Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΔΗ / "HADES- ENDE"

Μια μικρή παρένθεση ένα μικρό διήγημα είπα να γράψω έτσι χαλαρά,  μιας και τις επόμενες μέρες  θα λείπω για λίγες μέρες από την Αθήνα για να πάω να βρω τα εγγονάκια μου και την υπόλοιπη οικογένειά μου!
Γυρίζοντας με το καλό θα συνεχίσω την αναζήτηση του «ΑΡΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ!»
Εύχομαι σε όλους σας καλό τριήμερο με υγεία! Θα τα πούμε την ερχόμενη εβδομάδα πάλι.
________________________________________________________



Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΣΚΑΡ ΜΠΕΡΕΝΣΟΝ

    Μόλις συνήλθε από την παράξενη κατάσταση που ήταν, και μπόρεσε να δει γύρω του αντιλήφθηκε ότι βρισκόταν σε έναν χώρο που όμως δεν ήταν χώρος με την έννοια που την χρησιμοποιούμε εμείς εδώ.  Δεν υπάρχει όμως άλλη κατάλληλη λέξη για την περίπτωση. 
    Προσπάθησε να κινηθεί. Τι περίεργο! Δε χρειαζόταν να χρησιμοποιήσει κανένα μέλος του σώματος του για να το κάνει.  Μετακινήθηκε προς το σημείο που πίστευε ότι ο χώρος που βρισκόταν χωριζόταν από τον εξωτερικό - ας τον πούμε - και δεν χρειάστηκε παρά μόνο να το σκεφτεί για να γίνει.
Όταν "βγήκε" ένιωσε κάποια διαφορά στην θερμοκρασία. Κρύωνε! Περίεργο. Έσκυψε να δει τι φορούσε και είδε ότι φορούσε κάτι γκρίζο που έμοιαζε με φόρμα αθλητική. 
    Τότε ξέσπασε σε γέλια! 
   «Επιτέλους!» Φώναξε. Αλλά την φωνή του ούτε την άκουσε, αλλά και δεν ένιωσε καμιά σχετική κίνηση στους μυς της περιοχής του λάρυγγα. Και.... ξαναγέλασε!
    «Τα κατάφερααα!» Φώναξε πάλι.
Δεν φανταζόταν ποτέ αυτός ο ήρεμος συγκρατημένος και συγκροτημένος άνθρωπος ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα αντιδρούσε με τέτοιο εκρηκτικό τρόπο. Κι ας μη γινόταν αντιληπτός από κανέναν. Αφού κανένας δεν βρισκόταν γύρω του.
    Κι όμως το μεγάλο του επίτευγμα δεν θα πήγαινε χαμένο. Φανταζόταν ήδη τον σάλο. Μάντευε ακόμη και τις προβολές στις ολογραφικές οθόνες των ειδησεογραφικών πρακτορείων: «ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΣΚΑΡ ΜΠΕΡΕΝΣΟΝ!!!» 
Τα τεράστια γράμματα θα συνοδεύονταν με κάποιο από τα πολλά αιθεροπτητικά προφίλ του και θα αιωρούνται πάνω από τις γκιγκαπόλεις και τα γονιδιόκεντρα όλου του πλανήτη. 
Ήταν η σημαντικότερη είδηση εδώ και αιώνες!
    «Ε βέβαια» σκέφτηκε «όταν τους έλεγα ότι πρέπει να κάνουμε έναν προγραμματισμό στην χρήση του "HADES-ENDE" για να ελεγχθεί κάπως ο υπερπληθυσμός και όλες οι παρενέργειές της αθανασίας εκείνοι - οι Κεφαλές - με είχαν ειρωνευτεί . Χα! Τώρα θα δούνε! » 

***
    Όταν πάνω από τριακόσια χρόνια πριν,  είχε εφεύρει ο Καθηγητής Μπερενσόν, το ελιξήριο της αθανασίας το ονόμασε, "Hades-Ende" από τον "Άδη"  τον τόπο όπου πήγαιναν οι ψυχές μετά τον θάνατο σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία και την αρχαία γοτθική-γερμανική λέξη "ende" που σήμαινε τέλος. Ήθελε με αυτόν το τρόπο να σηματοδοτήσει την νίκη του ανθρώπου πάνω στον θάνατο. Το Τέλος του Άδη!
    Τα τριακόσια και πλέον χρόνια που πέρασαν από τον τελευταίο νεκρό, ο άνθρωπος, χωρίς πια τον φόβο του θανάτου έδειξε το απεχθές του πρόσωπο σε όλο του το μεγαλείο. Όλοι οι παλιοί κανόνες συμβίωσης, νόμοι, ηθικές αξίες, προστασία του περιβάλλοντος, και ότι συγκρατούσε τον άνθρωπο από το να μην επιτίθεται με αγριότητα στον συνάνθρωπό του, κατέρρευσαν. Πολλά βάρβαρα και αιματηρά παιχνίδια εφευρέθηκαν και βαφτίστηκαν αθλητικοί αγώνες. Το αίμα έρεε άφθονο σε υπερσύγχρονες αρένες, χωρίς λόγο και χωρίς τον φόβο του θανάτου. Όλες οι θεωρίες για την προφύλαξη του πλανήτη  από την ολοκληρωτική καταστροφή εξαφανίστηκαν. Ο τρομακτικός υπερπληθυσμός είχε πλέον εκτοπίσει κάθε άλλο πλάσμα που...τολμούσε να καταλάβει θέση πάνω στην γη.
    Τότε ο καθηγητής Μπερενσόν βλέποντας που οδηγούσε η αθανασία,  είχε ενημερώσει το παγκόσμιο ακροατήριο μέσω μιας διαπλανητικής συνέντευξης τύπου ότι είχε ανακαλύψει το αντίδοτο του "Hades-Ende", και θα το χρησιμοποιούσε ο ίδιος πρώτος. 
Το έκανε χωρίς κανέναν ενδοιασμό την επέτειο που γιορταζόταν η τριακοσιοστή εικοστή πέμπτη επέτειος της ανακάλυψης του του "Hades-Ende". Εκείνος πάνω από τριών αιώνων άνθρωπος, με το αίμα του να βράζει ακόμη, αφού συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις, επέστρεψε στο σπίτι του, ήπιε μια τελευταία γουλιά παλιό γαλλικό κονιάκ, απόλαυσε το άρωμα και την πλούσια γεύση του και  εντελώς ψύχραιμος πήρε το αντίδοτο του "Hades-Ende".
    Και τώρα βρισκόταν... Αλήθεια που βρισκόταν ο πρώτος νεκρός εδώ και αιώνες αθανασίας;

***
    Επικρατούσε μεγάλη ένταση. Οι δυο Μεγάλες Προαιώνιες, Υπερκόσμιες δυνάμεις δεν είχαν ποτέ βρεθεί σε αυτή την κατάσταση στις χιλιάδες, χιλιάδων χρόνων που συνυπήρχαν, με συμβιβασμούς, με τριβές και μικροεκρήξεις. Πάντοτε πρυτάνευε το κοινό συμφέρον και έτσι ο κάθε Ηγέτης στόχο είχε να μην θίγονται τα κυριαρχικά του δικαιώματα. Και αυτό το κατάφερναν κουτσά- στραβά μέχρι που τους προέκυψε ο Καθηγητής Οσκάρ Μπερενσόν. 
Τι θα κάνανε με αυτόν;
    Το Υπέρτατο Ον του Φωτός ήταν βεβαίως εξωφρενών με τον καθηγητή καθώς με το "Hades-Ende" του αφαίρεσε το δικαίωμα ζωής και θανάτου που είχε επί όλων των θνητών από γεννήσεως του κόσμου τούτου ή και άλλων...
Από την άλλη όμως με την ανθρωπιστική του δράση ο καθηγητής είχε εξαλείψει τον πόνο, τον εφιάλτη της αρρώστιας αλλά και η ίδια του η ζωή ήταν υπόδειγμα καλοσύνης και μεγαλοψυχίας. Οπότε; 
Δεν γινόταν να τον στείλουν στην Κόλαση. 
    Όμως μπορούσαν να τον κρατήσουν στον Παράδεισο;  Και βέβαια όχι! Μα είχε εντελώς ξεδιάντροπα, αρπάξει προαιώνιες Θείες εξουσίες. Που ακούστηκε, ένας κοινός θνητός να αχρηστεύει τόσο απροκάλυπτα τον Χάροντα; Αυτόν τον πιστό υπηρέτη του Αφέντη των ψυχών;
    Τότε λοιπόν για πρώτη ίσως φορά στους αιώνες των αιώνων ο Κύριος του Φωτός και ο Άρχων του Σκότους, αναγκάστηκαν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι.  Έπρεπε εφαρμόζοντας τους κανονισμούς αυτοί πλέον να αποφασίσουν σε ποιόν ανήκε ο Οσκάρ Μπερενσόν. 
Τι συνεδριάσεις γίνανε, τι στρογγυλά τραπέζια, έντονες διαφωνίες και θυμωμένες αποχωρήσεις, πόσες βαριές κουβέντες, τι βλασφημίες ακούστηκαν, μέχρι που στο τέλος βρέθηκε η λύση που ικανοποιούσε σε κάποιο βαθμό και τις δυο πλευρές...

    Ο καθηγητής Οσκάρ Μπερενσόν, κοίταξε αυτό το σαν φόρμα ένδυμα που φορούσε εκεί στο παράξενο αυτό μέρος και αντιλήφθηκε ότι στο τσεπάκι πάνω δεξιά υπήρχε μια ταμπελίτσα που κάτι έγραφε. Διάβασε:

-ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ
-ΠΡΩΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΟΛΑΣΗΣ.













27 σχόλια:

  1. Ρε φίλε είσαι τρομερός!
    βάζεις στο ίδιο τραπέζι τους αιώνιους εχθρούς, σκηνοθετείς ωραία πάνω στην υποτιθέμενη αθανασία και γελάς κοροϊδευτικά σε βλέπω, που ο θνητός αποκτά δυνάμεις θεού..
    Φαντασία να σου λάχει ο φίλος μου!
    Διακοπές απ' ό,τι κατάλαβα την άλλη βδομάδα..
    ελπίζω να ξεκουραστείς.
    θα μας λείψεις σίγουρα..
    αλλά φορτώνει η φαντασία σου εσένα και γίνεται απέραντα γόνιμη..
    καλό απόγευμα κυριέ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...!!!
    Αφού κανένας δεν έχει "επιστρέψει" να μου πει ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ εκεί...
    -έστω κάτι, από την διπλή, συνεχόμενη, ωρών ιατρική ...αναισθητοποίηση, τρία ακριβώς χρόνια μεθαύριο, του Δημήτρη-, θάπρεπε, να μου πουν, ...έτσι δεν είναι;...!!!

    Φίλε μου Χριστόφορε,
    με την γόνιμη φαντασία, "εύγε" θα πω στην έμπνευση!
    μα
    το "πιστεύω μου" είναι ότι
    Εδώ Είναι ο Παράδεισος, Εδώ και η Κόλαση!!!
    κι ας μη με πιστεύει κανένας με "σωστά λογικά"......

    Καλή ξεκούραση,και
    για πόσο, παρακαλώ;
    Υιώτα
    αστοριανή
    Ν Υ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίο, ευφυέστατο άλλαξες τα δεδομένα να επιλέγει ο άνθρωπος τον θάνατό του και όχι η μοίρα,ο Θεός και'γω δεν ξέρω τι!
    Και'ομως δεν μου αρέσει μια τέτοια εκδοχή προτιμώ την κλασσική να μην ξέρεις πότε και να παλεύεις ώς την τελευταία στιγμή για το τίποτα!

    Καλά να περάσεις είπαμε
    με θαλασσινά και φεγγαρολουσμένα απ'την αυριανή Πανσέληνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τον Καθηγητή Μπερενσόν δεν ξέρω αν θα τον δω αύριο στο φεγγάρι αφού έχει πάει στον κάτω κόσμο, τον μικρό Χριστόφορο όμως παρέα με τον Νεγκούς σίγουρα θα τον δώ!
    Καλά να περάσουμε όλοι μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βγαίνοντας από τα σουρεαλιστικά του ΜΗ ΜΕ ΚΟΙΤΑΣ, πέφτω στο νέο κείμενο, το ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΔΗ.
    Όμως νυστάζω. Πάλι αναβολή για αύριο. Άλλωστε κάτι πρέπει να μου κρατήσει συντροφιά.
    Ελπίζω να συναντηθούν τα βλέμματα μας αύριο πάνω στο αυγουστιάτικο φεγγάρι. Πανσέληνος !
    Να περάσεις πολύ καλά με την οικογένειά σου και στο επανειδείν!! ΧΧΧΧΧΧΧΧ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με τόση φαντασία που να καταλάβει το δικό μου μυαλό!!
    Σου εύχομαι καλή ξεκούραση και να κοιτάς το ποιο ωραίο φεγγάρι
    που έχει μόνο ο Αύγουστος!!!

    Che bella luna stasera....:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. έρχονται τα πάνω κάτι και η αιωνιότητα φαντάζει κόλαση! και ξαφνικά μας κάνεις να σκεφτούμε: τι ευτυχία που είμαστε θνητοί! αυτό μόνο εσύ, άγγελέ μου, μπορούσες να το καταφέρεις!

    να περάσεις καλά. να γεμίσεις αγάπη και εικόνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΡΕΛΗΣ
    Κύριε μου, Ευστράτιε, η φαντασία μου φορτώνει κατά πως λες και ευτυχώς να λες γιατί αλλιώς αν πορευόμασταν με πρότυπο την πραγματικότητα θα μας έπιανε κατάθλιψη.
    Ευχαριστώ Στρατή, για το διάβασμα και ανάμεσα από τις γραμμές. Δεν είσαι ποιητής μόνο στο γράψιμο αλλά και στην ανάγνωση κειμένων τρίτου.
    Ναι θα πάω κάτω στην Πελοπόννησο, όπου με περιμένουν τα εγγόνια και τα παιδιά μου.
    Καλό σου τριήμερο ευλογημένε μου φίλε με την φαμίλια σου.


    @Αστοριανή
    Και εγώ Υιώτα μου πιστεύω ότι εδώ είναι και ο παράδεισος και η κόλαση.
    Με συγχωρείς αλλά δεν κατάλαβα το σημείος στο οποίο αναφέρεσαι στο περί
    ... "διπλής αναισθητοποίησης...." ζητώ συγγνώμη γι αυτό.
    Θα φύγω αύριο Κυριακή πρωί από την Αθήνα και την Πέμπτη 18/8 θα επιστρέψω με το καλό.
    Ευχαριστώντας σε σου εύχομαι να έχεις ένα εξαίρετο Σ/Κ με τους αγαπημένους σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @zoyzoy
    Πολύ φιλοσοφημένη η άποψη σου την οποίαν επικροτώ. Όλα είναι τελικά φτιαγμένα "εν σοφία". Το πως και το ποιος, δεν έχει τόση σημασία όση σημασία έχει η επίδραση του είδους μας στην ισορροπία της φύσης.
    Τα φεγγαρολουσμένα θα τα λάβω με χαρά και θα τα ανταποδώσω εις διπλούν ευχαριστώντας σε.


    @kariatida62
    Ο Καθηγητής Μπερενσόν, όνομα όμως ε;
    O Νεγκούς περιμένει την Tida του. εκεί καθισμένος κάτω από Αφρικάνικο φεγγάρι δίπλα στο μικρό εκείνο αγοράκι.
    Θα τα πούμε από Πέμπτη Θεού θέλοντος και Μπερενσόν επιτρέποντος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @marimar
    Έστειλα την διεύθυνση με την φωτογραφία των συμμαθητών του Μίκη που είναι κάτω στην Κρήτη για ξεκούραση. Θέλω να μου αναγνωρίσει τα κορίτσια γιατί ελάχιστες θυμάμαι.
    Να κάτσεις να ξεκουραστείς και να κοιμάσαι. Τα κείμενα είναι εκεί θα περιμένουν. Εγώ νιώθω πάντως εξαιρετικά τιμημένος που ανατρέχεις σε αυτά. Όταν τελειώσεις το ΜΗ ΜΕ ΚΟΙΤΑΣ, θυμήσου να με ρωτήσεις για το τέλος.
    Εγώ με την Χαρούλα φεύγουμε αύριο το πρωί για την Καρδαμύλη και θα λείψουμε μέχρι και την Πέμπτη.
    Σας στέλνω τις θερμότερες ευχές μου.


    @Bitch
    Σε μπέρδεψα ε; χα χα χα.
    La Luna di Ferragosto e la più bella luna per gli innamorati!!
    Amore per tutti!
    Mille Grazie per la tua visita!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ
    Και πάλι ίσως θα πρέπει να σου επαναλάβω ότι πολλά από τα υπέροχα - ας τα πω κείμενα σου - όταν τα διαβάζω κατακαθίζουν στο υποσυνείδητό μου και κάποια στιγμή τελείως απροειδοποίητα αναμειγνυόμενα και με άλλες εμπειρίες και συναισθήματα γεννιέται κάτι που μια σου λέξη, ένας σου στίχος μπορεί να έσπειρε.
    Για τούτο είμαι ευγνώμων που είμαστε εδώ και μπορούμε να βλεπόμαστε.
    Θα λείψω από την Κυριακή μέχρι την Πέμπτη. Εύχομαι κι εσύ να περάσεις γλυκά, αισιόδοξα και με χαμογέλα τούτες τις μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λοιπόν Χριστόφορε, αυτό που θα πω κινείται ίσως στα…όρια της φιλοφρόνησης, αλλά είναι απολύτως ειλικρινές: Μου φάνηκε τόσο ώριμη, τόσο άρτια, τόσο «επαγγελματική» η γραφή αυτού του διηγήματος, που στο τέλος περίμενα να δω…όνομα Συγγραφέα…
    Όχι-όχι δεν σε αμφισβητώ καθόλου, αλλά με τούτο εδώ ξεπέρασες και αυτή τη πάρα πολύ θετική άποψη που έχω για το συγγραφικό σου ταλέντο!!!
    Τι να πω… Άξιος – άξιος!!!!!

    Να σου ευχηθώ και καλή ξεκούραση, καλό reset – και με το καλό να σε ξαναδιαβάσουμε ανανεωμένο και – όπως πάντα – πολλά υποσχόμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ♪°º✿
    ˛♫ Olá, amigo!

    Já estive em seu blog antes... mas sempre ficou a dúvida: você é um filósofo ou um escritor... ou as duas coisas juntas.

    O tradutor Google não ajuda muito... mas acredito que haja uma enorme diferença entre a gramática grega e a portuguesa... imagino a distância que existe entre as metáforas de nossos idiomas...

    Gosto de você porque você parece brasileiro... tem um sorrisão... é alegre... e é isso que conta nessa vida... alegria e esperança.

    BOAS FÉRIAS!!!

    Bom fim de semana!
    Cheio de alegria e muita paz.
    Beijinhos.
    Brasil
    º°✿
    ✿♥ ° ·.
    ˛✿♪

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @nameliart
    Νιώθω να κοκκινίζω σαν παιδάκι με τα ευγενικά και τόσο γενναιόδωρα λόγια σου. Όταν καταφέρω μαθαίνοντας από τις υπέροχες δημιουργίες σου να πλουτίσω και το λεξιλόγιό μου ίσως να μπορέσω να σε ευχαριστήσω όπως πρέπει.
    Σου εύχομαι να έχεις όμορφες και γεμάτες εμπνεύσεις μέρες και βράδια.




    Magia da Inés
    É a primeira vez que eu tenho um amigo do Brasil e estou muito contente. Eu amo você, mas c língua e cultura. Também gostaria de desejar boa semana e espero poder conversar regularmente.
    Espero que a tradução é boa!
    Estamos aqui esta noite têm uma lua maravilhosa!
    Muitos beijos!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θα ήθελα να ενημερώσω φίλες και φίλους μου ότι μέχρι την επόμενη Παρασκευή δεν θα ευρίσκομαι στην Αθήνα. Και μάλλον δεν έχω πρόσβαση σε υπολογιστή.
    Παρακαλώ λοιπόν όσες και όσοι βρουν τον καιρό να με επισκεφτούν και έχουν τον χρόνο να αφήσουν σχόλιο με τις απόψεις, τις κριτικές, και τις παρατηρήσεις τους παρακαλώ ας το κάνουν και όταν με το καλό επιστρέψω θα χαρώ πολύ να επικοινωνήσω πάλι μαζί σας.
    Ολόψυχα εύχομαι σε όλες/λους να έχετε υπέροχες μέρες και νύχτες και να ξεκουραστείτε. Αυτό πάρτε και σαν εντολή ..παππουδίστικη. Χα χα χα.
    Με πολλές ευχαριστίες σας αφήνω για λίγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κανείς λοιπόν Χριστόφορε δεν είναι αρκετά καλός για να αξίζει τον παράδεισο, και κανείς αρκετά κακός για ν αξίζει την κόλαση.. Ποιός είπε οτι έχουμε ότι αξίζουμε;
    Πάντα έχουμε κάτι Καλύτερο απ αυτό γιατί έχουμε Αγαπηθεί..

    Να περάσεις όμορφες διακοπές με τους αγαπημένους σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γράφουμε "χαλαρά" όπως λες στο εισαγωγικό σημείωμα ένα MASTERPIECE, στην ουσία μια αλληγορία φιλοσοφική, και φεύγουμε!!
    Καλή επάνοδο αφού ελπίζω να περάσετε αυτές τις λίγες μέρες χαλαρά!!!
    Την αγάπη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ε, λοιπόν είσαι αιώνες μπροστά από το τώρα. Όταν αυτό που γράφεις γίνει πραγματικότητα, ως ένα σημείο(ποιος ξέρει; Ίσως και στα δύο σημεία να έχεις δίκιο), θα πουν ότι ο Χριστόφορος ήταν ο Νοστράδαμος του καιρού του......
    Ποιος μας λέει ότι δεν μπορεί να γίνει κάποτε; Αυτό δεν ψάχνουν πάντα;;;;;; Να μην πεθαίνει ο άνθρωπος.....
    Πολύ όμορφο κείμενο, όπως πάντα!!!!!
    Την καλησπέρα μου!!!!!
    Υ.Γ. Τελικά αυτό το ταξίδι στην Ελλάδα είχε τόσα απρόοπτα που ούτε σε ταινία δεν βρίσκει κανείς μαζεμένα. Ευτυχώς που η αδελφή σου σώθηκε. Για μια στιγμή, δεν σου κρύβω, ότι, φοβήθηκα για την έκβαση της κατάστασης, αλλά στο τέλος όλα πήγαν κατ’ ευχήν.
    Την καλησπέρα μου!!!!
    Καλά να περάσεις εκεί που θα πας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Eύχομαι να περνάς καλά στις
    διακοπές σου!
    Αυτή την Ιστορία που μας
    περιγράφεις, με το συμβάν τις
    Αδελφούλα σου,θα το διαβάσει
    και η ίδια τώρα?
    Φαντάζομαι πως θα νιώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. παραααα πολυ ωραιο!!! θελουμε και αλλα τετοια!! να περασεις πολυ πολυ ομορφα ευχομαι Χριστοφορε!! καλημερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. καλα να περασεις φιλε και καλη επιστροφη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @Ρεγγίνα
    Σοφό αυτό που έγραψες στο σχόλιό σου Βασιλισσα μου. Υπέροχο και αληθινό!
    Από χθές το βράδυ είμαι πίσω και θα αρχίσω σιγά- σιγά να μπαίνω στον ρυθμό μου.
    Εσύ πως πέρασες; Οι υπήκοιοί σου σε στερήθηκαν.... οι φουκαράδες;
    Θα τα ξαναλέμε πάλι. Και χαίρομαι ιδιαίτερα γι αυτό.
    Καλή σου μέρα Βασίλισσα.


    @marimar
    Την λέξη masterpiece στην επιστρέφω γιατί ανήκει σε σένα και όλα όσα κάνεις στη ζωή σου. Εσύ είσαι ο ΑΡΙΣΤΟΤΈΧΝΗΣ. Σε περιμένει μέηλ.
    Ασε τον Διάδρομο και τρέχα στο κομπιούτερ! χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @stavroulazerva
    χα χα χα. Θα αλλάξω το όνομα μου σε Cristobal Nostradamus!
    Καλό μου κορίτσι πίστεψέ με ότι δεν έχω ξεχάσει την δύναμη που είχε το κείμενο προηγούμενης σου ανάρτησης
    Η Γ ΠΡΕΡΥΓΑ. Ειλικρινά εκέι είδα τις απεριόριστες δυνατότητες σου.
    Είμαι πίσω από χθές το βράδυ (ΠΑ 19/8) και ελπίζω να ενημερωθώ για τις δραστηριότητες στην μολογκόσφαιρα γιατί ούτε οθόνη υπολογιστή δεν αντίκρυσα όσες μέρες έλειψα. Κάτι ιδέες όμως μου γεννήθηκαν.
    Σε ευχαριστώ για τιε ευχές σου και θα είμαστε σε επαφή.
    Καλή σου μέρα Σταυρούλα


    @Frezia
    Μια μέρα πριν το γράψω την είχα ρωτήσει αν θυμάται τίποτα από κείνη την μέρα. Δεν θυμόταν απολύτως τίποτα παρά μόνο ότι είχε την αίσθηση ότι κάποια στιγμή στα παιδικά της χρόνια, "πέταξε" για λίγο... Ναι τα διαβάζει και αυτή και η μάνα μου, η οποία μου κάνει και υποδείξεις!
    Να είσαι καλά Frezia μου. Πως πήγε το καλοκαίρι μέχρι στιγμής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @maria
    Χιιιιλιααα ευχαριστώωωω! χα χα χα
    Είσαι πολύ καλή. Θα προσπαθήσω Μαρία μου. Τώρα που γύρισα από την όμορφη Καρδαμύλη έχω αποθηκεύσει μερικές ιδέες στο μυαλό μου. Για να δούμε θα καταφέρω να τις βάλω κάτω;
    Καλά να είσαι πάντα και εύχομαι όλα να σου πάνε καλά τις δύσκολες εποχές που περνάμε και πρώτα η υγεία σου και όλων όσων αγαπάς.


    @ΜΑΓΟΣ
    Προφανώς έστειλες τις μαγικές σου εικόνες εκεί που βρισκόμουν στην Καρδαμύλη και είδα υπέροχα τοπία, χωριά κι ανθρώπους.
    Ευχαριστώ Μάγε μου και θα είμαστε σε επαφή τώρα που γύρισα πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπέρα Χριστόφορε και από εδώ. Καλή εβδομάδα να έχεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή