο μας είδα ότι έκανε ανάρτηση αλλά ακόμη δεν πήγα.
    Σε ευχαριστώ πάντως που νοιάστηκες!
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  54. Φίλε μου Χριστόφορε!
    Μας κράτησες συντροφιά καλοκαιρινές νύχτες, αλλά και κρύα χειμωνιάτικα βράδια.
    Με τις ιστορίες σου απολαύσαμε τον καφέ ή το ποτό μας, άλλοτε χαμογελώντας, άλλοτε ψάχνοντας τον ένοχο, ταξιδεύοντας στους δικούς σου φανταστικούς κόσμους, αλλά πάντα θαυμάζοντας το ήθος που απέπνεες μέσα από τα σχόλια και τις απαντήσεις σου.
    Είμαι απόλυτα βέβαιη ότι και εσύ με την σειρά σου, θα εισπράξεις την ανταμοιβή και την επιβράβευση του ταλέντου σου και της ακατάπαυστης και εμπνευσμένης προσπάθειάς σου. .
    Εύχομαι από καρδιάς "ο διάδρομος" να γίνει καλοτάξιδο καράβι, να απλωθεί σε πλατιές λεωφόρους, να ανοιχτεί σε πέλαγα πλατιά.
    Ας είναι καλοτάξιδο.
    Δεν θα είμαι εκεί παρ΄ ότι θα το ήθελα, όμως να ξέρεις,την Πέμπτη 4 του μήνα και στις 7 το απόγευμα ακριβώς, εγώ μαζί με τον σύντροφό μου θα σηκώσουμε τα ποτήρια μας και θα ευχηθούμε καλή επιτυχία στις προσπάθειές σου.
    Να είσαι πάντα καλά,
    Κύριε Χριστόφορε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. @ blackbedlam
    Είναι τόσο ζωντανό και γενναιόδωρο το σχόλιο- ευχή σου, που είμαι σίγουρος πως εκείνο το βράδυ στις 7 ακριβώς θα ακούσω το τσούγκρισμα των ποτηριών σας, οπότε για μένα θα είστε εκεί τιμώντας με αφάνταστα.
    Ας προσθέσω εδώ και το ότι πρέπει να γνωρίζεις ότι τιμώ τους αγώνες σου για την αυθεντικότητα την ανιδιοτέλεια τους. Εχοντας σαν κίνητρο μόνο την γνήσια αγάπη για τον τόπο τούτο.
    Χρειαζόμαστε ανθρώπους σαν εσένα.
    Να είσαι καλά και ευχαριστώ θερμά για όμορφα λόγια που μου γράφεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ω! θα είμαι εκεί...χωρίς το μαγικό ραβδάκι μου...γιατί είμαι σίγουρη πως θα σου είναι εντελώς άχρηστο!
    Καλή επιτυχία και a bientot!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. καλοταξιδο υπεροχε φιλε μου
    θα προσπαθησω να παρεβρεθω

    τα φιλια μου;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Χριστόφορε,καλή επιτυχία!
    Ο διάδρομος σου να σε οδηγεί στο φως και στην χαρά.
    Μακάρι να καταφέρω να έρθω να σε απολαύσω κι από κοντά...
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Καλοτάξιδο φίλε μου
    και πολλαπλές επιτυχίες παντού
    Χαιρετώ σε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. @ Άιναφετς
    Ω! Μα αν έρθεις δεν κρατάς και το μαγικό σου ραβδί μπας και μας χρειαστεί λεω εγώ; χα χα χα
    Θα χαρώ πολύ να σε δω. μετά ή άνευ ραβδιου. Τιμή μου. A bientôt ma petite!


    @ ΚΑΛΥΨΩ
    Μόνο και μόνο που με σκέφτηκες είναι ιδιαίτερη χαρά. Μετά από τόσα χρόνια που γνωριζόμαστε εδώ μέσα θα είναι υπέροχο να ιδωθούμε.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. @ k.Mer
    Όπως και να έχει οι φίλες και οι φίλοι μου, είτε είναι εκεί είτε όχι θα είναι εκεί μέσα στην καρδιά μου.
    Ευχαριστώ θερμά.


    @ποιώ-ελένη
    Για τις ευχές που "ποιείς" θερμά ευχαριστώ, και εύχομαι να είσαι πάντα καλά και να ποιούνται όμορφα χαμόγελα, να υπάρχει υγεία και αγάπη γύρω σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Μακάρι να ήμουν εκεί και να σε καμάρωνα Ευπατρίδη μου στο "Διάδρομο".. Το συγγραφικό "παιδί σου" και τα ταλαντούχα παιδιά σου.. Θα πρέπει να είναι μια από τις πιο ευτυχισμένες σου Στιγμές! Χαίρομαι στη χαρά σου.
    Υπέροχο το διήγημα της βιβλιοθήκης, και βαθύ. Γλυκόπικρο και ρεαλιστικό.

    Τις πιο καλές ευχές μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Αργησα Χριστόφορε
    μα ποτέ δεν είναι αργά έτσι δεν λένε ?
    Τι να ευχηθώ που χιλιοειπώθηκαν τόσα για τούτη την τόσο αγαπητή πένα
    Καλοτάξιδο το βιβλίο σου
    Κάθε επιτυχία
    Και πολλές πολλές ακόμα τέτοιες χαρές στη ζωή σου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ... ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΧΑΡΙΣΕΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. @ Ρεγγίνα
    Βασίλισσα μου ίσως κάποτε - αν φυσικά λάβω την άδειά σας - έλθω στην επικράτειά σας να δω από κοντά εγώ. Γιατί εδώ στην αυλή σας πάντοτε εκ του μακρόθεν επιτρέπεται να βλέπω. Ευχαριστώ για την τιμή των επισκέψεων σου και την αξία των ευχών σου. Είμαι ευνοημένος!


    @ Δέσποινα Γιαννάκου
    Δέσποινα ο χρόνος δεν έχει καμιά σημασία εδώ στην Αγνωστη Διάσταση για τους φίλους της. Υπάρχει ένα διαρκές παρόν που δεν γίνεται ποτέ παρελθόν. Θερμότατα ευχαριστώ για τις ευχές σου Δέσποινα μου. Εύχομαι δε με την σειρά μου να έχεις υγεία και να δημιουργείς όπως εσύ ξέρεις να δημιουργείς με τον συναρπαστικό δικό σου τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. @ASSOS GREEK
    Ειλικρινά φίλε μου, νιώθω ότι με τιμάς πολύ με τα λόγια που γράφεις και μάλιστα όταν τούτα εκφράζονται από νέον άνθρωπο σαν εσένα. Ελπίζω να έχουμε επικοινωνία ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Χριστόφορε μου προσπάθησα να κάνω μια καθώς πρέπει ανάρτηση...αλλα είμαι πολύ λίγη στα τεχνολογικά!

    σου εύχομαι κάθε επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή