Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΣΧΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΛΕΞΗ!


   

    Δεν είχα καμιά πρόθεση να γράψω κάτι σήμερα. Όμως χθες το βράδυ τηλεφώνησα στο χειρουργό οφθαλμίατρο, που μου έκανε την μεταμόσχευση κυττάρων του κερατοειδούς και ...χάρηκα πολύ. 
Τον πήρα τον άνθρωπο για να του πω ότι τέσσερις μήνες μετά την επέμβαση, τις τελευταίες μέρες, το κάτω βλέφαρο του αριστερού μου ματιού -του χειρουργημένου δηλαδή- πάλλεται σαν έχει μια καρδούλα εκεί μέσα. Το είδα χθες το απόγευμα στον καθρέφτη και με παραξένεψε. Βέβαια μου προκαλεί μια μικρή ενόχληση, αλλά ήθελα να μάθω τι στο καλό μπήκε μέσα στο κάτω μου βλέφαρο και απέκτησε ....παλμό και ρυθμό.
Το έδειξα και στην γυναίκα μου η οποία συμφώνησε να καλέσουμε το γιατρό.
    Το έκανα λοιπόν εκεί γύρω στις οκτώ και μισή, του είπα για τις κινητικές ενέργειες του κάτω βλεφάρου και μου είπε με την χαρακτηριστική ήρεμη φωνή: « Α! Κύριε Παπαχαραλάμπους, έχετε.... μυοκυμία! Δεν είναι τίποτα μην ανησυχείτε!»
Εγώ όχι μόνον δεν ανησύχησα αλλά ενθουσιάστηκα κι από πάνω!
Μα είναι υπέροχο να πάσχεις από μια αθώα ( βέβαια) ενόχλησή η οποία όμως έχει τόσο ποιητική ονομασία: ΜΥΟΚΥΜΙΑ!!!! ( Στα αγγλικά:Myokymia (from the Greek -mŷs - “muscle,” + kŷm, -kŷmia - -kŷmos - "wave"), 
    Δηλαδή είμαι μια θάλασσα από μυς που σε μια ακτή της ο άνεμος σήκωσε κύμα στις μυικές της ίνες.
Σίγουρα θα νομίσετε ότι δεν σηκώθηκε κύμα μόνο στις μυικές μου ίνες αλλά και στα εγκεφαλικά μου κύτταρα. Μακάρι! Έτσι που έχουν τα πράγματα λίγη τρικυμιά στο κρανίο ωφέλιμη θα ήταν. Προς το παρόν όμως κυρίες και κύριοι ζηλεύετε όσο θέλετε.
Πάσχω από ΜΥΟΚΥΜΙΑ! 
Καλό σας βράδυ μέσα στην νηνεμία σας!

37 σχόλια:

  1. το διαβασα μολις στο φεισμπουκ. οντως πασχεις απο μια ομορφη λεξη! :)
    εγω θα ευχηθω περαστικα και η λεξη θα μεινει για παντα στις καρδιες μας! :)
    να εισαι καλα! καλο βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΕΚΦΡΑΣΟΥ
      Κι εγώ θελω να περάσω να διαβάσω τον "ΛΑΚΗ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΗ"! Αλλά όταν έχω τα εγγόνια μου εγώ και μάλιστα μόνος δεν μπορείς να φανταστείς πως μπορώ να γράψω κάτι! Αλλά μου δίνουν φρεσκάδα από την δικιά τους.
      Εχω μανία με τις όμορφες Ελληνικές λέξεις! Καλή σου μερα με ευχαριστίες.

      Διαγραφή
  2. Μην είστε τόσο σίγουρος κύριε Παπαχαραλάμπους, πως οι υπόλοιποι πάσχουμε από νηνεμία... μπορεί να μη κυματίζουν τα βλέφαρα μας, αλλά ο εγκέφαλος μας σηκώνει θύελλες αντίδρασης, στην ανοησία που "ευελπιστούν" να μας ταΐσουν!
    ΑΦιλιά και εύχομαι να κοπάσουν τα κύματα μας, γιατί για κανένα δεν είναι ευχάριστα:


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Άιναφετς
      Κυρία μου Αιναφετς! Είπες ακριβώς την σωστή λέξη: "ευελπιστούν". Οι ελπίδες των όμως θα αποδειχθούν φρούδες όσο και αν τους το επιτρέψαμε μέχρι τώρα.
      Τα κύματα θα κοπάσουν αλλά για μένα τα κύματα λατρείας της γλώσσας αυτής δεν είναι δυνατόν να καταλαγιάσουν. ΧΦιλιά από μένα ....κυρία μου! χα χα

      Διαγραφή
  3. Ζηλεύω που -παρά τη μυοκυμία σου- εξακολουθείς να παρατηρείς με ατίθασο βλέμμα και με παιχνιδιάρικη διάθεση αυτοσαρκασμού.
    Ο τίτλος σου... είναι πολύ πρωτότυπος και εμπνευσμένος!

    (Μακάρι όλοι μας να "βλέπαμε" με την ίδια ευκρίνεια που παρατηρείς εσύ τα πράγματα... Να'σαι καλά!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Maria Kanellaki
      Μαρία μου είναι νομίζω καθαρά θέμα διάθεσης ή ίσως και αντίδρασης κατά της περιρρέουσας ατμόσφαιρας. Αν μίλησε το μικρό μου κείμενο σε φίλες και φίλους δίνοντας μια νότα ευθυμίας και ίσως και ένα χαμόγελο είμαι πολύ ικανοποιημένος. Σε ευχαριστώ κορίτσι μου που ήρθες να δεις την "Μυοκυμία μου εγγράφως! Καλό σου βράδυ και ευχάριστο να είναι.

      Διαγραφή
  4. αγάπησέ την, αυτή τη μικρούλα την τόση δα ενόχληση, με το τόσο ποιητικό κι ελπιδοφόρο όνομα!

    Άρχοντά μου, καλώς σε ξαναβρίσκω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Βίκυ Δερμάνη
      Βίκυ! Βίκυ μου! Πόσο μα πόσο καιρό έχουμε να τα πούμε. Βέβαια έλειψα κι εγώ από εδώ αλλά και από τις φίλες και τους φίλους αρκετά για λόγους υγείας όχι σοβαρούς αλλά "ταλαιπωρητικούς" αλλά ειλικρινά σου λέω ότι μου έδωσες μεγάλη χαρά τώρα που σε βλέπω!
      Ελπίζω σύντομα να τα λέμε πιο συχνά. Θα την αγαπήσω όπως λες την μικρή αυτήν ενόχληση. Μα είδες όμως όνομα; Μόνο τούτη η γλώσσα μπορεί να φτιάχνει τέτοιες λέξεις! Δεν γίνεται να σου δώσω να καταλάβεις πόση είναι η ευχαρίστηση που ένιωσα που σε είδα!

      Διαγραφή
  5. Το είχα κι εγώ για κάποιο διάστημα μετά την επέμβαση της πρεσβυωπίας - υπερμετροπίας που είχα κάνει και τότε το είχα αποδώσει στο τεράστιο τέντωμα που κάνουν στις μυϊκές ίνες γύρω απ' το μάτι την ώρα της επέμβασης.
    Μου πέρασε βέβαια...
    Εύχομαι αυτό να είναι όλο σου το πρόβλημα..... από δω και πέρα.
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @FLORA GIA
      Πιθανότατα Φλωρα μου και σε μένα αυτή να είναι η αιτία. Τούτο το μάτι έκανε μέσα σε 6 μήνες 2 επεμβάσεις. Μια για καταρράκτη και μετά μια για μεταμόσχευση .κυττάρων του κερατοειδούς. Οπότε ....... Πάντως η λέξη είναι υπέροχη. Αξίζε τον κόπο να το υποστώ αυτό το ελαφρύ πρόβλημα μόνο και μόνο για να μάθω την λέξη ΜΥΟΚΥΜΙΑ! Να είσαι καλά Φλώρα μου και σε ευχαριστώ για τις ευχές σου αλλά και για την διέλευσή σου από εδώ! Καλή σου νύχτα κορίτσι μου.

      Διαγραφή
  6. Ερωτεύσιμος Μυς που μιμείται τον Ερωτευμένο Μυ της Καρδιάς και παλεύει να λαχανιάσει τόσο πάνω στα Κύματα, ώστε να γίνει αυτός ο Εμπνευστής των ... Ιστοριών της Άγνωστης Διάστασης!.....

    Λάτρεψα το "μάτι" που αποφάσισε να αυτονομηθεί και να ταράξει τις Ισορροπίες των Αναγνώσεών μας....

    ΜυοΚύματα, λοιπόν..............
    ό,τι πρέπει για ..... Ποίημα!!!!

    ;-))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @~reflection~
      Αν τα ΜυοΚύματα έχουνε την ευλογία να φέρνουν φίλους πιο κοντά τότε θα πρέπει να φτιαχτούν Μυοθεοί που ναπροστατεύουν παιλιούς φίλους αγαπημένους. Μα τι όμορφο που είναι το:
      "Ερωτεύσιμος Μυς που μιμείται τον Ερωτευμένο Μυ της Καρδιάς και παλεύει να λαχανιάσει τόσο πάνω στα Κύματα, ώστε να γίνει αυτός ο Εμπνευστής των ... Ιστοριών της Άγνωστης Διάστασης!....
      Μόνο μια αντανάκλαση μιας Κάκιας θα μπορούσε να δημιουργήσει. Πόσο χαίρομαι.....που οι Αγνωστες Διαστάσεις οικείες παραμένουνε σε σένα.

      Διαγραφή
    2. Σύντομα η Ασθένειά σου θα γίνει ....... Ποίημα!...

      ;-)))

      Οι Φιλίες που άνθισαν πάνω σε Χώμα που φιλοξενεί ΠλατάΝΟΥς,
      δε χάνονται
      όσες Σιωπές κι αν παρεισδύσουν στο ενδιάμεσο!....

      Φιλιά....

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα κύριε Χριστόφορε και καλώς -πολύ καλώς!- σας βρίσκω! Επειδή (περιστασιακά) ο μυς του ματιού μου, μού κάνει τα ίδια κόλπα, να ελπίζω ότι πάσχω από κάτι τόσο υπέροχο, όπως εσείς;;..... Τα σέβη μου και καλή σας ημέρα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Joan Petra
      Φίλη μου Joan, με χαρά σε υποδέχομαι σε εδώ στην ταπεινή μου γωνιά όπου βέβαια το κύριε και το κυρία καθώς και ο πληθυντικός αριθμός, είναι κάτι το τελείως άγνωστα.
      Βέβαια αν ο μυς του ματιού σου κάνει τα ίδια κόλπα και είναι και περιστασιακά ίσως να μην χρειάζεται καμιά ενέργεια να κάνεις. Πάντως δεν θα ήταν κακό να σε δει και ο οφθαλμίατρος σου καθώς περιστατικά από περιστατικά διαφέρουν καθώς διαφέρουν οι αιτιολογίες. Εγώ μαγεύτηκα από την λέξη και με ανάγκασε να καθίσω να γράψω τις παραπάνω γραμμές. Θα σου κάνω επίσκεψη στον χώρο σου γιατί από μια γρήγορη ματιά που έρριξα μοιάζει να λες ενδιαφέροντα πράγματα. Αφού βέβαια ...καταργούμε τα "σέβη" ας αρκεστούμε σε μια ευχή για μια όμορφη νύχτα με χαμόγελα τριγύρω μας.

      Διαγραφή
  8. Όρτσα το βλέφαρο μη πέσουμε σε ξέρα !!!!!

    Χριστοφόρε μου πρώτη φορά βλέφαρο με έκανε να γελάσω μετά δακρύων!!!!!!
    Να σαι καλά :-) .... μου χρειαζόταν αυτό το γέλιο να φύγει η πίεση
    των ημερών...
    Σε φιλώ και εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο να έχεις !

    υγ. το βλέπω εγώ αυτό το βλέφαρο να γίνεται ανέκδοτο στο τέλος :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Levina Vil
      χα χα χα «¨Ορτσα το βλέφαρο.....» χα χα Θαυμάσιο!
      Πολύ χαίρομαι αν η ...περί «ΜΥΟΚΥΜΙΑΣ» διατριβή μου σε διασκέδασε και διασκέδασε και τις πιέσεις που ασκούνται πάνω σου αλλά και σε όλους μας.
      Λες να γεννηθούν ανέκδοτα; Αλήθεια όμως κάπως έτσι γεννιούνται από κάτι το αναπάντεχο! Καλή σου νύχτα ποιήτρια του κόσμου τούτου και όλων όσων υπάρχουν.!

      Διαγραφή
  9. Χριστόφορε, εκλεκτέ μου φίλε

    Βλέπω ότι ακομα ταλαιπωρείσαι με τα μάτια σου...(ελειψα για λιγο καιρό)
    Και πάλι ο τρόπος που αντιμετωπίζεις το θέμα είναι εκπληκτικός. Σε θαυμα΄ζω για το χιουμορ και την ευαισθησία σου και ευχομαι όλα να πάνε καλά.

    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @περήφανη μανιάτισσα
      Λεβέντισσα μου, από τόπους αγαπημένους, πόσο χαίρομαι που σε βλέπω μετά από πολύ καιρό. Είναι αλήθεια ότι έλειψα αρκετά. Ελπίζω όμως ότι σιγά- σιγά θα βρίσκομαι στις αυλές σας για να σας χαίρομαι. Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου και ελπίζω να τα λέμε συχνά όπως παλιά! Μια γλυκιά καληνύχτα από μένα.

      Διαγραφή
    2. Θα με βλεπεις ελπιζω Χριστοφορε...η εποχή ειναι δυσκολη για ολους μας. Σημασία έχει να είσαι καλά. Χαρηκα που σε ξαναβρηκα!

      Διαγραφή
    3. @περήφανη μανιάτισσα
      Πράγματικά περνάμε όλοι μας πολύ δύσκολες στιγμές Ελπίζω να βγούμε τουλάχιστον ψυχολογικά αλώβητοι και έχεις απόλυτο δίκιο το μόνο περιουσιακό μας στοιχείο που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να αγγίξουν είνα η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ. Η χαρά είναι δικη μου Μανιάτισσα!

      Διαγραφή
  10. Δεν πιστεύω να φταίω εγώ με τα θαλασσινά που σου προκάλεσα
    αυτή την τρικυμία στο μάτι??

    Πάντως καλό είναι που πάλλεται,την ακινησία να φοβάσαι:))

    Με φόβο πλέον στέλνω τα θαλασσινά μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @zoyzoy
      Αν τα θαλασσινά σου είναι υπαίτια για την ΜΥΟΚΥΜΙΑ τότε σου οφείλω μεγάλη χάρη, Πως αλλιώς θα μάθαινα τούτη την όμορφη λέξη; Πολύ σωστό αυτό που λές για την ακινησία. Πολύ!!!!
      Κανένα φόβο! Αντιθέτως πρέπει να βάζεις όλη την δύναμη της θάλασσας μέσα τους πριν μου τα στείλεις!! Καλή σου νύχτα zoyzoy μου και σε ευχαριστώ για όσο μου στέλνεις πάντα!

      Διαγραφή
  11. Την όμορφη λέξη, που μου έμαθες σήμερα, φίλε Χριστόφορε, έσπευσα να την προσθέσω στο λεξικό μου, μαζί με την ερμηνεία της, όπως την παραθέτεις τόσο ωραία μαζί με την αγγλική της ορθογραφία. Και μου διήγειρες τη λατρεία για τη γλώσσα μας, αυτήν την παγκόσμια αστείρευτη μάνα. (Και θυμήθηκα και το έξοχο σχόλιο που μου είχες κάνει πριν ενάμιση χρόνο στην ανάρτησή μου «Ελληνικά 1»). Σ’ ευχαριστώ, να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Άρης Άλμπης
      Φίλε μου Άρη, αλήθεια πόσο καιρό είχαμε να τα πούμε. Χαίρομαι πάρα πολύ που σε βλέπω και ιδιάτερα χαίρομαι που σου άρεσε η λέξη που γοήτευσε κι εμένα ....κι ας με ταλαιπωρεί λίγο! Θα ανατρέξω στο ιστολόγιο σου για να βρώ την συγκεκριμένη ανάρτηση σου γιατί δεν θυμάμαι το σχόλιο στο οποίο αναφέρεσαι. Πρέπει σιγά- σιγά να αρχίσω να δρατηριοποιούμαι όπως παλιά. Μεγάλη η χαρά που μου έδωσε η επίσκεψη σου Άρη. Ευχαριτσώ θερμά.

      Διαγραφή
  12. Καλά, και το δεξιό μέρος του μπλογκ σου το έχει... δεν αστιέυομαι, πάει και έρχεται...

    Ζηλέυω, φίλε. Και τα μάτια μου τίποτα έχουν, χαχαχα.

    Φιλιά πολλά. Un fuerte abrazo y un aromático café.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @censurasigloXXI
      Φαίνεται ότι και το μπλογκ μου κόλησε myokymia από μένα! χα χα χα
      Un abrazo fuerte y un café aromático es la combinación perfecta!!!!!!

      Διαγραφή
  13. Ελπίζω Χριστόφορε το μάτι να μη κυματίζει πλέον ως σημαία... γιατί στου Ανταίου στήθηκε η νέα μας κυβέρνηση και έχεις και υπουργείο ανάπτυξης αν θυμάμαι καλά... τεράστια πλάκα!!!
    Καληνυχτίζω με πολλά ΑΦ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Άιναφετς
      Οι κυματισμοί έχουν ....υποσταλεί κατά ενα μέρος. Θα πάω στο μέγαρον Αννταίου για να δω! Σε ευχαριστω που με ενημέρωσες. Να βάλουμε και κόκκινο τηλέφωνο για τις επείγουσες υποθέσεις λέσω εγώ! χα χα χα
      Καλημερίζω ΧΦ:)

      Διαγραφή
  14. Κε Παπαχαραλάμπους σας συγχαιρω για τη θεση σας μιας και ερχομαι απο του Ανταιου και μακαρι να πετυχετε -το λεω γιατι ο αντρας μου με το γιο μου αποφασισαν να γινουμε αγροτες οποτε οι αποφασεις σας μας αφορουν αμεσα , καντε κατι γιατι η προσπαθεια μας δεν πρεπει να αποτυχει, οσο για την μυοκυμια σας περαστικα, οσο ποιητικο και ναναι θα ειναι και ενοχλητικο λιγακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Mairi Grasia
      Θα ήθελα να ξεκινήσω παρακαλώντας να απαλειφθούν η προσφώνηση Κε και ο πληθυντικός. Στην συνέχεια αφού σαν αρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης επισκέφθηκα και είδα τον χώρο σου ο οποίος με εντυπωσίασε, έχω να πω ότι αν ο άνδρας και ο γιός αποφάσισαν να γίνουν αγρότες, θέλω να ζητήσω να μου πεις τι προϊόντα θα καλλιεργούν ούτως ώστε να στέλνω εκεί ολόκληρο το Υπουργκό Συμβούλιο για συνεδρίαση. Αν δε παράγετε αγγουράκια ακόμη καλύτερα για την δροσιά τους. Όσοι θα ζορίζονται ...λόγω αποστάσεως θα τους αποστέλλονται κατ οίκον. Έτσι θα διαφημιστεί το προϊόν σας.
      Βλέπω βέβαια ότι στο μεταξύ έχεις αναλάβει την Πρωθυπουργία. Οπότε οι δικοί σου (σύζυγος και υιός) προς το παρόν δεν θα χρειαστεί να πάρουν τους λόγγους και τα όρη. Χάρηκα πάρα πολύ για την επικοινωνία και είμαι στη διάθεσή σου για κάθε..... φακελάκι! χα χα χα Καλημέρα Μαίρη. Έχεις υπέροχο ιστολόγιο!

      Διαγραφή
  15. Αγαπητέ Χριστόφορε,
    μήπως θα ήθελες ένα....Υπουργείο;;;

    http://pistos-petra.blogspot.gr/2013/10/virtual-revolution.html

    Θα χαρώ πολύ να το παραλάβεις, έτσι, για να γνωριστούμε καλύτερα! Καλό σου βράδυ! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Joan Petra
    Αγαπητή μου Joan πολύ με τιμάει η πρότασή σου αλλά ήρθε αυτές τις μέρες που πρέπει να γίνουν ορισμένες μικροχειρουργικές επεμβασούλες στο μάτι μου για την οριστική διόρθωση του προβλήματος που με ταλαιπωρεί εδώ και έναν χρόνο περίπου. Τίποτα το σοβαρό αλλά λιγάκι χρονοβόρο.
    Πάντως θα είναι μεγάλη μου η χαρά να γνωριστούμε καλύτερα έτσι κι αλλιώς. Με πολύ χαρά είδα την επίσκεψη σου εδώ και θα τα ξαναπούμε πολύ σύντομα. Καλή επιτυχία να έχει όοιος αναλάβει το αξίωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μα δε θα μπορούσε η δική σου πάθηση να είναι λιγότερο όμορφη και ποιητική αγαπητέ Χριστόφορε! Πάλλεται σαν καρδούλα...
    Είμαι σίγουρη ότι έχει απόλυτη σχέση με τον τρόπο που κοιτάζεις τη ζωή!
    Γρήγορα να περάσει εύχομαι και να είναι η τελευταία σου ταλαιπωρία.

    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Mary
      Το σχόλιο σου Μαίρη μου, πάλλεται από γενναιοδωρία και συναισθηματισμό. Σε ευχαριστώ κορίτσι μου που ήλθες να με δεις. Ήδη δε ο "μυοκυματισμός" έχει μειωθεί σημαντικά.
      Καλή σου βράδυ και όνειρα γλυκά!

      Διαγραφή
  18. Πάσχει ο καλός μου φίλος Χριστόφορος από ΜΥΟΚΥΜΙΑ και το μαθαίνω τελευταία και καταϊδρωμένη;
    Φτού σου xristin!
    Τώρα που το έμαθα αποφάσισα να βοηθήσω τον καλό φίλο και αφού πήρα την ΜΥΟΚΥΜΙΑ στα χεράκια μου,την ξάπλωσα τανάσκελα και την….μελέτησα!
    Λάθος!Δεν την μελέτησα μόνο αλλά την χτύπησα σαν octαpus,και Χριστόφορε,sorry,αλλά σιγά την πάθηση!
    Επειδή ο σφιγκτήρας του μυ είπε να ξεκουνήσει καθότι πιάστηκε ο έρμος,μην τον ρίξουμε και στην πυρά!Λίγη γυμναστική θα κάνει και θα…αράξει!
    Καλού κακού,κόψε και τους πολλούς καφέδες και ΟΚ.
    Βέβαια,εντρυφώντας στα της ΜΥΟΚΥΜΙΑΣ,έπεσα μοιραίως και στην ΤΡΙΧΙΑΣΗ(ανώμαλη κατεύθυνση των βλεφαρίδων, συνήθως προς τα πίσω),στο ΕΝΤΡΟΠΙΟ( η προς τα έσω στροφή το χείλους του κάτω βλεφάρου),το ΕΚΤΡΟΠΙΟ(η προς τα έξω στροφή του κάτω βλεφάρου),τον ΒΛΕΦΑΡΟΣΠΑΣΜΟ(ο μη ελεγχόμενος σπασμός των βλεφάρων) το ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΧΑΛΑΡΟΥ ΒΛΕΦΑΡΟΥ(αυτόματη αναστροφή του άνω βλεφάρου),και στην ΒΛΕΦΑΡΟΠΤΩΣΗ( πτώση του άνω βλεφάρου.
    Όπως είδες Χριστόφορε η ΜΥΟΚΥΜΙΑ μπροστά σε αυτές εμφανίζεται ως αθώα περιστερά.
    Λοιπόν να χαίρεσαι την ΜΥΟΚΥΜΙΑ σου ,γιατί υπάρχουν και……χειρότερα.
    Ελπίζω ότι μετά την εμπεριστατωμένη ανάλυση της xristin να…..ανακουφίστηκες!
    Δεν θέλω ευχαριστίες,ούτε….ού!
    Τις φιλούρες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @xristin
      Μα γιατρέ μου xristin, εγώ δεν παραπονέθηκα. Υπερηφανεύθηκα! χα χα χα. Πάντως γιατρέ μου δεν πίνω ποτέ μου καφέ ούτε οινοπνευματώδη ποτά εδώ και χρόνια. Το υπέροχο αυτό πρόβλημα προέκυψε απλώς από τον ερεθισμό που επέφεραν στο μάτι αυτό οι δυο επεμβάσεις που υπέστη μέσα σε ένα τρίμηνο Εκείνο βέβαια το οποίο ήθελα να πω με την μικρή ανάρτηση αυτή είναι ότο τούτη η γλώσσα είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ στον δυτικό κόσμο που μπορεί με συνδυασμούς λέξεων να περιγράφει πράγματα, καταστάσεις, ορολογίες επιστημονικές και άλλα. Ποια γλώσσα μπορεί ας πούμε να βρεί λέξη για την αστρονομία, ας πούμε, ή για την καρδιολογία, και για χιλιάδες άλλες περιπτώσεις Πάντως γιατρέ μου δεν έχω λόγια να σε ευχαριστήσω που επιλήφθηκες του θέματος με ....αφιλοκερδή τρόπο. Ούτε ένα ...ού δεν θέλεις!!! χα χα χα Να σαι καλά κορίτσι μου με καταδιασκέδασε η παρέμβαση σου την βροχερή - και για μένα- πανέμορφη τούτη μέρα. (Λατρεύω την βροχή)!

      Διαγραφή