Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΙΛΙΓΓΙΩΔΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗ [5] ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΠΟΥ ΕΝΙΩΘΕ



     Ο θόρυβος που έκανε το βαρύ κουτί με τα χρυσά νομίσματα πέφτοντας στο πάτωμα του δωματίου, του θύμισε την φωνή της μακαρίτισσας της θειάς του, που συχνά του έλεγε κουνώντας δασκαλίστικα το δάχτυλο: «Τούτα τα νομίσματα, σου τα αφήνω για μια δύσκολη ώρα!»
«Να μια δύσκολη ώρα θείτσα! Τι θα μου κάνουν τα σκατονομίσματα σου τώρα;» σκέφτηκε ο Τάκης.
   Τα βήματα από το εσωτερικό του σπιτιού έρχονταν προς το σαλόνι. Μπορούσε να ξεχωρίσει τα γυναικεία που έμοιαζαν να πλησιάζουν λες και έκαναν τζόγκινγκ στο διάδρομο και τα ανδρικά από πίσω που ακολουθούσαν βαριά. 
    Δεν άργησαν να φτάσουν στο σαλόνι, όπου και σταμάτησαν. Ο Τάκης άκουγε μόνο βαριές ανάσες. Μια παράξενη ησυχία επικράτησε για λίγο. Με το αριστερό  χέρι, είχε σηκώσει το κεφάλι  για να μπορεί έστω και με την περιφερειακή του όραση να βλέπει κάτι. Ένιωθε όμως την καρδιά του να χτυπάει σαν έμβολο μηχανής μέσα στο στέρνο του. 
Το χέρι που στήριζε όρθιο το κεφάλι, είχε αρχίσει να μουδιάζει ....  
    Ένα δυνατό γέλιο δόνησε την ατμόσφαιρα. Η Νίκη τρέχοντας σχεδόν ήρθε και στάθηκε χαμογελαστή μπροστά του. Το πρόσωπό της έλαμπε από την χαρά της επιτυχίας. Κρατούσε με τα δυο χέρια, το τετράγωνο ντυμένο με κόκκινο βελούδο κουτί.  Του το πρότεινε:
    «Να! Πάρτο. Δικό σου είναι. Έλα σήκω. Πάρτο λοιπόν!»
Εκείνος την κοιτούσε σχεδόν αδιάφορος. Άθελά του εντυπωσιάστηκε όταν αντιλήφθηκε ότι δεν τον ένοιαζε καθόλου τι θα γινόταν με το κουτί και τις χρυσές του λίρες. «Για μια ώρα ανάγκης!» Είχε πει η θεία. Το γεγονός και μόνο ότι θυμήθηκε την φράση αυτή της θείας του, έφερε γέλια. Επειδή όμως το χέρι που συγκρατούσε το κεφάλι είχε μουδιάσει, άφησε το κεφάλι του να πέσει στο στέρνο και βάλθηκε να γελάει με την καρδιά του...δίπλα στην καρδιά του.  Το πηγούνι του χτυπούσε πάνω στο στήθος του,  ο ήχος που έβγαινε από τούτο το γέλιο μόνο με κρώξιμο κόρακα θα μπορούσε να συγκριθεί αλλά αυτός γελούσε. Γελούσε ίσως όσο δεν είχε γελάσει ποτέ στη ζωή του. 
    Η Νίκη απέναντι του με το κόκκινο κουτί στα χέρια έμεινε να τον κοιτάζει έκπληκτη. Δεν μπορούσε να καταλάβει αν γελούσε ή αν έκλαιγε. 
Ο Πέτρος που όλη αυτή την ώρα είχε σταθεί στην είσοδο το σαλονιού, πλησίασε και βάλθηκε και αυτός να κοιτάζει τον Τάκη που το κεφάλι του χτυπιόταν πάνω στο στέρνο βγάζοντας παράξενους ήχους από το στραβωμένο στόμα. 
    «Μα τι έχει; Γιατί κάνει έτσι;»
    «Που να ξέρω χριστιανέ μου; Του δείχνω το κουτί με τα χρυσά νομίσματα και....»
    «Μήπως κλαίει;»
Ο Τάκης που ένιωσε το αριστερό χέρι να έχει ξεμουδιάσει κάπως, το σήκωσε σιγά-σίγα και σπρώχνοντας το πηγούνι προς τα πάνω, κατάφερε να σηκώσει το κεφάλι του σε μια σχετικά όρθια θέση. Έβαλε όλη την ψυχική και όση σωματική δύναμη είχε, για να μπορέσει να τους αντικρίσει και τους δύο κατάματα, έτσι όπως στέκονταν απέναντί του. 
Προσπάθησε να δώσει κάποιο σχήμα στα χείλη του, ώστε αυτό που ήθελε να πει να γίνει κατανοητό και φώναξε:
    «Έσχη χα!  Χέσχηχα! Χέσκηκα ια χουχί!» 
Κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια να πει αυτό που ήθελε όσο γινόταν πιο καθαρά, σταμάτησε για να πάρει μια ανάσα, ανοίγοντας  το στόμα του ώστε να ρουφήξει όσο περισσότερο αέρα μπορούσε. 
Αχ! Να μπορούσε να τους φωνάξει πεντακάθαρα κατάμουτρα: «ΧΕΣΤΗΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΤΙ!»
    Η Νίκη όμως, περιέργως κατάλαβε ακριβώς τι ήθελε να πει! 
    «Α! Ώστε έτσι ε; Χέστηκες για τα νομίσματα!»
    «..αί»
    «Ναι λες ε;»
    «Τι γίνεται ρε Νίκη; Τι λέτε;» ρώτησε ο Πέτρος
    «Δεν τον νοιάζουν λέει τα νομίσματα  ο μαλάκας.»
  «Ωραία τότε! Αφού δεν τον νοιάζουν, ας τα πάρουμε και ας την κάνουμε!» είπε ανυπόμονα ο Πέτρος.
    «Μα είσαι με τα καλά σου, ή χάζεψες; Δεν τον ακούς τι λέει; »
    «Τι λέει δηλαδή;»
   «Χέσκηκα ια κουχί!» Φώναξε ο Τάκης όσο πιο δυνατά μπορούσε,  σπρώχνοντας ταυτόχρονα το κεφάλι πιο ψηλά, με το αριστερό του χέρι για να δείξει αποφασιστικότητα. 
Έτσι νόμιζε τουλάχιστον.
    «Τον ακούς τον ηλίθιο; Τον σακάτη;»
   «Μα βρε Νίκη, αφού δεν τον νοιάζει, γιατί δεν παίρνουμε τα νομίσματα και να φύγουμε;»
Η Νίκη όμως δεν του έδωσε σημασία. Κάτι πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού εκεί δεξιά της, της είχε τραβήξει την προσοχή. Είχε καρφώσει το βλέμμα σε κάτι, λες και την μαγνήτιζε.
    Ο Τάκης που αντιλήφθηκε την κίνηση της, προσπάθησε σπρώχνοντας το πηγούνι του με τα δάχτυλα, να στρίψει το κεφάλι προς την κατεύθυνση που κοίταζε η Νίκη. 
Εκείνο που είδε τον έκανε να παγώσει. 
    Εκεί πάνω στο τραπεζάκι, ανάμεσα στα άλλα αντικείμενα, ήταν ένα μπρούντζινο βαρύ σκαλιστό σταχτοδοχείο, σε σχήμα χελώνας. 
    Ήταν το σταχτοδοχείο με το οποίο τον είχε χτυπήσει με όλη της τη δύναμη στο κεφάλι, εκείνο το βράδυ, την ώρα που έκαναν έρωτα εκεί στο σαλόνι, πάνω στο χαλί. Εκείνη ήταν από πάνω, έτσι όπως της άρεσε.
Το φοβερό χτύπημα θα μπορούσε να τον είχε αφήσει στον τόπο τότε. 
Δε θα ξεχνούσε όμως, ποτέ το βλέμμα που του είχε ρίξει λίγο πριν τον χτυπήσει. Και τι ειρωνεία....Είχε νομίσει, ότι τούτο ήταν το βλέμμα της υπέρτατης ηδονής! Πόσο λάθος είχε κάνει....
Ο Πέτρος τώρα την τραβούσε από το μπράτσο. 
    «Έλα Νίκη πάμε. Άστον εδώ και πάμε να φύγουμε! Δε θα μιλήσει. Σε παρακαλώ Νίκη. Πάμε σε ικετεύω έχω και παιδιά!»
    Δεν πρόλαβε να τελειώσει την φράση του ο Πέτρος και εκείνη άφησε το κουτί με τα νομίσματα να πέσει χάμω στο χαλί, έκανε το μισό βήμα που την χώριζε από το τραπεζάκι του σαλονιού, έσκυψε άρπαξε το βαρύ σταχτοδοχείο και με μια αστραπιαία κίνηση, έστριψε με φόρα  και με όλη της την δύναμη χτύπησε καταπρόσωπο τον Πέτρο. 
Εκείνος έμεινε για λίγο όρθιος, κοιτώντας την έκπληκτος, κι ύστερα έπεσε ανάσκελα προς τα πίσω χτυπώντας πρώτα το κεφάλι του στο τούβλινο πρεβάζι του τζακιού κι έμεινε ακίνητος πάνω στο χαλί.
    «Χέστηκα αν έχεις παιδιά! Τι μου το κοπανάς συνέχεια; Έχω παιδιά κι έχω παιδιά! Χέστηκα πια!»  Έκανε με αγανάκτηση η Νίκη.
    Ο Τάκης χαμήλωσε το χέρι που στήριζε το κεφάλι του και κοίταξε προς το σημείο που είχε πέσει ο Πέτρος. Με τρόμο είδε το πρόσωπό του νέου άνδρα να έχει μεταμορφωθεί σε μια κόκκινη μάζα, αλλά και στο χαλί πίσω από το κεφάλι του είχε αρχίσει να σχηματίζεται μια  κηλίδα αίματος. Από κει που ήταν ο Τάκης προσπάθησε να δει αν το στήθος του Πέτρου ανεβοκατέβαινε. Δεν μπόρεσε να το διαπιστώσει  αυτό.
    «Θοννν  χόθωσες!» Είπε μην τολμώντας να σηκώσει το κεφάλι του να κοιτάξει την Νίκη.
  «Τον σκότωσα; Και λοιπόν; Ένας τσουτσουνοφόρος λιγότερο. Αν είχα κάνει το ίδιο χρόοονια πριν, ίσως να είχαν γλυτώσει οι μικρές μου αδελφές τουλάχιστον, από τις χερούκλες του θείου Αριστοτέλη που μας χούφτωνε για χρόνια από τα πέντε μας. Τον σεβαστό μας  θείο Αριστοτέλη χα χα χα! ....»
    Γελώντας σχεδόν υστερικά, λύγισε τα γόνατα κάθισε στο χαλί δίπλα στο κουτί με τα νομίσματα, το γέλιο της μετάλλαξε σε κλάμα και ακούμπησε το κεφάλι της στο αριστερό πόδι του Τάκη. 
Το πόδι  του, που ένιωθε!
Λίγο πιο κει κειτόταν ακίνητος ο Πέτρος.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
    



52 σχόλια:

  1. Τα διάβασα και τα πέντε με μια ανάσα. Από το τέταρτο επεισόδιο και πέρα άρχισα να γελάω όλο και πιο πολύ. (Και δεν με λένε Βεατρίκη, αν θυμάμαι καλά δηλαδή.. :-) ).

    Μαρέσει πολύ ο σαρκασμός.. Μπαλαντέρ η Νίκη με τα υπέροχα δυό πρόσωπα, γλυκήτατη η θεία που με το δώρο της και την ευχή της (για μια δύσκολη ώρα), όντως λειτούργησε ως ο από μηχανής Θεός, για να παρασχεθεί η βοήθεια που χρειαζόταν ο αγαπημένος της ανηψιός την κατάλληλη στιγμή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλή Εβδομάδα να έχεις Χριστόφορέ μου!
    Πάντα υπέροχος!
    φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νέα ρότα ....μου άρεσε η τροπή ...αλλά γιατί τόσο λίγο ....
    Χριστόφορε??? περικοπές και συ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγρίεψαν τα πράγματα!
    Εδώ με τους σώας τας φρένας¨" κινδυνεύεις πόσο μάλλον με τους αποδεδειγμένα ασθενείς!
    Το φοβερό είναι ότι είναι τόσοι πολλοί οι ασθενείς που κυκλοφορούν ανάμεσά μας που το φανταστικό σου σενάριο,δεν είναι απίθανο να γίνει πραγματικό για τον καθένα απ'εμάς!
    Γι'αυτό τον λόγο και η αγωνία μας κορυφώνεται στο επόμενο πάντα επεισόδιο που μας ετοιμάζεις...
    Είσαι ένας μετρ του είδους..! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λυπάμαι, ειλικρινά λυπάμαι που αναφέρθηκε τ'όνομα μου σε σχέση με αυτή την ιστορία και δεν αναφέρομαι σε σένα αγαπημένε μου Αlexander

    Βεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Που χάθηλες καλέ μου Χριστόφορε, αναρωτιόμασταν με την καλή μας φίλη μαριμαρ γιά σένα. Λοιπόν το μόνο που μ'ενθουσιάζει σ'αυτη την ιστορία είναι ότι μπορώ να προβλέψω κάποιες κινήσεις αλλά σχεδόν την τελευταία στιγμή μόνο όπως μολις ό Πέτρος ανέφερε τα παιδία σκέφτηκα "φίλε την πάτησες τώρα" αλλά έχω πολύ δρόμο ακόμα μέχρι να μπορέσω να σε προβλέψω αρκετά πριν. Αααα αλήεια,,,,μιά πρόσκληση-πρόκληση σε περιμένει στο blog μου

    Φιλιά αμέτρητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Την γλίτωσε με την αδιαφορία του για τα νομίσματα. Υπερίσχυσε το ένστικτο του για την επιβίωση. Τίποτα δεν μετράει πια γι' αυτόν. Θέλει να ζήσει να γλιτώσει από τον εφιάλτη που ζει.
    Αν σκεφτόσουν τα παιδιά σου αγαπητέ μου, δεν θα' πρεπε να μπλέξεις με την Νίκη και τις φαεινές της ιδέες. Την πάτησες. Εκείνη ήθελε έναν άνδρα συνένοχο δίπλα της, εσύ έγινες ο οικογενειάρχης για τον οποίο δεν ήθελε να ξέρει τίποτε.
    Τίποτε απολύτως γιατί αυτό της θύμισε την σεξουαλική βία που σαν παιδί είχε υποστεί από τον καθ' όλα και για όλους τους άλλους αξιοσέβαστο και εντιμότατο οικογενειάρχη, θείο Αριστοτέλη.
    Τι θα γίνει τώρα Χριστόφορε; Κυρίαρχος του παιχνιδιού η Νίκη, η ενσάρκωση του καλού και του κακού μαζί, της λογικής και της τρέλας, της σκληρότητας και της ευαισθησίας. Πού μας οδηγείς Χριστόφορε; Έχουμε τώρα 3 θύματα. Ποιος είναι ο από μηχανής θεός;
    Μη μας δίνεις τόσο μικρές δόσεις μυστηρίου.
    Και μη σε παρασύρουν η Μπεατρίς (Ωχ! Καλυψώ την λέγανε) και οι σειρήνες, μακριά σε άλλες θάλασσες και σε σαγηνεύσουν με τα τραγούδια και τη γοητεία τους και χάσεις εσύ την Ιθάκη σου και εμείς τον Οδυσσέα μας.
    Καλημέρα.
    Penelope (χα χα χα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ....θα περιμένω,
    θα σε...περιμένω...

    Υιώτα
    αστοριανή, ΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν έχω παράπονο!!
    Ξέρεις να κρατάς αμείωτο το ενδιαφέρον για μέρες, για εβδομάδες.....και αν το τραβήξεις κι άλλο γιατί όχι? και μήνες!!!:))
    Κάτι που ξεκίνησε σαν μια απλή ιστορία, έχει εξελιχθεί σε θρίλερ για γερά νεύρα.
    Τις καλημέρες μου και τις ευχές μου για Καλή Εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. όταν το προνοητικό εμπλέκεται με το απρόβλεπτο...
    όταν η λογική λίγο διαφέρει από την τρέλα..
    όταν το χθες διαμορφώνει το τραγικό σήμερα...
    όταν ο πλούτος του νου και της ψυχής κείμενο γίνεται...
    καλημέρα Άρχοντά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι πολλά τα νομίσματα Χριστόφορε?
    Κάπου θα ήταν χρήσιμα,κάποιες τρύπες θα έκλειναν,αφού δεν τα θέλει ο Τάκης!
    Περιμένω τη συνέχεια να δω που θα πάει ο θησαυρός της Θείας?
    Είμαι σίγουρη ότι ο Τάκης θα γίνει καλά,και θα ξεπεράσει το σοκ,ενενήντα τα εκατό
    όνειρο βλέπει...
    Καλή εβδομάδα εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παρακολουθώ πάντα με έντονο ενδιαφέρον την εξέλιξη και με την ίδια κάθε φορά αίσθηση, ότι ξεχνάω ν’ ανασάνω. Τόση ένταση και δύναμη, εκπέμπει η γραφή.
    Η αργή και λεπτομερειακή ροή της, θυμίζει κινηματογραφικό πλάνο του Θόδωρου Αγγελόπουλου.
    Αγαπημένε μου Χριστόφορε,
    Καταπιάνεσαι μ’ ένα θέμα που δύο πόλους έχει.
    Την ψυχική δύναμη και στον αντίποδα, τ ην τραγικότητα της ψυχικής ανισορροπίας.
    Το εκπληκτικό, λοιπόν, είναι πως, αν και δεν είσαι ειδικός, παρουσιάζεις «τραχιά» την κοινή αφετηρία των πόλων αυτών, τον άνθρωπο.
    Σε κάθε ευκαιρία, τονίζω την προτίμησή μου στην «ευαίσθητη», την λυρική γραφή σου. Ωστόσο δεν μπορώ να αγνοήσω την γοητεία που ασκεί πάνω μου, τούτη η αιχμηρή ματιά σου, που ξεγυμνώνει πτυχές της ανθρώπινης ψυχής απ’ τα στολίδια της, εμμένοντας όμως στις καλά κρυμμένες αλήθειες της.
    Κλείνοντας, θα ήταν παράληψη να μην αναφερθώ στο δυνατό σημερινό φινάλε, που ανοίγει καινούριους, δαιδαλώδεις δρόμους στη σκέψη και το ενδιαφέρον μας, για την εξέλιξη τούτης της ιστορίας σου….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. E! καλά το είπα εγώ...η Καρδαμύλη ξανά μανά!!!
    θα μας βρούν τα Χριστούγεννα!!!!
    αγαπημένη μου Σταυρούλα...μη του βάζεις ιδέες για Αγγελόπουλους γιατί τη κάτσαμε τη βάρκα!!!
    θα μας γράφει 3 λέξεις τη φορα!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ElenaG Πέρασα απο το σπίτι σου,
    όμως δεν μου άνοιξες,γιατί?
    Σου άφησα μήνυμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι άλλο ακόμα αγαπημένε μου Χριστόφορε??
    Μου τσιτώνεις τα νεύρα!
    Φιλιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @dolfman
    Που χάθηκες εσύ κύριε Άρη; Χαίρομαι που σε ξαναβλέπω. Δεν πιστέυω κι εσύ να με φοβήθηκες που βάζω και καμιά βρισιά;
    Δε φαντάζομαι!
    Τελικά σωστά τα βλέπεις στην υπόθεση αλλά δε μπορώ να πω πόσο σωστά.
    Ήταν πολύ ωραία η έκπληξη να σε δω πάνω-πάνω. Ευχαριστώ φίλε μου.


    @Tania
    Δεν ξέρω γιατί χαθήκαμε για λίγο και είναι κρίμα. Τα πράγματα δυσκόλεψαν και εδώ όπως κι εσύ ξέρεις. Αλλά θα ξαναπιάσουμε το νήμα. Ευχαριστώ Τάνια μου που ήλθες να με δεις. Μου λείπουν οι θαυμάσιες αναρτήσεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @mia
    Και πάλι καλά λέω που έγραψα και τόσο. Πάντως χαίρομαι που σου άρεσε η καινούργια τροπή.Λες να έχω αρχίσει τις περικοπές; Κι εγώ; Γιατί όχι; Αφού το ζητάει η ΤΡΟΪΚΑ δεν το ξέρεις; Να πάω εγώ κόντρα στο εθνικό συμφέρον; χα χα χα χα
    Ευχαριστώ πολύ και καλό βράδυ χωρίς περικοπές!


    @kariatida62
    Πόσα πράγματα στη ζωή μας άραγε καλά και κακά δεν πηγάζουν από συμβάντα της παιδικής μας ηλικίας. Πόσα κορίτσια μισούν,δεν ανέχονται η έχουν σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις τους με το ανδρικό φύλο εξαιτίας παρομοίων εμπειριών, στα τρυφερά παιδικά χρόνια και μάλιστα από άτομα του πολύ στενού οικογενειακού περιβάλλοντος; Ευχαριστώ που ήρθες. Είναι πάντα ιδιαίτερη η χαρά μου να σε βλέπω,γιατί με αναζωογονούν οι απόψεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Βεατρίκη
    Βεα...... o Alexander σε άκουσε.


    @Ginger
    Αν αρχίσεις να προβλέπεις τα πάντα τότε εγώ θα κάαααθομαι κι εσύ να γράφεις παρέα με την μαρμάρ!
    Χα χα χα. Που χάθηκα; Πού χάθηκα!
    Πήγα εκεί σε σένα χθες αλλά θα ξαναπάω γιατί δεν κατάλαβα καλά περί τίνος πρόκειται.
    Αν δεις την Βεα πες την να μην ανησυχεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χριστόφορε μου συγγνώμη που σε "δανείζουμε"!ΧΑ! αλλα πρέπει να απαντήσω στο λουλουδάκι

    @Φρέζια...που να σου απαντήσω λουλουδάκι μου..εκεί μέσα όπως είδες και μονη σου... είναι της μουρλής..ατέλειωτο τσαρδί..και μεταξύ μας ατέλειωτο θα μείνει γιατί ούτε ξέρω να το συνεχίσω...άστους να αφήνουν σχόλια...σε λίγο θα βραβεύσω το καλύτερο!ΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @marimar alias Penelope
    Δεν θα σου πω τίποτα παρά μόνο τούτο! ΚΑΙΡΙΟ ΣΧΟΛΙΟ. Χτύπησες την καρδιά του στόχου. Niente altro!


    @Αστοριανή
    Είμαιτυχερός! Τι άλλο θέλει ένας άνθρωπος; Να υπάρχουν εκείνοι που τον περιμένουν.
    Ευχαριστώ Υιώτα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @Levina
    Είσαι πολύ καλή Λεβίνα μου. Μου δίνεις κουράγιο να συνεχίσω. Δεν είναι εύκολο το θέμα, αλλά ελπίζω να το παλαίψω μέχρι το τέλος, αν μάλιστα έχω και την συμπαράστασή σας με τα εποικοδομητικά σας σχόλια.
    Καλό σου βράδυ.


    @ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ
    Όταν ένα σχόλιο γίνεται ποίημα που αγκαλιάζει το κείμενο, τι να πει ο απλός γραφιάς;
    Απλώς σκύβει το κεφάλι και ψιθυρίζει: "Ευχαριστώ ποιήτριά μου!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. έλα βρε Χριστόφορε μου όλο μέσα στα πόδια μου σε βρίσκω...ΧΑ!ΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @Frezia
    Λοιπόν! Αν όντως βλέπει όνειρο ο Τάκης σου υπόσχομαι ότι τα νομίσματα της θείας - που είναι πολλά - να στα παραδώσω όλα εγώ ο ίδιος όπου μου πεις!χα χα χα χα Καλή σου εβδομάδα κι εσένα Φρέζια και ευχαριστώ.


    @Σταυρούλα Κουγιουμτσιάδη
    Πολλές φορές όποτε κάθομαι να γράψω, έχω την αίσθηση ότι πίσω μου στέκεσαι εσύ και με παρακολουθείς διορθωνοντάς με όταν ξεστρατίζω. Και είναι τόσο ωραία αυτή η αίσθηση, γιατί μοιάζει σαν να γράφεις ή σαν πετάς με ασφάλεια στον ουρανό της φαντασίας.
    Σε ότι αφορά την αλλαγή του τρόπου γραφής μου, ή στον τρόπο γραφής οιουδήποτε, νομίζω πως κάποιο αδιόρατο, κάποιο ασήμαντο αίτιο- που μπορεί να είναι οτιδήποτε - μπορεί να ευθύνεται.
    Πίστεψέ με, σε μένα ως τέτοιο έδρασε ο... τηλεφωνικός κατάλογος των επαφών μου στο κινητό μου!
    Χαίρομαι που αναφέρεσαι στο σημερινό φινάλε γιατί νομίζω ότι εκεί ίσως να βρίσκεται το σημείο στροφής της ιστορίας.(The turning point που θα έλεγε και ο τέως Πρωθυπουργός μας.)
    Ευχαριστώντας σε με όλη μου την καρδιά σου εύχομαι καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγωνιώδης εξέλιξη και διδακτικά στοιχεία.
    Όλοι μας έχουμε βρεθεί κάποια στιγμή να πούμε "χέστηκα για τα χρήματα", βασικά εγώ το λέω πάντα, και νομίζω ότι η έννοια του χρήματος είναι κάτι που πάντα λείπει απ ότι έχω γράψει, απλά δεν υπάρχει.
    Γιαυτό σε πάω, και πιο παλιά είχες γράψει κάτι σχετικό με τα χρήματα που δεν έχουν σημασία, αυτό με το λαχείο που το πέταξε στο τέλος και "μύριζε ελευθερία". Δεν θυμάμαι τον τίτλο αλλά νομίζω ότι έχεις καταλάβει σε πιο αναφέρομαι.

    Θα σου πω και κάτι ακόμα, όχι σαν ένσταση ούτε σαν συμβουλή. Την δική μου οπτική γωνία μόνο.
    Η σκηνή όπου η Νίκη σκότωσε τον Πέτρο ήταν πάρα πολύ δυνατή, γούρλωσα τα μάτια όταν το διάβασα, νομίζω ότι θα μπορούσες να την μεγαλώσεις κι άλλο αυτήν σκηνή, είχες πολύ υλικό.

    Και πάλι τα συγχαρητήρια μου για την καθηλωτηκή εξέλιξη της ιστορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ElenaG
    χα χα χα ! Όχι και 3 λέξεις τη φορά. 4 μάλιστα!
    Αυτό με την βάρκα μου άρεσε!!!!
    Να παρακαλάμε να μας βρουν τα Χριστούγεννα διαβάζοντας στα ζεστά και θα σας πάω και στην...Καρδαμύλη άμα λάχει! χα χα χα
    Να σαι καλά Ελενα! Καλό σου βράδυ.

    Υ.Γ Και πέρασε η Φρέζια! Που γυρίζεις; ε;


    @Bitch
    Σε βεβαιώ ότι καλύτερα να τσιτώνουν τα νεύρα μας διαβάζοντας φανταστικές ιστορίες παρά να ζει κανείς την απίστευτη πραγματικότητα των τελευταίων ετών.
    Τα φιλιά τα πολλαπλασιάζω και τα ανταποδίδω.

    @ElenaG
    Και φταίω εγώ που βρίσκομαι όλο μέσα στα πόδια σου; Αφού όλο με "δανείζεσαι"! χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γιατί μου φάνηκε λίγο σήμερα?
    Ισως επειδή τ'αφησες στο πιο ενδιαφέρον σημείο!
    Όταν νοσεί η ψυχή είναι επικίνδυνη απ'τα νοσήματα του σώματος αυτό είναι βέβαιο αλλά τον Τάκη σκέφτομαι σ'αυτήν την κατάσταση που έχει ν'αντιμετωπίσει και τα δύο!

    Παγωμένα σήμερα λόγω καιρού ανέλαβε εσύ τ'αρώματα που θα ζεστάνουν ψυχή και σώμα:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @Nicotine
    Δίκιο έχεις για την σκηνή στην οποία αναφέρεσαι. Αλλά περίμενε! Δεν ξέρουμε ακόμη!
    Μου αρέσει όταν μου λες τις ιδέες σου και τις συμβουλές σου γιατί όχι. Με βοηθάει πολύ.
    Επίσης μου αρέσει που θυμάσαι και παλιότερες ιστορίες. Μιλάς για τον "ΜΕΓΑΛΟ ΤΥΧΕΡΟ". Με κολακεύεις ιδιαίτερα.

    @zoyzoy
    Ναι ήταν λίγο πιο μικρό το κείμενο από τα συνηθισμένα μου. Δεν ξέρω γιατί.
    Ξέρεις πόσο μου αρέσουν τα παγωμένα; Τρελαίνομαι να τα ζεσταίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. μα τι να κάνω μάνα μου!!!να κάτσω μέσα...αφού είναι ατέλειωτο...χωρίς στέγη...παράθυρα...να ψοφήσω θέλετε...αφού είναι κρύο λέμε!!!
    πάνε και συ να αφήσεις κανένα σχόλιο να ανεβεί το στάτους μου!ΧΑ!ΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Είσαι μοναδικός στις ανατροπές Χριστόφορε! Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας σου, ο ένας αιφνιδιασμός διαδέχεται τον άλλον, με ρυθμούς ταχύτατους! Κρατάς κομμένη την ανάσα και το μυαλό πλάθει εντατικά μια εναλλαγή συγκλονιστικών εικόνων. Είμαι πολύ περίεργη να δω, πώς θα τα βγάλουν τώρα πέρα, ένας ημιπληγικός μαζί με μιά ψυχωτική...
    Από τις πιο συναρπαστικές αφηγήσεις σου!

    Καλή εβδομάδα και καλή συνέχεια στις εμπνεύσεις σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Χριστόφορε συγνώμη,δεν εκφράστικα καλά, τα νομίσματα εννοούσα να κλείσουν κάποια τρύπα του εθνικού
    μας χρέους,επομένως να σταλούν στο
    Υπουργείο Οικονομικών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Θα συμφωνήσω, και κατά λέξη με τη marimar Χριστόφορε - Χίτσκοκ (!) καθώς τούτη την ανάλυση περίπου θα έκανα.. Θα προσθέσω ότι μ αρέσει η πολυπλοκότητα της Νίκης, που θα μου περνούσε απαρατήρητη αν ήταν μονοδιάστατη έτσι όπως η ..αμοιβάδα..
    Αυτή είναι ιδιαζόντως ενδιαφέρουσα και θα εξακολουθούσε να ήταν ακόμα κι αν δεν σκότωνε πραγματικά αλλά ψυχολογικά! Ίσως είναι μέγιστος θάνατος αυτός.. Θα ήταν εξόχως ενδιαφέρουσα η ηρωίδα ακόμη κι άν ήταν μιας άλλης εποχής. Είναι διαχρονική. Μ αρέσει. Και θάθελα να "σκάψω" κι άλλο μέσα της για να βρώ κι άλλα στο υπέδαφος στοιχεία καλά κρυμμένα. Είναι τώρα στα μάτια μου ένα κακοποιημένο παιδί..εντελώς αθώο. Και ΌΛΑ τα Εγκλήματα είναι του "εντιμότατου" θείου Αριστοτέλη..
    Καλέ μου Χριστόφορε, είσαι Κορυφή!
    Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πω πω.... Η γυναίκα είναι για δέσιμο.... Απίστευτο! Νομίζω ότι οι εικόνες είναι τόσο καθαρές που για μια στιγμή μου ήρθε να την χαστουκίσω. Ξέρεις... μου φάνηκε ότι φοράει κόκκινο κραγιόν.....
    Τόσο ζωντανή εικόνα!!!!
    Την καλησπέρα μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χριστόφορέ μου όποτε θες σου στέλνω εμαιηλ πιό αναλυτικό για το θέμα της ανάρτησής μου. Σήμερα έκανα νέα ενημέρωση στην ίδια ανάρτηση. Αν θέλεις ζήτησέ μου με σχόλιο και θα σου παραθέσω το θέμα σε λίγες απλές γραμμές μέσω email. Τα φιλιά μου

    ***

    Χθες βράδυ επικοινώνησα με την Βέα... ήταν όλο παράπονα... κάτι της υποσχέθηκες μου έλεγε και ακόμα περιμένει. Δεν πολυκατάλαβα αλλά δεν την αντέχω πιά.... δεν καταλαβαίνω πως την ανέχεσαι... στο τέλος μου είπε να σου δώσω και τα φιλιά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @ElenaG
    Μα γιατί βρίσκεσαι συνέχεια στα πόδια μου τελικά; Και είναι τα δικά σου κρύα κιόλας; χα χα χα


    @nameliart
    Μελίνα μου να δούμε πρώτα αν θα είναι μόνο αυτοί...Μόλις είδα ότι έχει ανεβάσει κάτι. Το απόγευμα από το σπίτι μου θα σε καμαρώσω.
    Σε ευχαριστώ κοριτσάκι για τα όμορφα λόγια σου. Καλή σου μέρα με ζεστασιά στην ψυχή πρωτίστως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @Frezia
    Εντάξει θα μιλήσω στον Μπένυ! Είναι λέει και γυναικάς! Θα χαρεί! χα χα χα !


    @Ρεγγίνα
    Ιδιαίτερη είναι η ικανοποίηση μου για την βαθειά "βασιλική" τομή που έκανες στο κείμενο. Ελπίζω στη συνέχεια να μπορέσω να χωθώ κι εγώ βαθύτερα στον χαρακτήρα της γυναίκας αυτής.
    Ρεγγίνα δεν είμαι "κορυφή"! Είμαι στην κορυφή αφού εκεί βρίσκεσαι εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @stavroulazerva
    Μου αρέσει η εικόνα έτσι όπως την φαντάζεσαι. Με κόκκινο κραγιόν. Θα το έχω υπόψη μου.
    Βέβαια ας μη ξεχνάμε τα ψυχικά της τραύματα για να δούμε μέσα της.
    Την καλημέρα μου με τις ευχαριστίες μου.



    @Ginger
    Τι σου λέει η Βέα ότι της υποσχέθηκα; Μπορεί να έχει δίκιο διότι "ου γαρ έρχεται μόνον..."
    Πες μου τι είναι και πείσε την ότι θα γίνει.
    Θα πάω στο χώρο σου να δω!
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Χριστόφορε, πραγματικά σκληρό...
    Περιμένω την συνέχεια...
    Έντονο το σεξουαλικό στοιχείο, ακόμη και ως άλλοθι για τις πράξεις της ηρωίδας σου.
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Χριστόφορε μου τα δελφινάκια ταξιδεύουν κιόλας, αλλά πάντα επιστρέφουν στο lagoon τους.. :-)

    Όσο για τις βρισιές εννοείται ότι θα τιμωρηθείς. Εμαθα ότι στις 7.30 π.μ. αύριο, συνεδριάζει το κεντρικό αγγελικό συμβούλιο, για να αποφασίσουν τι ποινή θα σου ρίξουν. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να την πληρώσει η "φωνούλα" σου και για τους επόμενους τρεις μήνες, κάθε φορά που θα πηγαίνει να σου προφητεύσει τα μελλούμενα, θα ακούγεται από μέσα σου αντ'αυτής, η φωνή της Στέλλας Μπεζεντάκου να τραγουδάει "έλα, ελα, έλα, έλα πιο κοντά, έλα, έλα, έλα δυνατά, είσαι όλα τα λεφτά".
    Μετά από αυτό, αν θές ξαναπές κακή κουβέντα.

    Εγώ πάντως θα προσεύχομαι ανελλιπώς για την ψυχούλα σου αμαρτωλό αγόρι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. "Για μια ώρα ανάγκης!"
    Πόσο ειρωνικό!
    Γιατί ο ηρωας μας βιώνει όντως μια ώρα ανάγκης και τα χρήματα αυτά όχι μόνο δεν τον βοηθούν αλλα...
    Ποιον όμως βοηθούν πραγματικά τα χρήματα?

    Εξαιρετική η ανατροπή~εκπληξη, αν και το περίμενα ότι ο δόλιος ο Πέτρος δε θα την έβγαζε καθαρή. Για να δούμε τι θα γίνει με τον Τάκη. Κι αυτός τσουτσουνοφόρος δεν είναι?χαχαχαχ

    Συγχαρητήρια φίλε μου. Ανυπομονώ για τη συνέχεια.
    Θαυμαστρια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πραγματικά ενα σενάριο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕ που σε κρατα σε εργρήγορση..με τα ερωτηματικά του..και με την ψυχή της Νικης να παλεύει..αναμεσα σε δύο κόσμους...περιμένουμε να δουμε ποιος θα υπερησχύσει...μεχρι την επομένη συνέχειαααα....ίδωμεν!!!!!! καλό δημιουργικό ξημέρωμα !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @magda
    Καλημέρα Μάγδα μου. Πράγματι το σεξουαλικό στοιχείο πολλές φορές ακόμη και ασυναίσθητα εμπλέκεται σε πολλές από τις δραστηριότητες μας. Ακόμη και στις πιο απλές. Ας πούμε στην απόλαυση λίγης σοκολάτας, ή στην ταχύτητα με την οποία οδηγούμε ή ακόμη και τον τρόπο που για κάποιο λόγο αλλάζουμε ξαφνικά περπατησιά ή κόμμωση κλπ.
    Σε ευχαριστούμε για τα υπέροχα ταξίδια.

    @dolfman
    Αύριο στις 7:30 είπες; Θεέ μου κάπου πρέπει να κρυφτώ. Όχι τέτοιο μαρτύριο! Χάθηκε μια Μπελούτσι ας πούμε; Και δεν ξαναπώ ούτε κιχ! Ήμαρτον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @περήφανη μανιάτισσα
    χα χα χα "τσουτσουνοφόρος" χα χα χα!
    Για να δούμε όμως θα είναι οι δυο τους τώρα άραγε;
    Έχω δει πως καταλήγουν όσα φυλάμε "για μια δύσκολη ώρα", πολλές φορές.Βλέπεις η "δύσκολη ώρα" είναι εντελώς υποκειμενικό θέμα.
    Θαυμαστής σου είμαι εγώ και δικός σου και του τόπου σου!

    @Ρούλα Σμαραγδένια
    Ξέρω ότι μπαίνω σε βαθιά νερά πια. Ο χειρισμός του θέματος είναι πρόκληση και μου αρέσουν οι προκλήσεις. Ελπίζω να τα καταφέρω. Κάθε σχόλιο που έχετε την καλοσύνη να μου αφήσετε είναι σίγουρο ότι μου προσφέρει πολλά καθώς λαμβάνω μηνύματα που σιγά σιγά μέσα μου αποκωδικοποιούνται και πολλές φορές γίνονται πηγή έμπνευσης.
    Για αυτό ειλικρινά είμαι βαθύτατα ευγνώμων.
    Καλή μέρα να έχεις με όλα γύρω σου να είναι όμορφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Θέλω να πιστεύω ότι είναι όνειρο...είναι???? :))μην μας κρατάς σε αγωνία....καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @Κυριακή
    Έχω -δικαίως; αδίκως;- ένα όνειρο να φτιάξω μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Αν τα καταφέρω θα έχω υλοποιήσει τούτο το όνειρο!
    Φοβούμαι ότι δεν σε διαφώτισα! χα χα χα
    Καλή σου μέρα συμπατριώτισσα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. υνε..ίζεται...

    υνε..ίζεται...

    υνε..ίζεται...

    Έ.. εος.. ια...

    !!!!!!

    (Μας έχεις σπάσει την καρδιά Χριστόφορε! Έλεος πια!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Όχι δεν με διαφώτισες :( αγαπητέ μου συμπατριώτη!Τις ευχές μου για μια όμορφη μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. @Κυριακή
    χα χα χα χα. Άρα πέτυχα το σκοπό μου ...που ήταν να σε μπερδέψω, εγώ ο σκληρός συμπατριώτης σου από την Αφρική. Εγώ το κακό παιδί!
    Καλή σου μέρα Κυριακή μου ..και θα έρθει κείνη η μέρα....



    @Γιώργος
    ..άβο.... ω.αίο .χό.ιο!
    χα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. καλή σου μέρα Χριστόφορέ μου...

    μίλησα χθες βράδυ με την Βεα

    σχετικά με την ερώτησή σου "...Τι σου λέει η Βέα ότι της υποσχέθηκα;"

    κάτι γιά μιά ιστορία μου έλεγε

    Καλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να σας κάνω εγώ τον μεσάζοντα..... επικοινωνήστε μονοι σας πια.

    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Είμαι σίγουρη ότι θα αξίζει την αναμονή!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καλά που μπήκα ξανά εδώ μέσα και ξελαμπικάρισα!!!!
    Γέλασα με το σχόλιο του Γιώργου, πολύ πετυχημένο, αλλά και...... εύστοχο. Προχώρα, έχουμε αγκομαχήσει στην ανηφόρα που μας τραβάς.

    Και τώρα τα παράπονα. Δηλαδή εγώ η γραμματέας, θα ξενυχτάω να αντιγράψω τις ιστορίες σου στο ..... καθαρό ΟΨΕΠΟΤΕ, και εσύ θα τις χαρίζεις σε κάποια ονόματι ΒΕΑ που η Ginger (ποία είναι αυτή; Η νέα κλητήρ!!!) έχει βαρεθεί να πηγαινοφέρνει τα ραβασάκια της; Άντε στείλε την να ησυχάσουμε, γιατί περιμένω και το νέο χειρόγραφο της τούτης δα ιστορίας.
    Ούφ! Ίλιγγος με έπιασε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή